Warom ik graag een seeniejor kater ben

seeniejor Als ik bij de ferwarming lig dan denk ik ofer alles na. Hoe het leefe is. Hoe het was toen ik hier kwam. Ofer toen ik kitten was. En dan weet ik zeker, de fijnste tijd van mijn leven dat is nou. Omdat ik seeniejor ben.

Warm

Het is wel zo dat seeniejor zijn ook soms moeilijk is. Als de lucht vol regen zit, dan weet ik dat meteen, ik foel het in mijn botten van de artroosie. Dat had ik niet toen ik kitten was. Toen kon ik gewoon rennen en spelen en oferal op en af en onderdoor, maakt niet uit of er zon was of reege ik deed het gewoon.
Maar nou heb ik een zachte mand en daar pas ik presies in, ik lig er goed.
En ook in de fensterbank lig ik heel graag, dan heb ik de warmte van de onderkant.

Gefoelig

Ik ben nou de laatste jaren gefoeliger geworden, mijn vrouw zegt het ook. Dus alleen zijn is moeilijker, en heel soms moet mijn vrouw toch weg weeges haar werk. Dan ga ik maar slapen. Of op de uitkijk zitten. En als ze er dan weer is heb ik heel erg knuffels en woordjes nodig en de dag erna ook nog inhaalknuffels en meer woordjes.
Eete is ook belangrijker. Ik lust niet alles en soms weet ik niet wat ik wel wil eete. En ik wil alleen eete als mijn vrouw erbij is anders lukt het niet. Dus daar zit ook meer gefoel in nou. Het ging vanzelf, vroeger at ik gewoon en het was lekker of niet.
En als ik me bang foel want eerlijk waar dat heb ik nog steeds, dan foel ik me tien keer feiliger als ik knuffels krijg dan froeger. Dat is ook zo.

Het zijn allemaal dingen waar ik froeger nooit over nadacht, ik leefde gewoon. En nou ik ouder ben, en een warme mand heb, nou begrijp ik het wel. Het hoort erbij als je seeniejor bent, tenminste foor mij wel.

8 thoughts on “Warom ik graag een seeniejor kater ben

 1. Hoi Bert,

  Wat heb je het mooi verteld hoe het voor jou is als je senior bent, je merkt aan de letters dat er héél véél gevoel in zit en dat je nu super veilig bent.
  Lig zelf ook altijd het liefst maar in mijn mandje, die is zacht wegens dat er een fliesdekentje in ligt.
  En als mijn baasje thuis is dan vind ik het nog fijner, net als jij als je vrouw thuis is.

  Vroeger was leuk omdat je meer kon aan rennen en spelen enzo, maar nu is fijner omdat je een zacht mandje en een lieve vrouw hebt.
  En dat is ook super belangrijk.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy,jij snapt het vroeger was fijn op een andere manier dan wat ik nou fijn vind. Het leefe is anders en ik moet dan ook anders worden dan foel ik me in mijn leefe passen. Ik heb nou al feel knuffels gahd,
   pootje
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  jij zeg het heel feel goed van jou eigen. Nu jij seeniejor ben foel jij jou leefe meer. Dattie weet wat jij fijn vin of assie iets moeiluk vin. Jij heb heel feel gefoeles en mij erfaring is, al jou gefoeles doe mee en assie ouwer weet jij zoies. Assie jong ben van jou jeug van teegeswoordig doe jij aan renne en rause. Assie ouwer ben van jou leeftijd doe jij meer aan foele. Dan hebbie knuffels noodig en Saame en dat leefe gewoon is en jou eete lekker. Selluf vin ik ook, soms moet jou vrouw gewoon bij jou eete zijn. Dattie liefe dinge zeg en dan gaa eete fijner.
  Lieve Bert dank jou wel van jou wijse letters en dattie erluk ben en kwesbaar want dan bennie pas sterk. En daarom ben ik eg waar, heel feel trots op jou mij Bert,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje,

   dankjewel foor je steun en dat je het snapt dat ik alteit eerlijk wil zijn ofer hoe het met mij gaat dat is belangrijk, wegens anders ben ik mezelf niet en andere katten moeten ook weten dat je zo kunt zijn als ik, het is kwesbaar maar dat mag best als ik 16 jaar bent,

   je Bertje

 3. Lieve Bert, wat een mooie letters heb je gemaakt, over dat je meer nadenkt en meer kan genieten nau je seeniejor bent, soms kan seeniejor ook moeilijk zijn, omdat je lijf het niet altijd meer helemaal goed doet, maar je gefoel en je hart doen het juist beeter!, dat merk ik ook, ik ben nau ongefeer elf jaaren en ik denk veel meer na dan froeger, ik ben rustiger geworden en ik find alles prima als ik maar bij mijn mensen ben, en dan maar knuffelen, daar krijg ik nooit genoeg van, en ik kan nau ook lang knuffelen want ik hoef niet meer van alles te ontdekken, of achter de dames aan, zoals toen ik nog in mijn froeger leefde, nau ben ik Kever en wil ik knuffels, net als jij, dat je gezelligheid en warmte wilt, heerlijk is dat hè?, ik hoop dat je lekker op de ferwarming kan liggen fandaag Bert, buiten is het kaud, dat heb ik spesjaal voor jau getsjekt, en ik hoop dat je heeeeeeeel veel knuffels en lieve woordjes en lekker eeten krijgt!, ik stuur je ook nog een zachte warme knuffel op, hij is van Kever!!

  1. hoi Kever jij fielt het dus ook dat het leefe nou anders is omdat jij anders bent en ook dat je beter weet wat nou belangrijk is, echt belangrijk, dat moet je leren en daarfoor heb je tijd nodig en dan weet je het, ik foel het ook zo!!
   knuffel
   Bertje

 4. Hoi Bert,
  Wat heb je dat mooi geschreven!!!
  Wij Tica en Izzy zijn ook seeniejor en willen gewoon onze rust, ons eten en onze knuffels.
  Het ravotten wat de anderen doen hoeft voor ons ook niet.
  Ik, Izzy krijg mijn eten op de keukentafel en onze Tica krijgt het op haar vaste slaapplekje dat hoort gewoon zo!!!! Erna wat knuffels en dan weer lekker slapen!!
  Als onze vrouw gaat werken slapen we totdat we merken dat ze op weg naar huis is…….dan gaan we op de vensterbank zitten!!
  Belle, Panda, Moby en Dopey zitten dan al te wachten bij de deur om naar buiten te kunnen.
  Maar dat is niet erg want dan blijft er heel veel knuffeltijd over voor Tica en mij!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi Tica en Izzy o gelukkig jullie hebben dat ook dat je geen gekke dingen meer aan je kop wil, nou ik ook niet!! Rust en knuffels en fijne dingen dat is het beste als je wat ouder bent daar zijn we het ofer eens,
   knuffels
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *