Bram legt het uit: schoen zetten

schoenLieve allemaal, samen spelen vind ik kei leuk. Vooral als het buiten koud is en ik kan lekker warm binnen blijven. Met een touwtje is dat ook kei leuk of met een balletje. Of een muis kan ook nog. Nou is het zo dat Sinnerklaas in ons land is met zijn zwarte pieten. Dees dagen vind ik altijd kei spannend want ik doe ook mee.
Ik mag altijd mijn schoen zetten van mijn vrouw, ooma en manspersoon. Dat is heel spannend want je zet je schoen voor Sinnerklaas. Hoe doe je dat? Ik ga het je vertellen want het is kei leuk!

Schoen

Doen jullie allemaal mee met de schoen zetten? Hier gaan we. Zorg dat je een schoen hebt, maakt niet uit van wie of hoe groot. Er moet wel een snek inpassen dus vraag van je mens de grootste. Dan weet je zeker dat er een snek in past.
Dan zorg je ervoor dat je man, vrouw, ooma of oopa naar de winkel gaat. Je hebt een wit teken vel nodig en wat kleurtjes voor een mooie poottekening. En vergeet op de boodschappenlijst de wortel niet voor het paard. Die vind dat kei lekker. Zoveel wortel vind ik niks aan maar het paard wel. Het heet een ‘winterpeen’. Mijn vrouw zei het. Die weet dat soort dingen kei goed. Als je de spullen hebt, dan gaan we beginnen.

Wortel

schoenMaak op het witte vel een kei mooie poottekening voor Sinnerklaas. Natuurlijk mag je mens mee helpen! Het maakt niet uit wat je tekent, alles is mooi. Misschien kan je twee of drie kleuren gebruiken dan is het speesjaal mooi voor Sinnerklaas. Van me eigen heb ik vier kleuren gepakt. Roze, groen, blauw en rood. Daar heb ik kei mooi mijn naam geschreven, Bram. Dan weet Sinnerklaas dat ik dat heb gemaakt. Oh en de wortel voor O zo snel, het paard, zit er ook bij! Als je bij het tekenen één kleur gebruikt is het ook goed. Alles mag en ik denk dat Sinnerklaas ook alles mooi vind. Je kan ook een zon maken of een hartje. Misschien zelfs een kei koele pootafdruk van je eigen poot maar dees is best moeilijk en misschien kan je dat beter aan je mens vragen. Dat hij of zij even meehelpt met het tekenen van je pootafdruk.
Vergeet de wortel voor O zo snel niet. Dat vind hij kei lekker!
Als je klaar bent met je mooie poottekening dan pak je de schoen die het grootst is, want daar past alles in. De poottekening en het wortel doe je in de schoen voordat je gaan slapen. Want als je slaapt komt Sinnerklaas met zijn pieten langs en dan ruilen ze de mooie poottekening voor een snek of speelgoed. Maar dat doen ze alleen als je echt kei diep slaapt. Je mag niet wakker zijn. Want dan komt Sinnerklaas niet.
En dees is kei spannend want ik kan eigenlijk nooit wachten tot dat het ochtend is en dat schoenSinnerklaas is geweest. Ik wil gewoon meteen in mijn schoen kijken of er iets inzit. Mijn staartje bibbert als ik kei blij ben en dat ben ik want nou ga ik mijn schoen zetten en misschien komt er iets in van Sinnerklaas! Vergeten jullie niet om de schoen klaar te zetten? En je mag echt niet wakker zijn hoor want Sinnerklaas en zijn pieten weten dat gewoon. Hoe, dat weet ik niet. Maar ze weten het gewoon! Ik denk dat O zo snel heel slim is. Dat hij gewoon alles weet. Daarom wil hij denk ik ook een wortel. Wortels zijn kei goed voor paarden. Oooo dus zo zit het. Nou dat denk ik dan. Ik weet dees niet zeker.
Maar voor nu, de schoen staat klaar. Ik ben op de bak geweest en ik heb mijn buik vol met brokjes. Nu doe ik even mezelf wassen en dan ga ik daarna slapen. Heel diep, zodat Sinnerklaas komt!

Lief

Oja, en wat heel belangrijk is, je moet wel het hele jaar, alle dagen, lief zijn voor elkaar. Want dan ziet Sinnerklaas jouw naam in zijn grote boek van liefe poese en katers van dees jaar.
schoenNou eerlijk is eerlijk, ik ben niet altijd lief. Soms doe ik mopperen en grommen. Dat is omdat Mila dan weer eens vervelend doet of ik ben zelf nukkig. Als mijn vrouw komt en ze geeft te veel kusjes op mijn kop dan vind ik dat niet altijd leuk en soms doe ik dan mopperen. Ik denk dat Sinnerklaas dees niet zo erg vind. Maar er zijn ook poese en katers die doen pesten en plagen. Als je dat heel veel doet, dan is dat niet netjes en ook niet lief. Als de andere dan traane heeft dan ben je echt te ver gegaan en dat wil je niet. Dat is wat Sinnerklaas bedoelt met lief zijn.
Maar mij hart is altijd voor iedereen en dat is belangrijk. Dat er overal liefe is voor iedereen. Ik doe mij best! Maar nu moet ik gaan slapen… want je weet waarom… tot de volgende blog en dan hoop ik dat Sinnerklaas is geweest.

9 thoughts on “Bram legt het uit: schoen zetten

 1. Lieve Bram,

  oooh wat hebbie jou spannene letters gemaak. En van mij oog zag ik ook heel feel groote letters en die zei B R A M. En jou letters zijn foor Sinneklaas en jij gaa ons folgenne week fertelle. Sinneklaas is gewees. Ik vin het heel feel spannend en ook dattie durref te slaape weeges zoies gaa ik eg waar nie durfe. Zusje ook nie heb ze mij eigen fertel. Zij is nie gek zeg zij. Kom ze paard dan ook in jou huis? Ooh hobbel hobbel door jou huis en jij slaap. Van mij eigen vin ik zoies heel feel spannend. Misschien assie folgenne week fertel hoe zoies gaa, assie kom met ze paard, dat wij zoies dan ook durref?
  Maar jij heb wel heel feel gelijk Bram, wij moet lief zijn en dattie vrienneluk ben foor elkaar. Zoies doe jij vanuit jou hart want het is belangrijk. Pesse is heel feel nie leuk en jij kan heel feel ferdriet feroorsaak. Dat moetie nie wille, nooit nie.
  Denkie dat Sinneklaas ook mij Garnaaaale uit Fooledam in mij vrouw ze schoen wil legge? Maar wel zonner Schimmel graag, alstoeblief dank jou wel,

  Zachte kopjes foor iedereen van jou faamielie en heel feel nog ekstra foor mij Milaameisje,

  Loesje

  1. Hoi liefe Loes, ik ga het meteen fraage aan Sinnerklaas. Wil je garnaale met of zonder saus? Zachte kopjes terug van ons thuis

 2. Hoi Bram,

  Wat goed van jou dat je de schoen hebt gezet voor sinterklaas, en je hebt het super goed uitgelegd.
  Dank je wel daar voor, ga aan baasje vragen of hij samen met mij de schoen wil zetten.
  Nu weet ik tenslotte hoe dat moet, en dan ga ik héél diep slapen zodat ik ook een sneckje of cado’tje krijg.
  Vind het nu al spannend net als jij, hoop dat je wat gekregen hebt van sinterklaas!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy,
   Nou ik hoop dat je ook een kadootje krijg van Sinnerklaas. Misschien komt hij ook wel op de blog, dat weet ik niet. Ik ga keihard mee duime dat je ook iets krijg. Zachte kopjes, van mij Bram

 3. Heeeee lieve Brammievlinderleeuw, wat heb je het goed uitgelegd, van sinnerklaas en de pieten, ik wist helemaal niet dat katten ook hun schoen mochten zetten, maar nau wil ik dat natuurlijk ook!, mijn vrouw zegt dat ze me gaat helpen met de letters op een papier zetten, net zoals jij dat hebt gedaan, ik find dat jij dat keimooi kan, met al die ferschillende kleuren ziet het er fantasties uit, ik weet niet of ik dat zo goed kan als jij maar ik ga het prooberen, en ik doe er ook zo een grote wortel bij, ik ga sinnerklaas fragen of er weer zon kan zijn, en dat iedereen gesond is en ook lief doet tegen elkaar, mopperen mag best maar niet pesten of bijten!, en ik fraag ook een kouwstikkie!, die deel ik dan met jau en met mijn Milamuis en met Jafita, dat is gezellig toch?, lieve vlinder ik stuur je heeeeeeeeeel veel zachte neusjes en tettertjes, en ik ben onderweg met een tas vol snekkies, naar jau toe, tot zo!!, je Kevermans!!

 4. Lieve Bram, wat heb je goed aan ons uitgelegd hoe we onze schoen klaar moeten zetten voor Sinterklaas. Pasa weet nu precies hoe dat moet en ik zal hem helpen met de tekening. Ik weet zeker dat jij iets lekkers in jouw schoen krijgt lieve Bram want jij bent zo lief geweest dees jaar. Fijne avond liefe Bram. Knuffels van ons.

  1. Hoi liefe Ina en Pasa, ik hoop kei erg dat Sinnerklaas ook bij jullie komt en dat er wat lekkers is. Soms ben ik niet helemaal lief geweest maar wel altijd eerlijk en dat is folgens mij goed voor Sinnerklaas. Zacht kopje van mij, Bram

 5. Geef Sinneklaas snoepies???
  OOOHHH dan moet ik alle groote sgoene fan Pappa hebbe!!!
  En de sguite fan Freee!
  De sgoenies fan Mamma sijn feelste klein dat sie ik nau al.
  Dankiewel foor je goeie tips!!
  Liefs fan Leootje!

  1. Hoi liefe Leootje, ik zou gewoon de grootste schoen pakken die je hebt misschien krijg je dan meer. Ik weet niet hoe Sinnerklaas dat allemaal doet, maar ik denk dat hij dat allemaal gewoon weet. Oja, vergeet de wortel voor OzoSnel niet. Zacht kopje, Bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *