Wat ik doe met de hitte

hitteHet is nou opeens keiheet en het is zelfs troopies en wegens dat ik seeniejor ben zei mijn vrouw van Bert fertel eens hoe jij dat doet met de hitte.

De dag

Ik doe eigenlijk niks. Ik bedoel ik doe fooral aan ontspannen liggen. Het is wel zo dat de dag nou anders gaat.

De dag begint nou eerder. Dan staat mjn vrouw op en als ze beneden komt doet ze de ramen meteen open dan heb ik frisse lucht. Ik ga dan meteen in de vensterbank, lekker snuiven aan de luchten. En eefe erna komt mijn meediesijn-snek, die eet ik, dan komt mijn bord met eete, dat eet ik ook en dan krijg ik een lange knuffel.
Die knuffel is voor het fijn maar ook voor het ferhaare te helpen. Want ik heb nou meer losse haren en eerlijk waar ik kan het zelf niet bijhouden. Dus dan heb je steun van thuis nodig. Aaien. Een beetje kammen.

Gefoel

Als het keihete begint ga ik soms heel eefe in de zon liggen. Mijn gefoel zegt doen en als ik in het hete lig zegt mijn gefoel niet doen.
Dus dan ga ik er weer uit.
Ik heb twee waaidingen aan en mijn matje is er tussenin dus daar lig ik dan te liggen. Soms komt mijn vrouw aaien. Soms slaap ik. Soms eet ik een brokje of ik ga naar de badkamer wat water drinken, maar dan moet ik opstaan en ik lig liefer.

Nou en dan de avond. Het raam is weer open en ik ga erbij liggen. Ik kan pas later eete, eerst was mijn vrouw ongerust maar nou snapt ze het. En dan wil ik ook weer water uit de badkamer dus dat ze de kraan opendoet daar.

Inhaale

Met het keihete kan ik niet op bed slapen het is bofen te warm voor mij wegens dat ik een dikke vacht heb. Gisterafond liep ik door de slaapkamer en toen wist ik het zeker. Dus ook daarom heb ik oferdag meer knuffels nodig dat is voor het inhaale van saame-zijn.

Dus zo doe ik het, en dat is dat ik fooral niks doe wegens dat het te warm is voor iets anders.

11 thoughts on “Wat ik doe met de hitte

 1. Lieve Bert,

  hier ben ik, jou Loesje. Dank jou wel van jou mooie letters en dattie ons allemaal fertel hoe jij van jou eigen omgaa met onse troopies. Jij doe zofeel jij kan aan niks. En selluf denk ik, niks doen is onse onnerschatte aktiefieteit. Iedereen moet alteit van ze eigen of van ze mense van alles doen. Selluf doe ik ook heel feel aan niks. Assie seeniejor ben is niks doen ferstannig, maar jij moet wel eete en jij moet drinke. En assie troopies heb moet jij nog feel meer doen aan niks doen. Soms is niks doen makkeluk weeges dat jij jou poote niemeer wil beweege want jou zon is troopies. Maar soms is niks doen jou kunst want jij wil wel bijfoorbeeld van jou bank naa jou taafel loope. Maar niks doen is dan ferstanniger.
  Mij erfaring is, jij kan heel feel ouwt worre met niks doen. En assie seeniejor ben hebbie heel feel erfaring.
  Dank jou wel Bert en van mij hart ben ik trots op jou eigen weeges dattie ons allemaal wijs op zoies,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, zo is het wat je zegt is waar, veel aan niks doen dat is ook iets doen, en helemaal als het troopies is. Ik wist geeneens dat het weer kwam ik dacht nou blijft alels zacht en gewoon. Maar fandaag is het weer keiheet en ik doe zoals jij zegt wat drinken en feel liggen en daar ben ik eerlijk ofer,

   je Bertje

 2. Hoi Bert,

  Leuk om te lezen wat jij doet als het super heet is, en ik vind dat jij dat heel verstandig aanpakt.
  Je kan zien dat je een senioor katerman bent, want je bent super wijs en je weet hoe je met de kei warme om moet gaan.
  Zelf lig ik ook de hele dag te slapen voor een waai ding, zo lekker!
  En af en toe ga ik wat eten en drinken net als jij, maar dan wel weer snel naar de waai ding om lekker te liggen en niks doen.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, ja ik ben geen kitten meer dat ik de hele tijd wil rennen en in de aksie ben, als oudere katermanjongen heb ik dat gefoel niet wel dat ik een waaiding wil net als jij!! Daar lig ik nou feel.
   pootjes
   Bertje

 3. Dag oom Bert.
  Wat knap dat u het so doet.Wij sijn in de ochtend nog wel actief,weeges dat we pas in de middag de son krijge op onse buitenkamer.
  Wel krijgen we nu een ekstra soepje of so,en we doen feel drinke uit onse fontein..
  Ook kijke we hoe de buure gras maaie en zo.
  Wij hebbe ook fan die koele lucht waaiers,maar die finde we ook een beetje grieselig.
  🐾🐾🐾🐾Fan Rannoch en Aiydan.

  1. hoi Rannoch en Aiydan, dat doen jullie heel goed, dat je de ochtend hebt om je eigen dingen te doen en dan als het warme komt, dan moet je rusten. Oom Bert was eerst ook bang voor het waaiding maar ik kreeg van thuis steun en toen kon ik wennen en nou is het gewoon. Dus het kan in orde komen,
   pootjes
   Oom Bert

 4. Hoi Bert,
  Nou het tropische is echt terug hΓ©?
  Wij mogen overdag de tuin in……daar is wel heel veel zon.
  Maar genoeg struiken en schaduw waar we kunnen liggen. Ook zet onze vrouw de voordeur open zodat we ook voren in de schaduw kunnen liggen.
  Eten krijgen we nu ook later…..met een lekker sausje of water erover zodat we genoeg drinken.
  S’avonds gaan we wel op bed liggen maar als vrouw naar bed komt gaan wij naar beneden.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ”πŸ”πŸ˜˜

  1. dankjullie wel foor de knuffel ik ben nou keimoe van de hele dag warmte en ik ga niet op bed te warm!!
   pootjes
   Bert

 5. Heee lieve Bert, wat goed dat je fertelt over wat jij doet als het keiheet is, dat is voor iedereen goed om te weeten, fooral ook voor jongere poesen en katers die het nog niet hebben meegemaakt, want het is heeeeeel belangrijk dat je rustig aan doet en genoeg drinkt, en goed knuffelen is ALTIJD noodig!, ik lig nau oferdag in de struiken, daar is het lekker koel, en in de nacht slaap ik op de floer, daar is het ook lekker koel, maar ik speel ook nog elke nacht spieraal, want dat moet ik natuurlijk blijfen oefenen!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik hoop dat je lekker kan genieten van de zon!

 6. Hoi lieve Bert dat is ook het beste wat je kunt doen rustig aan doen en jij luistert goed naar wat je gevoel van binnen zegt.

  Ik lig nu boven op de slaapkamer op het slaap kussen van mijn baasje waarom weet het vrouwke niet maar ik ruik mijn baasje en dat is nu fijn ook al is mijn baasje in de buurt ik heb daar nou behoefte aan dus dan doe ik dat ook.

  Liefs Ollie en het vrouwke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *