Als er een beetje zon is

beetje zon

Ik sta weer eens stom op de foto en daar kan ik niks aan doen. Mijn kop was er niet bij. Want ik foelde: er is een beetje zon daar moet ik wat mee.

Binnenkater

Als binnenkater weet ik dingen van seizoenen een beetje omdat mijn vrouw het uitlegt en een beetje uit erfaring van toen ik nog op straat moest leven en ook een beetje omdat ik natuurlijk niet gek ben. Ik zit het hele jaar door in de vensterbank en ik zie van alles veranderen, plus ik ruik vaak aan de voordeur daar leer ik ook veel van.

Dus ik weet zeker: het is nou het seizoen van als er zon is, dan moet je er metéén wat mee doen. Dus dat je er meteen in gaat staan of zitten of liggen, hangt ervanaf waar die zon is. Soms heb ik het alleen in de vensterbank of op het tapijt daar kan ik wel liggen. Het komt dan ook presies hoe je ligt of staat want je moet de meeste zon pakken, en op de foto was ik net diep in mijn gefoel van nou sta ik goed, geloof ik.

O ja, natuurlijk heb ik verwarming thuis dus koude pootjes heb ik niet. Maar zon dat is ekstra fijn, vandaar.

Dat heb ik in het leefe geleerd: je moet meteen iets fijns doen als het kan.

Snek

Soms zijn we thuis net aan de dag begonnen en dan heb ik opeens een hele grote trek in een snek. Dat zachte spul op een schoteltje is zo heerlijk. Dus dan ga ik meteen staren en MEEWWW roepen en ik blijf staan dus dat ik niet ga liggen en zeker weten dat deze jongen dan snel zijn snek heeft. Daarna wil ik een zachte knuffel krijgen en dan wil ik op mezelf liggen om rustig een dutje te doen. Ik bedoel dat het ook zo kan zijn dat je een beetje hulp nodig hebt om meteen iets fijns te doen als het kan. Zonder hulp is het gemakkelijker, dan hoef je niet te wachten. Ik hoop dat morgen de zon weer schijnt.

12 thoughts on “Als er een beetje zon is

 1. Hajooooo oompie bert. Oooooh heppuwes ook stees son? Ikke ook!!!
  Ikke mag nog teets op me ballekon. Dan hau ik de boel inne me gaatje. Frauw seg hut lijk wel wente!! Fin uwes fjoeibaar sneks wekker? Ooooh ikke kweeg het 1x en ik font het sjo fies. Geef mij maar me kaastoktok noepies.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus, sneks zijn persoonlijk je lust het of je lust het niet dat is mijn erfaring uit het leefe. Dus als jij de kaas het lekkerst vindt dan eet je dan gewoon. En super dat je gewoon op het balkon mag dan heb je meteen zon op je vacht!!
   oompie Bert

 2. Hallo Bert,
  Zeg/miauw eens even. Jij staat helemaal niet stom op de foto hoor, jij staat heel veel te genieten met de zon half op jouw lijf. Maar ik hoop voor jou dat je wat zon hebt vandaag, volgens vrouwtje die net heeft gekeken bij de weermannetjes komt er bij mij geen zonnetje. Dikke vette wolken maar geen plens-plens.
  Ik ben al weer veel buiten geweest in de pikkedonker, ja ik moet natuurlijk wel mijn taken doen van controle. Dadelijk is vrouwtje weer weg voor de brokjes en moet ik huisje passen tot halve middag en dan gaan we samen weer uitrusten en genieten in de stoel, en ikke op schoot.
  Bert ik moet stoppen van vrouwtje dus vandaag even een kleine schrijfje, maar ik moet van vrouwtje jou een hele fijne dag wensen en hopelijk ietsje zonnetje en grote knuf op jouw koppie. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is wel fijn dat het ochtend is en je weet hoe de dag gaat zijn en wat er gebeurt dan heb je zekerheid in je gefoel. Ik hoop dat je vrouw goed geslapen heeft en dat ze zich goed voelt over de dag. Als ik geen zon heb dan ga ik een lang dutje doen, dat is altijd fijn,
   poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert, wij hebben zon !!! , Nu moeten we even kijken wie er van ons in de zon mag liggen.
  Bas vindt die vloeibare snekjes ook zo lekker, hij gaat onze vrouw dan ook aan zitten kijken en hij kan heel zielig kijken joh. Dus lukt het hem meestal wel, De rest houdt net zoals Dorus meer van lekker snoepies.
  Fijne dag Bert en hopelijk komt de zon ook jou kant op.
  Groetjes en knuffels van ons allemaal.

  1. hoi allemaal wat fijn dat jullie weer even een berichtje sturen. Ik heb Miamor van zooplus en dan de gewone die zijn ook voor als je pre-diejebeet bent of helemaal dus het is vast gezond spul. Goed dat Bas ook dan een snek krijgt en de anderen snoep,

   pootjes van mij
   Bertje

 4. Dag lieve Bert, je staat helemaal niet stom op die foto hoor, wij vinden hem heel mooi. Hier is er ook nog geen zon. Floortje ligt lekker op het grote bed. Fijne dag lieverd. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje wat fijn dat Floortje zo goed kan ontspannen dan is het leefe veel fijner dat weet ik zeker. Dankjulliewel voor hetcompliment van de foto,
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  jij sta knap op jou footoo want jij ben in jou gefoel. Jij foel jou zon en jij ga erfoor. Eigenluk bennie nou in jou akzie, dattie een akziefootoo heb. In jou zon akzie en jij laat jou gras er nie oferheen groeie. Jij weet wat jij wil ook al denk jij misschien dat jij aan het nadenke ben. Jij ben op weg naar iets mooi, naar jou mooment van jou zon en jij foel het in jou hart.
  Dan weet jij, jou footoo is biesonder. En jij kan het allemaal zien assie goed kijk naar jou footoo Bert.
  Mij eigen erfaring is, jou moodel maak jou footoo. Jij ben mij moodel foor alteit Bert,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ja dat is waar, het is een aksiefoto en dan ziet iedereen dat ik nog wat anders kan doen dat ligge en rielekse. Ik was helemaal aan het foelen wat het fijnste is dan ga ik diep in mezelf om te weten wat er te weten is. Ik foel me ook beter nou ik weet dat jij het mooi vindt Loes,
   je Bertje

 6. Hoi lieve Bert, ik vind dat je juist best stoer op de foto staat. Als een man met een missie, zo zeggen mensen dat. En je had ook een missie, namelijk dat je naar de zon wilde. Dan kan je niet tegelijkertijd poseren, dat is logisch hoor!
  Jammer dat er niet een soort snek-automaat voor katten bestaat, dat je zelf kunt kiezen wanneer en welke snack je wilt. Maar ik weet wel waarom zo’n automaat niet bestaat: omdat hij dan de hele tijd leeggegeten zou worden…
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. hoi Cisca dat is waar ik was onderweg en ik kon dus niet netjes gaan zitten of staan dat lukte niet. Daarom sta ik zo op de foto dus. Ik kan rustig aan doen met brokjes dus ik kan het ook met sneks denk ik. Nou moet ik steeds vragen en wachten en dat is eigenlijk best moelijk,
   kopje van
   Bertje

Reacties zijn welkom