Bijkomen is belangrijk

 Weet u wat gek is? Dat als je veel meemaakt het best moeilijk is en dat als alles weer normaal is dat je dan juist moe bent. En dan moet je bijkomen.

En ik dacht juist nou kan ik weer van alles doen. Maar bijkomen is belangrijk.

 

Week

Eerlijk is eerlijk, het was best een drukke week voor mij. Elke dag was er weer wat. Eerst kwam er een doos in huis en toen ontdekte ik dat er een stofzuiger in zat. En daar was ik niet aan gewend en toen kwam er weer wat anders en dat was de storm. Herrie buiten voel ik van binnen. Ik ben dan van slag. Dat komt omdat ik een gevoelige jongen ben, mijn vrouw zegt dat dus dan zal het wel zo zijn.

Gewoon

Toen was de storm weg en ik wist dat alles weer gewoon was maar ik voelde me raar. Het was net of ik aan het wachten was tot er weer iets kwam. Ik liep door de kamer heen en weer, op mijn kussen lag ik opeens niet meer lekker en ik had de hele tijd zin in eten, in lekkere kraakbrokjes. Dus ik miauwde nogal. De dag was eigenlijk gewoon alleen ik nog niet.

Bijkomen

“Je moet bijkomen,” zei mijn vrouw.  “En ik ga je daarbij helpen.” Nou, dacht ik, zal mij benieuwen. Wat hebben we gedaan?

 • als ik de hele tijd door de kamer liep dan gooide ze een propje naar me toe en dat vond ik dan opeens leuk om mee te spelen
 • als ik probeerde goed te liggen op mijn kussen dan kriebelde ze op mijn buik en dan kon ik me opeens beter ontspannen
 • ze schudde zomaar brokjes uit mijn brokjesbal en toen kon ik lekker emo-eten

Rustig

Dus nou heb ik ook geleerd, dat bijkomen niet vanzelf gaat. Je moet er iets voor doen. En het is superfijn als iemand je helpt.

3 thoughts on “Bijkomen is belangrijk

 1. Lieve Bertje,.

  Ik herken dit allemaal ook bij mijn Kitty,zij is nl ook heel gevoelig.

  En dan is het inderdaad nodig dat jullie een beetje hulp van ons daarbij krijgen om weer een beetje jezelf te worden en dat kan inderdaad d.m.v. extra knuffels ,extra spelen enzo.

  Dat doen wij natuurlijk heel graag.

  1. Wat goed dat u Kitty ook helpt, dat vindt ze vast fijn. Als je heel gevoelig bent dan vind je ook iets fijn heel erg fijn!!

Reacties zijn welkom