Wat er gebeurt als ik moet overgeefe

overgeefe

Het is koud weer, het is warm, maakt niet uit want ik verhaar gewoon door. En gisteren moest ik overgeefe, het was een haarbal. Gelukkig was mijn vrouw thuis.

Samen

Persoonlijk vind ik: overgeefe doe je samen. Want alleen is het moeilijker, dan doe ik het ook eigenlijk niet. Ik ga nou vertellen over hoe het gaat dus als u denkt daar kan ik niet tegen dan is het beter dat u even een snek gaat eten ofzo.

Verharen

Overgeefe hoort bij verharen. Want als er haren loskomen dan ga je meer wassen en ook harder, en die haren slik je toch in maar je lichaam zegt die wil ik niet. Alleen zoiets merk ik pas later.
Verharen is ook dat ik haren laat liggen op mijn handdoek op mijn kussen op de bank. En verharen is ook dat mijn vrouw me stevig aait en dan heeft ze hele plukken haar, die legt ze naast me neer dus dan kan ik het zien. Ik snap niet dat ik nog vacht heb, er komt nou zoveel van me af, ik had werkelijk waar al lang kaal moeten zijn.

Gefoel

O ja dus overgeefe.
Eerst is er een raar gefoel en dan moet ik op het tapijt staan en iets hebben waar ik op kan overgeefe, kleding of een krant of wat dan ook. Of het tapijt.
Dan gaat mijn lichaam een beetje schudden. En ik foel het ook in mijn bek dat er iets gaat komen. Dan komt de haarbal.
Daarna moet mijn vrouw helpen, want ik heb dan weer een fijn gefoel in mijn lichaam nodig.

Het leefe

Ze gaat dan aaien en liefe woordjes in mijn vacht fluisteren. Ik lig dan op de bank om te ontspannen en ik moet dan bijkomen van de haarbal. Die ruimt zij op want de geur is dan best snel uit de kamer. Als ik ontspannen ben, ga ik slapen en ben ik weer wakker dan moet ik mezelf wassen. Ja en dat is het begin van een nieuwe haarbal. Ik weet het maar zo is het leefe als je aan het verharen bent, daar is niks aan te doen.

14 thoughts on “Wat er gebeurt als ik moet overgeefe

 1. Oh Bert die haarballen zijn echt vervelend!!! Wij hebben er ook last van en voordat hij eruit komt rennen we door de kamer om te kijken waar we hem het beste kunnen neer leggen.!!!!
  En onze Dopey schrikt er altijd van als hij heeft overgegeven.
  Onze vrouw zegt dan ook altijd dat het niet erg is en zij het zal opruimen.
  We hopen dat het verharen snel voorbij is!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 2. Hai Bert. Fijn is dat he, als je hebt ofergegeefe, dat je frau dan je aait. Dan kom je weer tot rust. Want tsja wij katten en poesen hebben nou eenmaal last van haarballen. En dat ofergeefe hoort erbij. Ik wens je een fijne dag lief vriendje en ook aan de rest van de blog. Pootje van mij!

 3. Snik snik… ik ben bang. Ikke furrrhaar nog teets niet. En gewukkig heppik ook nooit puug daan. Ikke wis nie dat het ook stinkiestank doet🙀🙀🙀
  Ooooh ik ga poote nooit te hoefe puuge

  1. misschien is het voor jou anders Dorus, omdat je half Siemees bent en je vacht is ook anders. Dus er is foorloopig helemaal niks om bang voor te zijn!! Ome Bert

 4. Lieve Bert,

  Oofergeefe is nie fijn, offie nou jou haarballe heb of jou eete. Jij wor er alteit eefe nie goed van. En gelukkig hebbie jou vrouw en zij ruim alles weer op. Daarna moet jij wel jou knuffels krijge en lieve woorde van jou troos. Dattie weet dattie er niks aan kan doen. Van mij eigen spuug ik nie feel van mij haarballe. Soms moet ik wel spuuge van mij schrokke en assie antibiootie heb.
  Hoop dat jou ferhaare nu snel foorbij is Bert. Mij erfaring is, alles ga wel foorbij. Maar soms kom het ook weer trug

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, spuuge is spuuge maakt niet uit waardoor of je nou te snel eet of de antiebieootie of het haar, het is gewoon moeilijk. Ik verhaar vandaag weer Loes. Hoe kan dat nou toch de hele tijd zo zijn. Maar ik ga proberen flink te zijn en een dutje te doen misschien is het over erna dat kan best.
   je Bertje

 5. Lieve Bert, ik hoop dat jouw verharen nu snel over is, want overgeefe is niet fijn. Goed dat jouw frau je aait daarna, zodat je helemaal tot rust komt. Aaien en knuffels heb je dan hard nodig! Fijne dag lieve katervriend, knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, rust in mijn lichaam vind ik persoonlijk heel belangrijk, dus dat ik niet zenuwachtig of bang ben, daarom is het aaien zo fijn na het overgeefe, dat foel ik weer wie ik ben en dat het leefe toch goed is. Ik hoop dat jullie ook een fijne dag hebben,
   pootje van
   Bert

 6. Hoi Bert, wij doen het overgeven altijd samen, als de ene een haarbal heeft en moet spugen, en onze vrouw is het aan het opruimen, dan gaat vervolgens een ander van ons spugen, nooit tegelijk , altijd netjes achter elkaar, zo blijft het ook voor onze vrouw een beetje overzichtelijk. Soms doen we het ook ‘s-nachts en dan bij voorkeur in de gang, zodat als onze vrouw naar de badkamer of zo gaat, er bijna in trapt, zo weten we zeker dat ze het gezien heeft. Wij krijgen dagelijks een borstelbeurt, dan komen er ook heel veel haren mee, het is een wonder dat wij zelf nog wat haren hebben. Ook als onze vrouw ons aait heeft ze soms heel veel haren in haar handen. Dat laat ze ons ook altijd nog even zien. Maar Bert, spugen is niet zo fijn, gelukkig wordt onze vrouw nooit boos en krijgen we daarna altijd een knuffel.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. wat goed dat jullie het overgeefe zo met zijn allemaal hebben geregeld dan heb je je eigen mooment en je vrouw kan meedoen door te aaien en het op te ruimen, dan snapt zij ook wie wat heeft neergelegd. Ik vind dat jullie een goed huishouden hebben samen. Mijn vrouw wordt ook nooit boos daar heb ik rust van. En jullie vast ook,

   pootjes van Bert

 7. Hoi lieve Bert, wat een gedoe is het, met dat verharen. Die losse haren zijn al vervelend, wegens dat ze kriebelen. Maar waarom kriebelen ze nou ook nog in je buik? Ik zou zelf veel liever willen dat ik die haren gewoon op kon eten, net als brokjes. Maar ik moet ook overgeven. Bah, daar is niks aan.
  Ben jij ook zo erg aan het verharen? Mijn mensen aaien ook hele plukken haar los, en ik laat ook overal haar liggen. En toch komt er nog steeds MEER haar los! Terwijl het helemaal geen zomer is buiten, het regent hier keihard.
  Ik snap er niks van, hoe dat allemaal zit. Maar ik weet wel dat spugen niet fijn is!
  Lieve kopjes zonder losse haren van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja dat weet ik niet waarom de haren in mijn buik kriebelen en ook al niet waarom het steeds maar doorgaat, ik heb dat ook dat er hele plukken uit mijn vacht komen. Dat is raar. Meestal snap ik de dingen die gebeuren maar nu niet, iets moet er ophouden dat is mijn mening. En dan een beetje verharen als de zon schijnt, dat is gewoon, denk ik. En ook goed,
   pootje van mij
   Bert

 8. Hallo Bert,

  Ikke ben ook pas kort geleden begonnen om mijn winterjas te ruilen voor een zomerpakje. Ikke heb een streepje voor, mijn jas is niet zo dik en verhaar in dus minder en vrouwtje doet mij een paar keer per week goed borstelen. Ze doet dat wanneer ik er om ga vragen en dan wil ik het op de badkamermat, Is ook heerlijk zacht, want in ga er altijd heel intspannen bij liggen hoor. Maar als wij te veel en met de verkeerde borstels worden geborsteld dan gaan we nog meet verharen. Komt omdat er dan weer vlug nieuwe haren gaan groeien.
  Ja al die haren in de buik moeten er door de achteruitlaat of de voordeur weer uit en dan moet je spugen. Mijn vrouwtje vind het eigenlijk erg voor mij, want is hele lijf moet werken om die haren eruit te krijgen. Ik ben wel eer beetje een aparte Jip, want als ik heb gespuugd, en vrouwtje had nog niet gezien waar ik dat had gedaan, dan ga ik haar dat wijzen, zo kan ze het vlug voor mij opruimen. Maar ik spuug ook als ik te vlug mijn lekkere eten opsnoep. Dan moet ik wachten met een nieuw hapje omdat die buik dan even rust moet hebben, ik krijg van nateten hele kleine hapjes tegelijk en mijn brokken staan er altijd. Vrouwtje is reuze blij dat ik altijd goed drink, want van spugen ben je ook weer meer nattigheid uit je lijf kwijt.
  Maar eigenlijk is het een raar woord wat de mensen zeggen, een haarbal, nou bij mij in ieder geval niet hoor, ik maak een soort worst, Een bal kan echt niet door de smalle gang naar mijn bekkie hoor. Maar goed nu genoeg schrijf over spuug doen en gaat vrouwtje haar soepje opdrinken en ik ga een hapje natvoer vragen. Jij met vrouwtje een hele fijne dag en veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van jouw grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, met een dunne vacht ben je gewoon sneller klaar dat is dan weer fijn. Maar te snel eten en spuuge is ook moeilijk en langzaam leren eten lijkt me heel erg moeilijk. Vooral als je trek hebt en het eten is lekker. Gelukkig krijg je steun van thuis dus dan lukt het vast, ook wegens dat je goed drinkt. Mijn haarbal was eerder een reepje geloof ik, nou je het zegt.
   pootje van je vriend
   Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *