Trouwfoto’s met kater Arthur

Trouwfoto's met kater ArthurTrouwfoto’s met kater Arthur zijn in het bezit van de Italiaanse Marianna Zampieri.  Toen ze ging trouwen, wist ze dat er behalve haar bruidegom nog iemand bijhoorde: haar kater Arthur.

“Ik adopteerde Arthur in 2012 en sindsdien is hij mijn favoriete model,” zegt de Italiaanse fotografe.

Voor de bruidegom was het waarschijnlijk kiezen of delen.

 

Hit

De foto’s plaatste ze op haar Instagrampagina en toen gingen ze de wereld over. Klik en kijk naar de foto’s. Marianna noemt zich ook catographer, een woordspeling op fotographer.  Dan weet iedereen meteen: het gaat over katten. Behalve de bruidsfoto’s heeft ze ook andere fotografieprojecten met katten. In Venetië, katten op straat, de speciale band tussen kat en mens, ze kan nog jaren en vele boeken vooruit.

Trouwen

De trouwfoto’s hebben hier en daar ook geleid tot discussies over trouwen met je kat, want daar leken de foto’s van Marinanna en Arthur op.  Kan dat? Willen we dat? Aan de ene kant is er geen ritueel om de speciale band tussen mens en dier te bekrachtigen, aan de andere kant heeft alleen die mens daar behoefte aan. En dieren vallen in Nederland niet onder het personenrecht, dus een wilsbekwame partner zijn ze niet voor de wet. En dat is wel nodig als je een oprecht “ja, ik wil” verlangt te horen.
Gelukkig samenleven is misschien al bijzonder genoeg, iets om te koesteren en dankbaar voor te zijn.

Knutselen

En als je het idee niet kunt loslaten? Simpel. Dan huur je trouwkleding en je boekt een fotoshoot bij je thuis, voor jou en je kat. Gaat dat boven je budget, dan kom je een eind door te knutselen met gratis fotoprogramma’s.  Je hebt prachtige voorbeelden in de trouwfoto’s met de kater Arthur.

Wat hij ervan vond, kunnen we raden. Gedoe. Maar met knuffels en een snack was er vast doorheen te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *