Niet spelen met de rode punt

    Dit is een rode punt van dat spelletje. Ik speel het nooit.  En ik vind eigenlijk dat niemand anders dat zou moeten spelen.

 

Eerst waarom ik het nooit speel.  Thuis is er geen lege muur. Daarom niet. Maar nog meer daarom niet dat is omdat ik een gevoelige kater ben en ik heb in mijn leven al genoeg stress gehad. Ontspanning is veel fijner.

 

Vangen

Als je speelt dan wil je winnen, voor alle katers en poezen is dat zo. Dus je moet kunnen winnen. Hoe gaat dat:

 • er vliegt een lintje in de lucht en bam! je zet je poot op dat lintje en het ligt stil dus dan heb je gewonnen
 • je vrouw gooit een propje papier naar je en je vangt het, dan ben je sneller dan het propje dus je bent de winnaar
 • de muis zit helemaal vast tussen je voorpoten en die gaat pas ergens heen als jij loslaat nou dan weet iedereen wie er wint

Nou snapt u wat winnen is. Je doet iets en dan heb je iets dat je kunt voelen, als je wint doe je dat met je lichaam.

Stip

Als ik aan een rode stip op de muur denkt dan voel ik me al zenuwachtig worden. Die stip kan ik niet met mijn voorpoten pakken. Het is lucht en licht en ik weet niet wat het is, maar ervan winnen doe ik nooit. En omdat het beweegt zal ik er dan toch iets mee willen, dat is het stukje oer in mij. Dan ben ik de hele tijd bezig en waarvoor? Voor niks.

Volgens mij kan geen enkele kat ertegen als je speelt en je kunt geeneens winnen. Dus ik zeg doe dat niet met die rode stip.

Er is genoeg ander speelgoed voor katten, en zeker weten dat u het in huis heeft. Een propje papier kan keileuk zijn, dat vind ik tenminste.

8 thoughts on “Niet spelen met de rode punt

 1. Hier heb je gelijk in bertje.
  Ik heb dat rode lichtje niet hoor,en nu ik jou hierover hoorde praten wil ik het helemaal niet.
  Maar!!!! Ken je die stomme lichtvlekjes die je ziet als de zon op een telefoon en/of tablet komt?
  Die zijn net zo irrie volgens mij. En dan zitten ze net tijdens zo’n zonmoment aan 1 van die dingen en dan zie je lichtvlekjes op de muur of plafond. En ze bewegen ook!!!! En dan MOET je kijken hoor,en dan komt het…..het oergevoel. Ik wil die vlekjes pakken. Die stomme bewegende vlekjes😡
  Dan zit ik het te volgen,mekmekmek steeds. En dan pak ik het zodra het vlekje op de muur is. Huh???? Mis!!!!! Hoe kan dat nou???? Ik had het echt vast. Zo stom!! Nee…..weg met stomme vlekjes waar je toch niets mee kan

  1. Katrien dat heb ik nog nooit gehad thuis. Maar nou weet ik door wat jij zegt dat het kan gebeuren. Ook dat nog. Ik heb geeneens of tablet of al die dingen die jij hebt, ik ben een gewone kater met computertijd.

 2. Fijn dat je dit stukje hebt geschreven Bert. Mijn vrouwtje heeft dat nare lampje met die stip meteen weggegooid. Ze bedoelde het goed, hoor. Maar ze begreep nu ook dat het niet leuk is voor een poes om ergens achteraan te rennen zonder dat je het in je bek kunt nemen of je poot erop zetten.
  Gelukkig heb ik nog veel meer leuker speelgoed!
  Maar geen stip meer😸
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje dat is lief van je vrouw! Dat ze aan jou denkt en hoe het voor je is. En ik geloof meteen dat je nog veel meer speelgoed hebt!!

 3. Hallo Bert,

  Hier had ik het een aantal dagen geleden met jou over, toen jij de blog schreef over spelen.
  Aan mij is dat gekke stippeding echt niet besteed hoor.
  Weet je dat ze dat ding aan onze vrouwtjes willen verkopen, omdat ze vinden dat wij meer in beweging zullen zijn. Nou dat ben ik echt meer dan genoeg hoor. Ik ren me een bult als een brullende leeuw door het huis en meteen de jacht op mijn muizen, die natuurlihk overal liggen. Vrouwtje moet die zo laten liggen hoor, ik heb ze allemaal zo neer gelegd dat ik ze kan vangen en meenemen.Maar zo’n stipje is echt van de miauwerzotje hoor. Ren je er naar toe en hup weg weer en je kan het niet vangen. Ik had na een paar momentjes al in de sniesjes wie die gein uithaalde, nou mooi het vrouwtje. Dus ik ging haar aan zitten kijken en dan naar haar hand, want ik zag verdraaide goed dat daar dat stipje was.
  Ik heb vrouwtje gemiauwt dat ze zelf maar achter dat stipje moet rennen, het is wel zo van de gefrustreertjes. Nou ligt dat gekke ding bij de verzameling van niet aanvaarde spullen die ze voor mij heeft gekocht en verdwijnt het weer als ze het weggeeft aan goede doelen.
  Als er bij ons wat gevangen moet worden wat rondvliegt nou dan ben ik van de partij hoor. Doe het dus het liefste ook op het balkon en neem het mee naar binnen en laat ik het weer los, kijk zo kunnen vrouwtje en ik samen op jacht, ik eet het op en als vrouwtje het vangt dan laat ze het weer vrij buiten. Maar een heerlijke libelle die gaat wel mee naar binnen maar die ga ik met smaak opeten en natuurlijk krijgt vrouwtje ook wat van mij. Ze is tenslotte erg goed en lief voor mij, zij krijgt dan de vleugeltjes en het kopje. Nou Bert dat is dan toch eerlijk verdeeld. O J en dat vogeltje wat ik laatst had gevangen dat heb ik ook zelf opgegeten en de veertjes die mocht vrouwtje afkluiven en daarna in de bromzuiger doen. Hi,hi,hi, ik hat dat vogeltje eerst het hele huis laten zien, dus overal veertjes, zelfs op het bed. Wat was vrouwtje er blij mee zeg. Mooi niet dus.
  Bert je zal merken dat er heel veel katten en poezen heel slim zijn en het vertikken om met dat stippeding aan de gang te gaan.
  Maak jij er net als ik een fijne dag van en weer tot morgen hoor. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja samenwonen kan best moeilijk zijn. Zij koopt dingen voor jou die je niet hoeft. Jij vangt vogels en libelles voor haar die ze niet lust. Ik zeg dan gewoon niet doen. Neem een lintje. Of een propje papier. In mijn thuissituatie hou ik alles zo simpel mogelijk dat is mijn tip. Poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert wij hebben wel een lampje en sommige vinden het leuk maar wat wij echt leuk vinden zijn speeltjes met catnip , balletjes en springveertjes. Guillaume vind het leuk als ons vrouwtje ze van de trap gooit, dan komt hij ze terugbrengen. Wat wij ook leuk vinden is draden van wol. Soms breit ons vrouwtje en die bol wol is leuk maar die mogen wij niet. Op de grote tafel ligt soms stof spelden en naalden. Die spelden zitten in een doosje en daar mogen wij niet aankomen. Dat vinden we jammer want het is leuk om iets uit doosjes te pakken

  1. Dingen die je niet mag die zijn vanzelf leuker want die wil je dan ontdekken. Dat snap ik heel goed. Iets uit een doosje halen kan ik ook!

Reacties zijn welkom