Waarom Max niet in de bibliotheek mag

 Daar zit Max. Hij zou zo graag in de bibliotheek rondhangen. Aan boeken ruiken. Met mensen knuffelen. Maar dat kan niet, en het halve internet staat achter de rode kater die naar binnen wil.

We gaan naar Amerika,  naar Saint Paul, in de staat Minnesota. Max was lange tijd zwerfkater, tot hij een thuis vond bij een vrouw en een man.

Sociaal

Nu had Max wel een thuis, maar in een leven als binnenkater had hij geen zin. Buiten was veel te beleven, en hij was sociaal ingesteld. De kater vond dat je nooit genoeg vrienden hebt.  Aan de overkant van de straat was een campus, behorende bij een universiteit. Daar werkte de man van Max als docent. Dus wie ging er elke dag gezellig mee? Precies.

Bibliotheek

En op die campus bevond zich natuurlijk ook een bibliotheek. Heerlijk vond Max het daar. Lekker rustig, en iedereen wilde met hem knuffelen. Of nu ja, bijna iedereen. Een van de mensen die er werkten, was ernstig allergisch voor katten. Andere mensen maakten zich zorgen over de  nachtsluiting van de bibliotheek, en het risico dat Max opgesloten zou raken. Dat mocht niet gebeuren.
Max kreeg een bibliotheek-verbod. Er werd een poster opgehangen.

Dus het mocht niet meer en het kon niet meer.

 

Protesten

Foto’s van Max en de poster verschenen op het internet. Iedereen protesteerde, Max kreeg bibliotheekkaarten,  gedichten en steunbetuigingen. Als een kater wil lezen, moet dat kunnen, vond iedereen. Een schrijfster gaat nu zelfs een kinderboek over de situatie maken: de rode kater die naar de bibliotheek ging. En hoe is het met Max?

Binnen

Max maakt intussen een nieuw avontuur mee. In zijn buurt ging een groot bouwproject van start, waardoor buiten zijn voor hem te onveilig werd. Maar binnenkater was hij niet, dat begrepen zijn mensen wel. Ze besloten hem te leren aan een lijn te wandelen. Dat lukte, gelukkig.
Nu maakt Max wandelingen over de campus en hij begroet zijn vele, vele vrienden. In de bibliotheek mag hij nog steeds niet, maar daarbuiten is het ook gezellig.

(bron: Lovemeow.com)

2 thoughts on “Waarom Max niet in de bibliotheek mag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *