Er is iets met mijn tanden

tanden Mijn vrouw is slimmer dan ik. Want ik voel me raar in mijn bek en toen ging ik achter de kastjes liggen om op mezelf te zijn.  Ze snapte dat er iets was. Nou moet ik een operaazie.

Het is al snel.

Vind ik het moeilijk ja en nee.

 

Telefoon

Mijn vrouw ging met de dokter aan de telefoon praten. Ze had een foto gestuurd waarop ik gaapte. Dat was gewoon voor leuk en voor Feesboek maar niet voor anderen dus privacy was er niet bij voor deze jongen.

De dokter zei dat ze kon zien dat ik een zwerfkater op straat was geweest. En dat mijn tandvlees de verkeerde kleur had. En over onderzoek en foto’s maken en over de toekomst en over dinsdag komen de hele dag en over morfiene en toen dacht ik o dat is superspul om te wiewen.

Ik hou van wiewen. Dat je je superontspannen voelt op een  superduperfijne manier. Dus dat is het fijne.

Uit huis

Alleen wil ik liever niet uit huis. Maar het moet zegt mijn vrouw. Dat we in een taxi gaan heen en terug. En ik moet misschien ook een kalmerend middel dat zit in een capsule. Zij denkt dat ik dat zomaar opeet. Nou dat denk ik niet.

Mijn verkering Loesje heeft het ook aan haar tanden gehad. Nou heeft ze nog maar een paar tanden en ze kan daarmee heel goed eten, zelfs brokjes, hoe ze het doet weet ik niet maar ze doet het. Dus misschien wil ze me dat leren. Als er bij mij tanden uitmoeten, dat weet nog niemand. De dokter zei iets over last in de toekomst.

Knuffels

Thuis krijg ik nou extra knuffels en zacht aaien. Vind ik fijn. Ik voel nou opeens dat er echt wat aan de hand is met me. En dan heb je steun van thuis nodig en dat krijg ik gelukkig ook.

12 thoughts on “Er is iets met mijn tanden

 1. O jee Bertje, best wel spannend! Uit huis en in de taxi en dan ook nog naar de dierenarts…
  Ik moet ook maar voor een prik zegt mijn vrouwtje. Dat moet ieder jaar maar voor mij is dat nu voor het eerst en ik vind het maar niets.
  Ik moet dan in mijn reismandje en in de auto.
  Moet jij ook ieder jaar zo’n prik? Misschien kan je die nu meteen vragen dan ben je er maar van af!
  Sterkte Bert, ook voor je vrouw want het is voor haar ook moeilijk.
  Kopje en neusje,
  Fietje

  1. hoi Fietje ik krijg ook een prik dan komt de dokter bij me thuis en eerst geeft ze snoep dan friemelt ze en dan opeens een prik. Maar nou gaat het anders. Ik moet ook in de reismand zegt mijn vrouw. Ik weet geeneens hoe en zij ook niet geloof ik.

 2. Oooooh bertje.
  Ik vind het zo naar voor je dat je dinsdag een operaazie moet. Ikjes heb nog alleen 4 tandjes over. Al mijn kiesjes zijn,jaaaaren geleden,verdwenen,foetsie…pleittos.
  Dat gebeurde niet in 1 keer hoor. Nee….ik ben 4 keer geweest. Het wiewen was fijn hoor,want je denkt oooooh koel. Wat een mooie roze olifantjes. Ooooh kijk ze vliegen. En jij kan met ze mee vliegen!!!! Echt!!!!!
  En je hoeft niet bang te zijn met eten hoor. 1 keer wachtte ik tot de volgende ochtend na de ooperaazie. Nou….toen had ik berehonger hoor. Maar de andere 3 keertjes at ik gewoon dezelfde avond. Ik kreeg toen heerlijke gekookte vis. Moetsjo fijn geprakt.
  1 hele dag werd ik superverwend met eten. Daarna ging het weer op de oude manier,want vrouw kreeg door dat ik me zat aan te stellen. Ik kreeg ook pilletjes mee van joyce,die deed vrouw in superlekkere rosbief en at ik ze,zonder dat ik het wist,op

  Ooooh bert….weet je wat koel is? Vriendje jip en ik (ja….we zijn echt koele goede vriendjes!!!!😀) gaan dinsdag met je mee wiewen!!!!!
  Hierbij roep ik alle katten op om dinsdag ook mee te wiewen!!!
  Alleen zijn we wel jaloers dat jij prooofesjoneele wiew krijgt en wij maar het gewone spul.
  Oooooh wij zijn sooliteer met jou.
  Kopjes van mij🐾

  1. dat van die vis en het rosbief heb ik aan thuis doorgegeven Katrien dan koopt ze het vast. Er staan al blikjes supereten hier. Ik heb nou heel sterk wiewspul dus ik voel me beter maar het gaat toch door geloof ik. Wat superduperlief dat Jip en jij ook gaan wiewen!! Als ik extra morfiene heb dan laat ik het aan jullie sturen!! poot van mij

   1. Ooooh bertje.
    We zijn vriendjes,en dan steun je elkaar. Het is niet leuk,maar je moet echt😢
    Weet je….voor je het weet is het alweer woensdag en dan is het allang achter de rug en dan eet je weer supergoed😀
    En je vrouw steunen we ook hoor.💖

 3. Hallo Bert,

  Ja je had het gisteren al vertelt dat je dinsdag al vroeg op reis gaat naar de dierendokter en dan tegen de avond weer naar huis toe mag. Nou ik kan me indenkeren dat jij en je vrouw dat helemaal niet fijn vinden. Maar de Dokter kan jou thuis niet onderzoeken en helpen. Nou als ik dat moet laten doen dan zou ik ook zenuwlappig zijn hoor. Maar hier is altijd als ik naar Tante Ans moet vrouwtje het zenuwlappigste hoor. Ik kruip onder mijn kussen in de reismand en vrouwtje doet in de auto nog een groot badlaken over de mand en dan voel ik mij heel veilig. Vrouwtje doet voor mij dan onderweg heel zachtjes zingen. Is wel wat aan de valse kant, maar geen kniesoor die dat hoort behalve ik dan, och ze bedoeld het goed. Vrouwtje vertelde mij, dat ik ook waarschijnlijk een keer voor de tanden en kiesjes moet, want Tante Ans zei dat het nu nog niet nodig was, vrouwtje moet nu mij ook in de smiesjes houden.

  Ja wij stoeren dieren laten niet snel merken dat we au hebben,( zit in ons, want als we in een groep leven en je laat merken dat je niet oke bent, dan wordt je verstoten. Zwakkelingen kan men niet gebruiken en ben je een gevaar voor de groep) maar vrouwtje kreeg in de smiezen dat jij au in je bekkie hebt en ging nog meer op je letten dan ze altijd al doet. Nou ga jij ook nog achter een kastje liggen, eigenlijk niet slim, want je had het verraden. Mijn vrouwtje zegt dat het heel goed was, want wie weet had je anders nog veel meer au in je bekkie gekregen voor ze er achter kwam.

  Ja dinsdag gaan Katrientje en ik en Loesje doet vast en zeker mee, en hopelijk alle fans, met jou mee wiewen. Ik heb vandaag toevallig een speeltje gekregen waar super wiew in zit, dus die ga ik dan gebruiken.

  Bert in ons koppie gaan we allemaal dinsdag met je mee en slaan samen als steun de poten om jou en je vrouw heen, dat moet echt helpen. Voor nu goed uitrusten, ja want de heledag wiewen daar wordt je ook moe van. Voor nu een fijne dag samen met vrouwtje en je krijgt heel veel ontspannen knufjes van mijn vrouwtje en pootjes en kopjes van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, daar heb je gelijk in ik had nooit achter die kastjes moeten gaan liggen toen snapte ze het en nou moet ik naar de dokter. Maar ze zegt dat ik daarna lekker eten krijg en knuffels en dat ik me dan weer mijn gewone zelf voel. Wat super dat jullie dan willen wiewen!! Ik vind het fijn dat iedereen zo meeleeft en mijn vrouw ook zegt ze. poot van je vriend Bert

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat een spannende toestanden allemaal!
  Ik snap heel goed dat je een beetje zenuwachtig bent.
  Dat zou ik ook zjn. En mijn mensen ook, zeker weten.
  Maar het is ook weer zo dat je straks geen pijn aan je tanden meer hebt. En dús beter en meer kunt eten!
  En dat je een tjdje verwend moet worden, met extra lekker eten, veel knuffels en lang aaien. Kijk, dat is dan weer een mooi vooruitzicht, toch?

  Popje en mijn Molletje zijn allebei twee keer aan hun tandjes geopereerd. En dan werden er ook tandjes en kiesjes getrokken.
  Mijn Molletje had in haar laatste jaren geen hoektanden meer, en nog maar een paar kiesjes.
  En ze at alles, en het liefste brokjes! En ondanks dat ze bijna geen gebitje meer had, was ze de mooiste vrouw voor mij – en ook zeker de stoerste.

  Mijn mensen zeggen dat je dinsdag wel een beetje érg wiew zult zijn, maar dat de dag erop al weer gewoon is.
  En Popje en mijn Molletje kregen een soort druppels mee tegen de pijn. Want ze hadden een paar hechtinkjes in hun mond. Die druppels kon mijn vrouw gewoon door het eten doen. En dan aten ze het nog op ook! De eerste keer kon mijn vrouw het bjna niet geloven, maar het was echt waar.
  Dus ik denk dat jij die ook krijgt, als ze tandjes of kiesjes moeten trekken.
  Over zo’n capsule zou ik zelf mijn twijfels heben. Of nee, geen twijfels: ik zou dat gewoon niet willen.
  Maar mijn vrouw kan soms ineens heel snel een pil in mijn mond doen, voordat ik het weet.
  Helemaal achterin mijn keel, en dan móet ik wel slikken. Bah. Dat vind ik altijd zo ontzettend flauw van haar.

  Ik ga ook met je mee wiewen, dinsdag, net als Katrientje, Jip en Loesje.
  En misschien kun je ook wat wiewspul aan je vrouw geven, want mijn vrouw was altijd nog zenuwachtiger dan Pop of mijn Molletje. En mijn man ook trouwens.

  Laat je dinsdag weten hoe het gegaan is, Bert?
  Alvast veel succes gewenst, en veel plezier met de superwiew die je krijgt!

  Lieve kopjesvan

  Bolle,

  1. hoi Bolle, dus jij gaat ook al wiewen morgen wat tof van je!! En wat heb je al veel meegemaakt met de operaties, dat soort dingen onthou je goed. Ik weet gewoon niet hoe of wat. Mijn vrouw doet gewoon maar ik voel wel dat ze anders is. Het is allemaal een beetje raar, dat is wat ik nou merk. kopje van Bert

 5. Lieve Bertje,

  ik was zo geschrokken van me eigen toen ik hoorde van jouw operaazie en dat je dinsdag de hele dag bij de dierendokter bent. Oooh Bert in de taksi, in een reismand. Oooh wat spannend ook voor je vrouw.
  Ik heb al 3 operaazies gehad Bert en Katrientje al 4. Ik vind er nog steeds niks aan voor me eigen. Maar au in me bakkie is veel erger. Ik heb het me vrouw nooit verteld Bert, ik eet altijd overal doorheen. Maar vrouwmensen zijn slim lieve jongen. En jouw vrouw zorgt goed voor jou van ze eigen en dan heb ik wel een beetje rust. Ik ga dinsdag ook wiewen, me vrouw heeft spul voor mij en ook veel tonijn.
  Bert je weet ik heb nu nog 1 tand en 4 kiesjes van me eigen. Ik ben er trots op en ik kan goed eten. Me vrouw zegt wel dat ik soms schrok, maar dat is met veel emozie Bert. Dan is alles heftiger en wil ik snel en meer. Maar ik wil je zeggen Bertje, eten is niet moeilijk van ze eigen. En ik ben er om je te helpen.
  Lieve Bert, ik heb nu ook veel emozie. Maar ik ben bij je, onze hartjes wiewen samen.
  Alles komt goed Bert voor je eigen en ook voor je vrouw.

  Ik kom bij je liggen,

  Je Loesje

  1. ik was ook wel geschrokken Loesje want ik moet dan uit huis en dan mag mijn vrouw een tijd niet bij me zijn en dat is moeilijk. Maar jij hebt veel ervaring met operazies en Katrien ook dus misschien kan ik het ook. Ik krijg nou spul om rustig te zijn Loesje en dat voel ik ook. kopje van je Bertje

 6. Goedemorgen Bert, wij begrijpen dat het heel moeilijk voor je is maar soms moeten er dingen gebeuren die niet leuk zijn of je wilt of niet. Voor jou is het natuurlijk helemaal spannend in een reistas met de taxi mee. Nou Bert sommige van ons vinden het ook niet leuk hoor maar het moet en we krijgen na afloop altijd wat extra’s snacks. Voor jou vrouwtje is het natuurlijk ook moeilijk. Jij ligt morgen te dromen en jou vrouwtje moet wachten tot ze je weer mag ophalen. Na de narecoos Bert zal je een beetje anders gaan voelen zweverig. En je zult wellicht pijnstillers krijgen. Hier vinden wij die uit dat flesje fijn dat is wat zoet, pilletjes minder en die verstopt ze heel goed in het eten. Want die zijn vies maar we weten om beter te worden moet het. Wij gaan morgen wieuwen en we denken aan jou en je vrouwtje. Voor nu hopen we dat jullie een beetje kunnen relieksen. Super veel knuffels pootjes kopjes en wij denken aan jou en vrouwtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *