kater Bram doet aan jooga

jooga

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie toch een fijn wiekent hebben en nu is het weer kei fijn aan het worden. Soms is het warm en dan daarna is het koud maar het is nooit echt kei heet waarbij je niks meer kan.

Dan ben ik ook helemaal in mijn zen en dan ben ik kei rielekst. Huispoes Loesje heeft het een keertje over zen gehad en hoe je dat moet doen. Vandaag ga ik vertellen over jooga en hoe ik mijn jooga doe.

Heel erg rielekst

Bij jooga doe je een soort rek en strek oefeningen alleen dan wanneer je heel erg rielekst bent. Dus als je bijna ligt te slapen en denkt, nu wil ik me strekken. Gaapen mag er ook bij. Dat je dus echt helemaal slap bent en dat je gewoon niks in je kop hebt. Dan zoek je een fijne plek uit waar je helemaal jezelf kunt zijn dus niet op een bank want daar kan je vanaf vallen als je zen bent. Een vloer is daarom beter. Misschien kan je mens je helpen om daar een deken of een handdoek neer te leggen zodat je zacht ligt. Dan kan je kop ook gewoon leeg zijn.
Als je dan zover bent dat je je draai gevonden hebt dan ga je de rek oefening doen. Oja, een groot bed mag ook, daar kan je ook lekker op liggen.

De jooga poose

Nu gaan we beginnen. Als je nog op je plek staat, ga dan liggen. Liefst op een zijkant. Als je staat en door je poote zakt dan lig je bijna. Je zit dan heel laag. Nu komt het belangrijke. Je gaat je lijf nu laten vallen om door naar een zijkant te hangen. Dat klinkt heel eng maar dat joogais het echt niet. Dan val je op je zijkant en dan ben je bijna klaar voor de jooga poose. Tjek even of je nog zen bent. Voel jij je nog fijn in je kop? En is je lijf rielekst? Zou je kunnen slaape en gaape? Goed! Dat hebben we nodig. Kom nu overeind tot een zit poose alsof jij je gaat wasse bij je prive zaake. Je voelt dat je rug helemaal soepel is. Dan mag je zelf kiezen welke kant jij wil dat je kop op gaat. Dat mag links zijn maar dat mag ook rechts zijn. Wat jij denkt dat fijner is op dat moment. Dan ga je met je kop naar voren. Je voelt dat je lijf helemaal van eelastiek is. Dat je dus los bent. Blijf zo even in deze poose voor een paar tellen. Furgeet niet om in en uit te ademen. Dat doe je heel langzaam. Alsof je bijna gaat gaape. Gaape mag dan ook wel. Dan ben je gewoon helemaal los. Heerlijk! Zo moeten we blijven.
Daarna ga je wisselen. Dan wissel je dus je kop van links naar rechts of anders om. Dan blijf je ook weer een paar tellen in deze poose hangen zodat je los wordt. Even goed in en uit ademen. Dat is heel belangrijk.

Helemaal los

Wanneer je denkt dat je klaar bent mag jij je kop gewoon helemaal naar voren doen, over je privee zaake heen. Nu zijn je poote ook ver uit elkaar en je bent bijna dubbel gevouwen. Dit is de ultieme jooga poose voor katers en poesen. Mensen kunnen dit niet. Die zijn niet zo soepel als wij. Dus deze jooga is niet voor je mens. Zit je nu helemaal los en toch goed gevouwen? Denk nu even aan rieleks dingen zoals een soepje of een mega lekkere snek. Dan voel je in je buik kriebels. En nu kan je gaape zoveel je wilt. Je poote en je rug zijn goed gerekt. Je bent zen, rielekst en helemaal los! Je krijgt nu trek in alle lekkere sneks en soepjes. Je krijgt energie van deze poose. Deze poose heet de daunwarskat.

Koeling daun

joogaAls je denkt dat je klaar bent en je voelt je echt heel fijn, dan kan je nog even een koeling daun doen. Dat is wanneer je na de jooga even een dutje doet. Dan kan je lichaam ook even herstellen van je jooga strek oefening. Zorg wel dat je dutje niet de heledag duurt maar dat je het maar een uurtje doet of zo. Anders is het zonde van je dag en van je jooga. Want van je jooga krijg je ook energie om te rennen en te spelen maar je krijgt er ook honger van. En ik vind het belangrijk dat je goed doet eete. Deze jooga poose mag je doen wanneer je dat wilt en wanneer je zin hebt.

Diskleemer

Even een diskleemer. Als je met je kop niet zover komt is dat helemaal niet erg. Je doet wat je kan doen en dat is prima. Want sommige katers of poesen kunnen dit helemaal niet en dat is niet erg. Daar zijn ook andere jooga pooses voor. En ik weet dat sommige seniejooren ook niet zover komen met hun lijf en dat is prima. Het gaat er om dat je het fijn vind om te doen.
Je mens kan wel wat mee doen maar ik zou ze niet zover laten bukken met hun hoofd. Ik weet dan niet of ze dan nog overeind komen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te doen en of het ook werkt. Voel jij je fijner of vind je het helemaal niks?, dat kan allebei natuurlijk. Ik hoor het graag van jullie.

17 thoughts on “kater Bram doet aan jooga

 1. Hoi grote vriend Bram, ik ga het proberen hoor dat zen zijn en de oefeningen. Maar het is lastig hier Bram, want er loopt een klein zusje rond die dan denkt dat we gaan spelen. Dus ik moet effe wachten tot ze slaapt. Ik heb al wel een snek gekregen dus ik doe het andersom, eerst de lekkere snek en dan de jooga oefeningen. Oh ik voel me nu al een beetje ontspannen. Ik hoop niet dat mijn grote broers me gaan uitlachen en me een watje vinden, Misschien kunnen we het met zijn allen doen, dan hebben we een groeps jooga of kan dat niet Bram. Zal je onze vrouw zien kijken hihihhihi.
  We mogen vandaag weer op het balkon, lekker in het zonnetje, dat is ook zen en rielekst.
  Haif vaif van Bikkel

  1. Hoi Bikkel, uitlachen is stom want jooga is kei lekker en kei fijn. Natuurlijk kan je ook in groepen jooga doen. Het heeft geen strenge regels of zo. Het is gewoon wat rekken en strekken maar dan ultra zen zijn. Heel fijn wiekent, haai vaif van je grote vriend bram

 2. Oooooh ikke kan dat ook oompje bwam. Ikke dee 1 keer joogie oppe bank, maar toen plofte ik oppe floer. En hut errege was dat me mense me sate uit te wagge😡😡
  Maar oompie, ikke fjees datte mamsie feel oeffingen nie kan doen. Sij is lit fanne de dikke puikies hihihihi
  Wat denk uwes… moete ik dan foor mamsie die oeffen doen?
  Pootjes oompje bwam 🐾🐾

  1. Hoi knul, alleen als jij je er lekker bij voelt. Dikke buiken jooga kan ook hoor, die rekken en strekken op een ander manier.

 3. Lieve Bram,
  Dank je wel voor je prachtige schrijf en wat ben jij goed in yogales geven en zelfs met jou plaatjes erbij. Ik weet wel dat we allemaal jouw les gaan doen en ikke ben er al heel goed in hoor. Ikke moet nu stop van vrouwtje want ze moet gaan werken. Ikke ga dan vanmiddag deze oefening van jou doen hoor en als vrouwtje vanavond thuis komt ben ikke helemaal ontspannen en kan ik vrouwtje helpen met uitrusten .
  Bram een heel fijn weekend en grote knuf van vrouwtje voor jou, Mila en Toby Voor jou mensen een fijn weekend. Grote poot en knuf van vriend Jip

 4. Hai Bram! Jullie ook fijn wiekent! Frau heeft een tijdje les gehad in jooga bij een andere frau. Ikke heb wel eens mee-ge-oefent! Zij doet dan de neerwaardse hond en ik de neerwaardse kat hihi. Grappig dat jij die versie ook kent. Zouden honden minder lenig zijn dat de poose foor mensen zo heet? Nou ik ga nu verder rieleksen en vanavond krijg ik m’n wiekentsnek! Pootje en een zenkopje van mij!

  1. Hoi Minnie, dat is een goeie vraag! Ik denk dat sommige honden inderdaad minder lenig zijn want Toby komt niet zo ver. Wat slim van je. Zenkopje terug!

 5. Hoi lieve Bram, oooo dat is mijn favooriete houding, zoals op de middelste footoo! Alleen kan ik niet zo ver naar voren als jij dat kan, wegens mijn buik. Jij bent superatleeties, dat zie ik meteen. Ik vind het een fijne houding, je kan niet vallen en je zit stevig. Soms valt dan vanzelf mijn tong uit mijn mond, is dat erg denk je?
  Dankjewel voor je goede uitleg, nou kan ik jooga! Het slapen en de snek lukken ook best goed, ook al ben ik al vijftien.
  O, en Bram, nog gefeeliesiestaart met je furjaardag! Ik hoop dat je een superfijne dag hebt gehad, en dat je nog heeeeeeel veel superfijne jaren krijgt, met knuffels en sneks en jooga en beestjes in de tuin en zon!
  Lieve kopjes voor jou en je famielie van Bolle.

  1. Hoi lieve zachte Bolle, wat stoer dat jij jooga doet. Mijn buik zit soms ook in de weg maar dat maakt niet uit bij jooga. En je tong eruit wil zeggen dat jij een zenkatermans bent! Dan doe je het echt heel erg goed! Knap van je. Zachte lieve kopjes terug Bolle

 6. Hoi Bram.
  Wow jij kan goed jooga les geven zeg.Ik zag het in mijn hoofd ,want je weet aan plaatjes heb ik niks.
  Scullary girl heeft het langzaam voorgelezen en ik heb al een paar pooses geprobeerd.Alleen dat voorover is wel een lastig dingetje.Ik kan het wel,maar alleen met 1 poot in de lucht,Alleen dan raakt mijn kop nog net niet de grond.Maar ik ga oefenen.Mijn 14 jaar van leeftijd botjes en spieren moeten soepel blijven.!!!!!!!
  Scullary girl heeft vroeger wel eens jooga les gehad,maar doet daar niet meer zoveel mee.Wellicht gaat ze het door jou les toch weer eens proberen.Doen we het gezellig samen.Denk je dat dat kan?
  Door het oefenen heb ik eggies waar veel trek gekregen en ga eens kijken of ik mijn avond snek,nu al kan krijgen van scullary girl.
  Dank je wel Bram, voor deze kei goede les.
  Kopjes van je vriendinnetje Muzette

  1. Lieve Muzette, wat fijn om je toch online te zien. Jooga is bijna overal goed voor. Ik hoop dat je die lekkere snek hebt gekregen want ik vind het heel knap dat je toch mee doet. Zacht kopje voor jullie

 7. Dag lieve Bram, wat kan jij goed joogaa les geven. Ik zie dat Floortje ook wel eens doen, meestal op het grote bed, dan kan ze niet vallen. Ik hoop dat jij ook een heel fijn wiekent hebt met jouw mensen, met een heerlijke wiekentsnek natuurlijk. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, ik vind het heel slim van Floortje om het grote bed te pakken want dan ben je veilig. Dan kan je mega zacht zitten en daarna lekker dutten. Zacht kopje van mij

 8. Lieve Bram,

  van mij eigen moet ik eers zegge, jij ben zen. Jij ben zo een goede jooga meeser. Jij hoef jou eigen niks meer te leere en jij ben soepel in jou gevrigte. Van mij eigen ben ik ook tros op al mij vriendjes van mij blog. Zij probeer het allemaal offie nou buik heb of nie.
  Van mij eigen heb ik ook jou jooga geprobeer maar ik zeg jou eerluk, assie fees heb van jou broer bennie toch meer beezig met jou snek en jou buik zit fol van jou feessneks. Dan kan jij nie zofer buige maar assie genoeg van jou snek eet wor jij wel los in jou kop. Dan hebbie al zofeel van jou jooga onder jou aandach. Dat is belangrijk en dattie goed gaap.
  Selluf doe ik ook aan mij uitbuikjooga, maar dan liggie foor jou pampus op jou rug..

  Dank jou wel Bram, jij ben zo een groot taa-lent van jou jooga meeser zijn. Geefie jou vrouw, jou woef, mij Milaatje en jou eigen maar mij groote rieleks knuffel,

  van Loesje

  1. Hoi Loesje, ik wist geeneens dat je ook kon uitbuikjooga, die ga ik ook proberen. En je heb gelijk hoor, als er sneks zijn dan is jooga moeilijk. Dan wil je gewoon eerst die snek hebben dan misschien nog jooga. heel veel trappels en neusjes van Milaameisje en zachtje kopjes van mij voor jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *