Waarom ik altijd brokjes heb

  Waarom ik altijd brokjes heb dat is eigenlijk heel eenvoudig. Dan kan ik eten als ik trek heb. Voor mij is dat belangrijk.

Ik weet dat er mensen zijn die nou gaan roepen van o maar dan word je dik want je gaat de hele tijd eten.

Tegen die mensen zeg ik: nietes. Ik ben een maatje meer kater en van de dierenarts mag dat. Heeft ze zelf gezegd.

Vroeger

Voordat ik hier kwam, woonde ik in het asiel. Daar had ik een kleine ruimte voor mezelf en daarin stond iets om te liggen, water om te drinken en brokjes om te eten. Dus ik had ook de hele tijd brokjes. Dat waren andere dan ik nou heb. Toen ik hier kwam, kreeg ik een hele zak mee om te helpen bij het wennen in her vreemde huis.

Smaak

De smaak van brokjes is natuurlijk belangrijk. Ze moeten niet vies zijn want dan eet ik ze niet. Maar ze mogen ook niet zo superlekker zijn als snacks of kattensoep want dan eet ik tot ik helemaal rond ben, dat is gewoon zo. Deze brokjes zijn van Specific. Ik vind ze best lekker, dus als ik trek heb dan kan ik eten. De smaak is in orde, en dat is precies goed voor brokjes die er altijd staan.

Emo

Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik ook een emo-eter ben. Dus als ik zenuwachtig ben omdat ik buiten een moeilijk geluid heb gehoord en het is weer stil, dan ga ik brokjes eten. Even kraken. Ja, dat is dan ook weer geluid maar wel geluid dat ik ken en dat ik zelf maak. Dus dan is het een ander geluid.

Maar zelfs als ik ga emo-eten dan eet ik nooit heel erg veel. Waarom weet ik ook niet.

Ik vind het fijn dat er altijd brokjes staan. Dan hoef ik nooit over eten na te denken.

 

6 thoughts on “Waarom ik altijd brokjes heb

 1. Lieve Bertje,

  Ik denk dat jij precies weet hoe jij je brokjes over de hele dag moet doseren.

  Helaas kan ik dit niet bij mijn Kitty doen,anders blijft zij aan de gang,zij krijgt ook speciale brokjes en daar mag zij dus maar 50 tot 60 gram van per dag.

  Als ik dat in de ochtend allemaal tegelijk in haar voerbakje zou doen ,dan is alles,zeker weten, in de loop van de middag al op!

  Dus daar beginnen wij niet aan,zij krijgt dus gewoon 3 keer per dag haar brokjes en in de avond snack snoepjes.

 2. Hallo Bert,

  Voor ik hier over wat ga schrijven hebben vrouwtje en ik eerst even een gesprekje gedaan over mijn eetgewoontes. Nou ja ik heb ook een maatje meer, maar dat hebben heel veel katers en poezen en dat heeft heus niet alles met eten te maken. De grootste reden van een maatje meer is dat de DA ons heeft afgeholpen van jeweetwel en wij gelukkig niet voor nazaten hoeven te zorgen.

  Al zeg ik het zelf ik ben geen grote eter al denken veel mensen dat misschien wel. Ik krijg natvoer en brokjes en dat is speciaal dieet eten van Royal Canin. Kijk ik val niks af, maar er komt gelukkig ook niks bij. Ik ga regelmatig zelf even op de weegschaal. Ja echt waar hoor. Vrouwtje zet dat wegending aan en ik ga erop keurig stil op zitten en als vrouwtje het heeft gezien dan zegt ze klaar Jip en dan ga ik er pas vanaf. Van het natvoer krijg ik hele kleine beetjes tegelijk, want anders spug ik de boel onder en zit ik nog met een lege buik. Ik ben wel een beetje ondeugend, want ik snoep eerst de sap eraf en dan de rest pas. Ik eet 1 soms 1.5 zakje per dag en af en toe krijg ik een bakje natvoer van Sheba en dat mag van Tante Ans de DA. Daarnaast een handje vol brokjes, die er altijd staan. Daar snoep ik in de nacht wat van en soms op de dag. Brokjes mogen er altijd staan en daar staat dan ook meer als genoeg van, Nou ja bij sommige poesjes misschien niet omdat die dat anders allemaal opeten. Wel en dat weet jij ook wel veel drinken en zeker als het warm is.

  Bert dit is mijn eet verhaal en weer tot morgen hoor. Ik hoop dat jij ook veel zon hebt en ik ga daar nu vlug weer in slapen. Had ik al een tijd gedaan, maar vrouwtje was net thuis gekomen van werken en toen mocht ik eerst naar jou schrijven.
  Fijne dag nog samen met vrouwtje. Knuf van mijn vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ik vind het toch knap dat je kleine maaltijden kunt eten zonder dat je beslist wilt dooreten. Eerlijk waar daar zou ik gespannen van raken. Van het steeds ophouden omdat het op is en dan heb je weer wat. En dat je zelf op de weegschaal gaat! Superknap. Hier heb ik geeneens een weegschaal maar als ik het wel had, zou ik het toch te moeilijk vinden. Poot van Bertje

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Net als jij heb ik ook altijd wat brokjes staan,
  En net als jij ben ik ook niet heel erg slank.

  Toen ik vroeger in de tuinen woonde was het altijd maar afwachten óf en wannéér er weer eten was. Het eten dat er was werd ook vaak opgegeten door andere katten.
  Dus toen ik net bij mijn mensen kwam wonen at ik alles op wat ik kreeg!
  Maakte niet uit wat het was. Zelfs het oude, uitgedroogde natvoer dat mijn Molletje had laten staan at ik nog met smaak.

  Inmiddels weet ik dat er altijd eten is, en zijn er ook dingen die ik gewoon laat staan.
  Bijvoorbeeld mijn slank-brokken. Of de brokken voor mijn gebit.
  En van natvoer eet ik meestal alleen het sausje en een paar stukjes.
  En sommige merken lust ik dan ook ineens niet meer.
  Mijn vrouw noemt me soms wel eens een luxepaardje. Terwijl ik geeneens hoeven heb!

  Beer, die hier voor mij woonde, ging net als jij eten als hij zenuwachtig was. Dan at hij een paar brokjes, en dan was het weer in orde. Mooi toch, als dat werkt?
  Ik kan juist níet eten als ik zenuwachtig ben. Maar gelukkig komt dat niet meer zo veel voor.

  Juist omdat ik wéét dat er altijd iets te eten is, en dat ik er niet voor hoef te vechten, en dat ik het ook gewoon even kan laten staan om het later pas op te eten, hoef ik niet meer zoveel aan eten te denken.
  En ik ben dan misschien wel geen gespierde dunne spijker, maar wel een gelukkige, veilige ronde katman op korte pootjes.
  En ik heb een hele dikke vacht, dat maakt ook dat ik dikker lijk. Niet echt hoor, maar ik zeg het altijd bij de dierenarts.
  Ik was er afgelopen maandag en was kerngezond, zei hij.

  Dus Bert, een beetje rond is prima!
  En altijd brokjes is ook prima, want dan voelen wij ons veilig.
  Na al dat afzien met zwerven enzo hebben we dat toch wel verdiend, vind ik.

  O ja, en ik heb ook nog een brokjesbal. Ik vind het machtig mooi als mijn vrouw die rolt en vallen brokjes uit. Maar zelf doen? Ik kijk wel uit! Ik heb tóch altijd mijn bakje brokjes, dus ik ga geen kunstjes doen.

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, wat goed dat de dierenarts gezegd heeft dat je gezond bent. Dan weet je meteen, ik kan blijven eten zoals ik eet en misschien kan er nog een hapje van het een of ander bij. Dat er altijd iets te eten moet zijn, snap ik heel goed. Dat maakt rustig, heb ik ook. En wat gek dat jouw vrouw ook graag met een brokjesbal speelt, heb ik ook thuis. Soms moet ik wachten op mijn beurt. Ik heb toch het gevoel dat zoiets niet hoort. pootje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *