Lucky en een hele warme dag

warme dagHoi allemaal, we hebben weer zomer hoor. Ik vind het toch best moeilijk om eerlijk te zijn om het nog allemaal te snappen. Ineens is het weer warm en hebben we veel zon. Ik vind dat best prettig maar als het op het warmst van de dag is, dan lig ik meestal binnen. Het ging stapje voor stapje met de temperatuur en ineens was het een heel warme dag en kwamen er nog meer achteraan. Een paar dagen daarvoor, toen het mooi weer was maar nog niet zo heel warm, heb ik wel wat beleefd hoor, dat wil ik graag aan jullie vertellen! Ik vond het best spannend.

Tuin

Het begon ermee dat mijn vrouw zei dat we visite kregen. Dat krijgen we niet zo heel vaak maar dat is niet erg hoor. Zo af en toe is ook leuk natuurlijk. Nu zijn Molly en Dropje nogal bang van mensen die ze niet kennen, maar ik een stuk minder en dat weten mijn mensen natuurlijk goed. De visite die zou komen, houdt erg van poezels dus ze hoopte stiekem wel dat ze ons zou zien. Nou, dat is aardig goed gelukt, moet ik zeggen. Toen de visite kwam, liep mijn vrouw mee achterom zodat ze in de tuin binnen kwamen. Dat werkt namelijk goed. Dan zitten Molly en Dropje daar vaak en kunnen andere mensen hen ook even zien. Deze keer was Dropje al als een speer naar binnen gerend maar Molly zat er nog. Die ging later wel naar binnen maar daarna was het mijn beurt.

warme dagStruiken

Niks erg hoor want ik ben natuurlijk nogal een nieuwsgierig uitgevallen katermans dus ik wil wel weten wat er buiten gebeurt en moet regelmatig inspekdingesen en weten wie of wat er in mijn tuin zit. Dus ik naar buiten. Visite blij, ik laat me aaien (weet je, ze hadden snoep bij zich dus dat is al een pluspunt) en daarna ben ik, zoals mijn vrouw het noemt, de perfecte gastheer geweest. Nu ja, gastkater moeten we het misschien noemen. Misschien vindt niet iedereen dat even geslaagd maar nu was het een schot in de roos dat ik midden op de tuintafel ging liggen (ja, dat mag ik zo vaak als ik wil van mijn mensen) en wat denk je, natuurlijk recht voor de neus van het bezoek. Dat viel erg in de smaak en ik ben daarna ook nog lekker een tijdje in de struiken gaan liggen. Samen zijn blijft toch het fijnste!

Saame buite

Dat samen buiten zijn was op zich al prettig maar er kwam ook steeds een ekster in de tuin. Die zat op het tuinhuis en wilde duidelijk naar beneden duiken maar ja, die vogels zijn natuurlijk niet gek en hij zag mij ook zitten. Oké, eerlijk toegegeven: ik doe het niet altijd slim als er vogels in de buurt zijn want ik begin dat altijd met mekkeren naar ze. Dat is wel gezellig maar misschien niet zo slim als je er eentje wilt vangen. Dat laatste is me dan ook niet gelukt maar ach, heb wel heel veel plezier gehad met kijken en kletsen met deze warme daggevleugelde vriend. Helaas geen filmpje van maar jullie kunnen je misschien wel voorstellen hoe dat klonk? Ik was wel slim bezig want de ekster landde op de stoep en ik zat achter het zwembad…daar vandaan kon ik hem goed zien maar ik liep ook steeds erom heen zodat ik dichterbij kon komen.
Het zwembad is nog open hoor, we hebben al een heel fijne poolparty gehad met bbq en als er nog liefhebbers zijn om te komen, iedereen is welkom hoor! Zolang het mooi weer is, mag je komen zwemmen! En op visite komen mag altijd. Molly en ik liggen vaak samen op een paar tegels die achter het zwembad liggen. Dat is een zeer fijne plek. Net ernaast gaan liggen kan trouwens ook want de grond is daar lekker koel. Daar lig je rustig, vaak ook in de schaduw en je kunt toch veel zien zoals vogels en er zijn super veel vlinders in de tuin nu. Die vind ik zo geweldig om te zien. Dat hoort bij de natuur zeggen mijn mensen dus dat is toch helemaal goed dan?

Knuffels van Lucky

8 thoughts on “Lucky en een hele warme dag

 1. Hoi Lucky,

  Je hebt weer een hoop beleefd de afgelopen tijd, en het is altijd leuk als er visite komt toch.
  Even checken wie het zijn en of ze nog snoepjes bij zich hebben, dat laatste is altijd heel belangrijk vind ik.
  En ik vind jou heel slim als het om de vogel gaat hoor, want volgens mij wilde je gewoon even kletsen. En dan doe je mekkeren toch, zo hoort dat als je een gesprek aan gaat.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, ja bezoek is leuk en zekers als ze wat lekkers bij zich hebben. Ze hadden ook katjesdropjes voor onze mensen en snoep voor de konijnen, dus aan iedereen was gedacht. Dat is lief hoor! En ja, ik wilde gewoon een gezellig gesprek aanknopen met die ekster, blij dat jij ook vindt dat het zo hoort! Jij komt niet buiten natuurlijk maar jij ziet vast ook wel eens eksters? Die kun je namelijk vanaf binnen ook goed zien hoor.
   Knuffels van Lucky en de rest
   PS, vind jij het ook fijn dat het hele warme nu minder geworden is?

 2. Haai Lucky boy,

  hier is OOPAAAAA
  KEN JIJ MIJ?
  MAG IK OP VISITE KOMEN?
  Hoezo mag ik dat niet vragen?
  Oopa mag alles vragen.
  HOORT IEMAND MIJ?
  Loes waar gaat dit over?
  Wat zeg je?
  Eksters in de tuin?
  Hier wie goo
  Ekster naar links
  Ekster naar rechts
  KEIZERE POTEN VAN DE EKSTEROGEN!!
  Whaaaaaa haaaaaaaa
  Hoe vet is die?
  Wat nou moet ik rustig zijn?
  Omdat het zo warm is?
  Heeft Luudwieg ook warmte dan?
  Wat zeg je?
  Heel veel van zijn mensen.
  Hoolie sunsjein.
  Joe goo joe boy
  Hef fun en keiveel uhm….
  Loes:WOORD!
  Precies!
  Liefde!
  HOOR JIJ MIJ?
  KEIVETTE LIEFDE.
  Zo goed Loes?

  Toedels

  1. Hoi Oopa Floris, natuurlijk mag u komen hoor en breng Loes en Zusje ook gewoon mee! Hoe meer zielen…toch? En u mag dat als senior kat best zelf vragen. We vinden het gezellig als u komt want dan kunnen we samen de polonaise lopen. Dus bij u was het ook zo warm? We zijn hier blij dat het vandaag wat minder warm is en vannacht hebben we veel regen gehad maar nu is het gewoon fijn met het zonnetje erbij. Heel erg bedankt dat u liefde stuurt, dat is altijd fijn en heel lief ook. En kijkt u wel uit met eksterogen? Die doen zeer zegt mijn vrouw maar daar heb ik zelf nog geen erfaring mee gelukkig. Knuffels en zachte kopjes van Lucky voor iedereen bij u thuis!

 3. Heee lieve vriend Lucky, freemd is dat hè, dat het ineens ALWEER zomer is?, ik snap het niet helemaal maar ik ben er wel heel blij mee, en mijn mensen ook, we zijn veel in de tuin geweest nau het nog kan, en ik ben natuurlijk op jauw fantastiese poelparties geweest!, zooo heee dat is echt geweldig, zo een feest wil ik wel elke dag het hele jaar door, het is zooo gesellig met alle vrienden en vriendinnen, en met de nijntjes, en de buurtkatten die efentjes komen kijken, het is echt helemaal top!, en wat zeg je nau, hadden jullie hele lieve viesiete?, en die bracht zomaar snoepjes mee?, en jij durfde gewoon geaaid te worden?, je bent echt een Luckytijger find ik, dat je ook gewoon op de taafel ging liggen, en natuurlijk mag dat, want als je kat bent is het huis ook van jau, of eigenlijk is het huis ook van je mensen, zo kan je het beter zeggen toch?, wat gaaf dqt je gastkater was, maar ik weet dat je dat heel goed kan, want je bent bij de poelpartie ook altijd gastkater, daarom zijn die parties ook zo geweldig!, ik ben zelf meer zoals Molly en Dropje, wij zijn wel gastkaters en poesen maar dan ferstopt, die bestaan ook!, zo een ekster heb ik ook vaak in mijn tuin, die zijn best groot en maken veel lawaai, eerst was ik een beetje bang voor ze maar nau niet meer, doe jij mekmekmek als je er eentje ziet?, ik ga meteen keihard tetteren naar mijn mensen, dat ze moeten komen kijken, maar dan is die ekster meestal al weer weg, gek hè?, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!,, en ik heb voor jau en Molly en Dropje partiemiks gestrooid in de tuin, voor de nijntjes zijn er ferse wortels en voor je mensen heb ik ijskoos met ferse frugten neergezet!!

  1. Hoi Kever vriend, ja we hadden hier ook weer mooi weer en veel zon. Als het dan heel erg warm is, ga ik soms ook binnen liggen maar we zijn ook veel buiten geweest, zelfs ’s nachts omdat het gewoon fijn was. En we hadden fijne visite die lekkers mee bracht. Dat laatste is natuurlijk altijd oké. Ik snap dat je ook prima gastkater kunt zijn maar dan verstopt. Dat is ook een heel belangrijke taak en op die manier kun je alles toch goed in de gaten houden natuurlijk. Ik probeer mezelf wel altijd even te laten zien maar mijn mensen zeggen dat het vooral komt omdat ik nieuwsgierig ben en daarom kom ik tevoorschijn. Dit jaar geen poolparty meer trouwens maar je mag toch altijd gewoon komen hoor als je dat gezellig vindt. Breng ook maar meteen een paar vriendjes meer mee hoor als je dat wilt. Dan kunnen we nog gewoon gezellig samen kletsen en mekmekmek doen tegen de vogels. Dat ze dan soms weggaan snap ik niet helemaal maar ja. Dat is niet anders dan, Dank je wel voor alle kopjes en het lekkers. De konijntjes smullen erg van de wortels maar wij vinden de partymix veel lekkerder natuurlijk! Voor jullie zijn er ook snekkies en kauwsticks en voor je mensen is er jam die ze op de boterham kunnen doen. Ook van vruchtjes want dat vinden mensen lekker, toch? Veel knuffels van Lucky en de rest.

 4. O ja, ik kan op de footoos zien dat het heel warm is!!, doe jij je haaren dan ook altijd een beetje in een soort piekjes, dat er meer frisse lugt tussen kan komen?, ik heb mijn haren nau ook zo!!, heeeeeeeeeel veel zonnekopjes van je vriend Kever!!

 5. Ja, het is erg warm. En mijn haren staan dan altijd een beetje alle kanten op. Dat heb ik anders ook wel eens, dat noemen mijn mensen een piekrug of ze zeggen dat ik een punkkapsel heb maar dat laatste vind ik dan persoonlijk wel weer meevallen hoor. Nu snap ik ook wat je bedoelt: als er frisse lucht tussen de haren door kan, dan is dat inderdaad veel fijner. Zeker als het warm weer is. Ik ben blij dat jij dat ook doet dan weet ik dat zoiets gewoon bij katermansen hoort! Knuffels van Lucky

Reacties zijn welkom