Dorus over: hoe mij dag is

mij dag

Hajooooo iedeween. Daar benne ik weer. Uwes swarte panter siemeesje. Waar ga ik het vanmijndaag oofer heppe?

Nau… mij mamsie froeg mij een keer op te sjrijffe wat ikke sowal op een dag doe. Dat isse bes feel hoor. Want oh oh, mij mense maake er soms een potje fan hoor. Het is maar goet dat ik se so onder me katteduimpie hep.

Halluf 5

Ikke begin mij dag froeg. Halluf 5 sta ik op. Dan hep ik tjek in me bwokkies. Die staan niet kwaar want me mense sjape dan nog. Erg he? Dus maak ik me frauw wakker. Ikke spjing op haar kant oppe nagkassie en ik ga mjauw gille. Ikke kalkkuleer in datte ik fliegles kwijg dus ik maak ook meteen dat ik wegkom. Aween sjoms benne ik te laat en flieg ik. As uwes denk dat ikke opgeef? NEE!! Ikke spjing weer oppe nagkassie en dan ga ik gerichter verder. Ikke sie haar arm. Ikke loop foorsiggig er naar toe en dan HAP!! Dan hoor ik DOOOOOR nokken!! Nau… dat dag ik tog fan niet. Kijk… ik weet dat se dan me een kledder verkoop, maar se isse dan wel wakker hihihi.
Tog bwijf se dan ligge. Terwijl mij puikje knorknor seg.

Fijf uur

mij dagFijf uur gaat de wekker hier af. Dan fen ikke naar me man en geef ik hem koesies. Ikke kwijg dan aaitjes. Frauw furrgeet ik evve. Ikke woop met hem mee naar de woonkamer. Daar djink hij bruin water en daarna seg hij ga je mee Doorie? Hij pak me bakkie en fult het met superwekkere bwokkies. Dan eet ik er een paar fan en loop ik naar hem toe. Dan kwijg ik 2 noepies en ga ik weer ferder eete.

Tot ik het sat ben en dan gaat ik weer naar de sjaapkaamer toe om frauw tog ech uit bet te kwijge. Ikke gil… nee kwijs. Ikke loop langs de lamelle en laat se rammele. Dan moet je man horen. Dorus… laat frauw sjape. NEE!!
Hette is tijt om op te staan. Meestal werk het wammele perfekt en frauw staat op. Dan seg se meestal een staute woort die ik hier niet neerzet.
Als frauw binne sit laat ik haar sien hoe goet ik kan eete. En daarna woop ik naar haar toe foor een noepie. Se geeft me er dan maar twee. So weinig.

Sefe uur

Tot sefe uur loop ik teets naar me ete toe en eet wat. Dan gaat me man me bwokkies furrdiene. Ikke krijg een aaitje en dan ga ik sjape.
Frauw doet een uur later ies heel meens. Se dwaait de lamelle ope!! Oooooh ikke ben dan klaarwakker door het ligt. Hajoooo… ikke sjiep hoor!! En dan seg ze ikke ook om 5 uur!!
Nau van mij ja!!

Fier uur

Nu mette de aankoomende winter mag ik aween nog naar buite as de son sjijnt. Dus ga ik ofer mijn buitefurrblijf lope om te kijke wat er gebeurt. Asse ik kwaar ben berg frauw de sjuigmonster op. Ooooh dat ding haat ik. Dan ga ik sjape. Soms naas frauw, maar soms oppe bet. Fier daage per week komp me man pas om fier  uur thuis. Behalf op frijdag. Dan hep man sijn auwel*lledag en issie om 1 uur thuis. Hihihi.
As me man op de twap loop ren ik naar de foordeur om hem te begwoete. Ooooh dan ben ik egwaar supermegabwij. Dan laat ik me op me sij falle en moet manmeneer me oo-fur-al aaie.
Dan pas mag hij frauw een koes geefe.

Omme 10 uur

mij dagTusse halluf 5 en fijf uur kwijg ik me bwokkies. Ikke doe dan hutsellufte as inne oggent. Ik eet er een paar en ikke eis noepies. Dan pas eet ikke ferder hihihi.
Omme 6 uur wil ik peele. Dan tik ik me frauw aan en wil ik dat se met me lampie gaat sgijnen. Ooooh egwaar… dat lampie is so vetgaaf!! Ik kan dat uuuuure folhauwe. Dus hep ik besjote dat we iedewe aafond fan 6 uur totte 10 uur aan 1 stuk doorpeele hihihi. Legt se het wampie neer loop ik naar haar toe en tik ik haar gewoon aan. Dan hoor ik Doorie… toe nau. Evve 5 minuute pause. Nau fan me ja!!! Eg niet!! We gaan gewoon door tot ik moe ben hihihi. Ikke ren dan steeds agger me liggie aan. Fan voore naar aggere en weer tewug. Sjo weuk hihihi.
Omme 10 uur gaane we sjape. Ikke sjaap bwaaf oppe de bank tot halluf 5. En dan knort me maagie.

Dit was het foor deze keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MamsieLoes

Toedeledokie

Dorus

22 thoughts on “Dorus over: hoe mij dag is

 1. Oh Doorie toch. Je tante Minnie merkt dat je echt nog een jonge hond ehh kat bent. Je frau zooo vroeg wakker maken. En wat lees ik nou? Heb jij niet altijd brokjes klaar staan? Of eet je anders alles in 1 keer op? Dat deed opa Max ook, dus dat is misschien een Siamees iets hihi. Nou fijne dag vandaag jochie. Pootje van mij!

  1. Hajoooo tante minnie.
   Ooooh erg he datte ik inne nag geen bwokkies hep. Maar sal ik uwes een geheimpie segge? Soms heppik wel bwokkies ligge, maar dan eet ik se niet hihihi. Ikke sjaap wiefer hihihi.
   Ooooh mij frauw seg ook altijt datte ik net op een hontje wijk. Omdat ik so goet luiser. Uwes ook een feine dag. Pootjes 🐾🐾

 2. Hallo Dorus’
  Sapperdedikkeme wat heb jij een drukke dag en dat iedere dag. Dat van knor in de buik om half vijf en dan vrouw wakker maken is me toch wel wat hoor. Jij kan toch wel wachten tot manmens opstaat en dan samen gezellig miauwkletsen en je ontbijtje krijgen, zo kan vrouw nog even in haar nestje blijven slaap doen. Maar goed jij eet tenminste niet in een keer je brokjes op, anders liep jij de hele dag te miauwen en ik weet zeker dat je dan een kurresus gaat krijgen voor een raket besturen hoor. Toen ik nog een jonge Jip was maakte ik vrouwtje ook wel eens wakker, maar nee ik kreeg niks en ze bleef liggen tot het tijd voor haar was om op te staan. Voordeel voor mij was wel dat dat meestal ook 5 of 6 uur was, ze ging wel altijd met mij eerst een grote knuf geven en dan eten doen klaarmaken. Nu staan we om 7 uur op omdat vrouwtje later gaat werken en ook maar 2 keertjes in de week. Ja wat ik zoal verder doe dat lees jij vaak zat bij Ome Bert. Spelen doe ik veel alleen en ook heb ik huistaken, als jij weer wat ouder bent ga jij dat ook doen, gaat vanzelf hoor en dat is iets heel fijns. Knap dat jij dat lampje zo leuk vind, ikke vind daar niks aan en een dom ding, je kan het lichtstipje niet pakken en ik weet dat vrouwtje dat ding in de hand heeft. Toen vrouw mij er wel eens mee wilde laten racen liep ik gewoon naar haar hand en deed daar een pootje en kopje op, zovan daar is het en ruim maar op,
  Oke Dorus is moet stoppen, vrouwtje moet haar buikvulling nog doen en dan gaan brokken verdienen. Jij heel veel plezier met spelen en gezellig met vrouwtje zijn. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van jouw Oome Jip.

  1. Hajoooo oome jip. Ooooh dus uwes hep ook faak een knorknorpuikie? Oooooh wat erg!! Ooooh kan ikke raketpieloot worre? GAAF!!! Want normaal fliege ken ik nu wel. Ikke wil gewoon datte me mense wakker sjijn asse ik wakker ben. Dat is soooo gesellie hihihi. Dan gaan hun bwuin water drinke en ik maak kwaakgewuitjes met me bwokkies.
   Oooooh fin uwes soon ligstipje stom? Ooooooooooh eggg nie. Die sjijn keigaaftegekwauwie. Ikke ren er so gwaag aggeraan. As frauw naar haar bak moet neemp se het mee en dan gaat se het lampie oooferal sjijne. Ook in de natte kaamer hihihi. Sjo weuk, want daar isse het altijt donker en dan sie ik het wampie nog beter.
   Pootjes wiefe oome jip 🐾🐾

 3. Hoi lieve Dorus, wij maken onze vrouw ook altijd vroeg wakker, om vijf uur. Dan krijgen wij ook brokjes en sommige van ons hun medicijntjes. Dan gaan we nog even knuffelen en dan gaat onze vrouw onze brokjes verdienen. Wij gaan dan lekker slapen en tussendoor doen wij de vensterbankcontrole. Als onze vrouw weer thuiskomt, krijgen wij een snoepie en een knuffel. Rond half zes krijgen wij weer eten, en daarna is het tijd voor spelen of knuffelen.
  Tot het tijd is om weer te gaan slapen, en de volgende dag begint alles weer opnieuw. Behalve als onze vrouw vrij is of in het weekend dan knuffelen we en spelen we de hele dag door. Wel maken wij onze vrouw altijd om de zelfde tijd wakker, na het brokjes eten gaan we op een vrije dag nog even met zijn allen slapen, zo gezellig.
  Knuffels van ons allemaal.

  1. Hajoooooo alle ses.
   Ooooooh juwwie doene hutselfte as ikke hihihi.
   Behalfe datte ik geen meesiesijntjes hoef. Lijk me niet weuk om siek te sijn. Toen me beebiebwoertje siek wert hielpe sijn meesiesijntjes niet. Frauw sei me datte er nog teets geen meesiesijntjes foor sijn siekte is. Errug he?

   Ooooh ikke doet ook fenbestebankkonttroole. Dan kijk ik naar de toettoets en ik sie tuifies oofer MIJ stoep wope. En dan seg ik dat mag niet!!! Ga weg!!! Maar nee. Se luisere niet.
   Fijne dag hoor. Pootjes 🐾🐾🐾

 4. Hoi Doorie! Wat heb jij een drukke dag ook! Ik begin om half 6, dan doet het mensenmeisje oordoppen in omdat ze het nog vroeg vindt. Ik moet dan nog wachten op eten. Wij hebben een chipding in ons nek en onze eigen voerbak gaat dan open door die chip. Ik had eerst dat ik zelf mocht kiezen wanneer te eten maar toen werd mijn buik te groot. Nu doet ze 2 x per dag eten in mijn voerbak. Dan kan ik zelf eten wanneer tot het op is. Verder moet ik van het mensenmeisje zeggen dat ze ook les over vliegles wil, haha. Nou ja zeg! Ik ben gewoon heel leuk en lief, en ja, ondernemend.

  Dag Doorie, tot later en een fijne dag!

  1. Hajooooo tjaiia.
   Oooooh heppe jij een sjippie in je nek foor je etensbakkie? Ooooooh ikke wis nie dat dat bestaa. Oooooh niet teege me mamsie segge hoor. Want dan wil sei er ook 1!! En dan kwijg se een nog gwotere plupperpuik hihihi. Ikke hep een anner sjippie in me nek. Die kweeg ik toen ik ging knikkere.
   Ooooh fliegles isse weuk hoor. Ikke ben al ekspeer 😸😸
   Fijne dag. Pootjes 🐾🐾

 5. Lieve Doorie,

  hier jou mamsie…
  Wat zeggie nou, hebbie fliegles en willie raaketpieloot worre 🙀 Mamsie schrik erfan. Zij was net gewen aan pootballer en kouwboj en sjerruf en nog feel meer. Jij weet het nooit met jou jeug van teegewoordig. Zij wil van alls maar offie het doe Hooo maar.
  Mamsie is wel blij dattie iedere dag om jou noepies kreis. Dat is belangrijk mij beebie, jij heb het van jou twee djuppels melluk van jou MammaLoesje. Alleen jou mamsie is seeniejorpoes en dan hebbie er meer ferdien. Maar jij heb jou heele drukke dag Jij speel nog zofeel, dan moet jij goed eete anners ga jij als jou ligje zachjes uit.
  Mamsie is ook tros op jou mij beebie, dattie nie jou heele dag op jou aaipet zit. Jij ben goed beezig mij beebie.
  Mamsie houw jou,

  koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooo mamsie.
   Mahammmmm ikke wil pootballer worre want dat leefert het meese sentjes op. En dan kan ik een huis foor uwes en me jiekie en ik koope. En ikke peel al heel lang niet meer oppe teblut mamsie. En ikke poink ook nie oppe ballekon. Kwijg uwes ook noepies? Oooooh ikke ook hihihi. Aween niet meer sofeel sniksnik.
   Ikke hau uwes!! Koeskoes mammaloes

 6. Hoi lieve zwarte panter siemees Doorie.
  Tjonge tjonge wat heb jij een vreselijk drukke dag.Als scullary girl het zo voorleest,word ik er al een beetje moe van.Maar misschien komt dat wel omdat je tante Muzette al 14 jaar is.
  Ik vind dat jij eggies waar wel vroeg wakker bent.Op dat tijdstip draai ik mij nog even om hoor.Of ik ga even weg en eet een brokje of 2, en ga dan verder slapen.
  Om 08.00 uur staat hier de wekker en zo’n 10 minuten van te voren spring ik op mijn scullary girl.Kan ze vast wakker worden voor de wekker gaat.
  Soms staat de wekker wel wat vroeger,maar altijd 10 minuten voor dat dat ding lawaai gaat maken spring ik op haar.
  Soms hoor ik dan: Muzet nog 10 minuten,maar ik doe altijd of ik het niet hoor.Dan ga ik lekker trappelen en kei hard spinnen en is ze toch goed wakker.Ha ha
  Nou dan gaat ze voor mij een lekker natvoer hapje maken en krijg ik mijn pillie daarbij.Van mij hoeft die pil niet ,maar na ruim 13 jaar die pillen slikken,weet ik wel dat ze dat nou nooit eens vergeet om te geven.Zo stom…..
  Als mij hapje op is vind ik het na een uurtje lekker om een lik snoepje te krijgen.Tegen haarballen.
  Maar ik lees dat jij eggies waar moeite moet doen voor je ochtend brokjes.Dat vind ik erg voor je.Ik bedoel,je personeel hoort toch direct klaar te staan voor je.Maar dat lukt dus nog niet…ik zou zeggen,nog een poosje doorgaan met trainen en wie weet lukt het je dan.
  Ik ben blij om te lezen dat je wel je noepies tussendoor krijgt.Daar wordt je puikie ook blij van.
  Ik slaap tussen door en anders speel ik met mijn balletjes Laatst heb ik een leeg{ plastic} flesje van de tafel gejat en die rolt ook heel leuk als je met je poot tegenaan slaat.
  Ik kan het je aanbevelen.
  En dan je lampje.Wow wat mag jij daar lang mee spelen.
  Mijn zus en broer vonden het 3 x niks,maar ik kon het als het donker was wel hoog op de boven muur zien.En IK vind het ook heel leuk.Maar…..wat denk je?Ik mag er maar heel kort mee spelen omdat leezer lampjes slecht zijn voor mijn epilepsie.Nou van mijn ja zoooooooooo stom.
  Mijn bol gaat al meer dan 3 jaar niet meer op hol,ik slik mijn pillies en nog is ze er voorzichtig mee.Ik merk het niet eens als ik een aanval heb,dus waar hebben we het over…..
  Ik kan best veel voor elkaar krijgen bij mijn scullary girl,maar in dit soort dingen is ze heel erg precies en streng.Dan is het weer van: Muzet het is voor je gezond.
  Nou ik ben er al 14 mee geworden dus…..maar nee hoor….als het voor mijn gezond is is ze zooooooooooooooooooooooooooooooooooooo x honderd duizend miljoen ,streng en precies.Zo flauw..
  Afijn jochie,jij hebt je dag indeling heel goed voor elkaar alleen nog je vrouw vroeger wakker zien te krijgen.Vraag anders aan sinterklaas of de kerstman een leuk speel dingetje waar lekkers of brokjes in kunnen of een apparaatje met taaimer.Die had mijn zus ook voor haar nachthapje.
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooooo tante muzette. Oooooh bewoof uwes mij dan nooitttt met een wampie te peele? Want ikke wil nie dat uwes siek wor. Ikke hep ook foor uwes annere dingetjes kog foor de kers hihihi. Wat siet(of hoor) uwes dan wel hihihi.
   Oooooh wat moet uwes langggg wagge op uwes eete!! Ooooh dat pik ikke nie hoor.
   Pootjes 🐾🐾

   1. Hoi Doorie.
    Denk jij.ook dat ik niet met het lampje moet spelen????Nou omdat jij wel een heel speesjaal plekje in mijn hart hebt,zal je tante Muzette niet meer zeuren bij haar scullary girl om het leezer lampje.
    Ga je dan gerust een slaapje doen? ik hoop van wel.Want anders krijg ik mot met je mamsie Loesje en dat wil ik ook.niet.
    Zachte kopjes van je tante Muzette

 7. Hoi Dorus wat zul jij van de moe zijm zeg de hele dag ben je zowat bezig.
  Ik krijg mijn brokjes omstreeks 09.00 uur , ik maak mijn personeel niet wakker meestal staan we samen op, is wel gezellig hoot zo saampjes❣️
  De hele dag moet ik met de brokjes doen en dat is moeilijk tja ik ben een kat van het Bourgondische Limburgse leven.
  Maar nu moet ik toch wat aan mijn gewichtje gaan doen ik ga andere brokjes krijgen waardoor ik minder knor heb in mijn buikje en niet meer zo blijf zeuren om happie.

  Liefs je vriendje Ollie❤️

  1. Hajooooo oom ollie
   Oooooh neeee… geen sjankbwokkies eete hoor. Oooooh wat errug🙀🙀
   Ikke mog, toen ikke een kitten was, geen kittenbwokkies meer ete ommedst ik bij mijn knikkere te swaar was. NOU FAN MIJ JA!!!!
   Ooooh ikke ben de hele dag dwuk. Ikke mag nog teets oppe me balkon dus sjaap ik aween maar inne nagt hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 8. Hoi lieve grotejongens zwartepantersiejemees, allemensen wat een drukke dag heb jij! En dan durft je vrouw ook nog de lamellen open te doen, terwijl jij lief ligt te slapen… het moest niet mogen!
  “Hoi grote jongen, Kever hier, ik heb goed meegelezen, en ik vind: je geeft goede tips!, begin in de ochtend te praten, over dat ik honger heb, n weet je wat de vrouw dan doet? Ze zegt dat ik loop te tetteren en dat ik nog er nog eten staat, maar ik wil iets anders, dat is toch logies?, en anders ga ik over het bed scheuren, echt keihard kan ik dat, net als Bolle, maar die deed dat alleen als het bed leeg was, ik ren gewoon over de mensen heen, en ik bijt in de tenen en…”
  Door, wil je Kever alsjeblieft niet op ideeën brengen?!
  En wat voor dag heeft je man nou precies op vrijdag? Een auwelellendag?
  Lieve groetjes van Cisca, en van Kever bedankt voor alle tips!

  1. Hajoooooooo p-p-p-p euh oomsie keefer. Ooooooh wat raar he datte we hutsellufte teets doen. Ooooh eg. Aween kwes uwes ies meer asse ikke doet hihihi.
   Ooooh ikke wil ook annere bwokkies. Ikke wus geen auwe bwokkies. Ikke wil ferse bwokkies want die kwake so fijn.
   Oooh mefrauw cisca, uwes hep hut juis seg. Ikke ben wief!!! Wil uwes dat donnerdag ook teege me mamsie segge?
   Me manmeneer hep een auwewulledag hihihihi.
   Dan hoefe maar een halleffe dag te werreke!!
   Pootjes oomsie keefer 🐾🐾

   1. Hoi lieve panter, ik wist het wel hoor van die dag, het was een grapje. Maar nu staat het er duidelijk!
    Ik zeg zeker tegen je mamsie dat je lief ben, want dat ben je ook!
    Lieve groetjes van Cisca en grote pootjes van je oomsie Kever.

 9. Dag lieve katerpantersiamees Dorie. Wat heb jij een hele drukke dag zeg, niet normaal joh. Maar ja, je bent nog heel jong en dan heb je veel energie. Floortje is al seeniejoor, dus zij is veel rustiger. Ze slaapt gewoon met ons mee, als we opstaan wil ze wel meteen haar brokjes en dat doen we dan ook. Dan gaan wij ontbijten en soms zit zij mee aan tafel, heel gezellig. Elke kater of poes heeft een andere dagindeling . Wij wensen jou een fijne dag lieve Dorie, van Floortje krijg je een kopje en van mij een zachte knuffel.

  1. Hajoooo tante floor en mefrauw ina.
   Ikke ben pas annerhalf. En ikke ben siemeesje hihihi. Se segge dat siemeesies EEEEEEENORM dwuk sijn. Nou… ikke ben gewoon ik hihihi. Ikke poink en stuiter fjoluk. Uwes ook een feine dag hoor. Pootjes 🐾🐾

 10. Hoi Dorus,
  Wat ben jij iedere dag druk bezig zeg. En al zo vroeg. Ik – Binti – spring pas bij vrouwtje op bed als ik merk dat vrouwtje wakker is. Dan gaan we even knuffelen. Ze maakt daarna ook dat bruine water en gaat dan met haar laptop op schoot zitten om ons eten te verdienen. Zooka wurmt zich er dan tussen, want die wil dan op schoot liggen. Dat lapding zet ze dan maar op een kussen naast haar en doet ze zo de brokjes verdienen. Brokjes staan bij ons de hele dag door. Maar we krijgen in de ochtend en in de avond altijd wat nat voer. In de ochtend krijgen we dat pas als vrouwtje eerst rare dingen met haar armen en benen doet voor de TV. Dat heet sporten zegt ze en ze doet mee met mensen die dat voor doen op de TV. Ik ga dan meestal al lekker in de weg zitten, hihi. Maar dan krijgen we ons nat voer en gaat vrouwtje aan de tafel zitten. Meestal gaan wij dan slapen en uitbuiken. Soms praat vrouwtje tegen dat lapding met andere mensen. Zooka gaat dan vaak door het beeld heen wandelen, haha. We gaan ook om de beurt op de tafel zitten, zodat ze eigenlijk bijna niks kan doen, hahaha. Ik speel vaak met mijn muisjes die ik door het huis heen mep. Zooka is eigenlijk een luilak. Aan het eind van de dag vind ik het weer tijd worden voor weer een portie natvoer. Dan ga ik rond 5 uur zitten staren naar vrouwtje. Door de wintertijd was ik eerst een beetje in de war en deed ik dat al om 4 uur 😉 Maar ze is een beetje dom, want ze snapt het niet. Of zou ze doen alsof?? Dan ga ik maar kopstootjes geven en op een gegeven moment komt ze dan toch in beweging. Na het eten gaan Zooka en ik uitbuiken op de poef. Ik onder de fleecedeken en Zooka er bovenop. En zo brengen wij een beetje de dag door. Oh ja, van de week hebben we ook een paar keer op het balkon gezeten toen het mooi weer was. Dat was fijn.

  Ik ga vrouwtje weer wat kopstoten geven, want ik wil mijn eten!! Knuffeltjes van mij en Zooka

  1. Hajooooo tantes
   Ooooh juwwie doen ook bes feel. Dwinkt juwwie frauw ook dat bwuine waater? Oooooh dat lijk me so fies. Blehbahbah. Oooooh ikke hep ook muisies!! Die had ik kweeg fan mamsiewamsie toen ik nog een beebie was. Ooooh toen was ik er nog bang foor. Maar me wolkenbwoertje niet. Hij pakte se gewijk hihihi. Ikke peel er nu wel soms mee. Maar meer met me rollende peeltjes hihihi. Ikke wil pootballer worre. Ooooh moge juwwie ook nog naar buite? IKKE OOK!!!! Frauw seg hut wijk wel lente!!!
   Pootjes 🐾🐾

Reacties zijn welkom