Soms voel ik dat Tim er is

Tim van de Loo  Hier is Tim. Hij is de kater die er voor mij was. Tim is al drie jaar geleden over de Regenboogbrug gegaan maar soms voel ik dat hij er is.

Ik weet niet of dat gek is. Mijn vrouw voelt het ook, maar niet altijd op hetzelfde moment.

 

Droom

De allereerste keer dat ik iets van Tim merkte was toen ik in het asiel zat. Ik droomde dat een rode kater bij me kwam en dat hij zei dat er de dag erna voor mij een vrouw zou komen. En dat ik bij haar een thuis zou krijgen. Hij zei dat we bij elkaar pasten.
Ik snapte het niet. Maar toen ik de vrouw zag, wel. Wat Tim zei, is waar, we passen bij elkaar.

Slaapkamer

Maar na de eerste nacht in mijn nieuwe huis, wilde ik liever niet naar de slaapkamer. Ik voelde dat Tim daar was. Hoe, weet ik niet. Het was gewoon dat ik voelde- nou, de huiskamer is voor mij en daar is alles in orde die kan ik gewoon leren kennen. Maar boven op de slaapkamer daar is het anders. Uitleggen kan ik het niet. Ik voelde het heel erg zo.

Verandering

Op een dag is dat zomaar veranderd. Mijn vrouw zei dat ze voor het slapen Tim had gezien en dat hij in het licht stond.
Daarna was er iets anders. De trap oplopen ging gewoon. Toen begon ik op het bed te slapen. Gezellig. En nou ga ik naar boven als ik zin heb, maakt niet uit wanneer.

Voelen

En toch is het zo dat ik soms voel dat Tim er is. Hoe ik dat voel, snap ik zelf niet.  Het is net of het in de kamer even waait maar dan zonder wind. Tim let een beetje op ons. Net of hij een oudere broer is. Het is een beetje raar maar ik voel me best fijn ermee en mijn vrouw ook.

13 thoughts on “Soms voel ik dat Tim er is

 1. Mijn vrouwtje vertelde mij dat ze héél veel verdriet had toen Bram over de Regenboogbrug ging. Bram was hier in huis voordat ik hier kwam wonen. Ze vertelde dat zij ongeveer een week daarna Bram zag in een droom. En dat hij haar heel lief en wijs aankeek en zij voelde dat Bram blij was dat hij geen pijn meer had. Dat hij een goed leven heeft gehad en dat hij dankbaar was dat hij mocht gaan. Hij trooste haar in haar verdriet om hem.
  Hierna had mijn vrouwtje nog steeds veel verdriet want zij mist Bram. Maar zij kon het nu accepteren dat Bram weg was.
  Ik ruik Bram in huis maar dat is niet erg. Juist wel gezellig!
  Groetjes Bertje.

  Fietje

  1. hoi Fietje, dus jij voelt dat soort dingen ook. En je vrouw ook. Dat van een droom heb ik thuis ook gehoord en ik zag ook dat ze verdriet had. Net als bij jouw vrouw. Maar het was toch een ander verdriet dan ervoor. Wat gezellig dat Bram een beetje geur in huis heeft achtergelaten. Dan weet je dat je in een goed poezenhuis zit, groetjes van Bertje

 2. Lieve Bertje,

  Anderhalf jaar geleden ging ook mijn Mikki over de regenboogbrug en wij missen haar nog steeds.

  Ook ik heb het gevoel dat zij op de een of andere manier nog steeds bij ons is,maar toch, soms wil ik haar gewoon nog voelen en ruiken.

  Gelukkig droom ik wel af en toe over haar en zie dan dat zij er zo prachtig uitziet.
  Na zo een droom weet ik dat waar ze ook is het goed met haar gaat en geen pijn meer heeft.

  Ook Kitty miste haar maatje vreselijk in het begin,nu gaat het wel en krijgt zij superveel aandacht van mij.

  1. Dromen zijn belangrijk dat weet ik van thuis!! Dus als u van Mikki droomt kan dat best een berichtje van haar zijn. Misschien droomt Kitty ook wel van Mikki.

 3. Wat schrijf je dat mooi Bertje, dat het zo is. Voor jou en voor je vrouw. Dat Tim jullie bij elkaar heeft gebracht. Maar ook dat Tim zich nog laat voelen. Ik geloof dat Bert en mijn vrouw ook. Mijn vrouw heeft hetzelfde met Bart. Hij was haar soulmeet zegt ze altijd. En ze ziet hem soms nog in dromen. En dan kruip ik heel dicht tegen haar aan. Dan voel ik het ook. Het is fijn lieve Bert als er boven iemand meekijkt. Ik wil je even een kopje geven en een knuffel,

  van je Loesje

  1. Dus jij snapt het Loesje, en dat van de soulmeet snap ik weer. Ook al is Bart niet meer op aarde dan is hij nog wel ergens anders. Wat lief zeg je dat: het is fijn als er boven iemand meekijkt. Ja, zo is dat!! kopje van je Bert

 4. Hallo Bert,

  Vrouwtje en ik zien echt geen spoken maar wij weten dat en zoals mensen snuiten dat zeggen: Er is meer tussen hemel en aarde. Hiermee bedoelen ze dat je zeer zeker kunt voelen en merken dat een dier of mens die is gegaan over de regenboogbrug er nog is. Soms hoor ik mijn vriendjes nog en vrouwtje zegt dat ze dat ook heeft en dat ze soms een vage flits voorbij ziet komen. Ik het begin is het bij ons zelfs zo geweest dat we de deur open en dicht hoorde gaan of dat we een kopje of pootje voelde. Wij zijn met deze tekenen van de andere die er niet meer zijn heel blij en geven ons ook troost als we verdrietig zijn. Ze komen ons helpen als we die hulp nodig hebben en willen ontvangen. Ja het klink misschien wat moeilijk maar het is onze ervaring. Kijk jouw vrouwtje heeft jou heel veel verteld over Tim en het is fijn dat jij haar begrijpt en wat vrouwtje en ik zo mooi vinden is dat Tim vrouwtje op jouw heeft gewezen in het asiel en dat Tim het heel fijn vind dat jij zijn plaats hebt ingenomen en Tim er ook mag zijn. Degene waar we heel veel van hebben gehouden moeten we niet vergeten en al die herinneringen moeten we koesteren zegt vrouwtje. De eerste maanden ben ik heel vaak bij de foto van Boris gaan zitten en keek ik er veel naar, nu doe ik het soms nog. Ik gaf ook veel kopjes tegen de foto.

  Zo nu gaan we weer op de vrolijke toer en ga ik weer verder met het genieten van de zon en misschien ook nog een dutje doen. Geniet jij ook maar heel veel hoor. Vrouwtje stuurt voor jullie knuffels en van mij kopje en pootjes.

  Je vriend Jip

  1. Dus jij hebt het ook Jip, dat je katten voelt die al over de Regenboogbrug zijn gegaan. En dat je de foto van Boris kopjes gaf nou dat doe je ook niet zomaar. Ik vind het mooi dat je zegt dat de dieren van over de Regenboogbrug ons willen helpen, ik kan best hulp gebruiken als ik weer enge geluiden hoor. Van een andere kater is dat toch anders dan van je vrouw, eerlijk is eerlijk. poot van je vriend Bertje

 5. In het begin had ik ook het idee dat Doezel er nog was af en toe, geen idee of dat nou echt kan. Ik ben eigenlijk zo nuchter als wat, maar wel een emotionele kip. Misschien was het gemis zo erg dat ik er in wilde geloven. En soms doet Roos dingen dat ik wel eens denk dat heeft Doezel en ook Snork je ingefluisterd 🙂
  Och ik mis ze zo en ben toch ook zo blij met Roos die er juist weer niet zou zijn geweest bij mij als de andere snuffels er nog waren.

  Ik ben in het boek van Tim begonnen maar heb het na een paar hoofdstukken al even weggelegd omdat ik er een beetje weemoedig van werd, binnenkort weer verder lezen!

  1. hoi Sandra, ja gevoelens zijn soms moeilijk dan is even pauze het beste. Dat snap ik. Het kan best zijn dat Doezel en Snork nog een beetje op u en Roos passen, maakt niet uit of u het gelooft, ze doen het toch. Bertje

 6. Lieve Bert, 2 jaar geleden overleed Zazu de 1e selkirk rex kater van het vrouwtje. Hij mocht helaas maar 9 jaar worden. Wij hebben allemaal afscheid van hem kunnen nemen, en voor ons was het ook moeilijk. Het vrouwtje had verdriet en hoe troost je dan. Zazu had een paar opvallende dingen. Als het vrouwtje naar bed ging dan sprong hij op het bed aan het voeteneinde liep naar het vrouwtje toe, gaf een kopje en ging dan weer van het bed af. Diezelfde avond sprong Guillaime op bed kwam kopjes geven en ging bij het vrouwtje liggen met zijn pootjes om haar pols en dat doet hij nog steeds. Zazu was dol op eierkoek en na zijn dood eet Givencio eierkoek en net als Zazu wil hij die het liefst de hele eierkoek. Pastasaus daar wilde Zazu altijd heel graag van smullen dat mocht niet maar als hij de kans kreeg vooral iets met tomatensaus. Jafita als ze maar denkt pasta met tomatensaus dan wil ze het liefst het bord gaan likken. En Jafita is geboren na het overlijden van Zazu en is de enige die dit doet. Het vrouwtje zegt dan Zazu laat merken dat hij er nog steeds is. Hij zit bij het vrouwtje voor altijd in haar hart en ook al wonen wij met meerdere katten ieder gemis is groot. We zijn allemaal uniek zegt het vrouwtje hebben onze eigen karakters liefheden en ondeugden. Ons vrouwtje heeft jou boek maar durft er nog in te lezen. Ze heeft al moeten huilen toen ze jou vrouwtje op tv zag omdat ze het zo mooi vond. En ja Bert verdriet van een huisdier is groot zeker als je net als wij volgens het vrouwtje de kindertjes zijn.

  1. hoi allemaal wat mooi en moeilijk tegelijk. Zazu is best jong over de regenboogbrug gegaan, dan snap je toch niet goed waarom dat moet. Ik ben nou ook negen net als Zazu en ik voel dat het leven nou steeds fijner gaat worden. Dus ik denk dat Zazu wil laten merken dat hij er nog is alleen dan anders. Als ik over de regenboogbrug moest zou ik ook in de buurt van mijn vrouw blijven, net als Tim somsdoet. Moeilijke dingen he!! Maar wel belangrijk.

   1. Bert wij weten zeker dat Zazu er nog is en dat hij meekijkt. Hij was veel te jong maar soms Bert krijg je een ziekte waar zelfs de beste dokter niets aan kan doen. En moet je als mens een moeilijke beslissing nemen. Maar hij leeft voort in de gedachten van ons en het vrouwtje en ik denk dat hij misschien stiekem tegen Jafita heeft gezegd pastasaus is lekker. Ze is de enige die als ze de kans krijgt van het bord wilt likken net als Zazu.

Reacties zijn welkom