Spul in mijn oog

  Nou u ziet het vast al. Ik heb spul in mijn oog. Het zit in mijn ooghoek. Meestal meer in mijn ene oog dan in mijn andere oog. Spul. Wat moet je ermee?

Even een medies dingetje zeggen. De laatste keer dat de dierenarts hier was keek ze naar mijn oog. Ze zei toen dat ik vroeger kattenziekte heb gehad.  En dat het daarvan komt.

Wassen

Soms sta ik dus op de foto met spul in mijn oog. Ik vind het niet erg. Als ik me was dan gaat het er vanzelf uit en het kan ook zo zijn dat het vanzelf blijft zitten.  Dus het is niet zo dat ik er heel erg op let bedoel ik. Eerlijk, mij maakt het eigenlijk niks uit.

Feesboek

Maar op Feesboek gaan dan mensen roepen dat mijn vrouw het moet schoonmaken. Heel soms doet ze dat. Dan aait ze me en opeens voel ik wat extra druk en dan is het weg. Maar ik vind het eng. Ik voel toch dat ze wat van plan is en dat er iets aan mijn lichaam verandert en dat ik dat niet doe. Dus op Feesboek zeg ik dan altijd terug dat het er vanzelf wel uitgaat. En dat is ook zo.

Gewoon

Eigenlijk hoort dit bij het gewone leven van een kater. Het kan zijn dat je spul in je oog hebt. Maar ik denk dat het taboe is. Dat mensen nou met Feesboek en al die dingen meer verwachten dat je er als social media cat altijd helemaal pasgewassen en supernetjes uit ziet.

Serieus, dat ben ik echt niet van plan. Ik laat me gewoon zien zoals ik ben. Behalve dan op de bak en nog een paar dingen, dat is persoonlijk en  dat is iets alleen voor mij. Ja, en een beetje voor mijn vrouw.

10 thoughts on “Spul in mijn oog

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje en ik hebben ons nog nooit gestoord aan dat vlekje bij je oog hoor. Het is opgedroogd traanvocht. Als er nu nog eens mensen zijn die hier wat over schrijven, nou dan miauw jij maar dat de meeste mensen dat ook hebben en dat het met de wasbeurt ook weggaat. Ik heb het ook soms en vind het ook niet fijn als vrouwtje bij mijn ogen zit te friemelen, maar soms help vrouwtje mij dan ook net als jou vrouwtje en ik schud nadien flink met mijn koppie en wat ik wel fijn vind is dat ik altijd ook een grote knuf op mijn koppie krijg.

  Bert fijne dag met vrouwtje en je weet, ben je moe dan samen bankhangen.
  Doe jij de groetjes aan je vrouwtje van mijn vrouwtje en geef haar een grote poot van mij aan haar.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van mij.
  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, o ja flink schudden met je kop dat kan ook helpen als er spul in je oog zit. Dat ga ik een keer proberen als ik me oer en sterk voel. Want op een gewone dag ben ik meer van rustig en bedachtzaam, ik hou van rielekst in alles!! poot van Bertje

 2. Lieve Bertje,

  Geeft niets hoor,gewoon jezelf blijven,maakt niks uit,ik vind jou toch nog heel lief en knap.

  Kun jij toch ook niets aan doen en inderdaad ,bij het wassen gaat het wel vanzelf weg.

 3. Bert je bent mooi zoals je bent en als jij geen last hebt van je oog en het zelf schoon maakt is het toch goed. Ons vrouwtje doet alleen Jafita maar 1 keer per week met gekookt en afgekoeld water maar dat is omdat ze geen traanbuisje heeft en ze is het gewend. Het enige wat wij moeten laten doen zijn onze oren omdat wij heel veel last hebben van oorsmeer maar wij staan ook wel eens op de foto met niet superschone oren hoor. Alleen voor de show dan worden ze extra gedaan.

 4. Doezel had vaak prutjes in zijn ooghoekjes, dat maakte ik wel altijd schoon. Roos heeft het helemaal niet. Ik had me eigenlijk nooit afgevraagd hoe het ontstond.

  1. dat is ook gek dat Roos nooit iets in haar ooghoek heeft! Misschien wast ze zich ’s nachts extra als niemand het ziet.

 5. Lieve Bertje,

  Ik vind jou stoer dat je je durft te laten zien hoe je bent. Dat van je oog snap ik helemaal. Ik heb dat ook en soms moet ik ook meer niesen dan gewoon. Dan zijn mijn oogjes ook vies en ik ben toch schoon op mezelf. Het heeft met vroeger te maken. Bij jou ook. Daar kunnen we niets aan doen. Ik vind het knap van jou dat je daar zo eerlijk over bent. Nu schaam ik mij ook minder.
  En Bertje, ik vind jou altijd mooi en ik weet dat je schoon bent op jezelf en hiegieeenies!

  Liefs van je Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *