We zijn het eens over de brokjesbal

We zijn het eens over de brokjesbal. Dat heeft best lang geduurd want ik woon hier nou drie jaar en tien dagen en die brokjesbal kreeg ik al heel snel.

Wat was het probleem? Zij wilde dat ik de brokjes eruit haalde. Ik wilde dat zij het deed.  Dan heb je gedoe in huis, hoor.

Ochtend

Het is pas sinds kort dat we het eens zijn geworden. Nou doen we het zo, dat ’s morgens na het opstaan zij de brokjes eruit schudt. We hangen dan samen op het tapijt. Ik eet een brokje of wat. Zij wijst aan: daar ligt nog. Weet ik natuurlijk maar wijzen is voor de gezelligheid. Ik kraak dat brokje weg. Daarna komt de ochtendknuffel dus dan gaan we bankhangen. Thuis beginnen we altijd heel voorzichtig aan een nieuwe dag.

Sneller

Voordat we gaan avondeten, wil ik ook een brokje uit de bal. Dat moet ik zelf doen. En als ik ’s nachts trek heb, moet ik het ook zelf doen. Geen klap aan, eerlijk waar niet. Zij kan het veel sneller. Maar ja dat is nou eenmaal de oplossing, dat zij het ’s morgens doet en ik de rest van de dag.

Want zij wilde dat ik beweging had en ik wilde meer lekkere brokjes. Die zitten in de bal. Het zijn brokjes voor katten die heel veel moeite met eten hebben. Dus het ruikt superlekker, het smaakt heerlijk en het kraakt ideaal en de maat is precies goed, kan niet beter. Het is spul van Royal Canin. Ik kan zo een hele zak op maar dat krijg ik nooit.

Thuis

Dus zo is het met de brokjesbal. Ik heb er geloof ik vrede mee gesloten dat ik het soms zelf moet doen. Maar ik probeer het wel. Dan til ik een voorpoot in de lucht en ik kijk haar aan. En dan miauw ik zonder geluid. Dat werkt best vaak, je snapt als kater niet dat ze erin tuint. Maar uitleggen doe ik het niet.

11 thoughts on “We zijn het eens over de brokjesbal

 1. Ik vind brokjes vies. Altijd al gevonden. Maar ik heb mijn personeel zodanig afgericht dat ze 99 van de 100 keer preciesjes doen wat ik wil.
  Hoe doe ik dat dan? Nou….heel simpel.
  Kijk…eerst loop ik mee naar de keuken. En ik begeleid degene die het ontbijtje doet mee naar mijn vaste eetplek.daar neem ik proefhapjes eerst. Dan ga ik in de nabijheid van het personeel zeggen of het lekker was of dat het niet te pruimen zo vies was. Meestal is het wel lekker hoor. Dan ga ik weer teruglopen naar mijn bakje en ga ik voor de grote hap. Dan ga ik uitbuiken op mijn wolletjedeken.
  En ik weiger om voor een 3e keer naar mijn etensbakje te lopen. Ik lig lekker op mijn gemak op mijn wolletjedeken en als ik trek in een hapje heb ga ik of 1 miauwtje miauwen of ik ga netjes op mijn bips zitten.
  En dan gebeurd HET bert. Ze gaan mij bedienen(zoals het hoort). Elk half uur krijg ik dan het bakje voor mijn neus en ikjes eet dan braaf wat. Is dat gedeelte leeg in mijn bakje draaien ze zelfs het een beetje voor mij zodat ik weer een bergje whiskas voor mijn neus heb. En zo gaan we door tot het op is.
  Koel he?

  1. Wat heb je dat goed voor elkaar Katrien. Bediening waar je ligt. En dan met 1 miauw of gewoon rechtop zitten. Mijn vrouw zegt dan HoiBert en dan gaat ze weer verder werken dus mij wordt niks gebracht.

 2. Hallo Bert,

  Nou ik vind het knap van jou dat jij en vrouwtje nu 3 jaar weten hoe de regels voor de brokkenbal zijn. Nou die van mij ligt ergens in de kast, Ik vertik het om daar brokjes uit te halen hoor. Moet ik verdikkeme nog werken voor die dingen. Ik doe al heel veel taakjes in huis en ik beweeg goed zeg ik van mij zelf. Ik had een keer aan vrouwtje voorgesteld of ik haar lekkere eten in een bal zou doen en dan mag zij het eruit halen. Kijk we hadden het er deze week over wat er voor ons gekocht wordt en wij geen bal aan vinden, nou dus voor mij die bal. Mijn brokjes zitten in een eetbakje en zo kan ik die eenvoudig pakken, Ik moet wel toegeven dat ik liever natvoer heb dan brokjes, maar vrouwtje zegt dat lieve Jippesnuiten niet alles krijgen waar die zin in hebben. Tja daar moet in vrouwtje ook gelijk in geven, want de snoepjes knabbel ik ook op.
  Nou Bert jij veel sterkte met je bal en heb jij je muis al terug gevonden?
  Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. Ja jip, dat is nou samenwonen dat je het eens moet worden over dat soort dingen. En dat duurt gewoon soms een tijd. Ik heb mijn muis niet meer gevonden volgens mij heeft mijn vrouw die gepakt.

 3. Knap van je Bert . Onze brokjes al hebben we stukgemaakt en die krijgen we niet meer. Het was een gedoe hoor en we zijn met meerdere katten. Dus voordat we allemaal iets uit die bal hadden. Ons vrouwtje zegt die krijgen jullie niet mert. Maar we hebben wel een toren waar wat lekkers in kan, dat is grappig want die kunnen wij omgooien en dan is het veel makkelijker om het lekkers snel te pakken

  1. Als je met z’n allen bent kun je meer, wat gaaf dat jullie torens omgooien, ik word al moe als ik eraan denk.

  1. Ze zijn van Royal Canin en ze heten Savour Exigent. Ik vind ze superlekkker en ik hoop dat Misty ze ook lust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *