Hoe Rudy het zwerfkitten een knuffelkater werd

Hoi Rudy! Het is nauwelijks te geloven dat dat kleine kitten en de vorstelijke kater dezelfde persoon zijn.  En toch is dat zo.

Aan deze twee foto’s kun je zien hoe belangrijk liefde is. Want dat maakte het verschil. Wat is het verhaal?

Wild

Daarvoor gaan we naar Amerika. Op een dag arriveerde er een kitten van negen weken in het asiel. Daar bekeken ze hem en toen besloten ze dat het jonkie te wild was om nog kans te maken op een huiselijk leven. Dat hoorde Sam Peterson, een man van een plaatselijke dierenreddings-organisatie en hij besloot dat dit kitten wèl een kans verdiende. En wel bij hem thuis.

 

Verjaardag

Toen Sam hoorde van het kitten, nam hij niet alleen dat besluit maar hij handelde er ook naar. Hij ging naar het asiel, nam het kitten mee en noemde hem Rudy. Sam was net die dag jarig, maar of het huis vol bezoek zat maakte hem niet uit. Dit was belangrijker. Voor Rudy was het net op tijd, anders had hij over de Regenboogbrug gemoeten. Nu ging hij in een reiskorfje mee naar een thuis.

Zorg

Sam begon met Rudy te verzorgen. Hij had vlooien in zijn vacht, die moesten weg. Rudy kon zichzelf niet goed schoon houden, dus dat deed Sam. En hij kreeg ook extra te eten, want voor zijn leeftijd was hij te mager. Dat zijn allemaal grote ervaringen wanneer je nog maar negen weekjes oud bent, maar op de een of andere manier wist Rudy dat hij in goede handen was. Hij liet alles toe, zonder bijten, blazen of boos kijken. En dat voor een verwilderd kitten.

Spinnen

Wat Sam hem niet kon leren, ontdekte Rudy zelf. Spinnen. Binnen de kortste keren begon het kleine katertje te spinnen en hard ook.  Het was niet van angst. Het was van tevredenheid. Rudy voelde voor het eerst in zijn leven dat hij veilig was, en dat hij een mens had die voor hem wilde zorgen.

Kater

En zo groeide Rudy op, dankzij de goede zorgen van Sam. Hij is nu een mooie kater die van knuffelen houdt, het liefste 24 uur per dag. Spinnen doet hij nog graag en veel.

Zo zie je, ook katten die een beetje of helemaal zwerver of wild zijn, verdienen een kans. Er kan zomaar een knuffelaar in hun binnenste zitten.

(Bron: Lovemeow.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *