Dorus over: als je een stuiterbal bent

stuiterbal

Hajoo hier benne ik met mein eigenste blog.

Ik ben een, folgens frauw en MammaLoes (dikke koes), een aahdeehaadeekatertje. Ik moet wat te doen hep. Sie mij als een chespannen eelasstiekie en die laat je aan 1 kant los. POING!!

Stout iz leuk

Daar chaat ik. Allez wat, oeps… efe MammaLoes (dikke koes) blintdoeken… sjo… daan.
Allez wat stout is iz leuk. (Blintdoek afdoet bei MammaLoes, dikke koes) Dan poink ik en stuitur en poink. En dan fal ik mijn muisies aan. Ik sit graag foor de teefee. Ik ben een moeffiestar. Datte beweegt gewoon leuk. Wel raar dat die mens daarin er niet uit koom.
Het isse hier feel leuker, komt omdat ik hier ben.
En dan kreig ik te hoor Door… ga foor ze tiefie weg. NEE!!
En dan staan ze op en ja hoor, ik word op ze gront gezet.

Muisies

Vanne MammaLoes (dikke koes) hep ik muisies hat. Die sein vetleuk sjeg. Ik hep witte, swarte en 2 greisies met allemaal haartjes. Ze witte rammelen. Eg!! Soms lig se op de gront en dan cha ik se besluip doen.
BAM!! Dat hat ze muis niet furwagt. Ik beit en chooi met ze muis. En dan ga ik er chewoon een uur mee speel doen. Totte ik chaapie doe en moe wor.
Dan trekke ik mijn piejamaa aan en ga ik een uur of 2 slaap. Tot ikke eet krijg. Nou… dan ga ik weer stuiter doene hoor.

Knikkers

Nau moet ik het tog oof mijn knikkers hep. Iedereen sei eng dingen.  Datte asse ik ga slaap doen dan dat mein knikkers weg sein.
Nou zlaap ik best faak. En danne denk ik na oof wat er segt werd. Dan schrik ik wakker en ga, met mein pootjes, naar mijn knikkers.
Ik foel dan. En ja hoor, ze benne er nog. Dus niet meer liegie doen teeg mei!! Anders seg ik het teeg MammaLoes (dikke koes) datte jullie lieg doen. Nou, dan worre se kwaat hoor.

Laas hat ik het met niggie Kyana oof skere. Sei skeert iedere keer haar okkeltjes en beentjes. Danne kan se een jurkie aan.  Ik wil leer hoe ik mein baart ken skeer. Misschien dat Oompie Bert mei dat wil leer.

Mein broer

stuiterbalJullie weet datte mein broer een ster is gewort. Hij wasse heel siekies. Ik mogge al een paar daag niet met hem speel doen.
Ikke sech het eerluk, ik mis hem niet echt hoor. Want mijn muizies seine ook leuk. Frauw sjegt dat hut goet is datte ik hem niet mis.

Nauw… ditte was het foor deez week.
Ikke sluit weer af met een dikke koes
voor MammaLoes.
Toedeledokie

 

21 thoughts on “Dorus over: als je een stuiterbal bent

 1. Neeefieeeee Dorus😍. Wat heb jij weer een hoop avontuurtjes beleeft. Jij wordt al snel een grote Neef. Misschien ben jij straks Filmstar? Ooh Cooollll. Doet je wel voorszjigt want stuitertjes isse leuk maar kjijk uit dat je niet een ongejukkie kjijgt. Met skere moetse je Ome Bert of de andere mannetjes poes vjaagt. Welle bjorsthaar dat vindse ik sexie. ( Ooh wat zegge ik nou ! ) Ikke ga nu speeltjes en sttt ondeugjes doen en straks als het warm is stoppetje doen op een kjoele plek in se huis. Dikke smakkkk van ons allemaal. Wie loef joe

  1. Ooh niggie. Mijn borsehaar laat ik groei doen hoor. Wante ik wille seksie EN gemberneutraal sein.
   Ooh dikkie koes oppe jouwe krullewang terug 🐾

 2. Hallo Door, hier met Gijsje. Wat heb jij een leuk verhaal geschreven. Ik ben een meisje en ik heb geen knikkers. Dus ik kan ze ook niet kwijt raken.
  Noemen ze jou een ADHD stuiterbal?! Mijn vrouwtje zegt dat alle kittens een stuiterbal zijn. We zijn gewoon speels!! Ik lag als kitten (Ik ben nu 5 jaar) al graag bij vrouwtje. Lekker aaien en slapen op haar schoot. Jij hebt een lieve mamaloes, zij is soms wel streng bij jouw opvoeding. Maar ik vind haar wel héél lief. Samen met haar en vrouwmens en manmens word je vast een héle mooie lieve kater. Hoe gaat het met jouw voorpootje? Is de kneuzing al wat minder? Wel jammer dat je nu niet met jouw muisjes mag spelen. Ik hoop dat je snel op jouw muisjes weer mag jagen. Zonder muisjes is het toch minder leuk.
  Ik ga weer een dutje doen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Mijn pootje isse weer helemaal goet. Alleen stont mijn man fanmorgen op mijn pootje en toen zei ik auw. Ooh hij sjrok. Maar er wasse niets aan mijn pootje hoor. Ikke liep gwoon voor sein voeten.
   Ikke benne een hele speelse katerjongen. Frauw sjeg datte ze aan mijn wild sein moesse wen doen. Sij wasse alleen meisjeskattinnen gewent. En jonges sein wat drukker

 3. Hoi kleine ieniemienie Dorus, ik heb 3 grote broers en 1 klein broertje dus ik weet hoe druk jongens kunnen zijn. Vooral mijn kleine broertje Bikkel is een druktemaker, net als jij. Hij is al vijf maar soms nog net een kitten. Maar je moet wel voorzichtig doen Dorus, je bent nog wel ieniemienie en een beetje kwetsbaar. Zeker nu het zo warm wordt moet je een beetje rustig aan doen. Soms doe ik ook nog wel eens gek hoor ook al bijna ik dan al bijna 8 jaar, dan sla ik tegen een bal of muis, maar niet te vaak, ik ben tenslotte een kleine Diva. Ik zag gisteren op de film dat je goed kan eten, doe maar hoor Dorus, dan wordt je een grote stoere sterke kater. Als ik je op de film zie dan wil ik je wel knuffelen hoor en dat heb ik nu helemaal niet met mijn eigen kleine broer. Die is alleen maar stout en wil me altijd plagen. En van die knikkers, pas toch maar goed op want al mijn broers zijn hun knikkers op de een of andere manier kwijt geraakt. Dag lieve ieniemienie Dorus, een hele dikke knuffel van Kruimel. En oh ja mijn broers Bas,Bjarne, Oliver en Bikkel en mijn vrouw geven je ook een hele dikke knuffel.

  1. Ikke doe strakkies weer sjaapie. Nu isse het nog lekker in mijn huis.
   Frauw sjeg datte ik een lief en toute stuiterbal ben. Mammaloes (dikke koes) sjegge dat ik russig moet blijf.
   Russig.
   Russig.
   Dus dat doete ik soms.
   Knuffel terug hoor dinnie kjuimel 🐾

 4. Hoi die Door,

  Wat kan als kleine schurkje al leuk schrijf doen zeg, ja je bent een stuiterbal met veel lol en streken.
  Maar toen ik een kleine Jip was was ik ook een grote boef hoor, dus als jij nog wat tipjes wil hebben om ondeugende streken uit te haten, moet je mij maar schrijf doen, wel zorgen dat vrouwtje het niet kan lezen hoor.
  Wat leuk zeg, jij hebt een hele grote familie van een MamaLoes, ooms en tantes en neefjes en nichtjes. Ik vind het geweldig dat ik een oom van je mag zijn.
  Door vrouwtje moet haast weg en ze wil je wel veel knufjes meesturen en van mij heel veel pootjes en kopjes,

  Je Ome Jip

  1. Ikke wisse niet eens dat ik sjoooofeel oomes, tantes en niggies hat. Ik fon het gelijk keigaaf. Enne ik hep een liefe mammaloes (dikke koes)
   Ooh oome jip. Kunne uwe ook toute ding? Mammaloes (dikke koes) kijk nu mee dusse ikke moet nu sjeg ooh ikke doe nooit tout hoor 😉
   Knuffel terug ome jip 🐾

 5. Liefe Dorus, wat ben jij een skattig kittenbeebieboj. Ik kan geen kittens meer kreig, maar anders wou ik er een als jij. Samen stuiteren door huis. Ikke ben al 6 maar in mn koppie nog steeds kittenpoes hihi. Muisies zijn leuk om te speele. Mandarijne oock, die rolle sow fein. Vind mama minder leuck maar ikke wel 🙂

  Poot en kopje van Minnie

  1. Mandjereinen? Ooh die kenne ik niet. Ikke kenne wel balletje. Ik hep een groene en een roze. Watte erg he die rroze. Ik ben een jonge. Eerst hatte ik een meisjesnaam en nau hep ik een meisjebal.
   Ikke ben dus een gemberneutraal katertje

 6. Hoi Dorus.Wow wat kan jij al mooie schrijfs maken.Gelukkig is je pootje weer heel.Hier was Sparkle een kat met streken,Zij is de grootste van ons 3 tjes maar onze vrouw is haar het meeste kwijt en dan maar zoeken.LOL.Ik{=Fynn} ben nog steeds van spelen hoor ook al ben ik 11 jaar.Tja stuitertje, dat knikker verhaal ….dat was al voor ik bij mijn vrouw kwam wonen en ik zal het t.z.t heeeeeeeeeeel zachtjes in je oren-want die zijn toch groot genoeg-fluisteren.Dan kan niemand het horen en ben je een beetje voorbereid……maar je bent nog een beetje jong daarvoor en ik wil niet dat je in sjok raakt.Voorlopig heb je ze nog kan ik je wel vertellen.
  Luister maar goed naar MammaLoes want dat is een lieve wijze poes.Oom Bert kan je ook altijd om raad vragen.Of je doet een schrijf naar ons.Stevige poot van je vriendje Fynn en een koes van elk van mijn zussen Muzette en Sparkle.Toedeloe

  1. Wille ijj ook al mijn knikkertjes hep? Neeee.
   Hette seine mijn knikkertjes. Ikke hep en hauwe mijn knikkertjes hoor.
   Ikke pele heel graag. Gisteraafond wasse ik naar buite aan het kijk en toen plofte ik opeens in mijn sjaapie. Mijn mense moese lache. Toen sliep ik oppe fennestebank
   Toedeledokie 🐾

   1. Dorus jou knikkers hebben???Nou nee hoor,want dan kan ik ze nog een keer gaan inleveren. Ben er al zo lang aan gewend dat ik ze niet meer heb.Zou ook niet meer weten wat ik er mee zou moeten.Heb speelgoed genoeg, kan lekker buiten op de stoel liggen,mag altijd helpen met bed opmaken en verschonen, heb 2 zussen met gebruiks aanwijzing.Nee hoor heb het druk genoeg.Hou jij je knikkers maar zelf en pas er goed op!!!

 7. Dag lieve ( niet meer zo kleine) Dorus,
  Wat ben jij een mooie jongen aan het worden met je sieameese oren en poten!
  Mijn vrouw moest zo lachen om jouw stukje, ze herkende in jou haar Poncke. Ze kan zich heel goed voorstellen dat jouw mensen moeten wennen aan jouw geren en gespring.
  Loop jij ook zo achter je mensen te kletsen? Mijn Opa en Oma noemde Poncke altijd ‘de staart van mijn vrouw”, want waar mijn vrouw was, was Poncke, en hij leuterde haar de oren van haar kop.
  Toen hij zo oud was als jij lag hij een keer te slapen op de bank, er kwam bezoek en die wilden hem aaien. Mijn vrouw riep “Nee, niet aaien!!!” Het bezoek vroeg op hij dan ging bijten of krabbelen. Mijn vrouw zei :”Nee, dan wordt hij wakker, en we kunnen het klepje van de batterijen niet vinden!!!”
  Hij is altijd speels gebleven. Als je je mensen een plezier wilt doen, moet je, als ze één van je muizen weggooien, hem terug brengen. Dat vinden ze leuk, en dan gooien ze hem nog eens weg. Zij zijn dan blij, en jij wordt er lekker moe van, zodat je lekker lang kan slapen.
  Fijn dat jij je broer niet mist, je weet dat hij het goed heeft bij Katrientje en Catootje en alle andere sterren die voor hem zorgen. Maar wees maar lief voor je mensen, want die missen ze nog wel. Gelukkig hebben ze het druk met jouw malle streken.
  Over die knikkers hebben we het gewoon niet meer 🙂 ! Speel maar fijn lieve Dorus.
  Heel veel zachte kopjes voor jou en je mensen van Vlo.

  1. Ikke loop alteit met mijn mensen mee. En dan pjaat ik ook.
   En ik wil hun eet opeten. Maar alse se gaan eet moet ik uit de kaamer. Want ik blijf op hun eet afgaan en asse ik niets kreig dan ga ik huil doen.
   Dan pakke se me op en sluit ze me op. En dan hoor ik he he, we kun eet. Nou ja!!

   1. Nou zeg!!! Jij zou het toch ook niet erg vinden als ze een brokje van jou opaten?
    Maar mijn vrouw herkent het wel. Poncke heeft eens een hele haring gestolen, en Derrick jatte de ham van haar brood!!!
    Mijn vrouw gooide ze dan ook de kamer uit, maar ze konden allebei zelf de deur opendoen. Dat kan jij ook vast wel leren. Gewoon naar de deurkruk springen,,,eh maar niet vertellen dat je dat van mij hebt hoor!!!
    Kopjes van Vlo.

 8. Ooooh Jij kleine groote Sieameeze stuiterbeebie,

  hier jou MammaLoesje van jou dikke koesje. Wat hebbie al jou groote verhaal geschreeve en MammaLoesje heb ALLES geleeze van jou deugnieterij. En dattie alle kanten opstuiter van jou poink poink. Oooooh MammaLoesje heb nie soveel enerzie. Gelukkig hebbie ook dinge wel van jou MammaLoesje. Dattie goed kan eete en dattie somaar in jou slaap val. Mjaa mjaa dat herkennie wel.

  Maar wat hebbie toch steeds met die knikker van jou eigen. Jij blijf eraf jij ben gemberneutraal en dan kan jij al jou kante op. Jij kan gewoon knikkere met jou knikker en jij kan speele met jou rose bal.
  Oooh stuiterbeebie jou MammaLoesje heb het zwaar met ze eigen stuiterboj. Maar jij heb het niet voor jou zegge en jij ben ook lief. Beloof jij jou MammaLoesje dattie altijd gemberneutraal blijf. MammaLoesje wens geen matsjoo gestuiter.
  GEEN MATSJOO GESTUITER
  GEEN MATSJOO GESTUITER

  En jij moet jou eigen rustig houwe. MammaLoesje heb ze eigen heetplan. Jij ben nog klein en jij moet goed voor jou eigen zorge. Dattie nie smelt en dat jij drink.
  JIJ MOET DRINKE
  DRINKE DRINKE DRINKE

  MammaLoesje wil nou foor evve en evve en evve en evve, dikke koes koes koes koes koes koes koes

  MammaLoesje

  1. GEEN MATSJOO GESTUITER
   GEEN MATSJOO GESTUITER

   JIJ MOET DRINKE
   DRINKE DRINKE DRINKE
   Maar mammaloes, ikke drinke eggie feel hoor.
   En ik heb net kip ge-eet.
   Ge eet.
   Heppie eggiewaar alles gelees? 🙀
   *slik*
   Ikke benne alteit lief mammie en ik blijfe van mijn knikkers af met mijn pootjes. Foortaan lik ik ze alleen nog maar.
   En ik ga ook met mijn (stomme) roze bal speel doen. Ikke ben gemberneutraal.
   GEMBERNEUTRAAL
   Koesie koesie mammaloesie

 9. Zo grotejongens-teiger Doorus, gelukkig maar dat je weer kunt stuiteren, dan doet je pootje tenminste geen pijn meer! Maarre… ben jij nou een stuiterbal of een katertje?
  Je ome Bolle, die zelf tien kindertjes heeft helpen opvoeden, heeft nog een goede tip voor je: een paar keer door de kamer heen en weer rennen, KEIhard! Dan kun je daarna beter slapen, eerlijk waar.
  Over je knikkers zullen we het maar niet meer hebben, want ze zitten er nog gewoon. en weet je wat nou zo raar is? Straks zijn je knikkers ineens sambaballen grworden, en dan zijn ze helemaal niet meer handig. Dat merk je vanzelf.
  Doe je opassen nou het zo heet wordt? Goed drinken, en ook af en toe eventjes slapen?
  En wat heb je een mooi hoofdje gekregen! Je wordt vast een hele knappe jongen, die iedereen om zijn pootje kan winden. Maar wel met allevier de pootjes op de grond blijven staan hoor. Geen ijdeltuit worden, of een casaanoovaa. Blijf maar gewoon Door, dat is het beste!
  Heel veel kopjes en neusjes van je ome Bolle.

  1. Ik sjal het beloof oom bolle. Ikke moet van mammaloes (dikke koes) alle meisies mette repek behandel.
   Repek
   Repek
   Ikke pjaat bijna iedje dag mette kyana. Sij hep mooi krulletjes in haar haar.

   Ik hep gisteren door het huis gesjeest. Sjooo ik wasse supersnel. En toen ging ik in de vennestebank naar buit kijk en ik plofte om en fiel in sjaap.

   Ikke benne al heeeel gjoot. Al het dubbeltje als ik kwam. Ikke woon hier beina een maand al. Vetgaaf he?
   Knuffies tjug hoor 🐾

   1. Dat is geweldig, Door, dat je alle meisjes met repek behandelt, zo hoort dat ook. En Kyana heeft zeker weten mooie krullen!
    Wat ben je al een grote jongen geworden! Twee keer zo groot al? Als ik dat zou doen was ik 11 kieloo, maar ik hoop dat🛴 jij dat nog niet bent!
    Doe maar goed eten, knuffelen, spelen, rennen, drinken, slapen en groeien. Dan word je vanzelf een meegaagrote stuiterbal, die ook meegaalief is!🎾(Dit is geen stuiterbal, maar een tennisbal kan ook stuiteren!)

Reacties zijn welkom