Welke knuffel ik echt moeilijk vind

moeilijk

Af en toe krijg ik meel waarin dingen staan waarover ik denk o dus ik ben niet de enige. Nou moet u weten dat ik hele gevoelige poten heb. Dat merk ik bij het knuffelen.

Knuffelkater

Als knuffelkater zijnde vind ik heel veel fijn dat is gewoon zo.  Zacht aaien, vachthappen, friemelen achter mijn oren, mijn buikvacht kneden en gewoon bij elkaar liggen dat je je samen voelt dat is ook knuffelen. Alleen mijn poten dat is een ander verhaal en omdat ik meel kreeg van een kater die dat ook had vind ik dat ik erover moet schrijven want ik heb een foorbeeldfunctie.

Poten

Ik kan van alles met mijn poten ze zijn breed en sterk. Springen, rennen, lekker strekken en dan ontspannen zijn, ik ben blij dat het allemaal kan. O ja en spelen ook. Laatst heb ik weer met het lintje gespeeld. Bam. Ertegen en meteen raak. Bam. Erop en meteen gewonnen. Dan voel ik me goed van binnen. Dat ik dingen kan, dus dan voel ik zelfvertrouwen.

Anders

Alleen soms lig ik superlekker te rielieksen tijdens mijn knuffel en dan opeens gaat ze mijn poten aaien. Dat heb ik eigenlijk liever niet of alleen een paar keer maar niet de hele tijd. Het voelt gewoon anders. Ik voel dan veel te veel daar kan ik niet goed tegen. En dan gaat ze soms ook mijn poten kussen en ermee friemelen. Dan kijk ik altijd even van niet-doen en dan houdt het ook op hoor. Tot ze het weer doet. En dan moet ik weer kijken.

De enige

Ik dacht altijd dat ik de enige was die dit had. Zulke gevoelige poten. Door de meel van een kater die anoniem wil blijven weet ik van niet. Zijn vrouw friemelt ook graag aan zijn poten. En ze kijkt ook graag op het internet naar foto’s van katerpoten. Ook naar die van mij. Ik vind dat eng. Misschien is mijn vrouw ook wel zo. Maar ik vind dus als je samenwoont hoef je niet alles van elkaar te weten. Ik niet, hoor.

22 gedachten over “Welke knuffel ik echt moeilijk vind

 1. Hoi Bert,
  Wat erg lijkt me dat zeg, poten zijn toch prifee?! Je moet er alles mee doen en ze zijn erg gevoelig.
  Gelukkig doet mijn vrouw dat niet….eh…het enige wat ze soms niet kan laten is om,, als ik mijn tenen spreid, even onder mijn voet te kietelen. Maar dat is maar even, en als ik haar dan aankijk houdt ze er meteen mee op.
  Ze zegt wel dat ik, voor zo’n redelijk grote kater, slanke poten heb. Ik zou graag willen dat ze dat over de rest van mij ook zei, maar dat doet ze niet jammer genoeg .
  Ik heb haar ook nooit naar katerpoten zien kijken op internet gelukkig, dat zou ik ook eng vinden hoor. Ze heeft me wel eens verteld dat mijn voorganger Derrick enorme poten dat, en dat zijn broer Poncke net zulke slanke poten had als ik, en ze waren allebei even reusachtig groot.
  Nou Bert, ik wens je sterkte en ik hoop dat je vrouw je poten met rust laat, wat dat gefriemel lijkt me helemaal niets, hoewel wij katten natuurlijk wel onweerstaanbaar zijn, en onze poten dus kennelijk ook.
  Kop en ..eh…poot van Vlo.

  1. ja Vlo poten zijn privee dat voelt gewoon zo, maar een vrouw denkt daar misschien niet genoeg over na. Terwijl ze wel gefoelig zijn voor poten dat weet jij ook door je verhalen die ze vertelt en door wat ze allemaal zegt. Misschien kijkt je vrouw stiekem naar katerpoten op het interweb, dat ze er verlegen over is. poot van mij!!

 2. Hallo Bert,

  Ik denk dat iedere kat/poes weer anders geknuffeld wil worden. Ik ben ook een grote knuffelkont en ik doe vrouwtje ook veel knuffelen. Heel soms geeft ze wel eens een kusje op een voorpoot en dan is dat wanneer ik op haar kussen in ons Jippebed lig, dat vind ik oke, want ze doet er maar een paar kusjes op geven. Vrouwtje mag wel altijd mijn poten stevig in de hand nemen als ze mijn nagels knipt. Ja dat is wel belangrijk anders als ik mijn poot niet stil hou gaat het verkeerd met het knippen.
  Onze poten zijn net zo gevoelig en dat komt ook dat wij daar gevoel sprieten hebben zitten net als in onze snuit. Het zijn onze voel en tasters en de kussentjes zijn ook heel gevoelig. We moeten er ook heel zuinig op zijn vind ik. Vrouwtje doet mij gelukkig nooit kriebelen onder mijn pootjes, wat daar kan ik niet tegen, zij zelf ook niet hor. Ik had wel eens met mijn poten onder haar voeten gekriebeld en ze lag in een deuk van het lachen, maar het hoeft van haar echt niet zegt ze.
  Bert als je een vraag zou stellen met Ja of nee invullen wie het fijn vind als ze worden geaaid of geknuffeld worden op de poten, dat je de meeste nee zal krijgen. Is eigenlijk wel een leuk idee als je dat zou doen.
  Zo Bert ik ga nu mijn dutje doen en dan nog knuffen met vrouwtje, want je weet ze moet nu iedere middag 4 weken op de poesjes gaan passen.

  Fijne dag hoor en knuffel maar heel veel samen met vrouwtje, knuf ( niet op je pootjes hoor) van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. dat is een leuk idee Jip van die vraag en ook dat de meesten het dan niet willen en toch krijgen ze daar dus knuffels. En je vrouw is zelf gevoelig met haar voeten dus zij snapt het gelukkig wel. Ik vind het super dat je dat durft van de nagels knippen, ik zou dat niet kunnen eerlijk waar niet. poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert, ik kan er verder niet teveel over zeggen, anders weet iedereen meteen over welke vrouw het gaat. Maar ik kan wel zeggen dat ik ook brede poten heb, en grote voeten. En dat ik mijn tenen wijd doe als iemand (ik zeg dus niet wie!) me onder mijn tenen kietelt. Diegene moet dan ook lachen, erg hè?
  Ik vind, onze poten en tenen zijn priefee!
  Bert, dank je wel dat je dit hele belangrijke teema hebt behandeld. Als je weet dat je niet de enige bent, kan dat al schelen dat je je niet zo alleen voelt.
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. Dag lieve Bolle,
   Je hebt het zeker wel gemerkt dat ik niet heb kunnen ontsnappen!!! Volgens mij leest mijn vrouw de blog, dat is toch niet netjes?! Dus wij naar de dierenarts.
   Ik heb 2 prikken gehad, m’n antiziekwordprik en m’n antivlooienprik, dat kan toch niet bij een kater die Vlo heet? Toen kreeg ik ook nog een pil tegen de wormen, maar het ergste was dat ik op de weegschaal moest 🙂 , ik was 2 ons aangekomen. Leuk hoor zo’n mat waar je van moet afvallen!!! Van de zenuwen heb ik wel veel haar laten vallen, dus dat scheelt alweer een paar gram.
   Volgende keer moet ik een ander ontsnappingsplan bedenken, en er hier niet over schrijven, dan lukt het misschien wel.
   Bedankt dat ik mocht komen, ik was toch zo nieuwsgierig naar je tuin, jammer dat het niet gelukt is.
   Lieve kopjes voor jou en je mensen van Vlo.

   1. Dag lieve Vlo, ik dacht al dat het niet gelukt was! Volgende keer verzinnen we iets beters. En je hebt gelijk dat we er hier niet over moeten schrijven. Denk je dat je vrouw meeleest? Ik zie mijn mensen wel eens stukjes lezen, dus het zou best kunnen.
    Ja, al die pillen en dat geprik, bah. En zeg maar tegen je vrouw dat diejeten voor niemand goed is. Dat zie je nu: je komt er alleen maar van aan.
    Dat had Popje ook. Die heeft zijn hele leven diejeet gehad, maar hij werd steeds ietsje dikker. Ik denk dus dat het beter is aks je gewoon zoveel mag eten als je wilt. En wanneer je wilt. En wat je wilt. Dat vind ik!
    Gelukkig dat je weer veilig thuis bent, Vlo! En IK vind je gewicht presies goed voor jou!
    Een heel lief kopje van Bolle, ook voor je vrouw.

  2. hoi Bolle ja precies het is priefee goed dat je er dus niks meer over zegt het is belangrijk. En je ziet dat meer katten het hebben en al die vrouwen willen het zo graag. Daar ga ik vannacht over nadenken als ik in de vensterbank zit en alles is donker. kopje van mij

 4. Hoi Bert,

  Wat grappig dat je vrouwtje graag aan jouw pootjes zit.

  Ik moet dat niet durven bij Coco ,ik krijg meteen een trap van haar.

  Maar ik vind zelf ook dat jullie zulke schattige pootjes hebben en als je toch eenmaal aan het aaien en knuffelen bent, het pootje best ook mag worden meegenomen, maar ja misschien ligt dat heel gevoelig ofzo,iedere kat en poes is weer anders natuurlijk.

  De een laat soms meer toe dan de ander.
  De staart is ook zoiets,Coco heeft zo een schattige pluimstaart, maar o wee, als ik haar staart wil aaien of kammen, zo dan krijg ik een flinke haal van haar.

  Kitty daarentegen is een schatje, die laat mijn bijna alles toe.

  Alhoewel,het pootje blijft toch een dingetje.

  1. over mijn staart zeg ik wel iets een andere keer, maar poten zijn prievee wat Bolle zegt, dus ik snap Coco en Kitty wel. Ze hebben gefoel in hun poten dus dan kan het eigenlijk niet!!

 5. Hoi Bert, onze vrouw wil ook altijd aan onze pootjes zitten, liggen we net lekker te slapen op bijvoorbeeld de leuning van de bank en dan ja hoor, daar gaan we weer. Dat gefriemel aan onze pootjes, daar houden wij ook niet van. Oliver en Bikkel vinden het wel fijn als ze over hun buikje kriebelt, en dan hele zachte kusjes geeft. Kruimel vindt aaien alleen fijn als het haar uitkomt en dan zeker niet dat gefriemel aan haar pootjes. Bas en Bjarne vinden aaien wel fijn, maar niet aan de pootjes komen, dat willen ze niet. Gelukkig kijkt ze niet op haar kompjuter naar kattenpootjes, dat vinden wij helemaal raar. Wel naar lieve kattenkopjes.
  Wij snappen het niet hoor, zij vindt het zeker weten ook niet fijn als we aan haar pootjes gaan zitten friemelen. Misschien is dat weer typisch een dingetje voor kattenmensen.
  Knuffies en groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  1. Dag alle vijf,
   Ik heb m’n bezoek aan de dierenarts overleefd hoor. Mij is het ook niet gelukt om te ontsnappen, die vrouwen van tegenwoordig!!!
   Twee prikken en een pil, brrr, en ik was twee ons aangekomen. Niet eerlijk, die twee ons zouden naar Bas moeten gaan, die kan het gebruiken.
   Ik snap niet hoe ik kan aankomen van die muizenhapjes die ik hier krijg.
   Als één van jullie weer naar de dokter moet….niet hier schrijven hoor, volgens mij lezen onze vrouwen mee. Dan kunnen jullie misschien wel ontsnappen naar Bolle.
   Lieve kopjes voor jullie alle vijf, en voor jullie vrouw van Vlo.

   1. Hoi Vlo, wat jammer dat je niet kon ontsnappen. Het lijkt wel of onze vrouwen alles weten, en misschien lezen ze inderdaad mee met deze blog. Bedankt voor de waarschuwing. Bas zou erg blij zijn met die 2 ons van jou erbij, nu let onze vrouw constant op hem, of hij wel genoeg eet en soms is hij dat helemaal zat. Gelukkig was voor de rest alles goed. Bedankt voor je bericht Vlo en een heleboel knuffies van ons alle vijf.

  2. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, wat erg dat jullie vrouw dat ook doet als jullie slapen, dan schrik je toch als je zo wakker moet worden. En als jullie vrouw het zelf ook niet fijn vindt, dan is het eigenlijk dubbel erg. kopjes voor jullie allemaal

 6. Hier even een berichtje van de vrouw van Bolle.
  Ook al weet ik dat Bolle niet degene waar Bert het over heeft, ik wil tóch eventjes zeggen dat ik per ongeluk(!) op een foto naar Berts poten keek. En die zijn leuk.
  Maar verder zeg ik niks!
  Groetjes voor alle mensen en katten van de vrouw van Bolle.

  1. 🙂 🙂 🙂 !!!! Die mooie brede poten kunnen je ook niet ontgaan!!!
   Groetjes van de vrouw van Vlo.

 7. Lieve Bert,

  Ooooh wat hebbie eerlijk en open ofer jou gefoelens gepraat. En jij heb het gedeel met jou vrienden van jou Feesboek en jou website. Dan ben jij goed bezig….
  Jij weet als poes kijk ik graag naar jou breede stoere poote. Daar hoefie niet jou geheim van te maake. Jij weet van me eigen krijg ik dan mij spesiejaale gefoelens en assie verkering heb mag jij dat.
  Mij hart schrik wel assie lees dat jou halve Feesboek naar jou poote kijk. Soms hebbie ook jou preifussie Bert. Dan mag jij jou poote voor jou eigen houwe. En voor mij eigen, dattie saame preifussie heb….
  Lieve Bert, jij ben zó poopulèr dan wil iedereen iets van jou weete. En iedereen zie alles.
  Mij Bert heb ze eigen gefoelens van ze eigen poote en van me eigen vraag ik mij rezpekt voor mij Bert en dat wij ook ze preifussie hebbe

  Dat wil ik nog zegge van mij eigen Bert,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje het is zo dat iedereen mijn poten kan zien en er gefoelens over kan hebben dat is gewoon zo als je mediakater bent. Maar Loes jij bent de enige poesevrouw over wie ik mijn poten wil neerleggen en die haar kop op min poten mag leggen, want met jou heb ik verkering en met niemand anders en dat wil ik ook niet. Je eigen Bertje

  2. Lieve Loes, wat zeg je dat goed! Jij mag naar de poten van Bert kijken, maar niet zomaar iedereen.
   Ik ga dit aan mijn vrouw laten lesen. Gewoon zomaar. Dan weet ze dat.
   Ik vind ook niet dat iedereen naar mijn poten mag kijken. Nou ja, mijn poten mag wel, maar niet als ik mijn tenen wijd heb. Dat is priefee. Ik merk wel eens dat mijn vrouw dan een footoo probeert te maken, maar daar komt niks van in.
   Wat lastig is dat allemaal, dat jij en Bert mediakatten zijn. Dan moet je ineens over allerei dingen na gaan denken.
   Loes, je krijgt een heel lief kopje van mij, en een klein aaitje voor je egel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *