Ik moet naar de dierenarts en ik wil niet

dierenartsDe dierenarts had post aan mij gestuurd, zei mijn vrouw. Er stond dat ik een prik moest. Dat wil ik helemaal niet.

Er stond ook dat ik elk jaar moet. Wegens mijn gezondheid. Op Facebook zeiden heel veel van mijn vrienden dat ze ook een prik krijgen. Dus ik was de enige niet.

Bezoek

Ik weet nog een beetje van de vorige keer.  Toen kwam er een vrouw die ik helemaal niet kende bij mij thuis. En ze keek in mijn bek om mijn tanden te zien, dat was best intiem. Ze friemelde aan me en opeens voelde ik een prik. Ik schrok er heel erg van. Gelukkig had ze veel snoep meegenomen, daar mocht ik toen extra veel van eten zei ze.
Dat heb ik dus ook gedaan.

Taxi

Ja, de dokter komt bij mij thuis. Dat is vanwege mijn achtergrond, dat ik onzeker ben en gevoelig en dat ik dus angstklachten kan krijgen. Daarom hoef ik niet in een reiskorfje heen en terug in een taxi.

Ik weet wat een taxi is. Toen ik hier kwam, gingen we met een taxi van het asiel naar hier. In de taxi heb ik eerst keihard zitten miauwen tot ik er moe van was. Daarna ging ik liggen en afwachten maar ik was best zenuwachtig. Want ik wist niet waar de taxi heen ging en hoe ik het zou vinden.

Boekje

Ik heb een boekje dat speciaal over mij gaat, dat is van de dierenarts. Het ligt nou op de werktafel van mijn vrouw. Net als de vorige keer.

Op Facebook zeiden mijn vrienden dat het prikken is dat je niet ziek wordt. Dus dan kan alles blijven zoals het nou is en dat is gewoon en gezellig en met knuffels en snacks.

Dus ik ga het maar proberen.  Maar het is best moeilijk voor mij dat is gewoon zo.

8 thoughts on “Ik moet naar de dierenarts en ik wil niet

 1. Ja lieve Bertje,het hoort er nou eenmaal bij.
  Je moet er effe doorheen ,maar dan is het ook alweer gebeurd toch?
  Mijn Kitty heeft ook altijd enorme stress als zij naar de dierenarts in het mandje moet,vind ik ook zielig als zij heel angstig aan het miauwen is,maar ja als het moet ,dan hebben wij geen keus.
  Eenmaal weer thuis wordt zij extra verwend en geknuffeld en is ze het hele voorval al gauw vergeten,(hoop ik) en gaat het reismandje weer gauw de kast in.

 2. Goede morgen Bert.

  Ja ik wist er al van dat je post had gekregen van de dierenarts. Een APK keuring noemt vrouwtje het en is heel belangrijk hoor. Zo kan de dokter er achter komen of we ziek zijn. Ja wij zijn super goed in het verbergen van ons ziek zijn en auwtjs zegt vrouwtje. Zogauw als het vrouwtje het in de gaten krijgt, nauw dan kan het ook te laat zijn. Dat we het verbergen is heel normaal, niet omdat vrouwtje het niet mag weten of dat ik naar de dokter moet, maar dit is onze natuur het zit in ons. Kijk als wij buiten moeten leven en jij weet er alles van, en je laat het merken aan de groep waar je bij hoort, dan wordt je verstoten en wordt je een zwakkeling, want dan wordt je nog zieker en red je het niet meer. je bescherming en voor elkaar zorgen is dan weg. Gelukkig werd jij toen je op de straat moest leven op tijd gevonden door hele lieve mensen en dat ze je mee hebben genomen om je weer beter te maken en zo bij je vrouwtje terecht bent gekomen voor een heel fijn leven.
  Natuurlijk vind jij het heel eng als er iemand in huis komt en dan gaat men ook nog aan je zitten, maar toch maar even de moed verzamelen en je zegt dat ze je een prik geeft en wat er daarna komt is toch wel heel fijn zeg, heerlijke snoepjes.

  Als ik naar Tante Ans moet vind ik het niet erg, ze is heel lief en ook nog gezellig. Ik ga netjes in de reismand, en om het heel gezellig te houden in de auto, ga ik onder mijn kussen poesje mauw liedjes zingen. Is me toch een gezellige boel dan en vrouwtje wordt daar zo vrolijk van. Ik de wachtkamer is het wel spannend, niet als er alleen poesjes zijn, och die zijn ook zenuwlappig van wat gaat er komen, maar die blafsnuiten, je weet daar moet ik niks van hebben, maar vrouwtje zorgt er wel voor dat ze niet bij mij komen.Als ik aan de beurt ben mag ik uit mijn reismand, heb ik natuurlijk niet altijd zin in, maar omdat ik weet dat Tante Ans mij nog een compliment gaat geven ( niet dus) voor mijn welvarend lijfje ga ik er maar uit. Ze zegt dan: Jip Jip toch je bent wat aan de malse kant. Kijk Bert ze zegt niet boembats Jip je bent te dik, nee op een lieve manier kan dus ook. Weet je die weegschaal van haar is ook heel fijn, ze dacht dat ik er heel vlug van af zou gaan, nou Bert het is net een bedje en omdat ze nog met vrouwtje aan het praten is doe ik daar gewoon heerlijk een dutje op. Al dat gefriemel vind ik niet erg hoor, lekker knuffelen over mijn lijf en ja een prikje, gek maar ik merk daar niks van, ik mag mijn mand weer in voor ik het in de gaten zou hebben.
  Maar Bert schaam je maar niet hoor, er zijn zoveel dieren die niet naar de dokter willen, dus die prik van jou is wel heel belangrijk ieder jaar, dan blijf je heel gezond hoor. En ook heel fijn dat de dokter bij jou thuis komt een hele bult stress minder voor jou.

  Zo Bert vrouwtje zegt dat ik dadelijk mijn bontlaarzen en muts maar op moet zetten en sneeuw moet gaan ruimen. Nou mooi niet, want er is wel sneeuw maar niet op ons balkon. Ik blijf lekker binnen vandaag, ik kan door de ramen ook alles wel controleren hoor.

  Fijne dag met bankhangen samen met vrouwtje en vrouwtje en ik duimen voor je als de dokter moet komen. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, volgens mij is Tante Ans ook jouw vriendin, dat je je zo goed en gemakkelijk bij haar voelt. En dat ze je complimenten geeft dat is ook fijn. Ik vind het knap dat je dat allemaal aan kunt want het is best een groot avontuur. Ik ben best stoer maar alleen als alles veilig is!! poot van Bert

 3. Hoi Bert,

  Nog even een klein berichtje van mij, want vrouwtje moet nu weg. Mijn Dierenarts Tante Ans is een super lieve vrouw, weet je dat ze je ook knuffels geeft, en ze praat heel lief en zachtjes tegen je. Nou Bert dan wordt je vanzelf ook rustig hoor. Vrouwtje vertelde mij dat ze met al haar poesjes zo heeft gedaan en ze is ook altijd heel bezorgt en zorgzaam.

  Je vriend Jip pootje

 4. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Ik kan me voorstellen dat je er zenuwachtig van wordt!
  Vreemde mensen en helemaal als ze je prikken, dat is ook moeilijk.

  Ik moet wél in mijn reismand (nou, eigenlijk is het een tas, speciaal voor katten) als we naar de dokter gaan, en daar begint het feest al.
  De eerste keer dat mijn mensen me in de tas probeerden te krijgen schopte ik met mijn achterpoten omhoog, net als een rodeopaard! Ja, hoe vind je die!
  Ik was dus pleitte en mijn vrouw bloedde aan haar kin en aan haar arm. Dat vond ik wel heel zielig, maar ja: wat moet dat moet.

  Nu hebben mijn mensen er meer handigheid in helaas, en eindig ik dan wél in de tas.
  En dan in de tram. En dan piep ik heel hoog en dat vind mijn vrouw heel erg en dat weet ik!
  Maar ze laat me tóch niet uit de tas.
  Bij de dierenarts vind ik het niet zo erg.
  Ik krijg ook elk jaar een prik en de eerste keer moest ik er zelf twee, omdat ik zo lang geen prikken had gehad.
  De dierenarts vertelde mijn mensen dat tussen onze huid en onze spieren of vlees een luchtlaagje zit en dat daardoor de prik geen pijn doet.
  Ik heb er ook nooit last van. Ik vind de pilletjes die ik krijg (tegen wormen, yúk!) erger.
  En één keer moesten er klieren bij mijn bips worden leeg geknepen – nou, daar ging ik wel van piepen!

  Maar het is wel zo dat de prik voor je gezondheid is.
  Pop en Beer (die hier vóór mij woonden) hebben alle twee niesziekte gehad, ook al waren ze geprikt.
  Maar Pop was toen echt héél erg ziek en was als hij de prik niet had gekregen misschien wel niet beter geworden.
  Dus ik denk dat je het toch maar beter kunt doen, zo´n prik.
  En dan kun je daarna extra snacks en knuffels en vachthappen vragen aan je vrouw omdat je zielig bent!

  Succes en ik duim voor je, Bert!

  Kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dankjewel voor de steun en dat je vertelt over hoe jij dat nou doet. Ik snap wel door wat je over Pop zegt dat een prik misschien wel goed is. Ook al is het eng. Want ik wil gewoon nog heel erg lang hier blijven en samen met mijn vrouw bankhangen en al die dingen meer, dus ja dan moet het maar. Alleen ga ik wel superveel snacks en knuffels vragen erna!! Dat moet dan ook!! kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *