Wat moet je doen als je moe bent?

  Wat moet je doen als je moe bent? Ja, dan zegt u meteen uitrusten. Maar hoe en wat en op welke manier, daar ga ik het nou over hebben.

Het erge is: als je moe bent dan weet je niet meer wat je moet doen. Dus je moet het van te voren bedenken. Dat is mijn eerste tip.

Briefje

Dat van te voren bedenken weet ik van thuis. Eigenlijk heb ik het niet zelf bedacht maar ik geef het wel aan u door. Als u niet moe bent, moet u bedenken hoe u kunt uitrusten. Dat schrijft u dan op een briefje en dat hangt u ergens op bijvoorbeeld op het keukenkastje waar de snacks in liggen. Daar kijkt u hopelijk vaak en dan ziet u het briefje en dan weet u het weer.

Idee

Wanneer u echt niet weet wat u kunt doen om uit te rusten, geef ik nu een paar tips:

 • water drinken
 • naar buiten kijken en gapen
 • bankhangen
 • op het tapijt in de zon gaan liggen
 • in bed gaan slapen

Hier heb ik persoonlijk goede ervaringen mee. Dat ik me erna beter voel, bedoel ik.

Vrouwen

Ik zie wel dat vrouwen het moeilijk vinden om uit te rusten. Bij mij thuis en op Feesboek hoor ik dan klachten. Dat ze moe zijn en willen liggen maar dat mogen ze dan niet van zichzelf. Waarom dat zo is weet ik niet. Ik zie op Feesboek wel dat mannen dutjes doen enzo. Die mogen dat wel van zichzelf. Dat snap ik dan ook weer niet. Mensen zijn best moeilijk vind ik.

Pauze

Ik heb nog een tip. Als u van uzelf de hele tijd moet werken en u wilt niet moe worden, dan kunt u pauze nemen. Dat duurt korter dan uitrusten. In die pauze kunt u dan uw kat een snack geven en knuffelen. Dan is iedereen gelukkig.

3 thoughts on “Wat moet je doen als je moe bent?

 1. Hallo Bert,

  Het lijkt wel alsof jij dit voor mijn vrouwtje hebt geschreven, Zij is al maanden erg moe en slaapt ook nog slecht. Ik probeer zoveel mogelijk vrouwtje te helpen met taakjes doen, maar ja sommige dingen moet ze zelf doen. Vrouwtje kan vaak zomaar plotseling zo moe worden dat ze er misselijk van wordt en niet weet hoe ze moet zitten of liggen. Ik kruip dat tegen haar aan en geef veel knuffels en ze zegt dat het echt helpt. Kijk in ga vandaag voor haar een extra slaapje doen en ik stuur haar vanmiddag naar haar luie stoel en kan ze samen met mij, ik natuurlijk op schoot, van de zon genieten. Vrouwtje hoopt dat het beter met haar zal gaan als het voorjaar wordt.

  Bert we doen het dus heel rustig aan, want gisteren avond waren we super moe van het de hele dag klussen in huis en nu hebben we een dag van we doen niks, alleen maar uitrusten.
  Jij met vrouwtje een fijne dag en wij hopen dat jullie ook veel zon zullen hebben net als wij. Groetjes voor jou vrouwtje en knuffels van die van mij.
  Poot en kopje van je grote vriend, Jip

 2. Lieve Bertje,

  Vrouwen zijn over het algemeen vrij vaak bezig ,als het niet met hun werk te maken heeft ,dan is er vast iets in het huishouden te doen.

  Persoonlijk hou ik ervan om lekker bezig te zijn,vooral met opruimen enzo,krijg ik een opgeruimd hoofd van en ik vind het prettig als alles lekker proper is.

  Als de bak ook nog lekker schoon is en Kitty van haar natje en droogje is voorzien,dan is het lekker tijd te gaan knuffelen met mijn Kitty.

  Dat is dan mijn moment van uitrusten en daarna weer aan de slag,want lang stil zitten kan ik niet.

 3. Lieve Bertje,

  als ik moe ben ga ik echt wel slapen. Als ik niet moe ben ga ik ook vaak slapen. En ik ben toch een poezevrouw. Mijn vrouw slaapt heel vaak overdag. Maar dan gaat ze s’nacht werken. Dus dan moet dat wel.
  Ik vind het fijn om samen te slapen. Dan ga ik tegen haar aan liggen en leg mijn pootje op haar arm.
  Ik denk dat mijn vrouw geen briefje nodig heeft. Maar ik zal het haar wel vragen.

  Ik vind jouw idee van pauze en dan een snack voor de kat wel een goed idee. Dat ga ik meteen met mijn vrouw bespreken.
  Ik houd van snacks Bertje

  Liefs van je Loesje x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *