Loesje vertelt: nu ik minder tandjes heb

minder tandjes
Ik ben best trots op me ene tandje

Mensen vragen me weleens hoe ik nou kan eten met minder tandjes? Bert vroeg het me ook al en ik kreeg vlindertjes in me hart. Ik vond het zo lief al die zorgen, ik moest erover na gaan denken.

 

Mijn vrouw zei dat ik nog 4 tandjes en 1 kiesje heb van me eigen. Ik weet niet hoeveel dat precies is maar ik wil geen proteesie. En ik kan best goed eten. Dat ga ik nu vertellen.

Geen riesieko

Een tijdje geleden moest ik 4 kiesjes laten trekken. Ik vond er niks aan maar me vrouw zei dat het moest. Ik was ook best bang, ik zeg het U eerlijk. Dat ik niet meer goed zou kunnen eten en hoe moet ik dan blijven leven? Of hoe moet het dan met mijn maatje meer? En vindt Bert me nog wel mooi als ik Loesje tandloos word? Gelukkig ben ik ook een emo eter van me eigen. Dat is dat je emozies deelt met tonijn of zalm en soms ook kip. Ik was onzeker, ik wist het niet meer. Ik heb toen wel extra gegeten, ik wilde geen riesieko nemen.

Brokken

Na de operazie had mijn vrouw veel tonijn en zalm ingeslagen, maar ik wilde ook harde brokken. Harde brokken horen bij me leven. Als ik harde brokken krijg dan is me dag gewoon en voel ik me veilig. Dan weet ik wat er gaat gebeuren en ook wat ik eet. Me mondje deed zeer maar ik schrokte de brokken gewoon naar binnen. Me vrouw stond erbij en keek ernaar. Ik kon niet meer stoppen, ik verloor me kontroole. Ik had al twee dagen geen brokken gegeten.

Uit me doen

Nu is me mondje weer gezond maar me hartje van slag. Bert vertelde me dat hij een operazie gaat krijgen aan zijn tandjes. Zijn vrouw heeft een foto van Bert naar de dierendokter gestuurd en die vond Bert zo knap dat hij nu moet komen.

Oooh ik schrok, ik heb brokken en witte vissen verslonden. Ik voelde emozies zo diep in me buik, ik was van de kaart. Bert krijgt ook Morfiene, dan gaat hij wiewen van ze eigen en dan gaat de dokter kijken. Maar ik wil niet dat Bert daarna pijn heeft en misschien ook vieze pillen krijgt. Ik ben nu ongerust en uit me doen. Oooh veel erger nog dan me eigen operazie. Dat je niets kunt doen voor je verkering. Dat je machteloosheid voelt.

Steunen

minder tandjes
Bert ik ben bij je

Ik moet nu leren, rustig blijven en afwachten. Me Bertje steunen en flink zijn. Straks kan Bert ook weer beter eten van ze eigen, weer genieten van limonade met zalm. Bert houdt meer van zalm, ook als we samen eten. Misschien moet ik meediteere, dan voel ik meer rust. Ik voel dit is een levensles. Als poes heb ik die ook, dat je ontwikkelt in je ziel. En ik heb verkering met Bert met me hart en ziel.

Ik weet dat ik dinsdag me oogjes dichtknijp en pas weer open doe als Bert veilig thuis is. Dan ben ik bij hem en kan hij ze eigen aan mij vasthouden. En als iedereen aan Bertje denkt dan is hij niet alleen!

Liefs van Loesje

9 thoughts on “Loesje vertelt: nu ik minder tandjes heb

 1. Oooooh lief sooldinnetje.
  mijn liefste loesje,mijn hartjesdinnetje. Ik vind het zo naar voor jullie. Jouw mooie katerman naar de dokter. Natuurlijk voel jij je verdrietig.
  Ooooh loes….morgen gaan jip en ik en een heeeeeele hoop andere vriendjes van jullie meewiewen met bert. En jip had een heel keigaaf idee….voortaan wiewen we met z’n allen als er een vriendje een operaazie moet hebben. Dan zijn we samen.
  En we gaan ook aan mevrouw bert,aan jou en soolvrouw denken hoor.1 voor allen….allen voor 1!!!
  En voor we het weten is onze bert weer bij jullie thuis en eet hij weer keigoed.
  OOOOOOH loesje….ik hou van je.SJETEEM

  1. Oooh Katrientje, wat een mooi en lief idee van jou en Jip. Voor me Bert en ik denk ook aan mevrouw Bert. Oooh dat iedereen wiewt, dan is er minder zeenuuw. Oooh Katrien en me vrouw haalt tonijn en ook andere vis. Ik moet nu veel emoozie eten. Ook al wiew ik. Hoop dat Bertje een knappe dierendokter heeft. Oooh Katrientje morgen houd ik me eigen ook vast aan jou, samen tonijnwiewen, oooh sjeteeem lief sooldinnetje

   Je Loesje

   1. ooooooh loesje.Hou je maar goed aan mij vast hoor,behalve als ik even naar de bak moet want soms kan ik toch stinkbommetjes neerleggen 😀
    Ooooh loesje,ik wou dat het al woensdag was. Voor bert,mevrouw bert,voor jou en soolvrouw.
    sjeteem liefste sooldinnetje

 2. Hallo Lieve Loesje,

  Nou dit snapper ik helemaal hoor van je emoozies en dat je nu meer moet eten.
  Wat je miauwt over je machteloos voelen en niks kunnen doen dat klopt. Je zou het van Bert af willen nemen en desnoods zelf laten doen. Maar ik lig hier toch ook echt niet te wachten om naar Tante Ans te moeten voor mijn bekkie. Vrouwtje vertelde wel dat het er ook een keer zit aan te komen. Met de APK had men al wel wat in mijn bekkie gezien, maar vrouwtje moet het in de smiesjes houden. Ja doegiie zeg, ik laat me echt niet zomaar in mijn bekkie kijken hoor, gisteren probeerde vrouwtje het weer en ik was mooi foetsie hoor. Maar Loesje jij en Bert staan er heus niet alleen voor hoor, We gaan als vriendjes en vriendinnetjes morgen allemaal samen wiewen voor Bert en jou, zodat alles goed gaat en we op die manier heel veel steun voor elkaar kunnen zijn. Ik had Bert vanmorgen al voor gesteld om een wiewdag met z’n alle te doen, op de dag dat een vriendje of vriendinnetje een operazie moet krijgen of iets anders wat moeilijk is. Bert vind het een super idee.

  Lieve Loesje, vrouwtje en ik hopen dat Bert en jij morgen veel steun van ons zullen voelen., net als toen jij ook voor de bekkie naar de wittejassen moest. Toen stonden we met onze pootjes ook allemaal om je heen.
  Voor nu wensen vrouwtje in ik je een rustige dag en neem nog maar een hapje als dat helpt. Heel veel steun knufjes van vrouwtje en je weet heel veel koppies en pootjes van je grote vriend Jip

  1. Oooh lieve Jip,
   wat ben je toch een grote wijze vriend van je eigen. Ik ben nu ook een beetje stil, van medeleef en samenzijn. Ik vind jou idee zo lief van je eigen voor me Bertje. En dat jullie ook aan mij eigen denken, oooh. Ik heb jullie pootjes ook gevoeld toen ik een operaazie moest. En ik voelde sterker toen.
   Maar Jip moet jij misschien ook al voor je tandjes van je eigen laten kijken? Oooh dan gaan we ook voor jou wiewen en ik ga ook nog eten dan. En anders ook Jip want ik heb ook emoozie eten.
   Dank je wel lieve Jip en vrouw voor steun en ik vind het zo mooi, morgen wiewen voor me Bertje. Hij zal het voelen in ze hartje

   Liefs Loesje

 3. Lieve Loesje wij begrijpen dat het heel moeilijk voor je is. Wij doen morgen mee met de wiewdag en natuurlijk denken we aan Bert en jou hoor. Super veel dikke knuffels kopjes en pootjes.

  1. Oooh lieve mevrouw Sylvia, Jayda en Jafari , Elani en alle andere vriendjes. Oooh wat lief. Nu moet het toch goed komen met me Bertje. Dat hij weer gezond is en niet meer achter de kast kruipt. Oooh nu komt alles goed, ook me emoozie

   Liefs Loesje

 4. Dag Loesje,

  Hier Bolle.

  Ik wilde je even laten weten dat ik je ene tandje prachtig vind.
  En Bert hoer daar niet jaloers om te worden hoor, want ik weet dat jullie verkering hebben. En mijn hart behoort toe aan mijn Molly.

  Mijn grote liefde Molletje had ook bijna geen tandjes en kiesjes meer. En toch was en is ze voor mij de mooiste poezenvrouw van de wereld.
  Ze was heel stoer en alle jongere katten uit de tuinen hadden eerbied voor haar.
  Ze kon ook alles eten, net als jij.
  Ze heeft zelfs zonder tandjes nog een keer een muis gevangen.
  Die muis gaf ze aan mijn vrouw. De muis was heel erg geschrokken en nogal ondergekwijld, maar mijn vrouw kon hem zo weer in de tuin vrij laten. Dus ik denk dat de muis heel erg blij was dat Mol geen tandjes meer had!

  Ik hoop dat je vandaag weer een beetje kunt uitrusten na alle zorgen van gisteren.
  Ik heb ook nog gewiewd voor Bertje. Met heel goed groen spul, in de tuin. Ik ging er zelfs een beetje van kwijlen, dus ik denk wel dat het Bert geholpen heett!

  Een kopje, ook voor je verkering Bert, van

  Bolle.

  1. Dag Loesje, ik heb een paar rare spelfoutjes gemaakt! Sorry hoor!
   Er moest natuurlijk staan “Bert HOEFT niet jaloers te zijn”.
   Het typt soms een beetje lastigop de Ipad, want ik heb hele brede pootjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *