Slaapt u ook zo veel? Nou ik wel

slaapt Slaapt u ook zo veel? Nou ik wel. Soms ben ik wakker en dan gaap ik. Daarna kan ik weer slapen. Gezellig, hoor.

Het is natuurlijk wel zo dat ik een kater ben die samenwoont. Dan moet je met elkaar rekening houden. En dat is soms best een dingetje. Daar ga ik het over hebben.

Nacht

Vannacht had ik niet zo’n zin om te slapen. Toen mijn vrouw naar bed ging, liep ik mee naar boven. Dat was ook voor de knuffels die ik altijd op bed krijg. En toen zij bijna sliep, sprong ik het bed uit, rende de trap af (ze riep me nog dacht ik) en ging lekker in de vensterbank zitten om naar de nacht te kijken.
De nacht is spannend. Er zijn lichtjes. Ik kan auto’s zien rijden. Ik weet niet, het voelt gewoon anders.
Soms speel ik even met een balletje. Een beetje tikken en rennen.  Soms ga ik op bed een uurtje meeslapen en tegen de ochtend ga ik kijken of ze al wakker is.

Overdag

Ja en dan is het overdag.  Ik bedoel dan begint het overdag.  Dan is het toch geven en nemen hoor als je samenwoont. Want ik ben moe van de nacht dus ik wil heel veel lange zachte knuffels, ook dat lekkere borstkroelen en zeker weten vachthappen. En ik wil ook dat we samen de brokjesbal doen, dus zij schudt de brokjes eruit en ik eet ze. Vind ik gezellig. Gemakkelijk is het ook.
En zij wil koffie drinken en gaan computeren, en telefoneren en weet ik wat allemaal, dus dat is iets anders dan ik wil.

Samen

Dus we doen eerst wat ik wil, en daarna ga ik slapen, want dan kan ze doen wat zij wil. Tussendoor als ik even wakker ben, dan heb ik een knuffel nodig en die geeft ze dan ook. Dat is samenwonen, en ik vind dat ik er best goed in ben, als ik dat mag zeggen.

3 thoughts on “Slaapt u ook zo veel? Nou ik wel

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje vertelde mij dat je het over je grootste hobby gaat hebben, nou ik hoefde maar een keer te raden en had het mis. Ik zei knuffelen en snackjes eten. nee, zei vrouwtje iets wat jij ook heel vaak doet. Gunst hier moest ik wel erg over Jippedenken hoor. Nou vrouwtje zei wat was jij nu net aan het doen en je doet het ook zeker 16 uur van de dag. Ja weet ik veel, ik kan geen klok kijken en ik ben net wakker van mijn schoonheidsslaapje. Juist Nu zijn we er zei vrouwtje, Bert heeft het over slapen. O vrouwtje zeg dat dan verdikkeme meteen, nu door al dat gedenkt krijg ik alweer slaap. Ik mag pas gaan slapen als ik jou geschreven heb. Nou Bert bij deze dus en welterusten hoor. Oei, hier is vrouwtje het niet mee eens, wakker blijven en netjes schrijven naar je vriend. Nou goed dan.

  Hoi die Bert hier ben ik dus weer en dan goed wakker. Ik zal je vertellen over mijn slaap gedoe. Allereerst als we samen gaan slapen , moet ik eerst wakker worden om in mijn pootjes te komen om naar een ander bed te gaan. Ik ga eerst maar wat kijken wat vrouwtje aan het doen is, zij gaat ook alles opruimen voor ze naar bed gaat en mijn WC verzorgen, Hier controleer ik goed of ze het wel netjes heeft gedaan, nu is het wel zo dat ze iedere keer een kopje van me krijgt voor alles zo netjes te verzorgen. Vrouwtje gaat ook naar de badkamer in ik hou de wacht in de buurt van de snoeptrommel die in de slaapkamer is, ik krijg altijd een paar snoepjes voor het slapen gaan, vrouwtje noemt het mijn tanden snoepjes. Nou Bert zal mij een bultje wezen hoe ze die noemt, ze zijn heerlijk en daar gaat het bij mij om. Wel vrouwtje gaat het bed in met een boek of wat, en meestal kruip in gezellig op haar hoofdkussen in haar nek en ga verder met waar ik mee bezig was. Soms ga ik ook in een heerlijke mand die in een stoel staat op de slaapkamer of ik ga ergens anders liggen. Ik heb heel veel bedden en dekentjes om te slapen. Maar meestal in de nacht gezellig bij vrouwtje en als ik het koud krijg, ik ben Jip koukleum, kruip en onder het dekbed bij vrouwtje tegen haar aan, nou gezellig en heerlijk warm. Mocht ik in de nacht willen spelen en met lawaai, vind vrouwtje dat prima. Wel makkelijk vind je niet. Als vrouwtje ’s morgens niet hoeft te werken of weg moet, blijven we iets langer in bed en is het knuffelen en kletsen tegen elkaar. Vrouwtje heeft wel commentaar op mijn manier van slapen. Ze zegt dat ik alle bomen van het park hier om zaag en er haardhout van zaag. Hoe kan dat nou, wij hebben niet eens een kachel of haard. Nou ik blijk heel hard te snurken zegt ze, hahahaha, doet ze verdikkeme zelf ook en ik heb het van haar geleerd.Overdag doe ik natuurlijk ook dutjes en we noemen het maar zagen, ja van al mijn huistaken wordt ik ook moe en van al de keren het verzorgen van mijn bontjas en buikje vullen.

  Wel Bert je snapt het al, ik ga nog even kijken of de vogels al weer terug komen, er zijn er niet zoveel, onze zomervogels hebben hun koffertje gepakt en zijn naar warmere oorden vertrokken, er zijn ook al heel veel koeien door de boer opgehaald en vrouwtje vreest naar de eeuwige jachtvelden en in de buiken van de mensen en een klein beetje voor ons. Vrouwtje zegt dat het biologische koeien zijn. De koeien die er nu nog zijn zullen de kleintjes wel zijn die dit jaar zijn geboren en die gaan als het erg koud gaat worden naar de stal van de boer.

  Beet je weet weer eens een keer wat van mij, nou ik geloof dat jij heeeeeelllllllll veel van mij weet. Voor jou welterusten in je prachtige nieuwe mand, kerel wat een pracht ding zeg. Veel plezier met vrouwtje en vergeet niet de groetjes aan haar te doen van vrouwtje. Voor jou veel knuffels van haar en pootjes en kopjes van mij.

  Je grote vriend Jip.

Reacties zijn welkom