Als je koude oortjes hebt en geen warme

koude oortjes

Het allerfijnste is als ik warm en veilig ben en als ik voel dat mijn vrouw van me houdt. Dan heb ik warme oortjes. Maar nou zijn ze een beetje koud.

Zomer

Als het bijna ochtend is ga ik op bed slapen voor de gezelligheid want dan kunnen we samen wakker worden en dan krijg ik mijn eerste knuffel. Maar het is nou ook voor de warmte. Het is zomer maar ik heb geen zon en wel koude oortjes. Erg, hè?

Koud

Heel veel mensen denken dat als je een kat of een ander dier bent dat je dan vanzelf warm blijft, want dat zoiets de natuur is. Nou was dat maar zo. Dan had ik het altijd warm. Maar dieren zijn gewoon personen net als mensen en die kunnen het koud krijgen en wij ook, ook al is het zomer. Dat weet ik nou zelf.

Warmer

Nou heb ik ontdekt hoe ik warmer moet worden en blijven en dat zal ik hier neerzetten:

 • knuffels helpen heel erg goed om warm te worden vooral lang aaien en dan een beetje zachtjes op je hangen dat je het warme voelt maar niet het gewicht
 • samen slapen voor mij is dat in de arm van mijn vrouw liggen want meer durf ik niet
 • onder een dekentje is warm maar ik heb altijd dat het opeens eng is en dan moet het weg.
 • Op een dekentje lukt bijna altijd en van een goed dekentje krijg ik het warmer dan is het van wol of flanel geloof ik

Volgens mij heb je het sneller koud als je mager bent dus dat is best zielig. Ik ben niet mager en dat is weer een ander verhaal, maar ik heb ook een dikke vacht dat helpt  En als mijn vrouw de verwarming aandoet helpt dat ook maar daar ga ik niet over.

Dit is mijn adfies om van koude oortjes warme oortjes te maken. Over mijn oren aaien moet altijd heel erg zacht want daar ben ik heel gevoelig. Dat wil ik nog even erbij zeggen.

16 thoughts on “Als je koude oortjes hebt en geen warme

 1. Hoi Bert wat goed dat je dat allemaal weer hoe het moet om lekker warm te worden, ik zelf heb fleece kleedjes in mijn mand en op het grote mensen bed liggen en daar kan ik of mij Personeel helpt me daarbij onder kruipen en oooooh dat is zo fijn als ik het koud heb maar dat is nu niet zo ondanks dat het niet zo mooie zomer is!
  Wel slaap ik meer bij regenachtig weer dan ben ik wat depri want er is dan kets leuks aan in de tuin en iben zo graag in de tuin Bert.

  Nou fijne dag nog Knuffel van Ollie

  1. hoi Ollie dat is dapper om ergens onder te kruipen zelf vind ik dat eng. Dat ik me bang voel dus dat doe ik niet en van thuis hoeft het ook niet. Samen met je mensen slapen is zooo gezellig. Oja ik heb ook fleece dat is superlekkerwarmspul!!

 2. Hoi Bert,
  Vervelend hoor, koude oortjes!! Maar weet je nog wel dat we vorig jaar allemaal lagen te puffen voor zo’n waaiding, dat vond ik ook niets hoor.
  Ik doe als ik koude oortjes heb de “antilawaai oefening” van Loesje. Ik ga op m’n ene oortje liggen, en leg m’n poot over m’n andere oortje. Zo blijven ze allebei lekker warm.
  Sterke Bert, ik hoop dat je vandaag nog wat zon krijgt.
  Kop en Poot van Vlo.

  1. ja dat hoor ik thuis ook Vlo dat het toen keiwarm was en dat ik de hele tijd voor de ventilator lag. Weet ik niks meer van. Dat is veel te lang geleden. Wat slim om die oefening te doen en dat het helpt!! poot van Bertje

 3. Lieve Bert,

  mij oortjes zijn meestal warm van ze eigen. Mij vacht is vol en van mij eigen ben ik mij maatje meer. Dan hebbie ook jou foordeele want jij ben warm van jou vacht. Mij vrouw geef mij ook mij warme zachte knuffels en zij slaap meestal onder mij. Dan hou ik mij vrouw ook warm, dat is belangrijk. Assie saame slaap hebbie warmte van elkaar.
  Maar mij mooiste warmte kom van mij hart Bert. Dat ik mij geluk voel assie denk aan jou. En als mij hart jou hart raak. Bert dat is mij mooiste warmte. In mij hart,

  Jou Loesje

  1. lieve Loesje nou gloeien mijn oortjes!! Wat zeg je toch altijd liefe dingen tegen me. Ik foel dat ook in mijn hart maar ik kan het nooit zo goed zeggen. zacht katerkopje van je eigenste verkering

 4. Dag lieve Bert, dat zijn goede tips die je geeft. Heb je ook tips dat je geen NATTE oren krijgt? Want als ik in mijn tuin ben gaat het elke keer weer regenen. En ook keihard! Ik ga dan in mijn huisje liggen of ik ren naar binnen. Maar ik word steeds nat. Jakkes, dat vind ik zo vies! En mijn mensen eillen me dan wel droog maken met een washand die spesjaal voor mij is, maar dat wil ik liever niet. Dus dan ben ik nat, met natte koude oortjes, bah.
  Ik weet wel een oplossing: dat het zonnetje gaat schijnen. Maar ik weet niet presies hoe ik dat moet doen. Mijn mensen ook niet. Weet jij het? Of misschien iemand anders van de blog, of op feesboek?
  Gelukkig maar dat jij en ik niet mager zijn, want dan hadden we nóg koudere oortjes!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. Hallo Bolle,
   Je vraagt hoe wij zonnetje kunnen krijgen als we dat willen.Nou ikke doe als ik zonnetje heb en Bert wil graag zonnetje, dan stuur ik die altijd mee op in zijn berichtjes. Vaak lukt het geloof ikke. Ikke heb Bert nog nooit horen klagen. Jij moet voor de regen denker ikke een kater regenpak hebben, maar of die er zijn weet ikke niet hoor. Een ding weet ikke wel, binnen blijven als het keihard regent. Nou Bolle hier is zonnetje en nu stuur ikke heel veel naar jou samen met veel knuffels van vrouwtje en mij. Vriendje Jip

   1. Dank je wel Jip, dat je me een zonnetje stuurt! Dat is het mooiste zonnetje dat er is, een zonnetje van een lieve vriend!
    En dat regenpak is ook een goed idee. Met een kapuusjon, voor mijn hoofd en oren. Ik ga eens zoeken op internet.
    Voor jou en je lieve vrouw zonnige knuffels terug van Bolle.

  2. Dag Bolle,
   Wat naar dat je steeds nat wordt!!!
   Ik ben denk ik de enige kater die nu blij is met de regen, want omdat mijn vrouw met mij op de scootmobiel naar de dierenarts moet, wacht ze op wat droger weer.
   Zelf vind ze het niet zo erg om nat te worden, maar ze wil niet dat ik extra bang word doordat de regen lawaai maakt op mijn plestik dakje.
   Stuur dus alle regen maar richting Rhenen, ik ben er blij mee.
   GLLZ ligt lekker droog, en mag als het heel slecht weer is zelfs in de schuur slapen, dus die ouwe Zwerver vindt het ook niet erg.
   Lief kopje van Vlo.

   1. O Vlo, dan hoop ik dat het bij jou blijft regenen! Ik doe alle regen die hier valt wel in emmers, en die stuur ik dan naar jou toe. Dan hoef je nog heeeeel lang niet naar de dierendokter.
    Een heel lief kopje voor jou, je vrouw, de GLLZ en de regen!

    1. Bedankt Bolle, ik hoop dat het lukt!
     Je moet de groeten en een dikke katerkop hebben van GLLZ.
     Ook lieve kopjes voor jou en je mensen van mij.

  3. Natte oortjes lijkt me helemaal erg Bolle. Dat is koud en naar en moeilijk. Dan heb je sneks nodig. Kunnen ze zachtjes aaien over je oor of dat je op iets warms gaat rollen een warme deken die naar thuis ruikt? ik hoop dat mijn oren nooit nat worden eerlijk waar niet. kopje van mij

   1. Dag lieve Bert, ik vind je tip van sneks echt supergoed. Dus dankjewel.Ik heb het meteen aan mijn mensen laten lezen, dat ze weten wat ze moeten doen als ik nat ben.
    Meestal spring ik op het grote bed, en ga daar liggen wachten tot ik weer droog ben.
    Als ik echt helemaal nat ben, mag mijn man me soms een beetje droogmaken. En mijn vroue aait me soms stiekum met een washand. Zo heet dat, gek hè. Dan ben ik ook wel weer een beetje droog.
    Maar ik weet zeker dat sneks het allerbeste helpen!
    Een lief droog kopje van Bolle, voor jou.

 5. Hallo Bert,

  Koude oortjes, nou als ik die heb zegt vrouwtje dat ik helemaal gaan slaap heb, als ze warm zijn doe ik een dutje en als ze heel warm zijn dan is het tijd om een reuze dutje te gaan doen.
  Nou ben ik net als jij een koukleum en lig ik graag heel warm in de zon of een warm bedje of deken. ’s Nachts als ik het koud heb kruik ik onder het dekbed en ga tegen vrouwtje aan liggen. Reuze gezellig en heerlijk warm. Maar het is wel zo dat je dat moet durven en ikke weet dat jij dat niet kan, maar jouw vrouwtje heeft voor jou altijd je eigen dekbed klaar liggen, nou dat is ook heel fijn. Nu zal ik nog wat zonnetje voor je meesturen, veel heb ik niet maar ik doe graag met jou delen hoor. Ikke moet nu stoppen met schrijf doen, want vrouwtje verwacht ieder moment dat de mannen voor het raam komen en je weet dan ben ikke foetsie. Alles heeft vrouwtje voor mij klaargemaakt in de slaapkamer hoor.

  Bert van vrouwtje veel warme oren knuffies en van mij warme pootjes en kopjes. Je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip het is gelukt met de zon ik heb er vanmiddag in gelegen en toen had jij net die mannen. Dat is ook beroerd. Ik hoop dat je je onder het dekbed toch veilig voelde en vooral dat ze nou weg zijn!! poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *