Rage in China: ruiken aan de kat

Rage in China: ruiken aan de kat Dacht je dat ze in Japan helemaal gek waren met katten? China kan er ook wat van.  Daar is nu een nieuwe rage: aan katten ruiken.

 

Snuffelen. Je gezicht in de vacht stoppen. Zachtjes achter de oortjes. Ze doen het allemaal en als de kat het fijn vindt, is het goed. Kittens ruiken speciaal, een kat die net lekker gegeten heeft ook. Anders maar wel heerlijk.  Is het alleen iets liefs of zit er meer achter?

 

Cultuur

China is niet de meest vriendelijke en liefdevolle cultuur die er is. Vooral in de grotere steden moeten jongeren en volwassenen hard werken om mee te kunnen komen, en om geld te kunnen verdienen. De druk om te trouwen is zwaar, single leven wordt ontmoedigd, en niet iedereen kan zich de kosten van een kind permitteren.
De ruimte voor het uiten van liefdevolle zachte fijne gevoelens is beperkt.

Snuffen

Het is dus helemaal niet gek dat ze daar graag aan een kat ruiken. Je eigen lieve huisdier is een bron van vreugde en geluk, vooral die prachtige heerlijke vacht. Aaien. Ruiken. Aan friemelen. Iedereen doet zoiets graag.
Het gekke is eerder, dat er nu berichten komen over een rage in China, die bestaat uit het ruiken aan de kat. Wat daar gaande is, of er een ontwikkeling is, dat horen we niet. China kent censuur, ook op het internet, dus we moeten raden.

Hersenen

Wanneer we een kat aaien of eraan ruiken, gebeurt er iets in onze hersenen. Er komt een reactie, waarin het stofje serotonine wordt aangemaakt. Hoe meer serotonine, hoe beter we ons voelen, al zit er een natuurlijke bovengrens aan. Wie depressief is, heeft meestal een tekort aan dit stofje. Zo bezien is aaien en ruiken niet alleen maar een fijn moment op een dag, het is ook goed voor je geestelijke gezondheid.

(Bron: Straitstime.com)

2 thoughts on “Rage in China: ruiken aan de kat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *