Kever heeft een mening over films

filmsForige week schreef ik dat je nooit achteruit kunt in de tijd, de tijd gaat zijn eigen gang en wij kunnen alleen mee bewegen, maar toen bedacht ik ineens dat er tóch plekken zijn waar je achteruit kunt in de tijd, en weet je waar die zijn?, in je hoofd en in je hart!, want daarin draag je al je herinneringen en alle plesier, ferdriet, liefde en geluk met je mee.

Laatjes

filmEn terwijl de tijd vooruit gaat kan je zelf in je hoofd rommelen in allemaal kastjes en laatjes, op zoek naar herinneringen aan dingen die je hebt meegemaakt, aan vrienden die je hebt gekend, of aan moomenten die fijn waren, om ze er uit te halen en er aan te denken, dan is het net alsof je ze nog een keer meemaakt, maar je kunt ook laatjes dicht doen met een groot slot erop, omdat er herinneringen in zitten die je NOOIT meer wilt zien, ikzelf tsjek altijd of die laatjes nog goed dicht zitten, want ik wil niet dat die grieselige herinneringen er per ongeloos uit kunnen komen.

Na een lange tijd worden sommige herinneringen een beetje bleekjes, je kunt ze niet meer zo goed zien al foel je dat ze er ooit waren, maar andere herinneringen blijfen altijd heel kleurig en duidelijk, alsof je naar een film kijkt, een film waar je zelf ook in speelt.

Tijd

Ik find tijd biesonder en ik snap niet helemaal hoe het werkt, maar ik weet wel dat ik IN de tijd zit, dat de tijd groter is dan ikzelf, en dat ik ooit, over heeeeeeeeel veel jaaren, uit de tijd stap, dan word ik een ster, maar nu nog niet hoor!, nu ben ik hier en heb ik zon en ben ik gelukkig, ik lig op het bankje in mijn tuin en knuffel met mijn mensen, ik tetter tegen Mikkie en het katerjongetje, zooo heee die weet al hoe hij in de tuin van de buren kan komen, net als Mikkie!, we geven elkaar een neusje door mijn gaaaas en delen een kouwstik, daarna doe ik snel een grote plas naast het hek, want mijn tuin is van mij!

filmsBolle

En fanafond zwaai ik naar de sterren, fooral naar een spesjale ster, eentje die ik vaak in mijn dromen zie, het is ster Bolle, op de dag na mijn blog is het presies drie jaar geleeden dat hij een ster werd, bij mijn mensen zijn de herinneringen aan hem nog scherp en leefend en de liefde en het fedriet ook zeggen ze, daarom speel ik ekstra mooi spieraal fannagt als ik gezwaaid heb, NIET WEER HÈ?! roept mijn vrouw en ze geeft me een kus op mijn hoofd, jawel dat doe ik wel!, want met mijn muziek zet ik heel efentjes de tijd stil en maak ik een brug naar de sterren.

Ik tetter natuurlijk ook gewoon door voor vreede!
En ik ben heeeeeeeeeel benieuwd naar de Hoedjessjoow van Loes en Door, die is op dinsdag 19 september en begint om 11 uur oo de feesboek van Loes!

34 thoughts on “Kever heeft een mening over films

 1. Hajooooooo poomsie keefer

  Ikke sat naar de klenner te kijke en sag dat hut bijna oomie bolle sijn weggaandag was. Ikke hep oomie maar kort gekent. Ikke kweeg, nadat oomie bolle naar de reegenboogbwug ging, fan meneer en mefrauw bolle wat peeltjes fan oomie. Ikke peel nu nog stees affentoe mette sijn fissie hihihihi. Hij lig nu inne hal en soms duik ik op sijn fissie. Ikke sal me oomie nooit furrgeete en op hoedjesdag ga ik keigart swaaje naar hem, naar me bwoertje en ooma katwien en ALLE annere reegenboogdiertjes.
  Poomsie… er staa nu een koele kast furrstop in uwes tuin. Daar staan awwemaal milkiesjeeks in hihihihi.
  Pootjes🐾🐾

  1. Heeeeee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!, wat gaaf dat jij het fissie van je oomie Bolle nog hebt!, ik heb hier zijn krabplankjes, en soms krab ik daar aan maar ik krab nau eenmaal het liefste aan de floerbedekking, die ligt oferal dus ik kan gewoon oferal krabben waar ik wil, dat is zooo handig!, ik heb gehoord van je ooma katrien, dat ze brommer reed en kon zingen, en van je broertje Poppy met zijn kleine ronde hoofdje, ik heb ze niet gekend maar door de ferhalen foelt het alsof ik ze toch een beetje ken!, zooo heee en wat fantasties, die koele kast in mijn tuin!, ik heb al een milkiesjeek geproefd en hij was presies zoals ik hem lekker find, dankjewel!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie!!, en ik heb voor jau een driedubbele porsie frietjes met maajonesse gemaakt, en ik heb zelf kaastoktoksnekkies gemaakt, ze staan in een tas bij de deur, op de tas staat een regenboog!!

 2. Goedemorgen Kever hier is Kyana. Je blog heeft mij geraakt want Sir Surf Ome Bolle had en heeft voor altijd een zeer speciaal plekje in mijn hart. Je hebt gelijk over de moeilijke luikjes daar moet je altijd voor zorgen dat deze op slot blijven. Soms is het moeilijk terug te gaan in de tijd want het is soms verdrietig en pijnlijk maar ze hebben ook de mooie herinneringen en die blijven voor altijd. Ik stuur jou mensen tjoostkopjes en knuffels en ik heb een groot hart dat ik vanavond in jou tuin plaats en het is voor iedereen. Faalentino zal later schrijven hij is druk bezig in de keuken en hij wil vanavond dat zijn toeter het goed doet. Van mij krijg je een dikke koes op je mooie hoofd.

  1. Lieve Kyana!!!, wat mooi dat jij fandaag letters stuurt!!, ik heb van Bolle gehoord dat hij je Pepeoom was en hij fertelde me dat hij zooooo trots op je is!, nu waakt hij over je, en hij speelt met alle beebiekittens die een ster zijn geworden, want hij was zo een lieve pappa!, mijn mensen zeggen dankjewel voor alle spesjale kopjes en we zijn helemaal benieuwd naar het grote hart!, zeg je tegen Faalentino dat hij niet al te veel moet doen met deze hitte?, zijn toeter is altijd goed want hij toetert met heel zijn hart en dat is het belangrijkste, dat kan je foelen!, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels, ik heb er ijsklontjes bij gedaan voor de hitte, en ik heb een buufet met OOL JOE KEN IET gemaakt, er is voor iedereen iets lekkers bij, en als het op is ful ik de schaalen weer!!, een dikke koes terug voor jau lieve Kyana!!!, het is van Kever!!

 3. Lieve Kever,

  wat hebbie mooie letters gemaak, mij vrouw heb ze foorgeleese en toen foel wij zoies in onse hart. Mij buikmaatje Bolle was zo een lieve katerman en hij heb zo een mooie leefeswerk opgebouw. En het is nie alleen ze buik maar hij heb ons allemaal ferbonne met elkaar. Hij heb van Saame ze leefeswerk gemaak. Iedereen weet Bolle heb ze letters Saamegestel en hij heb er ze waarde aan gegeefe. Assie Bolle noem kom onse laatje van Saame los.
  Mij broer Oopa Floris krijs nu heel feel, hij wil ze dansje doen:
  SAAME NAAR LINKS
  SAAME NAAR RECHTS
  KEIVET SAAME BOLLE!!!
  Assie zoies hoor dan denk jij nie, deze Oopa heb deement aan ze kop. Oopa heb ze eigen deement en hij heb ze eigen laatjes. Assie dinge hoor trekkie ze eigen laatjes oope. Daar leer wij Saame allemaal mee leefe. Assie deement heb aan jou kop zit heel feel laatjes dicht of zij zit in de mist van jou hesses. Dan weet jij nooit wat er nog uitkom en of er nog iets uitkom. Bij mij broer Oopa Floris kom er nog van ze alles uit. Mij vrouw zeg soms dat zij wel ze poestfaabriek kan beginne. Selluf denk ik dat wij deze laatje maar nie oope moet laate staan.
  Lieve Kever wij gaa vannacht allemaal Saame swaaie naa onse liefse, groote vriendje Bolle. En als wij Hoedjessjoow hebbe swaaie wij allemaal Saame naa alle Sterre Saame.
  Daarom heb ik foor fandaag IjskooSterre met Bolletjes gebakke in mij frieserpan. Het is zachte roomige ijskoo met smaak van Liemoen, aarbei, sjooklaa, kaaramel, kouwstik en massepein. En het is foor allemaal Saame en foor Ooma want zij maak Saame kompleet.
  Alstoeblief dank wel,

  Loesje

  1. Lieve Loes, Bolle heeft mij ferteld dat jij zijn buikmaatje was, daar was hij heel blij mee, soms slaap ik en dan komt Bolle in mijn dromen, hij heeft mijn mensen ook aangewezen dat ze mij uit het asiel moesten halen, en daarom hebben ze nau voor de tweede keer een brits korthaar katerman met scheve benen, mooi hè?, Bolle waakt nau over ons allemaal, SAMEN met alle andere sterren, dat foelt heel feilig find ik, en ik find het biesonder dat Oopa Floris toch altijd weet welk laatje hij moet opendoen, alleen kan hij dan niet altijd alles finden, maar hij weet nog wel in welk laatje het zit!, en hij weet ook nog dat hij moet pinkelen, dat kan hij echt heel goed, en dat is ook een taalent!, ik ferheug me op de Hoedjessjoow Loes, want jij en Door en Bertje maken daar altijd zo iets fantasties van, ik weet zeker dat de sterren nau al een beetje zenuuwachtig zijn voor hoe het dit jaar gaat worden, en wij hier op aarde ook, want met de Hoedjessjoow zijn we weer efentjes bij elkaar, en is er ferbinding tussen hemel en aarde, de gauden bolhoed van Bolle heeft hij meegenomen, hij was er zo trots op!, zooo heee en wat heb je een machtig mooie en heerlijke taart gemaakt, je zau mijn vrouw moeten zien, hoe snel die bij de kaaramelijskoo was, ze rende er echt keihard naartoe!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, de frietuur staat al aan en de frietjes bruisen in het fet, en voor erbij heb ik Bolletje luchtige fanieljefla gemaakt, presies zoals hij die altijd maakte!!

 4. Goedemorgen Keverbaas, 🌹🌹🌹 toen ik je blog gelezen had moest ik er aan denken dat het met films 🎥 ook zo werkt. Of met video’s. Als ik naar een video van jou kijk van zeg een jaar geleden is dat ook een uitstapje in de tijd. Toen kon je misschien dingen niet die je nu wel kunt.
  Vroeger is geweest en nu is nu. Zo was Sam drie jaar geleden nog moeilijk met bezoek; als er iemand kwam vertrok ze naar de slaapkamer om onder het bed te gaan liggen. Als de visite dan weg was, werd ze kwaad 😠 op mij. Nu vindt ze het juist enig 😍 als er iemand komt.
  Alleen Pom wilde vroeger niet binnen komen en nog steeds niet. Ik kreeg al tips hoe ik haar binnen moet lokken maar Pom doet alleen maar wat ze zelf wil. Dat belooft nog wat als het weer winter wordt. ❄ Maar komt tijd komt raad.
  Ik wens jou en je familie een fijne dag in jullie tuin. 🌻🌻🌻 Ga lekker in de schaduw 🌳🌳🌳 zitten en vergeet niet om goed te drinken.
  Voor jou, Mikkie en katerbuurjongetje, wat een slimmerdje is dat al, liggen er gebakken visjes in de tuin. 🐟 🐟 🐟. Op kartonnen bordjes met mayonaise voor erbij!
  Groet, Sam, Pom & Kim.

  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim en Sam en Pom, wat biesonder dat Sam het ineens gesellig findt als er andere mensen op besoek komen!, mijn vrouw roept dat ze hoopt dat ik dat ook ooit leuk ga finden, ik denk zelf van niet, maar ik kan me nog wel herinneren dat ik froeger mijn tuin heel grieselig fond!, daar is nog film van, ik ben dan nog een beetje dunnig en ik loop met mijn buik vlak bofen de grond omdat ik het zo eng fond, dus daar heb ik film van en ook een herinnering!, en misschien is het voor Pom in de winter een herinnering dat ze ooit buiten woonde omdat ze lekker binnen bij de ferwarming zit, maar het kan ook dat Pom zo een slechte herinnering aan binnen wonen heeft dat ze dat NOOIT meer wil, poesendames kunnen echt heel eigenwijs zijn hoor!, ik stuur jullie drietjes heeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb voor Sam en Pom een poesendamessoepje gemaakt, het is lekker koel in de hitte, en voor u heb ik weer eens stroopwaafels gemaakt!, en nau ga ik lekker smullen met Mikkie het katerbuurjongetje!!

 5. Hoi Kever,

  Je hebt het zo mooi verwoordt, in elk luikje in ons hoofd en hart daar zit een verleden.
  Soms zijn het leuke dingen en soms niet zulke leuke dingen, maar ze zijn er en gaan niet meer weg.
  Je kan leren van het verleden en er iets uit halen wat je in de toekomst beter kan doen.
  Maar nu vandaag is het heden, mooi weer en kan jij lieve Kever fijn in de tuin liggen en slapen samen met je mensen.
  Hoe fijn is dat.

  Heb speciaal voor jou al je favoriete snecks op een koele plek in de tuin gelegd, geniet er van!
  Voor je mensen heb ik de aller lekkerste ranja in de keuken klaar gezet, speciaal gemaakt door mij Tommy, met een overheerlijke bossebol met super veel slagroom.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy!, wat zeg je dat goed, dat de dingen die in de kasten en laatjes zitten nooit meer weggaan, na een heeeeeeeeele lange tijd ben je wel eens fergeten dat er iets in die kast zat, maar als je dan die kast open doet weet je het weer, ook al wil je dat soms helemaal niet!, daarom heb ik op sommige deurtjes een heel groot slot gemaakt, dat ik ze niet per ongeloos open maak, maar andere deurtjes doe ik juist vaak open, en je hebt helemaal gelijk dat je kan leren van dingen die je hebt gedaan of meegemaakt, zo weet ik nau zeker dat ik NOOIT meer naar de dokter ga!, dankjewel voor al het lekkers, mijn mensen zeggen dat ze nog nooit zo een lekkere ranja en bossebol hebben gehad!, en mijn sneks zijn ook helemaal top, ik ga ze delen met Mikkie en het katerjongetje, dat is gesellig!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, ik heb voor jau allemaal snekkies naast je mandje neergelegd en voor je mensen staat er ijskaude liemoonaade en een frugtenflaai!!

   1. Lieve Kever,

    Dank je wel voor al het lekkers, ga er van genieten.
    En mijn baasjes zeggen dat ze zoooo eeeenooorrrmmm genieten van de ijskoude liemonaade met frugtenvlaai!

    Pootje van Tommy!

    1. Lieve Tommy, o wat fijn dat alles lekker is!, en weet je?, mijn vrouw heeft nog slagroom aan haar neus van de bossebol…!

 6. Mij liefe grote beer… wat ben je fieloosoofies en wat hebbie een warm hart. ik ben zo tros op jouw als furkeer. Ik vind het heel romanties hoe je zo terug in de tijd kan denke met je hoofd en je hart. Prrrr dat is speesjaal.

  En jij mag zo feel mooie musiek maake als jij wil! Ik doe mee!! ‘miiiiiaaaaawwww. mauuuuuuuuuuwwww’

  Kever, mij hartje doet boemsie boem van liefe. Ik heb een speesjaale stik bij ons deekentje gelegd en voor je mensen staat er binnen een hele groote doos. Hij is onzichtbaar maar als je mensen naar binnen gaan, dan komen er allemaal ineens hartjes uit de doos. Dat is wegens Bolle. Ik geef ook zachte likjes.

  van je Milamuisje XXXXX

  1. Dag lief lief lief Milamuisje, wat fantasties dat je meedoet met mijn muziek, je stem past er presies bij!, ik ben zo blij dat ik jauw furkeer mag zijn, want jij kan alles, je bent lief en dapper en stoer en slim en knap en je zorgt dat ik niet gek op de footoos ga, dat is heel belangrijk want als katerman let je daar niet altijd op, maar jij wel!, mijn mensen zijn heel blij met de doos, ze hebben al een paar keer gezien dat er hartjes uitkomen en zeggen dat het fantasties mooi is en dat Bolle het ook fantasties zau hebben gefonden!, ze zeggen dankjewel, ook voor de likjes, ik lig nu op ons deekentje, roep jij mijn vlinder en Jafita?, en kom je hier naartoe?, dan kunnen we SAMEN muziek maken en snekken, ik heb allemaal snekkies in de form van een ❤️ gemaakt, en ik stuur je hele zachte neusjes en kopjes, en ook likjes, maar dan dat je haaren netjes blijfen, het is van jauw Kever ❤️❤️❤️!!!, en geef je alsjeblief je vrouw lieve kopjes van mij?, tot zo lief muisje!!

 7. Yassou lieve Kever vriend, wat een prachtige, liefdevolle en wijze letters heb je gemaakt voor ons vandaag. Je wordt elke week filosofieser. Komt dat ook door de muziek. Of door de tuin of weet jij hoe het komt?

  Ik, maria, herinner me niet zo heel veel van Bolle, want toen las ik de blogs nog niet. Maar er is één ding wat ik nooit vergeet. De ketnip wijn van Bolle bij een boekpresenatie feest van Bert. Dat was zo bijzonder. Minoes woonde toen net bij ons. En Bert gaf een feestje op zijn Feesboek pagina. Met hapjes en drankjes. En dus met de ketnip wijn van Bolle. We waren allemaal tuuterdetuut de volgende dag en wazig in ons kop en hoofd. Maar het gaf een heleboel vrolijkheid.

  Als wij vanavond en morgen extra zwaaien naar Bolle (en alle andere) dan doen we dat met speciale ketnip glimlach.

  Bibi geeft een neusje en een pootje van Filos en liefs van maria mens en het is ook voor jouw mensen

  1. Heee lieve vrienden Bibi en Filos, dankjulliewel voor het kompliement van dat ik fiesooloofies word, ik denk dat het komt omdat ik daar nau tijd voor heb, want ik ben al bijna elf jaaren en ik lig veel in de zon, en dan gaat het eigenlijk vanzelf dat ik over van alles na ga denken, maar niet altijd hoor, soms moet ik rennen of spelen of tetteren!, lieve mevrouw Maria wat mooi dat u dat nog weet van de ketnipwijn!, er staan hier nog steeds een paar flessen, want Bolle had er best veel gemaakt, ik ben zelf een beetje bang voor ketnip dus ik drink de wijn niet, maar ik heb wel gehoord dat veel katten toetertjes werden, maar dat mag als het feest is, toch?!, Bolle was ketnipkenner, dat is omdat er hier ketnip in de tuin staat, ik lig daar altijd wel naast maar ik doe er niks mee, maar als er weer een groot feest is stuur ik een fles van de wijn!, en dankjulliewel dat jullie zwaaien!, ik zwaai ook, en natuurlijk zeker ook naar Minoes en mijn vriendin Muppet, zodat de sterren weten dat ze er altijd bij blijfen horen!, lieve viertjes, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en mijn mensen sturen liefs terug!!

 8. Zo hee, wat een mooie woorden heb je geschreven. Sommige laatjes mogen nog even dichtblijven, want nu open is gegarandeerd tranen. Maar de meeste laatjes naar voorheen mogen gewoon open, want die zijn fijn.
  Hele dikke plak-knuffelzzzz lieverd.

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, dankuwel voor het kompliement!, ik hau sommige laatjes ook heeeeeel goed dicht!, want er zitten herinneringen aan toen ik bang was of alleen, maar de meeste laatjes zitten vol met plezier en geluk, en daar kijk ik graag in, en er kan ook ferdriet in zitten, zoals van Bolle, maar dat is omdat er ook liefde in zit!, ik stuur jullie drietjes heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb voor Roos en Binky katten-soesjie gemaakt, en voor u heb ik roomige ijskoffie gemaakt, met een brauwnie erbij!, o ja de knuffels waren heerlijk!

    1. Gelukkig maar!, en genieten jullie fandaag nog van het zonnetje?, want het gaat minder warm worden folgens mijn vrouw, ik find dat best heel jammer!, heeeeeeeeeel veel lieve zonnekopjes van mij!!

     1. Het heeft al een beetje geregend hier, stiekem wel even lekker, niet meer zo warm 😃

 9. Hoi Kever,
  Wat heb je dat mooi geschreven!!!!
  Wij gaan vannacht heel goed luisteren……want als je vannacht iets harder spiraal speelt dan kunnen wij het misschien wel horen!!!!!

  Wij geven jullie een extra speciale dikke knuffel omdat Bolle ❤️ morgen 3 jaar geleden over de regenboogbrug is gegaan.

  En Kever wij blijven mee tetteren voor vreede!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heeee lieve allemaal, ik zal goed hard spieraal spelen, zodat jullie me kunnen horen!!, ik moet ook steeds harder en langer spelen omdat mijn mensen er soms niet meer wakker van worden… nau ja!!, dankjulliewel voor de ekstra spesjale dikke knuffel, ook van mijn mensen!, en ik find het fantasties dat jullie altijd meetetteren met zijn allen!, lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Dopey, Tica, Pippie en Dotje en natuurlijk mevrouw Ceciel, ik stuur jullie heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!

 10. Dag oom Kever.
  Wat hep uwes mooie letters gemaak.
  Wij kennen oom Bolle alleen fan de ferhaale die scullery girl ons fertelt.
  En se hep ut boek fan oom Bolle.
  Ook hebbe we geleer dat ut mooiste woort fan oom Bolle ut woortje SAAMEN was.
  Nou dan was oom Bolle seekers weete een heele liefe kater!!!.
  Scullery girl hep nog sijn mooie footoo en ut balletje wat Muzette gekreege hat.De fogel met ketnip is helaas opgespeeld.
  Maar scullery girl heef op de kas een lan-taarn -ding staan met een deurtje.Die kenne wij niet oope maake.
  Daarin sitte de fa-vo-rie-te speeledingen in fan de katjes die foor ons bij scullery girl woonde.
  We kenne se wel hoors!
  Er is een groote footoo aan de muur.En soms fertelt scullery girl ook wel eens over se.
  En bij die spesjaale speeledingen lig ook de paarse tennisbal die Muzette ook erbij gekrijgt had.
  Dus oom Bolle wort nooit niet vergeete.!!!
  En wij gaane dit jaar ook meedoen met de Hoedjessjoow.Scullery girl seg dat ut mooi en emo is.We heppe al geoefent met swaaie.
  Ut is so spannent!!We sijn so benieuwt naar onse hoedjes!
  Dat met de laatjes weet scullery girl alles fan,maar de seg dat wij hellepe doen met de akelige laatjes dich te houwe.
  Oom Kever, Aiydan bleef feel niezen doen en toen moest ie slaape bij de dokter.En toen hebbe se een po-liep uit se neusie gehaal.
  Hoopelijk hoef hij nu niet meer sofeel niese te doen.Hij hep nog pille maar scullery girl doet die in een snoepje
  En dat spullie lus Rannoch ook dus die krijg ut ook maar geen pillie erin.
  We sijn ook SAAMEN nog bij onse eige dokter gewees.Maar dat is een laatje fan ons die we dich laate.U begrijp misschien wel waarom…..
  Uwes krijg fan scullery girl feel koes koes op uwes mooie kop.
  Wij heppe saame een lekkere ijstaart fan snoepstokkies gemaak foor u.
  De posduif sou ‘m heel flug naar uwes toe fliege.
  Pootjes en koppies fan Rannoch en Aiydan.
  En foor uwes mense heel feel sterk sijn koppies foor de dag dat oom Bolle naar de Regenboog 🌈 brug ging.

  1. Lieve krullenbroertjes Aiydan en Rannoch, wat een afonturen hebben jullie al meegemaakt, van dat ene bij de dokter, dat weet ik ook nog goed want toen was ik al acht jaaren!, maar weten jullie wat zo erg is?, bij mij zijn mijn billen zwart, maar wat er nog over is is wit, en daar moet mijn vrouw altijd zo om lachen, dat is toch kinderachtig?, ik kijk haar altijd streng aan maar daar trekt ze zich niks van aan, nau ja!!, en wat ferfelend van zo een poliep Aiydan!, gelukkig dat ie nau uit je neus is, want hij heeft daar niks te zoeken, merk je het al met niesen?, en wat gaaf dat jullie SAMEN een snoepje krijgen!, hoe laat krijgen jullie altijd dat spullie?, want dat lust ik ook wel denk ik, ook zonder pillie hoor!, wat mooi dat jullie nog spulletjes hebben van de katten die froeger in jullie huis woonden, ik heb Muzette nog gekend en ze was zo een biesondere lieve dappere slimme poesendame!, en van Fynn en Sparkle heb ik gehoord, fia Bolle, in mijn dromen, en ik zwaai naar ze als ik naar de sterren zwaai, ik ben blij dat de sterrem SAMEN zijn, wat Bolle het mooiste woord fond en dat is het ook!, en wij zijn hier beneeden SAMEN, en met de Hoedjessjoow is er efen komtakt tussen hemel en aarde, het allermooiste dat er is, jullie gaan het gouw zelf meemaken, het wordt kei emo maar ook kei mooi, goed dat jullie al oefenen met zwaaien!, en ik find het zo mooi wat jullie scullary girl zegt, dat jullie helpen om sommige laatjes dicht te hauden, dat is belangrijk werk en jullie kunnen dat!, zooo heee en die ijstaart is echt heerlijk!, ik denk dat de posduif een reesduif was want de taart was nog helemaal niet gesmolten, het was net waar ik zin in had met dit weer, dankjulliewel!, lieve jongens ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel kopjes, ook voor jullie scullery girl natuurlijk, en ik heb voor jullie een buufet gemaakt met allemaal soorten fis, er is tonijn, zwaardvis, wallievis, zallum, garnaale, kaabeljouw, mossels en inktfis, eet smakelijk, en mijn mensen zeggen Dankjulliewel voor de spesjale 🌈kopjes, die helpen heel goed!!

 11. Hallo mijn allerliefste Pepeoom Super Kever +. He he ik bensse klaar. Als Mikkie de kleine en u in de tuin kijksse zit u een gjote doos staan met een reegenseboogstjikkie. Als u de strik weghaalt ziet u mijn kousse buffet. Er isse ijs met nootjes en die sijn er ook voor u mensen. Ik hadsse mijn fjouw gesegsse afblijft want die froot het zo op. Segge se ik was fanagasse aksief ja met se buffet. Nee segge se met teentjes bijten. Se hebsse en dat hebben u mensen ook gekjeeg bjoerssejongens met rum. Ssst dat is er ook foor uw en Mikkie en foor de kleine sjokolaase melk Er is een heerlijk fissiesbuffet kipssekluifjes met satésaus en nog sofeel en het is allemaal lekker koelsse. Was het bij uwes ook so warmsse ? Ik doe met de warmsse niet feel en als het heel donker is en mijn mensen slaapjes dan ben ik aksief. Mijn mensen zijn druk besig met de huisjes en alles gaat goed. Foor u mensen en die hebsse Kyana gemaaksse is er affelstroedel maar de fanniluesaus is bij uwes gekomsse. Maar dat merkte ze ze niet na de rum. Van ons allemaal een dikke koes de allergrootste van mij en Kyana segsse dat u net zo lief bensse als Bolle. Ik ga hier exespedisie catison kijksse. Vanavond gaat het hart lichtjes geefjes en iesereen tettersse fanafonsse mee foor Freede. Mijn toeter is helemaal klaar erfoor

  1. Heeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino waar ik altijd zoooo trots op ben, en weet je waarom?, omdat je een 💛 hart van gaud hebt!, en je kan ook zoooo lekker koken en bakken, ik hoop dat je een eigen restoorant begint, dan kom ik elke afond eten!, mijn vrouw roept dat ik op diejeet ben, maar dat ben ik al drie jaaren en het helpt toch niet, dus ik ga nau lekker aan het buufet beginnen, eerst efentjes Mikkie en Junior roepen, het kleine katerjongetje findt de sjookoolaademelk heerlijk!, en zit jauw vrouw ook altijd gewoon alles wat ze lekker findt op te frooten?, dat doet mijn vrouw ook!, als er ijs is of sjookoolaa of karaamel dan rent ze iedereen foorbij om maar als eerste alles te eten, dat is toch niet netjes?!, het was hier weer troopies, dus ik ben ook veel aan het slapen oferdag en an heb ik in de nacht eenersjie, net als jij, dat is toch loogies?, ik ga dan tetteren en spieraal spelen of rennen en oferal keihard krabben, zal ik een keer naar jau toekomen of dat jij hier naar toe komt en dat we gewoon de hele nacht in de tuin kunnen zijn?, dat is keispannend!, mijn mensen zeggen dat je ze maar ferwend hebt, en Kyana ook, Wat een lekkers allemaal! roept mijn vrouw met volle mond (echt hoor, ik sgaam me gewoon ervoor!), het hart is fantasties mooi en het geeft zo een mooi licht, ik weet zeker dat de sterren dat kunnen zien!, en ik toeter met je mee voor vreede, en ooo… wil je Kyana bedanken voor het grote kompliement?, ik stuur jullie met zijn allen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb voor Jafita een ketting met een diejaamanten hart neergelegd, en ik heb wel een miljoen hartjeskoekjes gebakken voor jullie allemaal, en er is een emmer vol met partiemiks want dat fond Bolle zo lekker, en het is van je Pepeoom!

    1. Dankjewel, jij hier ook natuurlijk, of ik bedoel natuurlijk jullie allemaal!!, ik ben onderweg naar jau toe, en ik heb snekkies en een ekstra toeter bij me!!

 12. B
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💝💖✨
  O
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💝💖✨
  L
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💝💖✨
  L
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💝💖✨
  E

  1. Lieve Japie, oooooooo wat is dat mooi……dankjewel, ik stuur heeeeeeeeeel veel lieve kopjes en ❤️❤️❤️❤️ terug voor jullie allemaal, ook voor Pita!!, en ik zwaai ook naar al jullie sterren natuurlijk, niemand wordt fergeten!!!, en ik strooi fanafond met snekkies voor jullie allemaal, de snekkies zijn in de form van een ⭐️!!!, en het is van KeverT!!!

   1. O, ik heb een fautje gemaakt, ik zie nu pas staan: mevrouw Mo, ik had niet goed gekeeken, dankuwel mevrouw Mo, voor u heb ik natuurlijk iets lekkers met witte sjookoolaa gemaakt: een ijstaartje ❤️!!

 13. Lieve Kever, ik denk dat ik wel snap wat je bedoelt over in de tijd terug kunnen. Dat is net als in films en in je geheugen en dromen kun je teruggaan in de tijd doordat je aan van alles denkt en soms kun je zelf ook meedoen in je dromen. Zo kun je aan alle leuke en fijne dingen terugdenken en dat kan zo vaak als je maar wilt. Bijvoorbeeld aan lekkere dingen of aan die keer dat je een muis zag of lekker buiten in het zonnetje lag met een kauwstick of zo. Maar niet te veel aan de akelige dingen denken hoor en er goed voor zorgen dat ze niet zomaar kunnen ontsnappen want daar zou je dan verdrietig van kunnen worden of misschien zelfs wel bang.

  Verdrietig zijn is niet erg, zoals je mensen dat nu om Bolle zijn. Zeker op de dag dat het was dat hij een ster werd, is het belangrijk om daar aan te denken want dan kun je ook aan alle mooie dingen denken en erom huilen dat hij er niet meer is, dat is niet erg. Dat doen mijn mensen ook nog om Spinner en kleine Felix die hier eerst woonden maar dan kom ik kopjes geven en kan ik ze helpen door te troosten. Ik zal ook naar alle sterren zwaaien en speciaal naar Bolle deze keer!

  Voor jou en Mikkie en je nieuwe vriendje liggen er lekkere snekkies in de tuin (hier is het nog droog nu maar het wordt wel erg donker, mijn mensen denken dat er regen komt) en anders moet je ze maar mee naar binnen nemen hoor. voor je mensen extra veel knuffels en lekkere aardbeien met slagroom natuurlijk. Veel knuffels van ons allemaal! Lucky en de rest

  ps, jouw antwoord op mijn blog heb ik al gelezen, maar ik stuur morgen een antwoord. Tot dan!

  1. Heee lieve vriend Lucky, wat goed dat je dat zegt over dromen, want daar kan je ook terug in de tijd, en in je dromen kan je alles, ik kan ook fliegen of in het waater zwemmen als ik droom, dat foelt heel biesonder, ik zau het wel in het echt willen kunnen, stel je voor!, toen ik net hier woonde droomde ik wel eens heel grieselig, en moest ik een beetje gillen van angst, maar nau niet meer hoor, nau droom ik altijd fijne dingen, van poelparties bij jau en zo, daar word ik frolijk van!, wat lief dat jij je mensen gaat troosten als ze ferdriet hebben om Spinner en kleine Felix, dat helpt vast, ik troost mijn mensen ook, en als ze mij zien moeten ze ook weer lachen, maar ferdriet hoort erbij zegt mijn vrouw, het beteekent dat je van iemand hebt gehauden, en die liefde blijft altijd, net als dat Spinner en Felix altijd bij jullie blijven horen blijft Bolle altijd bij ons horen, en Popje, Beer, Molly en Billy ook, ze worden NOOIT fergeten!, dankjewel dat je spesjaal naar Bolle zwaait als je naar alle sterren zwaait!, zooo heee en dankjewel voor de snekkies!, het heeft hier al efentjes gereegend maar niet zo erg hoor, alleen ben ik toch maar naar binnen gegaan, want daar kan ik rustig slapen, later fanafond ga ik weer naar buiten, dan zijn Mikkie en het katerjongetje er ook weer, dat is gesellig, en Mikkie en het katerjongetje zeggen ook heel erg dankjewel!, mijn mensen zeggen dat de aardbeien heerlijk zoet zijn, en dankjewel daarvoor en zeker ook voor de knuffels, daar zijn ze heel blij mee!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, voor jau en Molly en Dropje heb ik snekkies in de form van een hart gemaakt, voor de nijntjes heb ik een hart van blouwe bessen gemaakt, en voor je mensen een taartje in hartform, met framboosjes uit mijn tuin!!

Reacties zijn welkom