Kleine speciale winkels met een kat

 Van die kleine speciale winkels zijn het, waar ze van alles verkopen. Je komt er graag vanwege die ene persoon: de winkelkat.  Op Instagram is er een prachtige verzameling: klik en kijk 

Je kunt ook kijken als je zelf niet op Instagram zit. Gewoon doorklikken.

Vrijwel alle foto’s zijn gemaakt in New York, omdat de fotograaf daar woont. Maar bijna overal ter wereld zijn winkelkatten, ook in Nederland.

Winkel

In  Nederland hebben we een oerwoud van regels die eerder iets verbieden dan stimuleren. Dan komt er weer eens een berichtje in de kranten over een trouwe café-kat die na tien of twintig jaar trouwe dienst opeens thuis moest blijven. Alle mensen boos, want een café-kat is de helft van de gezelligheid. Katten in antiekwinkels zijn nog het gelukkigst, die hebben het minste last van regels. Soms slapen ze in de etalage. Dan weten klanten: dit is een goede winkel, daar kan ik met vertrouwen kopen. Een winkelkat is de beste aanbeveling.

Foto’s

Dat lees je ook in de commentaren op deze mooie Instagram-pagina. Mensen zijn blij als ze ‘hun’ winkelkat op de foto zien, of ze leveren commentaar wanneer ze vinden dat de winkelkat in kwestie een betere verzorging nodig heeft, en dat vinden echte kattenliefhebbers nogal gauw.

Variatie

VVat opvalt, is de grote variatie in winkels en gelegenheden, tot aan een wasserette toe. En wat is het leuk om te zien hoe goed de kat in kwestie bij de winkel past en zich helemaal op zijn/haar gemak voelt. Wat een persoonlijkheden, je zou ze allemaal wel willen leren kennen.

De site is een initiatief van Rob Hitt, wonend in het New Yorkse Brooklyn. Hij fotografeerde de katten in zijn omgeving. Toen de pagina steeds populairder werd (nu al meer dan honderdduizend volgers) kreeg hij foto’s van winkelkatten over de hele wereld toegestuurd. Heerlijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *