Bram is terug van zijn vakanzie

vakanzieLieve allemaal, hier ben ik weer op Brammie Zaterdag. Ik was ineens op vakanzie en het was nodig. Soms hoef ik geen vakanzie maar nou ging het wat anders.

Pauze

Mijn vrouw en ik hadden allebei eefe tijd nodig om bij te komen van wat er allemaal geweest is in de afgelopen maanden. We hadden het allebei kei druk en toen foelde ik van: ‘nou moete we eefe pauze’. Dus dat deed ik.
Ik meelde Bertje en fertelde hem van dat het allemaal eefe te druk was en dat we pauze nodig hebben. Om eerlijk te zijn was ik een klein beetje een mantelkatermans voor mijn vrouw. Zij had mij noodig en toen heb ik gezegd: ‘ok, eefe bijkome van alles en dan gaan we daarna weer door’. En zo is het ook. Ik sgaam me niet wegens dat dit gewoon bij het leefe hoort. Soms heb ik moeilijke gefoelens maar die mogen er zijn. Ik ben nou erfare in dees dingen.

Rielekst

vakanzieAls eerst heb ik allemaal dut foto’s gekozen voor dees blog omdat ik wil dat het een ontspannen en rielekste blog word. Het was kei lekker weer. Eerst was het een beetje regen en een beetje zoals de herfst komt maar daarna werd het anders.
Toen kwam de zomer terug en dat vond ik heel fijn. Ik kon fijn in mijn tuinje zijn zodra ik klaar was met mijn taken. Mijn taken als een beetje een mantelkatermans. Als gefoelige katermans weet ik heel goed wanneer er iets is met mijn mensen. Vooral met mijn vrouw omdat ik haar het beste ken. Zo weet ik dat er wat is als ze me anders kust. Normaal doet mijn vrouw kei blij. Echt waar, heel erg blij. En dan pakt ze me op en dan kust me overal. Soms vind ik dees best lastig maar zo hoort dat soms ook dus ik laat haar maar. Vooral mijn kop krijgt kusjes en mijn wangen. Meestal komt er een zinnetje bij zoals: ‘ hoooooi lieve Brammie, kom hier dat ik je kus’. Nou dan weet je het al, ik moet weg wezen. Ze pakt me toch wel hoor en eerlijk vind ik het soms best leuk als ze zo doet. Dan gaat mijn staartje soms bibberen omdat ik dan ook kei blij ben.

Zachtjes

Nou was het anders. Ze pakte me heel foorzichtig op en kuste me zachtjes op mijn wang en zette me neer. En soms vind ik dit ook gewoon fijn. Ik hoef niet altijd blij en plat gekust te worden. Maar ik merkte dat mijn vrouw dit nu al een paar keer deed.
En als ik deed bonke met mijn kop, kreeg ik een kriebel in plaats van een kus. Toen zag ik van: ‘er moet een pauze komen’. Dus ik meteen meelen en toen waren we op vakanzie.

Buiten

We hebben samen fijn buiten in de tuin gezeten. We hebben fieloosoofies gepraat over grassprieten en de hommels. We deden samen in het gras liggen en knuffelen. Toen we langs elkaar lagen in het gras deed ik mijn poot op die van haar zodat ze wist van ‘Bram is vakanzieer’ en ik doe ondersteunen.
We hebben saame voor zonnepaneel gespeeld. Ik meer dan haar want zij is niet zo van de zon.
We deden saame ook spelletjes. Zo ging ik ineens een grasspriet fange en was ik een tijger.
En we deden ook een keer ferstoppertje. Dan deed zij ferstoppen en ik zoeken. Dat was echt kei spannend want ik wist nooit waar ze zat. En als ik haar dan vond dan deed ze dat liefe ‘Brammie’ geluidje. Daar werd ik echt kei blij van en zij ook. Ze moest ook elke lachen als ik haar gefonde had. En we deden maar één keer dat ik moest ferstoppe want ik vond het te spannend. Maar toen ze me vond sprong ik ineens uit de struiken waar ik zat en was ik kei blij! Er kwamen mauwtjes uit en en mijn staart bibberde mee. Dat was leuk!

Dag Droome

We deden ook nog droome. Dag droome. Dat is wanneer je saame ergens ligt en naar de wolken kijkt en dan fertelt wat je in de wolken ziet. Ik zag een schaap en die ging kei langzaam. Het was maar één schaap want daarna kwamen er plukken en die leken op bollen en pluisjes van een bloem. Zoals de pollen die hommels meenemen. En alles ziet er kei zacht uit, alsof je erop kan springen en kan trappelen. Waar je een warm bedje kan vakanziemaken en dan naar de zon kan kijke en kan denke, dit is het leefe! Dat je de lucht snoft en denkt: ja, nou is alles goed. Dat gefoel is het beste.
En met dees verhaal van mij vakanzie hoop ik dat jullie dat nu ook een beetje foelen. Zo van: zo is vakanzie, zo is het leefe. Soms is het tijd voor pause en soms is het tijd voor werk en het gewone leefe.

Ik tetter mee voor freede en ik geef iedereen een kopje want ik heb jullie kei erg gemist.

12 gedachten over “Bram is terug van zijn vakanzie

 1. Lieve Brammie,
  Jullie hebben er goed aan gedaan om vakantie te nemen!!!
  Zo heb je rust en heel veel tijd voor elkaar en dat is belangrijk!!!
  Fijn dat het weer goed gaat.
  Wij zijn superblij dat jullie er weer zijn!!! Trots op jullie!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heeeeej liefe mevrouw Ceciel met de lekkere kippen, wat fijn dat jullie hier ook zijn. Ik heb jullie ook kei gemist!

   Dikke knuffel en een kopje terug van mij!

 2. Haai Brammie kerel,

  KEN JIJ MIJ?
  IK BEN OOPAAAAA
  Loes met wie heb ik van doen?
  Met Bram?
  Keivette haai Bram.
  KEN JIJ MIJ?
  Hoezo heb ik dat al gevraagd?
  Wat?
  Was Bram met vakantie?
  Hoolie sjips
  Hee kerel met de blote billen in het zand??
  Whaaaaaaa haaaaaaaa
  Wat zeg je Loes?
  Moet je soms pauze nemen?
  Welke paus?
  Oopa kent geen paus!
  Wat nou rust en ontspannen
  Karel hier wie goo
  Brammie naar links
  Karel naar rechts
  HUP MET DIE PAUS!!
  Hee Oopa is keivet blij
  Loes…
  Loesie
  Kees is er weer
  HOORT IEMAND MIJ?
  Ik sta hier toch nie te krijsen voor Jan Doedel??
  KEES IS BACK
  Wat nou Bram?
  Dan Bram ook
  Maakt mij dat nou uit….
  Boemsie boem boem
  KEIVETTE KOPSTOOTJES

  Toedeledokie

 3. Lieve Bram,

  Fijn om te lezen dat de vakantie jullie enorm goed heeft gedaan, tijd voor elkaar hebben is heel belangrijk.
  Zeker als het ook echt hard nodig is, mooi dat het nu weer goed gaat met jullie daar ben ik blij om.
  Heb jullie gemist en ben enorm blij dat jullie er weer zijn, wees vooral trots op jullie zelf dat jullie je grens hebben aangegeven.
  Ik ben trots zeker op jullie, welkom terug lieverds.

  Pootje van Tommy!

  1. Haaaaai liefe Tommy, wat tof dat je ook weer op de blog bent. Ik heb jou ook gemist. Soms is vakanzie nodig! Zullen we saame gaan snekken?
   kopje van mij

 4. Brammie, mijn Brammie, mijn vlinderleeuw!!!!, ik ben zoooo blij dat je er weer bent want ik had je keiveel gemist!, ik snap heel goed dat je een beetje mantelkaterman moest zijn hoor, en dat is het allerbelangrijkste werk dat er is en jij kan dat, als Mienister van Gefoelige Zaken!, maar ik ben blij dat je er weer bent met je blog, en met je mooie footoos, zooo heee wat lig je lekker te dutten in je tuintje, en je ligt net zo als ik altijd lig, dat de wind dopr je buikvagt kan waaien, heerlijk is dat, alleen findt mijn Milamuis het niet altijd netjes als ik zo lig, maar ik let op dat ik niet raar op de footoos sta, wat een heerlijke vakanzie heb je gehad, en wat mooi dat je met je vrouw zonnepaneel hebt gespeeld en ferstoppertje en dat jullie gedroomd hebben en geknuffeld, want dat heb je soms noodig, dat je efentjes rustig aan doet, en daar hoef je je nooit voor te sgaamen want we zijn hier allemaal vrienden en we helpen elkaar, lieve vlinder ik heb een hele grote pan sous met spikkels en stukjes flees gemaakt, en ik ben onderweg!, roep jij mijn Milamuis en Jafita?, ik heb elektrieke zonnekaarsjes bij me en ook zachte kussens, dan kunnen we heerlijk snekken en doeselen, tot zo!!!❤️, je Kevermans!!, en ik stuur je vrouw heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes!!

  1. Keeeeeeeeeever!! mij Keeeeeever , ik heb jou ook kei gemist!! Als Milamuis nou niet komt gaan we lekker met onze buiken zonnebaade! Zij mag na het baade komen. En dan gaan we met z’n alle picknicken. Ik neem kip mee en saus en limonaade!! Dan gaan we met z’n alle snekken! Saame lekker eten en mauwen. Kei feel kopjes en neusjes en ook voor je mensen van mij, je vlinderleeuwtje!!

 5. Lieve Bram, wat fijn dat je er weer ben, wij hebben jou ook gemist hoor maar we begrijpen heel goed dat je soms eefe een pauze moet nemen in het leefe. Soms wordt alles ineens te veel. Je was een fantastiese mantelkaterman hoor. Knuffels van ons, Ina en Pasa

  1. Haaaai liefe Ina en Pasa, ik ben ook kei blij dat ik jullie weer zie. Fijn dat jullie er ook weer zijn. Kopje van mij, bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *