Knuffelen als kat en hond (het kan!)

kat en hond  Het spreekwoord zegt: vechten als kat en hond. Dat kan natuurlijk best voorkomen. Maar je kunt ook knuffelen als kat en hond, dat bewijst het verhaal van deze twee rossige vrienden.

We reizen hiervoor naar Japan, het land van de kattenliefde. Het verhaal begint treurig maar dan wordt het mooi.

Eenzaam

Iedereen die een dier heeft verloren, weet hoe moeilijk dat is. Je hebt een lege plek in je hart en niks en niemand kan die leegte opvullen. Dat geldt voor mensen, en ook voor dieren die een maatje verliezen. Zij rouwen ook, op hun eigen manier en in hun eigen tempo.

Toen de hond Gaku zijn trouwe maatje verloor, was hij troosteloos. Zijn maatje was een kat van vijftien jaar, dus iemand met levenservaring, iemand aan wie je als jonge hond iets kunt hebben. Gaku voelde zich eenzaam. Zijn gezelschap was weg. In je upje is het leven anders, ook al heb je het thuis nog zo goed.

Kitten

Zijn mensen waren natuurlijk ook in rouw, en daarbij voelden ze zich bezorgd over Gaku. Dat kon zo niet verder gaan. Het lot hielp een handje bij de oplossing.

Zes weken na de dood van Gaku’s maatje ontdekten zijn mensen een kitten dat dringend een eigen thuis nodig had. Maar bij een hond? En zou dat wel goed gaan? Voorzichtig brachten ze de dieren met elkaar in contact.

Klik

Het leek wel een wonder. Gaku en Torajiro het rode kitten vonden elkaar meteen leuk. Gaku adopteerde de nieuwkomer meteen. Torajiro vond niks gek, want voor een kitten is zowat de hele wereld nieuw.

Binnen de korste keren waren de kat en de hond onafscheidelijk. Ze sliepen samen. Ze knuffelden. Ze speelden. Het is te zien op het fraaie Instagram dat ze delen: kijk en klik

 

Zo zie je dat liefde tussen kat en hond best kan bestaan. Soms heb je elkaar gewoon nodig om gelukkig te zijn.

(Bron: IHeartcats.com)

2 thoughts on “Knuffelen als kat en hond (het kan!)

 1. Hallo Bert,

  Ja ik ben een beetje van de vroege vandaag, komt vrouwtje heeft het vandaag drukjes en ben ik bang dat ze vergeet mij jou wat te laten schrijven.

  Je vertelt hier een waar mooi verhaal, Honden en katten kunnen heel goed samen hoor, maar het kan ook met een ander dier zijn.
  Vrouwtje heeft mij eens een keer een verhaal van vroeger verteld. Vrouwtje woonde nog op het platteland en had schapen en geiten en een hond, een hele grote Duitseherder en zijn naam was Carta. Nou wilde vrouwtje graag ook een poes of kater hebben, dus is ze op zoek gegaan en kreeg van mensen een kitten katertje en die noemde ze Jeroentje. Carta was zo gek met Jeroen, zij zorgde voor Jeroen alsof het een baby van haarzelf was. Wassen, samen eten. samen slapen en noem maar op. Toen Jeroen nog klein was nam Carta haar in de bek en sjouwde hem overal mee naar toe. Deze 2 hadden zo een sterke band met elkaar. Als Jeroen op kater avontuur ging ( ja op het platteland is van alles te beleven) dan kon Carta niet mee, want zij mocht niet van het terrein af van vrouwtje. Maar Jeroen moest altijd binnen zijn als vrouwtje weg moest, dus dan mocht Caryta Jeroen gaan halen en ze bracht hem altijd netjes naar huis en zette hem dan op de vensterbank zodat vrouwtje kon zien dat hij er weer was. Ze vertelde elkaar vast en zeker onderweg al de avonturen die hij weer had beleefd. Ook de andere katers die nadien bij vrouwtje zijn gekomen waren van de eerste minuut welkom, dus nooit en te nimmer een probleem geweest. Vrouwtje zei dat het er ook aan ligt hoe de baasje hen kennis laat maken, dat is heel belangrijk.
  Kijk ik heb je al vaker verteld dat vrouwtje hier echt geen bafsnuit in huis moet halen, ben ik echt bang van. De blafsnuit waar ik mijn eerste jaar woonde zat mij altijd achterna en deed niet zo lief, ik zat dan meestal na heel hard rennen boven ij een boom en als die blafsnuit dan eindelijk eens wegging dan durfde ik er pas heel voorzichtig weer uit. Baas had altijd lol als die blafsnuit dat deed. Vrouwtje zou best een hond willen hebben en dan veel gaan wandelen wat ze vroeger ook deed, maar ze doet het niet. Vind ik super van haar hoor.

  Wel Bert zo zie je maar als alles normaal is, dan kunnen katten en honden als hele goede vriendjes samen in een huis leven.
  Nou vrouwtje moet nu druk aan de gang en stop ik. Fijne dag hoor samen met vrouwtje en van mijn vrouwtje knufjes voor jou.Kopje en poot van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat een mooi verhaal over Caryta en Jeroen, en wat lief dat ze samen een vriendschap hadden. Hond en kat kan best goed gaan samen. Maar ik ben net als jij, ik hoef hier thuis ook geen hond. Ik heb mijn vrouw al. Dus. poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *