Ruby (12) zegt tegen iedereen hallo

asielpoes  “Hallooo!” miauwt Ruby. Ze is een senior poezedame van twaalf jaar oud. Ruby woont in een asiel in Engeland en ze heeft uitstekende manieren. Elke bezoeker begroet ze beleefd.

Het is ook slim van Ruby. Zo laat ze van zichzelf horen en… wie weet, vindt ze zo een thuis.

Voorgeschiedenis

De voorgeschiedenis van Ruby is een beetje treurig, zoals het vaak het geval is met dieren die in een asiel terecht komen.  Haar vorige mens emigreerde en dacht dat het een goed idee was om Ruby in te laten slapen. Dat gebeurde gelukkig niet. In het asiel werd ze opgevangen met lekkere hapjes en knuffels, en een maandelijke behandeling tegen vlooien.

Karakter

Zoals meer seniorkatten, is Ruby meer op mensen gericht dan jongere katten. Ze  houdt heel veel van knuffels en van een warme schoot om op te liggen. De wereld buiten houdt ze voor gezien, ze is liever een binnenpoes.

Senior

Kittens zijn het populairste in een asiel, dat jonge spul weet bijna iedereen te vertederen. Maar zoek je een huisgenoot, dan gaat het niet om het Awwww! gevoel, maar om wie het beste bij je past. Dus bij je levensstijl en bij je karakter.  Dan weet je ook wat je een asielkat te bieden hebt, en bij het asiel kunnen ze bedenken of jullie bij elkaar passen. Daar gaat het in feite om: niet om schattig, of om de juiste kleur, of om leuk miauwen. Het is net als in de romantiek tussen mensen: bij elkaar passen is de sleutel tot een lange liefde.

Miauw

Ruby vindt hopelijk een fijn thuis waar ze begrijpen wat ze nodig heeft. Een beetje rust en ruimte, om als dame op leeftijd gelukkig te zijn. En een mens – of meer – die behoefte heeft aan liefde en knuffels van een poes die dat graag wil geven.

(bron: Bleackholt.org)

3 thoughts on “Ruby (12) zegt tegen iedereen hallo

 1. Hallo Bert,

  Ja Bert daar gaat het om als een mens een dier wil nemen in huis, Jonge dieren en voor al degene die net de babyleeftijd hebben gehad die zijn zeker schattig, maar zoals het leven is gaat alles snel en is die kleine snoezige pluizenbol zo verdwenen . O zo erg dat er mensen zijn die alleen maar voor de bontjas gaan, past die wel bij de meubels.
  Maar heel gelukkig zijn er mensen die heel bewust eerst op onderzoek gaan, Een ouder dier en eventueel een dier die veel medische zorg nodig heeft die zijn heel dankbaar en dat laten ze voor altijd weten als je zo’n lieverd in huis neemt.

  Bert, gisterenavond heeft vrouwtje je boek voorgelezen en het is echt geweldig, Jij en Loesje vertellen veel over jullie verleden en wie jullie zijn, is voor ons nog beter te begrijpen en ook hoe jullie er toe zijn gekomen om verkering te krijgen. Hartverwarmend vinden wij dat. Vrouwtje pinkte zelfs een traantje wel en we namen even pauze om veel samen te knuffelen.
  Ook zo fijn om van heel veel vriendjes en vriendinnetjes te schrijven met een foto erbij en oei ik sta er ook in, geweldig en ik vind het een hele eer ook nog eens. Ja vrouwtje is mijn allergrootste vriendin en wij houden heel veel van elkaar.
  Van mij en vrouwtje mag je best het boek samen bundelen met het boek over hoe krijg ik vertrouwen. Wij weten wel zeker dat heel veel fans van jullie het zullen kopen, vrouwtje zal dat beslist doen.
  De andere 2 boekjes van Tim en van Tim naar Bertje staan ook in de boekenkast. Hebben wij ook samen gelezen hoor.
  Bert, nu moet ik stoppen, want vrouwtje moet nog wat doen op de laptop en ze moet zo gaan werken en ik moet mijn taakjes nog doen.
  Fijne dag samen met vrouwtje en groetjes voor je vrouwtje en knuffies van die van mij.Poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, wat gaaf dat jet mijn ebook mooi vindt! Of ik bedoel het eboek van Loesje en mij samen. En wat lijkt het me gezellig om samen zo te lezen, dat doen wij thuis nooit. Ik weet nou nog even niet hoe het verder gaat met het boek, want ik wil eerst in mijn gewone doen terugkomen en dat is al moeilijk genoeg!! poot van Bertje

 2. Bert het is goed dat jij en Loesje eerst eens goed gaan uitrusten. Vrouwtje en ik snappen heus wel dat het een drukke en spannende tijd is geweest.
  Dat voorlezen deed vrouwtje in het mensen bed en ik was stevig tegen haar aan gaan liggen en kon in goed luisteren en plaatjes kijken, in de tussentijd kreeg ik ook nog heel veel knuffels van vrouwtje. Je grote vriend Jip met een stevige poot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *