Dit zijn mijn fijnste geluiden

geluiden

De laatste tijd heb ik best wat gezegd over moeilijke geluiden in de straat, vooral van enge foguls. Maar er zijn ook gemakkelijke geluiden.

Gezellig

Geluiden kunnen best gezellig zijn. Vooral in huis. Het geluid van een zakje sneks dat opengaat dat is een heel gezellig geluid want dan weet ik dat er een bordje uit de keuken voor mij komt. En ook als de dag voorbij is en ik hoor geluiden uit de badkamer dan weet ik dan we zo naar boven gaan en daar krijg ik een welterusten-knuffel op bed. Dus dat zijn geluiden met informaazie dat er wat gaat gebeuren.

Mijn geluiden

Ik maak zelf ook geluid dat hoort ook zo en het mag best:

 •  lekker hard miauwen als ik naar de bak ben geweest
 •  of als mijn vrouw thuis komt dan sta ik bovenaan de trap en ik miauw mijn gefoel eruit
 •  soms krijg ik ’s nachts iets van oer in me en dan ga ik over de trappen rennen en dat klinkt hard dus dan ren ik door
 •  ik kan ook lang graven in de bak tot mijn vrouw roept: “Nou weten we het wel, Bert.” Dan vind ik er niets meer aan.
 • oja ik kan ook spinnen en heel soms miauw ik naar iets van buiten
 • als me thuis iets gevraagd wordt, dan geef ik meestal antwoord, dat hoort eigenlijk ook zo, maar soms heb ik er geen zin in dus dan hoeft het niet

Buiten

Geluiden van buiten kunnen ook leuk zijn:

 • als het zondag is dan hoor ik bijna niks en dan hoor ik mensen een beetje praten in de straat dat is gezellig
 •  of als ik een heel klein vogeltje een klein geluid hoor maken, dat kan best
 •  wanneer ik ’s nachts in de vensterbank zit en ik hoor dat er weer een auto aankomt dan weet ik dat er mooie lampen komen om naar te kijken

Dus je hebt geluid en geluid en het allerfijnste geluid is wanneer mijn vrouw in mijn buikvacht liefe woordjes zegt, dan is alles goed dat hoor ik dan en ik foel het ook.

12 thoughts on “Dit zijn mijn fijnste geluiden

 1. Hai Bert. Dat zijn fijne geluiden waar je over vertelt. Vooral het geluid van de voordeur vind ik fijn. Want dan komt frau thuis en dat betekent lekker knuffelen! Bert, ik wens je een fijn wiekent met een fijne wiekentsnek. Pootje van mij!

  1. hoi Minnie dat is ook een belangrijk geluid van de voordeur, dat heb ik ook. Dat je meteen foelt nou wordt het fijn, wat goed dat je dat noemt!!
   pootje van mij
   Bertje

 2. Hajoooo oompie.
  Ikke fin sommige gewuitjes ook fijn, en foor annere benne ikke bang.
  Fijne gewuidjes sijn asse me bwokkiesbak en sak open gaan. Want dan isse eetensteit.
  Feine gewuitjes zijn asse er met me noepjeszak of bakje wor rammelt.
  Feine gewuitjes fanne me rammelballe, want dan segge se ga je met me peele?
  Fijne gewuitjes zijn as de foordeur ope gaat en ne man komp binne.

  Wot gewuitjes sijne KRAAAKRAAAKRAAA fanne die enge swarte fooguls.
  Of fjietuige die laag oofer fliege.
  Offf as me man nies. Dan sjrik ik.
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus, jij hebt het ook goed duidelijk voor jezelf wat goede en moeilijke geluiden zijn. Niesen daar hou ik ook niet van. Dat geluid is niet mooi en het is er altijd zo opeens dan schrik ik en dan zegt mijn vrouw Sorrie Bert. Ik hoop dat jouw man ook Sorrie tegen jou zegt,
   pootjes van
   Ome Bert

 3. Hoi Bert.
  Ik vind sommige geluiden ook fijner dan andere.Als scullary girl thuis komt en ik hoor de sleutel waar ze de deur mee openmaakt,ben ik blij,al laat ik dat niet altijd direct zien.Soms moet ik eerst uit een diepe slaap wakker worden,maar dan heb ik het wel al gehoord.
  Hier is het rustig dus harde geluiden vind ik niet fijn.Gelukkig is dat niet vaak.Wel 1 x per jaar knalletjes avond en een paar dagen daarvoor doen ze het buiten ook al een paar keer.Van mij hoeft het niet.
  Verder vind ik de harde geluiden die uit het park bij ons komen,vervelend als er een festival is.Nu wegens mevrouw Coroona hebben we geen festivals.Dat is dan ook het enige plus punt van die troela wat mij betreft.Die boink boink van die zware bas geluiden en het duurt zo lang zo’n weekent.
  Nee,ik vind het in de zomer fijn als we buiten zitten en de verschillende foguls 1 voor 1 gaan stoppen met zingen en gaan slapen.Dan is het stil en hoor je alleen de bladeren.Daar word je toch zo lekker rustig van….
  Onze scullary girl zingt ook vaak,dat is ook een fijn geluid want van zingen wordt zij blij.
  Maar het allermooste is als ik bij scullary girl lig.
  Dan zitten we samen op de luie stoel en zij doet haar benen omhoog.Dan lig ik op haar borst en hoor ik het tik tik van haar hart.
  Dan voel ik mij heerlijk.Misschien komt dat omdat mijn zus en ik veel te vroeg bij onze moederpoes vandaan zijn gegaan.Ik weet niet meer hoe dat was.Tenslotte ben ik nu 14 jaar van mijn leeftijd.
  Maar dat tik tik van haar hart,daar ga ik eerst kei hard van spinnen,draai mij hoe ik liggen wil en ga het lekkerste dutje doen wat je maar kan doen.
  Dan zijn we samen heel dicht bij elkaar en dat is het veiligste fijnste plekje dat ik weet.
  Fijn weekent Bert met een extra lekkere snek ‘
  Groetjes van Muzette

  Pee-Ess dat tik tik geluid kan je ook horen als we samen slapen.Maar op de stoel is het het aller dichtste bij

  1. hoi Muzette, wat heb je dat goed verteld van jouw persoonlijke gefoel voor geluiden. En ook hoe belangrijk het nou is om samen thuis ook echt samen te zijn en dat je dat alletwee foelt. Mijn vrouw zingt heel soms dus niet vaak, dat is best fijn eerlijk waar, meer zal ik er niet over zeggen maar je snapt mij wel. Het lijkt mij best spannend om het hart van mijn vrouw te horen, maar misschien vindt ze dat prievee, dat ligt per vrouw anders geloof ik. Dankjwel voor je mooie uitleg Muzette,
   pootje van
   Bertje

 4. Dag lieve Bert, wat leuk heb je weer geschreven over de geluiden die je wel en niet leuk vindt. Floortje houdt ook niet van harde enge geluiden, de stofzuiger b.v vindt ze verschrikkelijk, hij heeft ook nog 3 ogen voorop, dat is super eng. Als Floortje iets echt wil kan ze heel hard miauwen, dan moet er echt iets gebeuren, zoals haar waterglas vullen of brokjes geven. Fijne dag nog lieverd en kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, dat snap ik wel van de stofzuiger, de vorige die hier was vond ik ook eng, dus toen heeft mijn vrouw een andere gekocht en die is niet eng maar wel stom. Wat dapper dat Floortje zo goed voor zichzelf kan opkomen en dat ze meteen duidelijk durft te zijn met een harde meew!!
   pootjes van mij
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  wat hebbie feel mooie geluide en jij klink soms als in jou oer. Dattie diep van binnen foel, hier ben ik van mij eigen en hier is mij geluid.
  Selluf heb ik ook mij geluid. Als mij eete nie op mij tijd is en ook als mij eete zo lekker ruik dattie mij begeerte raak.
  En soms wil ik dat mij vrouw mij eigen kam. Dan geef ik mij kamgeluid. Dat mij vrouw weet het is mij tijd…

  Jou Loesje

  1. lieve Loesje, daar doe je goed aan dat je verschillende MEEWSS doet thuis, dan snapt je vrouw gewoon meteen wat je wilt. Dat is belangrijk anders moet ze de hele tijd raden en dan kan het gewoon lang duren. Vraag je een keer thuis of je vrouw je kamgeluid kan filmen ik ben heel benieuwd en misschien krijg ik dan ook wel gefoel voor kammen,
   je Bertje

 6. Hoi lieve Bert, wat zijn er veel verschillende geluiden hè?
  Ik ben niet meer zo bang voor geluiden als ik vroeger was. Toen was ik supersupersuperbang voor als mijn mensen met iets ritselden. Dat is een klein geluid, maar dan denk ik aan vroeger. Nu vind ik het niet meer eng, ik weet nu dat er niks grieseligs gaat gebeuren.
  Ik vind het allerfijnste geluid net als jij dat mijn mensen van heel dichtbij zachtjes tegen me praten. Tegen mijn vrouw praat ik dan ook heel zachtjes terug, mijn man doe ik wassen.
  Dan is het eventjes net alsof ik weer een beebiekatje ben, en foel ik me helemaal gelukkig en veilig.
  Alvast een fijn weekend gewenst Bert, met veel geluid van sneks en liefe woordjes in je vacht!
  Veel lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja dat is toch biesonder dat je nou een geluid gewoon kunt horen en vroeger kon je er geeneens teegen. Dan ben je van binnen aan het groeien. Zelf praat ik nooit terug tegen mijn vrowuw als ze in mijn vacht praat, ze hoort het toch niet en ik weet ook niet waar zij het over heeft. Alleen wanneer ze vraagt of ik trek heb in iets dan zeg ik wat terug. Of als ze vraagt of ik mee naar boven ga. Dus alleen simpele vragen dan kan het niet mis gaan.
   kopje van
   Bertje

Reacties zijn welkom