Wennen aan iets nieuws

wennen aan iets nieuws Wennen aan iets nieuws moet altijd, ook als je voelt dat er iets fijns is. Gisteren kreeg ik een mandje. Het was groot, zacht en warm. Dus het was precies goed. Maar het was ook nieuw.

Nieuw vind ik moeilijk. Er is iets dat anders is. Dus het gewone vertrouwde fijne heb je dan niet.  Ik zal uitleggen wat je dan moet doen.

Rustig

Als je moet wennen, dan doe je dat rustig. Dus je hebt tijd nodig. Eerst kijk je naar het nieuwe en dan kijk je naar iets dan je kent. Daarna doe je dat met ruiken. En dan neem je weer pauze, anders lukt het niet. Pauze is heel erg belangrijk. Want dan verwerk je dat er iets nieuws is en hoe dat nieuwe is.

Oefenen

Daarna is het tijd om te gaan oefenen met het nieuwe. Ik stapte met een voorpoot in het mandje en toen stapte ik er weer uit. Dat was genoeg. En daarna deed ik het weer, en na de pauze durfde ik er opeens in te gaan zitten. Een tijd erna kon ik gaan liggen, dat lukte toen. Ook met een pauze, hoor.

Voelen

Het belangrijkste is dat je goed voelt wat er met je van binnen gebeurt. Daar moet je iets mee, weet ik. Voor mezelf is het zo dat ik me raar voel omdat ik door het nieuwe in de war ben. Dan heb ik knuffels nodig, van die zachte aaien en ook een gesprekje erbij dat alles goed gaat en in orde is. Dat helpt me.

Uitkomst

Soms lukt het niet, zoals toen ik een doos kreeg om in te liggen. Ik ben gewoon geen dozenjongen. Nou, dat is dan ook een uitkomst. Is helemaal niet stom!! In het mandje kan ik nou gewoon lekker liggen en slapen. En dat komt omdat ik de tijd heb genomen om eraan te wennen.

Ik hoop dat u hier iets aan heeft en dat u nou ook gemakkelijker kunt wennen aan iets nieuws.

6 thoughts on “Wennen aan iets nieuws

 1. Lieve Bertje,

  Ben jij niet zo gewend aan mandjes?
  Ik begrijp het al ,jij slaapt liever bij het vrouwtje op bed of lekker gezellig op de bank.
  Maar af en toe is het wel fijn om je eigen bedje te hebben,het is inderdaad een kwestie van wennen.

 2. Hallo Bert,

  Bert wat goed van jou zeg, je hebt een complete les gegeven voor als een snuitje iets nieuws krijgt en dan vooral een mooie eigen mand. Ik wil ook altijd dat eerst mijn luchtje er aan komt en ik niet al die vreemde geuren van iedereen die aan die mand heeft gezeten. Vrouwtje heeft hier door jaren heen ook nog wat op gevonden. Ze neemt een kleedje van mij waar ik graag en veel op lig en die legt ze dan b.v. in een nieuwe mand, ook als er iets nieuws komt neemt ze met een watje geurtjes van mij bij mij geurkliertjes en wrijft die dan op het nieuwe. Zo komt het ook wat vertrouwder op mij af. Maar het zal voor iedere snuit wel weer anders zijn. De baasjes zullen hier zelf ook veel over moeten nadenken dat wij alles zomaar niet leuk en fijn vinden.
  vrouwtje en ik zijn in ieder geval heel blij dat jij je mooie, warme, zachte mand zo vlug al in gebruik hebt genomen, zeker omdat jij toch onzeker bent met alles wat jij nog niet kent. Wat zal dat voor de komende winter heerlijk zijn.
  Geniet er maar heel veel van hoor en voor nu een fijne dag nog met vrouwtje, knuf van mijn vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je vriend Jip.

 3. hoi Jip, wat een goed advies is het. Dat helpt ook bij het wennen en het is voor iedereen ook anders. Gisteren rolde ik uit mijn mandje en nou staat het ergens tussen de bank en een doos waarop een dekentje van mij ligt, dus nou heb ik er niet zo’n zin in. Soms kijken mijn vrouw en ik samen in het mandje en dan friemelt ze wat. Ik moet weer helemaal opnieuw beginnen met wennen zegt ze. Poot van Bertje

  1. Och Bert, dat is wel heel jammer, maar een ding je weet wel dat het heel fijn voelt en ligt en ook heerlijk warm, ik snapper heus wel dat je nu onzeker bent en dat je geschrokken bent, maar rustig aan en dan weer stapje voor stapje samen met vrouwtje weer proberen. Vrouwtje en ik zullen heel veel voor je duimen hoor. Jip

   1. dankjewel Jip, ik oefen elke dag en vaker hoeft van thuis niet maar misschien vind ik een kussen gewoon het allerfijnste!! Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *