Als je voelt dat het keiwarm is

keiwarm

Ik voel het gewoon. Aan alles. Het is keiwarm. Overdag gaan de gordijnen dicht en het waaiding staat aan en mijn vrouw heeft de zenuwen. Ik voel het gewoon dus wat moet je dan doen als huiskater zijnde?

Liggen

Als het keiwarm is doe ik vanzelf niks. Zo weinig mogelijk. Ik lig en soms ga ik verliggen. En dan ga ik weer verliggen. Dat is vooral mijn adfies aan iedereen die het warm heeft: ga liggen.

Water

Ik heb de laatste tijd een grote schaal met water, daar drink ik uit. Mijn snorharen blijven droog want ik kan gewoon staan of liggen en dan drinken dus dat lukt. Er zit altijd vers water in die schaal alleen soms ga ik naar een andere schaal voor ander water. Dat is rijp water. Dus dat staat er al even, maar het is niet dat u moet denken het is gevaarlijk oud water dat is het niet. Wel rijp. Soms krijg ik water met een beetje lekker spul erin dat is dan eigenlijk limonade maar ik weet toch dat het water is. En ik heb in mijn avondeten ook wat extra water. Mijn adfies is ook dat water drinken belangrijk is, maakt niet uit wat voor water het is.

Rusten

Ik kan heel goed slapen al zeg ik het zelf maar als het keiwarm is dan kan ik het best moeilijk vinden. Dus dan ga ik niet rondlopen en tegen mijn vrouw miauwen van ik kan niet slapen, maar dan ga ik gewoon rusten. Dat is ook goed.  Als zij niet kan slapen wegens het keiwarme dan gaan we samen liggen en rusten. En dat is ook best gezellig. Dus mijn adfies is dat rusten ook goed is.

Rustig

Het belangrijkste is om van binnen rustig te blijven. Als ik voor het waaiding lig dan voel ik dat de dag is zoals de dag is. Dat heeft bij mij thuis niet iedereen verder zeg ik er niks over omdat ik samenwoon. Mijn adfies is het is gewoon keiheet aksepteer het.

18 thoughts on “Als je voelt dat het keiwarm is

 1. Hallo Bert,

  Nou ik doe net als jij gewoon niet veel, Kijk mijn muizen hebben ook vakantie en dan mag je niemand pesten met er achter aan te jagen. Ik doe gewoon vakantie houden in ons huis. Ik was met vrouwtje al weer heel vroeg uit ons Jippebed en nu het nog even kan al mijn controle op het balkon gedaan, er is niet veel te beleven daar. Heerlijk gesmikkeld en dadelijk maar eens kijken of vrouwtje nog een knuffel beurt voor mij in voorraad heeft

  Bert je geeft hele goede adviezen en mopperen heeft geen zin, en dat zegt vrouwtje ook, krijg je het nog warmer van, vrouwtje is altijd blij dat ik een goede drinker ben en ja in de zon bakken mag ik niet, maar ze doet gewoon de gordijnen ook dicht, dus dat lukt niet.
  Wij hier maken er het beste van van en dat moet iedereen maar doen, het koele weer komt heus weer wel.
  Hele fijne dag hoor met vrouwtje die net als mijn vrouwtje niet tegen hitte kan, Knufjes van vrouwtje en koude poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat heb jij dus ook dat het thuis opeens anders is wanneer het keiwarm is. Gordijnen dicht. Je vrouw voelt zich niet goed. Maar jullie zijn en blijven net als wij samen. Wij waren ook vroeg op. En nou heb ik het toch weer warm!! ik ga weer proberen wat te drinken wat knap dat jij dat zo goed kunt. poot van je vriend Bert

 2. Ikke speel nu nog efe oompie bert. In de natte en koele kamer. En straks gaat ik sjaapie doen. Want dan vinnik het te wallum

 3. Bert dat is een goed advies van jou…..gewoon lekker liggen, wel of niet voor het waaiding.
  Plekjes uitzoeken waar je het lekkerst ligt.

 4. Goedemorgen Ome Bert. Hier staat het vrouwtje vroeg op.doet de dingen die gedaan moeten worden en dan is het rust. We krijgen veel water natvoer vis die lekker zwemt en we zoeken koelte. Het waaiding hier is goed maar het is niet koel hier. Op het balkon mogen we niet want het is keiwarm. Gisteren is ze alleen maar weg geweest met de beebies van Tante Jafita voor de prikjes omdat het moest. En ze deden het goed. Warmte is leuk One Bert maar keiwarm nee dat vinden we niet zo leuk. Dus wij doen het allemaal heel rustig.

  1. hoi allemaal nou dat voel ik ook keiwarm is niet leuk!! ik krijg ook extra water in mijn avondeten. Wat goed dat jullie vrouw ook extra voor jullie zorgt met dit weer. Dat helpt gewoon!!

 5. Hoi Bert,
  Rustig blijven, goed advies. Dat doen mijn vrouw en ik ook.
  Vannacht heb ik voor het eerst niet bovenop mijn vrouw geslapen, ik was bang dat ze zou ontploffen van de warmte als ik dat deed. We lagen wel lekker tegen elkaar aan, want ik was toch een beetje bang dat ze het anders te koud ging krijgen. 🙂 .
  Ik heb overal grote bakken water staan. Mijn vrouw heeft ook hier en daar een laag emmertje met water neergezet, en dat vind ik super interessant, ik moet er uit drinken, dat gaat gewoon vanzelf.
  Sterke Bert, en mevrouw Bert en verder iedereen die het warm heeft.
  Kopjes en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, het is nou gewoon moeilijk. Goed van dat emmertje als dat gemakkelijker drinkt!! ik vind dat nog steeds moeilijk ook vandaag. En ik ben keimoe jij vast ook!!

 6. Hpi Bert , ik ben bij her ontbijt van mijn personeel buiten geweest en eigenlijk wilde ik nog buiten.zijn wel in de schaduw maar nee hoor mijn Personeel zegt Ollie het is te warm ook voor jou!
  Ilk heb al al wat poezenlimonade op en ga nu dutjes doen, fijne dutjes dag ook voor jou!

  Je Vriendje Ollie

  1. goed dat je poezenlimonade neemt Ollie dat is nou verstandig. Ik heb het ook al 2x op. En wat ze bij jou thuis zeggen vind ik ook dat het te warm is voor iedereen.

 7. Hoi Bert, hier is het ook veels te warm om iets te doen. Onze vrouw moest vanochtend vroeg naar haar werk. Ze heeft hier alles dicht gedaan, maar echt koel is het hier niet. Ze heeft wel overal bakjes met water neergezet, maar wij Oliver, Bjarne en Bikkel drinken het liefste uit de kraan. Wij doen de komende dagen ook maar helemaal niks, we blijven heel stil liggen en we hopen dat de erge warmte snel voorbij is, dan kunnen we namelijk ook weer fijn op het balkon. Nu is het daar ook te warm voor.
  Alle dieren en mensen moeten het nu wat rustiger aan doen, Bert en vooral goed blijven drinken, dat zegt onze vrouw tenminste.
  Wij gaan nu weer verder met niks doen, knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, ik kan ook minder nou en ik heb minder computertijd wegens dat het te warm is. Erg he!! Ik vind jullie fotoos op feesboek heel leuk dat wil ik nog even zeggen, poot van mij

 8. Lieve Bert,

  wat zorgie weer goed voor jou vrienden van jou Feesboek en jou eigen website. Dat jij advies geef waar iedereen iets aan heb. Dank jou wel ook van mij vrouw.
  Wij heb geen waaiding, wij heb Floris. Hij heb al ze oude leeftijd en hij is bang van harde en ook assie gekke geluide hoor. Mij vrouw is bang assie nu wegkruip dattie misschien wel heel ziek word. Assie niemeer eet en drink dan hebbie niet veel te misse. Mij vrouw, Zusje en mij eigen doen gewoon. Wij doen nie anders dan dattie anders doe. Van me eigen lig ik nu wel meer op mij grond en mij vrouw heb oferal waaterbakke neergezet. Maar jou laatste tip is mij fijnste tip. Dattie het gewoon akzepteer Bert. Soms is akzepteere moeilijk, dat moet jij ook akzepteere
  Bert beloofie mij dattie goed drink en op jou eigen tijd ga verligge. En dattie wel op jou vrouw let, dattie ook ga verligge..

  Liefs van jou Loesje

  1. Drinken is moeilijk Loes, ik heb twee keer limonade op en ik had een droge neus toch. En in mijn avondeten kreeg ik ook water. Ik vind het niks Loes. Echt niet. En ik vind het ook heel moeilijk voor Floris, ik hoop dat hij steun heeft aan de gewone dingen van de dag. heel veel kopjes van mij

 9. Hoi Bert, dat zijn hele goede tips die je geeft. Ik hoop dat iedereen zich er aan houdt, want dat is heel belangrijk.
  Ik lig zelf in mijn tuin in mijn rieten tunnel. Mijn vrouw heeft daar een natte doek op gelegd en zo’n jiskoud ding er in. Of ik lig onder de hortensieaas op de grond, gewoon op de aarde. Ik krijg steeds een soepje, met ekstra water.
  En ’s nachts… dan zit ik buiten op mijn stoel. Dan is het lekker koel, en er lopen allerlei katten en andere diertjes rond. Dat is echt superspannend. Hier vlakbij woont een heel klein damespoesje, die mijn mensen juffrouw Mier noemen. Zij loopt ’s nachts ook door mijn tuin, dus ik let dan op haar. Soms drinkt ze water uit mijn drinkbakken, maar ja, ik laat dat maar zo. Als het zo warm is moet iedereen goed drinken, toch?
  Bert, doe heeeeel rustig aan met die hitte, em je vrouw ook!
  Een heel lief koel kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, wat leuk een klein damespoesje. En dat ze in je tuin mag en uit je bak mag drinken. Soms kom je iemand tegen en dan voel je dat die ander een beetje of meer in je leven kan zijn. Wel super dat je ’s nachts buiten kunt het is hier warm maar het waait. warm kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *