Als je opeens moet rennen

rennen Rennen moet af en toe.  Zeker als je een wat oudere kater bent zoals ik. Dat snap ik met mijn kop maar mijn lichaam ligt altijd het liefste op de bank. Snacks in zicht. Knuffels.

Ik hou van het betere leven en van thuis krijg ik daarvoor ook steun. Ze zegt dat ik na mijn moeilijke tijd als zwerfkater nou voor altijd mag ontspannen.

Oer

Soms gebeurt het dat ik me oer voel. Wanneer het komt, weet ik nooit. Ook niet wanneer het stopt. En eigenlijk weet ik ook helemaal niet wat het is waardoor ik opeens van de bank kom en ga rennen, want dat is wat ik dan doe. Waarom ben ik oer als ik een superleven als huiskater heb met superduper veel ontspanning?

Rennen

Gisteren had ik het weer. Dat gevoel.  Ik werd oer en moest rennen, door het hele huis, heen en weer de trappen op en dan omkeren en terug en dan opeens stilstaan en dan opeens verder rennen. Het moest, van binnen. Dus ik rennen en rennen en toen opeens was het klaar. Het gevoel van oer was verdwenen.

Moe

Toen voelde ik pas dat ik moe was. Ja als je de hele tijd op de bank ligt dan heb je ook nul conditie dat snap ik. Maar ik ga nooit uit mezelf rennen, alleen doe ik een beetje gym en Pilatus. Dat is rekken en strekken. Elke keer als ik geslapen heb doe ik dat, en mijn vrouw heeft het van mij geleerd. Gymmen is met een lintje of een muis of een propje papier of een veter of iets dat ik dan net leuk vind. Weet ik ook niet altijd van mezelf.

Nacht

Ja, dat was ik bijna vergeten te zeggen. Soms ben ik ’s nachts ook oer. Dan ren ik maar korter want het klinkt dan keihard en eerlijk waar, dat vind ik een beetje moeilijk. Dus zogauw het kan ga ik op bed liggen om te slapen. Dan is het stil en gewoon. Ideaal.

6 thoughts on “Als je opeens moet rennen

 1. OOOOOH Bertje. Ik heb dit ook soms. Dan gaan mijn (kalige) oortjes plat in mijn bekje,mijn oogjes gaan op standje durf me wat aan te doen en dan TSJAKAAAAAAA. Dan een ik naar achteren,een naar voren. Spring op de stoel,het liefst met heel veel lawaai en dan doe ik Simba uit the Lion king na. RRRRRRAUWWWWWW!!!!🦁🦁🦁 En dan is het over🐱
  Dan loop ik weer als een echte dame naar mijn wolletjedeken en ga me daar poetsen. Dat moet wel want door mijn rennen zijn al mijn haartjes door de war geraakt. 1x had vrouwpersoneel mij gefilmd tijdens zo’n aanval. Ik had het je zelfs laten zien,weet je nog?

  1. hoi Katrien wat kun je toch veel al poes zijnde! Ik kan niet rennen en miauwen tegelijk en jij wel. Ik vind dat superknap!!

 2. Hallo Bert.

  Nou van dat racen door het huis weet vrouwtjes alles van en wij hebben daarom ook verkeersregels hier in huis. Niet zo van rechts heeft voorrang hoor. Maar de racende kater Jip heeft altijd voorrang. Ja het is gek hoor, zo ben ik nog gewoon met mijn dingentjes bezig en dan hup dan start ineens de turbo race motor en daar vlieg ik dan, Gelukkig staan hier alle deuren open, maar ik moet wel proberen op te letten dat ik nergens tegenaan knal, want er valt hier niet overal te remmen, komt door de vloertegels en ja dat is glad. Ik ben al vaak tegen de deuren en muren en noem maar op geknald. Soms vlieg ik uit de bocht en beland dan op mijn volle billen. Kijk dat heeft dan het voordeel dat ik een maatje teveel ben, landt ik tenminste zacht. Maar een ding, meestal race ik nooit alleen. Nee niet kater denken dat vrouwtje mee zal doen, nee die zoekt een veilig plekje uit om geen aanvaring met mij te krijgen. Ik neem meestal ook een muis mee in mijn bek en als ik er dan weer een zie dan laat ik de ene vallen en hup de volgende gaat mee. Bert kijk dat noem ik nog eens sporten. Ik snap nog steeds niet dat het maatje teveel er nog niet af is. Ik heb ook nog een andere sport, en dat is achter dat uiteinde van mijn achterste aan rennen. Kan op de plaats zelf gebeuren. Vrouwtje zit dan stiekem te lachen, want ik kieper vaak om en dan zijn de pootjes in de lucht. Vrouwtje zegt dat dat overwinnings pootjes zijn omdat ik dat uiteinde heb gevangen. Ik snapper alleen niet waarom dat ding zo verdraaide vlug is en zo moeilijk is te pakken. Ja Bert ik vind dan daarna ook dat je na het sporten best eens goed mag gaan rusten en een dutje mag doen, liefst eigenlijk nog met een snackie erbij, maar dan zegt vrouwtje dat dan al die grammetjes er meteen weer aankomen. Jij hebt nog een extra hindernis van de trappen, zou ik ook wel willen, maar in huis hebben we die niet, Ja een werktrap, maar die vind ik eng omdat die zomaar stopt en ik nog steeds geen vleugels heb om te vliegen. In het trappenhuis mag ik niet komen van vrouwtje, nou Bert dat zou me een sport zijn, 8 verdiepingen op en neer. PPPFFF was ik na een keer een slanke Jip.
  Bert ik ga nu maar eens uitrusten van dit schrijven, ik ben nu al moe als ik er aan denker wat ik vaak doe.
  Maak er samen met vrouwtje een fijne dag van en knufjes van mijn vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, wat leuk dat je zo sportief bent, volgens mij ben jij veel vaker wakker dan ik. Van jouw rennen zou ik best eens een filmpje willen zien maar daar ben je vast te snel voor. Poot van Bert

   1. Hallo Bert,

    Jazeker ben ik veel te vlug en vrouwtje is geen held in filmpjes maken. Eer zij wil gaan filmen ben ik allang weer uit geracet hoor. Foto;’s maken lukt haar gelukkig nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *