Waarom kater Leo opeens stiefvader werd

stiefvader

Kater Leo uit het Amerikaanse Oregon weet dat het raar kan lopen in het leven. De ene dag ben je een gewone kater, die met mensen woont en de gewone dingen belangrijk vindt. Slapen, eten. Spelen. Knuffels. De andere dag ben je opeens stiefvader van vier kleine kittens. Wat is er gebeurd?

Caravan

De vier kleine kittens werden in zijn huis gebracht door zijn mensen. Ze hadden de kittens met hun moeder gevonden op een caravan, waar ze een tijdje moeten hebben gewoond. Dat is natuurlijk geen goede plaats voor een jong gezin. Ze hadden behoefte aan veiligheid, medische zorg en heel veel liefde. Met veel moeite werden ze van de caravan gehaald en naar de dierenarts gebracht.

Moeder

De moederpoes kreeg meteen extra zorg. Er was een vloeistof in haar lichaam die er niet hoorde. Daarom kreeg ze een behandeling waardoor ze stopte met melk geven, dus als er een operatie nodig werd, zou die gemakkelijker kunnen verlopen. Ze kreeg ook een naam: Noodle. En de vier kittens?
Die waren schuw.

Gezin

De vier kleintjes kregen een tijdelijk thuis bij het gezin waar Leo de kater woonde. Meteen toen hij ze zag, voelde hij vadergevoelens. Hij gaf ze voorzichtige kussen met zijn neus. Hij begon te spinnen zodat ze wisten dat het leven nu in orde was, en de kittens werden kalm en rustig.
Ze besloten dat Leo hun moeder moest zijn.
Leo deed meer dan neuskussen geven en spinnen. Elke keer wanneer de kittens op schoot kwamen, besloot Leo dat ze gewassen moesten worden. Zaten ze in hun bench, dan stak Leo zijn poot uit zodat ze een beetje konden spelen.
En wanneer een kitten zich extra onzeker voelde, dan nam Leo het kleine katje bij zich en begon te spinnen zodat het zich wel beter moest voelen.

Verandering

De vier kittens hebben nu een eigen thuis gevonden.Dankzij Leo hebben ze zelfvertrouwen gekregen en plezier in de omgang met katten en mensen. En mama Noodles? Zij is helemaal genezen en heeft ook een eigen thuis.

(Bron: Lovemeow.com)

2 thoughts on “Waarom kater Leo opeens stiefvader werd

 1. Hallo Bert,

  Dat is ook wat als je plotseling pleegpapa wordt. Ik vind stiefvader een rotwoord en pleegpapa klink zo lief en zorgzaam en dat was Leo zeer zeker.
  Hier in ons land zijn in de opvang gezinnen voor de gevangen poezenmama’s met hun baby’s of in ergere gevallen alleen de baby’s, ook pleegmama’s en pleegpapa’s. Zij helpen mee aan de verzorging en de opvoeding van de kleintjes. Dat is heel belangrijk dat ze het van grote dieren kunnen zien. Ook in de pleeggezinnen zijn honden die de taak van mamapoes op zich nemen als die er niet is.
  Ja dat is geweldig om te zien. Vrouwtje volgt het reilen en zeilen van Stichting Poezensnuitje in Nijmegen en zodoende weet vrouwtje hier veel van en ik kijk ook heel vaak naar de filmpjes en foto’s van hen. Zo zijn er dus in ons land heel veel pleeggezinnen en maar goed dat die er zijn, anders zouden de meesten dood gaan door gebrek aan goede zorg en eten en dierenarts bezoeken. Er komen ook heel veel erg zieken poezen/ katers en kosten nog moeite wordt gespaard om de dieren te helpen. Als de tijd ervoor is mogen de poezen en katten een gouden mandje gaan zoeken, altijd met z’n tweetjes. Er wordt heel goed opgelet wie er grote vriendje samen zijn.
  Vrouwtje vertelde mij dat ik eigenlijk ook een soort pleegpapa voor Joeri ben geweest. Ik heb hem het vertrouwen in de mensen gegeven en ook hoe het gaat als je in plaats van een kater zonder huisje en een super rugzak mee sjouwt hoe fijn het gaat en wat je allemaal moet leren. Vrouwtje zegt dat ik daar eigenlijk best een diploma voor had verdiend. Hoeft niet hoor want mijn beloning was de grote vriendschap die ik had met Joeri.

  Bert mocht je dit nog lezen vandaag, want deze blog is geloof ik voor morgen. Dan wensen vrouwtje en ik voor jou en je vrouwtje welterusten en voor morgen een fijne dag. Van mijn vrouwtje veel knuffels en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. wat leuk Jip dat je ook pleegvader bent geweest, daar had Joeri vast veel aan. Met een vader voel je je veilig en dan durf je meer. Als je mensen durft te vertrouwen zoals Joeri dat weer durfde heb je een fijner leven. Van mij mag je ook best een diploma daarvoor!! poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *