De allereerste Belgische kattendierenarts is er

dierenarts voor katten   Daarrrr is ze. De allereerste Belgische dierenarts speciaal voor katten.  Hoi Dominique De Schutter uit Schilde!

Ze staat op de foto met haar twee Ragdoll-katten Strudel en Biscuit.  Die foto komt van de dierenartspraktijk De Drie Biggetjes.  Dat zijn drie dierenartsen.

 

Droom

Op haar pagina vertelt Dominique over zichzelf: “Het feit dat Ik geboren ben op Werelddierendag en mijn naamdag samen valt met Wereldkattendag is voor mij geen toeval. ”

“De keuze om voor dierenarts te gaan studeren was dan ook al vroeg gemaakt. Als dierenarts wil ik een extra steentje kunnen bijdragen aan het verhelpen van dierenleed. In deze praktijk kan ik mijn droom waarmaken door me ten volle in te zetten voor de zwerfkatjes. Daardoor is de zwerfkattenpopulatie in de omliggende gemeentes enorm gedaald en kregen vele arme stakkertjes een warm nest.”

School

Nu is Dominique een stapje verder gegaan met haar zorg voor katten door gedragstherapeut te worden en haar eigen praktijk Chat le roi te openen. Iedereen snapt dat honden naar school gaan om bijvoorbeeld beter te leren luisteren. Voor katten is zoiets minder vanzelfsprekend. En toch kunnen katten soms best wat hulp gebruiken als er iets moeilijks is als angst of onzekerheid. Denk eraan als een soort therapie, ondersteunend en helpend. Voor de zuiderburen is dat nieuw.

De krant Het Laatste Nieuws interviewde  haar. Ze zei onder andere:

“Na mijn opleiding dierengeneeskunde ben ik gaan werken bij de dierenartsenpraktijk De Drie Biggetjes in Sint-Antonius (Zoersel). Veel van de kattenbaasjes die daar over de vloer kwamen, wisten geen raad met het feit dat hun viervoeters in huis bleven plassen. Een probleem waardoor veel dierenartsen met de handen in het haar zitten. Ik merkte dat ik tekortschoot en ik ben dan een cursus kattengedragstherapie gaan volgen. Dat was een nieuwe wereld die voor mij open ging en toen ben ik pas beginnen beseffen hoeveel stress poezen hebben bij de dierenarts.”
“Mijn praktijk is een plaats waar katten zich op hun gemak voelen vooraleer ze bij de dierenarts komen. Ze kunnen rustig acclimatiseren in een ruimte vol zachte materialen zonder kooien, met krabpalen, kattenbakken en voederbakjes. Honden zijn er niet welkom.”

Begin

Het is een goed begin van een betere zorg voor katten. België is nieuwsgierig naar deze ontwikkeling, getuige de aandacht van de pers. Laten we hopen dat er in het hele land daar veel nieuwe gedragstherapeuten voor katten volgen.

(bron:  hln.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *