Als kat moet je je mensen leren ontspannen


Als kat moet je je mensen veel leren. Dat is gewoon zo. Mensen kunnen best weinig van dingen die echt belangrijk zijn. Dan heb ik het niet over een muis vangen of goed aan iets ruiken. Ik heb het dan over ontspannen.

Rustig

Ontspannen is iets anders dan rustig aan doen. Of dan gewoon zitten en voor je uitkijken. Dat doet mijn vrouw, maar ik voel gewoon dat ze aan van alles denkt en dan wordt ze gespannen. Dus rustig aan doen werkt niet.  Ik heb het bewijs. Wat dan wel?

Ver

Wat zeker weten werkt, is gapen. Dat je dan je bek zo ver mogelijk open doet, net of je verder in je lichaam niet meer bestaat en dan doe je dat zo lang mogelijk. Ik bedoel zo lang als het nog fijn voelt. Het beste is als je erna wat nasmakt, maar dat hoeft niet perse. Gapen doe ik thuis altijd voor, maar ze doet haast nooit mee. Ik hoop dat ze het wel leert.

Rekken

Je hebt dus gapen. En je hebt ook dat je moet rekken en strekken als je ergens hebt gelegen. Al slaap ik maar even op de bank, ik spring eraf en begin met rekken en strekken. Voorpoten stevig op het tapijt en dan naar achteren hangen. Dan met de achterpoten op het tapijt en naar voren. Zo rek ik ook mijn lichaam. Het werkt altijd. Al-tijd. En dat ziet mijn vrouw want ze doet het soms ook als we samen aan het bankhangen waren. Maar niet elke keer. Ik wel. Dus dan weet u wie er van ons tweetjes thuis het meeste ontspannen is.

Moe

Wat ik thuis ook voordoe, is dat je moet slapen als je moe bent. Gaat bij mij vanzelf. Maar mijn vrouw wil persé alleen ’s nachts slapen in een bed. En als dat niet lukt, gaat ze klagen. Of ze doet een dutje en dan wil ze toch weer ’s nachts slapen. Dat is te moeilijk voor mij om te snappen.

Dus ik zeg mensen, probeer meer te gapen en ga rekken en strekken. Dan voel je je meer ontspannen.

One thought on “Als kat moet je je mensen leren ontspannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *