Over regels, luisteren en gehoorzaam zijn

Over regels, luisteren en gehoorzaam zijn  Over regels, luisteren en gehoorzaam zijn gaat het deze keer. Ik was lekker aan het rollen met mijn tapijtje en dat vertelde ik op Facebook. Toen vroeg iemand wat mijn vrouw daarvan zei.

Nou mijn vrouw vond het leuk. En daarom wilde ze er ook een foto van maken.

Maar de vraag was eigenlijk: Mag jij dat? Daar ging ik toch over nadenken.

Regels

Bij mij thuis zijn er haast geen regels dus volgens mij is het niet streng. Ik mag overal liggen waar ik wil, wanneer ik dat wil. Behalve als ik in het kleine hoekje wil achter de bank en mijn vrouw ziet het dan roept ze: “Adelbert Cornelis!” Zo heet ik voluit. En dan heb ik opeens zin om ergens anders te gaan liggen.

Wat ik echt niet mag dat is:

 • aan kabels knagen (doe ik toch nooit)
 • menseneten (alsof ik dat lust)
 • naar buiten (geen zin in)

Luisteren

Ik vind dat als je samenwoont je naar elkaar moet luisteren. Dat vindt mijn vrouw ook. Dus als ik miauw, dan kijkt ze naar me en ze luistert. En als zij wat zegt luister ik ook en soms val ik in slaap.

Gehoorzamen

Gehoorzamen vind ik moeilijk. Als ze iets zegt van ‘kom eens hier’, of ‘kijk eens naar de camera’, dan doe ik dat alleen als ik het toch al van plan was. Of omdat ik nieuwsgierig ben naar wat er dan gaat gebeuren. Doen wat ze zegt omdat ze het zegt, daar begin ik niet aan. Want ik ben ook iemand. En zij is ook niet gehoorzaam aan mij.

Maar ik vind je moet wel op elkaar letten. Als ik me ’s nachts raar voel dan mag ik altijd naar het bed om haar wakker te miauwen voor knuffels. En als zij weer zo moe is, dan kom ik bij haar liggen op de bank en dan spin ik speciaal voor haar.

Zo is dat bij mij thuis en bij u misschien weer anders.

2 thoughts on “Over regels, luisteren en gehoorzaam zijn

 1. Lieve Bertje,

  Zo te lezen houd jij je keurig aan de regels.

  Wij baasjes mogen wel zeggen wat we willen,maar uiteindelijk zijn we toch best wel heel erg toegeeflijk als het erop aankomt.

  Dat komt natuurlijk omdat jullie zo schattig en knuffelig zijn.

  Bij mij thuis mag Kitty best heel veel van mij,ze is ook heel lief moet ik zeggen,doet geen stoute dingen ofzo.Ze is ook een binnenpoes,heeft ook geen zin naar buiten te gaan,dus moet ze lekker haar gang kunnen gaan in huis.

  En omdat zij zo gevoelig is,moeten mijn huisgenoten zich daaraan aanpassen.
  Misschien ga ik wel heel erg ver daarin,maar Kitty is echt mijn lieverd.

  1. Wat goed dat Kitty ook rechten heeft in uw huishouden. Dat snap ik. Zij woont er toch ook, en dan moet je rekening met elkaar houden, helemaal als er iemand gevoelig is!! Zoals Kitty en ik ben het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *