De operatie en toen ik lekker eten kreeg (filmpje)

“Zin in iets lekkers, Bert?” vroeg mijn vrouw. Nou zeker weten. Wegens mijn operatie had ik een hele dag niks op. Eerst mocht ik niks. Toen wilde ik niks. Maar daarna wel.

Superlekker

Ik had heel erg trek maar toch kon ik niet veel eten. Dat kwam omdat ik moest wennen dat ik weer at. En ook omdat het superlekker spul is. Het heet:  a/d restorative care en het is van Hills.  Later op de dag kreeg ik het weer. Wanneer ik weer aan de brokjes begin, weet ik niet.

Kiezen

foto: Dierenkliniek Stevenshof

Want die operatie was wegens mijn tanden. Er zijn nou twee kiezen uit en mijn vrouw moet de rest van mijn leven op mijn tanden blijven letten. De dokter zei dat ik resorpie letsel had. Dus dat je moeilijke tanden kunt krijgen.

Op de foto ben ik net uit de operatie. Dus nog bij de dokter. Ik heb allemaal spullen van thuis om op en onder te liggen. De spullen roken naar mijn vrouw. Dat was een geur van liefde.

Daar had ik steun aan.

Thuis

Hoe het verder moet met die tanden weet ik niet. Ik leef nou en nou ben ik lekker weer thuis dus dat is zoals het moet zijn. Gisteren overdag begon ik me weer normaal te voelen.

Nacht

Als alles gewoon is, mag ik door het hele huis. Alleen de nacht na mijn operatie mocht het niet. Toen stond ik nog wankel op mijn pootjes. Ik moest in de huiskamer blijven en mijn vrouw ging op de bank slapen. Doet ze anders nooit. Het was voor de gezelligheid. Dus toen ging ik ook maar op de bank slapen, op een ander stuk ervan. Heel soms werd ik wakker en dan keek ik naar haar. Dat ze bij me was.

Toen het ochtend werd voelde ik me beter. En die dag kreeg ik veel knuffels en lieve woorden en lekker spul om te eten en ’s avonds voelde ik me beter dan ik me ’s morgens had gevoeld.

17 thoughts on “De operatie en toen ik lekker eten kreeg (filmpje)

 1. Lieve Bertje,

  ik vind jou mijn dappere jongen en je heb nu best veel meegemaakt. Oooh een hele dag niet eten, ooh Bert dat vind ik wel heel moeilijk van me eigen. Dat je dat kan is wel super knap.
  Jij heb het goed gedaan en nu is alles weer bijna gewoon. Gewoon is geluk Bert. Dat je bij je vrouw mag zijn en dat zij goed voor jou eigen zorgt.
  Ik vond het best moeilijk Bertje, dat je een operazie kreeg. Maar me meedietaasie heb geholpen en ook me eten. En iedereen leefde mee van ze Feesboek. Jij heb veel lieve vriendjes en je heb ook verkering. En wij hebben allemaal aan jou gedacht en ik heb me poot om jou heen geslagen. Ik wilde jou niet loslaten, ik wilde jou helpen. En we deden ook wiewen en pootjes draaien.
  Ooh Bert ik ben ook bijna al me kiezen en tanden kwijt in me bek. Ik heb ook resorpsie en nog wat in me bek maar ik ben toch gelukkig. En we gaan jou allemaal helpen en dan kom alles goed. En ik ga er altijd voor jou zijn. Maar nu moet je eerst bijkomen van je eigen en uitrusten en eten en knuffelen. Oooh ik ben zo blij dat je er weer bent en ik ben trots op jou me jongen.
  Ik droom dat ik heel dicht bij jou ben, in me hart

  Je Loesje

  1. zo is dat Loesje, gewoon is geluk en nou is het weer zo. Ik heb vanmorgen wel heel veel gegeten ook omdat het operatie-blikje zo lekker was en ik kreeg het gewoon. Superlekker!! Vandaag moet ik ook bijkomen daar heb je gelijk in. Mijn vrouw gaat zoeken naar wat resorptie is en dan hoor ik het thuis wel. Ik heb je zachte poezepoten gevoeld als het moeilijk was Loesje en dan was het opeens minder moeilijk dat kwam door jou!! je Bertje

 2. Lieve Bert, wat een toestand was het voor je. En jou vrouw begreep het goed. Spullen die naar je vrouw ruiken. Dat is vertrouwd en je voelt haar liefde. Nu rustig aan doen . Niemand kan in de toekomst kijken en je leeft nu. Dus lekker bijkomen met je vrouw. Je hebt Loesje de allerliefste poes, en heel veel vrienden en vriendinnetjes. Dikke knuffels en pootjes van ons

  1. ik ben nou aan het inhalen met eten en knuffels en gezellig slapen en al die dingen meer. En ik heb zoveel steun van iedereen gehad dat heeft me heel erg geholpen!!

 3. Hallo Bert,

  Wat geweldig dat het achter de rug is en ook dat van mij. Jij en ik hoeven elkaar niet te miauwen wat het is geweest en hoe we het ervaren hebben. Ik was toen ik bij Tante Ans met knor in de buik knap zenuwachtig. Ze ging eerst naar mijn rikketikje luisteren en een klein beetje in mijn bekkie kijken, Ja ik moest blijven om bij haar een slaapje te doen en zij zou wel eens goed gaat kijken om mij van de au af te helpen. Maar Bert die weegschaal stond ook op de tafel en ze gaf mij voor ik daar op mocht een gouden pluim. Ze zei: Jip je bent helemaal niet meer een maatje teveel, en ik was meer dan 5 ons kwijt. Ik hoef maar ietsiepietsie meer af te vallen en dat mag heel langzaam zei ze.
  Wel gek vind je niet dat ik nu nog maar een klein kiesje heb en dan mijn voor en hoektanden nog. Tante Ans heeft een kies eruit gehaald die heel slecht was en waar ik dus veel au aan hand, de rest is er gewoon vanzelf uitgegaan en ze vertelde dat de wortels meestal vanzelf oplossen. Nou Bert het zal me een bultje zijn, ik kan geen kiesjesau meer krijgen. Ik moet wel over een half jaar op controle komen, omdat ze het goed in de gaten wil houden.

  Ik mocht ook in mijn reismand terug om op mijn beurt te wachten en mijn slaapdekentje kreeg ik in het uitslaaphuisje. Ja tante Ans is zo’n lieverd en ze heeft me ook nog een grote knuffel gegeven toen ik weer naar huis mocht met vrouwtje.
  Ik had wel erge nood onderweg en ja sorry hoor hele kussen en dekentje was kleddernat, kon ik niks aandoen zei vrouwtje. Ik was ook zo dronken op de pootjes en ik had moeite met de oogjes open te doen, het licht vond ik niet fijn in huis, dus vrouwtje maakte het meer donker voor mij. Ik heb wel 3 X moeten spugen, vrouwtje zegt dat dat van de narekoos kwam. Ik heb met kleine beetjes tegelijk, voor we doodmoe naar bed gingen een heel zakje dieet natvoer gegeten, daar knapte ik goed van op en ik heb heerlijk onder het dekbed samen met vrouwtje geslapen. Ik voel me nu best weer goed en heb ook al wat brokken gegeten, deze had ik van Tante Ans gekregen, zijn veel kleiner, dus dat ging goed met ze te eten. Vandaag ga ik maar veel slapen en rustig aan doen. Ik ben al wel veel buiten geweest vanmorgen, is niet koud en deed wel goed in mijn koppie. Dadelijk komt mijn vriendin (zus van vrouwtje) logeren en krijg ik nog veel meer knufjes. Bert Jij ook een rustige dag hoor, vrouwtje fluisterde in mijn flapjes dat we in de kater ziektewet zitten. Dus wij moegen van niks moet en alles mag doen.
  Bert vrouwtje wenst jou veel beterschap en je krijgt ook veel knufjes van haar. Van mij je grote vriend weer een stevige poot en kopje. Jip

  1. Lieve Jip en vrouwtje gelukkig gaat het met jou ook goed. Net als Bert heel veel beterschap en laat je ook maar lekker verwennen.

  2. hoi Jip wat een avontuur was dat en wat heb je weer veel meegemaakt. Maar je hebt het keigoed gedaan ik ben er trots op dat je mijn katervriend bent. Goed dat je nou je rust pakt. Ja die katerziektewet dat is het eigenlijk. Ik vind het fijn dat je vriendin nou komt ook voor je vrouw want zij heeft ook veel meegemaakt, poot van je vriend Bert

  3. Dag Jip, gelukkig dat je weer thuis bent, bij je vrouw en dat alles wat pijn doet uit je mond gehaald!
   Doe maar rustig aan tot je weer helemaal de oude Jip bent, alleen met een kies minder!
   Een lief kopje van Bolle.

 4. Och Lieve Bert,

  Jij hebt wat te verduren de laatste tijd met je tandjes.

  Heel veel sterkte en beterschap toegewenst en hoop dat het allemaal goed mag komen met je gebit!

  Lief van je vrouwtje dat ze beneden bij je heeft geslapen, zo vordert het herstelproces ook sneller 🙂

  1. Toen ze op de bank sliep voelde ik me toch rustiger van binnen ik voelde me veiliger. En later ben ik ook op de bank gaan slapen maar wel op een eigen stuk.

 5. Wat fijn hé Bert, dat alles nu weer gewoon is !
  We hebben allemaal aan je gedacht !!!;
  Nu lekker weer gewoon kunnen zijn dat is het fijnste met lekkere knuffel sessies samen met je Vrouwke!

  Kopje van Ollie en zijn Vrouwke!

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Gelukkig dat je alles weer achter de rug hebt!
  En wat lief dat je vrouw samen met jou op de bank sliep, daar zul ie vast veel steun aan hebben gehad.
  Mag je nu al door het hele huis? Ben je weer helemaal van de narkoos af?
  Pop en mijn Molletje hadden ook die resorpie-dinges. Dat is niet zo leuk, maar eerst ben je nu weer lekker thuis en is alles gewoon.
  Hopelijk krijg je nog een paar dagen dat lekkere spul te eten!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ik mocht de dag na de operazie door het huis, toen stond ik weer stevig op mijn poten. Dus toen kon ik traplopen. Ik ben meteen overal gaan kijken of alles nog hetzelfde was. Ja, dat moet vind ik. En het was gelukkig in orde. Nou ga ik herstellen mijn vrouw zegt dat het een proces is met extra sneks en knuffels. Dus daar doe ik wel aan mee. Als ik maar thuis kan blijven. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *