Loesje vertelt over als jou vrouw van jou huis is…

huisLieve allemaal hier ben ik weer van mij eigen en ik doe u iets fertelle ofer fandaag. Mij vrouw is nie thuis in onse huis weeges zij gaa stemme telle. En het is Stemme telle van ze ferkiesing van poolietiek. Zij zeg Loes dan kan jij nie op mij kompjuuter weeges feiligheid.

Daarom wil ik u fertelle, van mij eigen kan ik fandaag nie mij ree-akzie geefe. Deze krijg u morge want dan is leefe weer gewoon en heb ik weer mij eigen stem. Mij vrouw zeg Loes jou stem is mij allerbelangrijkse stem, Saame met Zusje. Dan kan jij zo een dag als fandaag aan van jou gefoel. Assie weet van ons Saame tel wij ook mee. Daar heb wij geen poolietiek foor noodig.

Kijke
huis

Maar ik zeg u eerluk, ik vin er niks nie aan als mij vrouw nie in onse huis is. Jij woon nie foor niks Saame. Ook al doe ik feel aan slaape weeges mij gezond, jij foel jou vrouw is dichbij. Jij hoor jou vrouw door jou huis loope of dattie iets laat falle of zij loop te zinge. Zoies is zofeel gewoon dattie er geen errug meer in heb. Het is fansellufspreekend en jij slaap er dwars doorheen.
Maar fandaag is onse huis stil van ze fertrouwde geluid. Zoies foel jij in jou hart en ik zeg u eerluk, van mij eigen vin ik zoies ook moeiluk. Mij vrouw heb wel gezeg dattie straks weer gewoon naa onse huis trugkom. Dan weet jij straks is leefe weer gewoon en is alle geluid die jij hoor weer fertrouwt. Van mij eigen doe ik nu feel naa buite kijke, misschien kom mij vrouw dan sneller trug. Zij is tog mij mees fertrouwde plekje van onse huis. Zij maak van onse huis een thuis en dat leefe gewoon is. Zoies heet geluk en geluk hoefie nie te telle, maar jij moet het wel koessere.

Waardeer

Misschien herken u deze gefoel wel. Dattie heel feel gek ben op gewoon maar jij staa er nie alteit bij stil. Leefe is fijn assie weet wat er gebeur en wat jij kan ferwachte.
Mij Bert zeg alteit, hij zeg Loes mij fijnse dag is als er niks nie gebeur. Als mij straat rustig is en mij vrouw zit agter ze buuroo. Dat jij weet leefe is stil. Zoies vin ik zofeel mooi en ik vin het selluf ook van mij eigen. Dattie geluk foel in jou hart als er niks nie gebeur. Dattie jou spektaakel nie noodig heb foor sensaazie in jou hart. Dattie jou leefe waardeer foor ze eigen en nie foor ze uitdaaging. Assie ouwer ben hebbie meer erfaring met leefe. Dan weet jij jou hart is jou baasis en nie jou rees van jou leefe. Onse jeug van teegeswoordig denk daar anners ofer. Zij wil renne en rause en leefe bestorme. Selluf vin ik mij storm buite al moeiluk. En jij weet leefe doe alteit ze eigen ding. Jij heb er niks nie ofer te zegge. Assie er wel iets ofer kon zegge zat mij vrouw nou in onse bank en hoor wij haar stem. Nu doe wij aan uure telle foordat zij weer trug is.

Mand

Mij Zusje lig in ze mand in onse bank. Zij is heel feel gek op ze mand. Soms roep zij eefe Mjaaaauwie. Dan weet jij, mij Zusje vin er ook niks nie aan. Onse huis mis ze gewoon en dat onse vrouw er is en ze eigen ding doe. Assie straks thuiskom doe wij allebei heel feel hard meww roepe en het is nie alleen foor eete. Van mij eigen gaa ik dan op mij taafel zitte en mij Zusje staa bij onse deur. Wij doe dan heel feel kopjes geefe en knuffels en mij vrouw zeg hoefeel erg zij ons mis in ze hart. Zoies wil jij gewoon graag hoore want jij bennie van steen.
huisMaar ik doe ook aa-lert zijn weeges jij weet nooit nie hoe jou vrouw thuiskom. Misschien is zij wel heel feel uitgeteld weeges jij kan ook tefeel stemme hoore. Dan doe ik stille kopjes geefe weeges mij erfaring als Mantelpoes. Zorg hebbe foor iemand van jou hart ferleer jij nooit nie. En ik doe onse heele afond op mij vrouw ze schoot ligge foor rust en stilte. SaameΒ  is jou mooise geluk. Seeker assie jou heele dag moet wachte. Assie seeniejorpoes ben weet jij zoies, jij tel jou zeegening!

Dank u wel

Loesje

17 thoughts on “Loesje vertelt over als jou vrouw van jou huis is…

 1. Hoi Loesje,
  Wat heb je weer mooie letters neer gezet!!!!
  Wij begrijpen het helemaal!!!
  Onze vrouw is ook vaak thuis, gezellig met z’n alle saame.
  Een tijd geleden is zij ook een hele dag weg geweest en dat vonden we echt niet leuk!!!!
  We hebben ook bij het raam zitten kijken of ze er aan zou komen maar echt helemaal niks……geen vrouw te zien!!!!!
  Ze kwam thuis toen het al donker was……wat een feest!!!!
  Allemaal knuffelen, erna eten en toen gezellig op de bank.
  En dan weten wij ook weer hoe belangrijk saame zijn is!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ”πŸ”πŸ˜˜

  1. Lieve Panda, Belle, Moby, Dopey, Tica, Izzy, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel van jullie ree-akzie en mij hart is blij. Jullie herken mij letters van mij ferhaal. Mij vrouw kwam gissere weer thuis en van mij hart was ik zofeel blij. Ik dee spinne en Zusje dee heel feel hard Mjaaaauwie roepe en wij heb heel feel aan schootligge gedaan. Wij kreeg ook eete en knuffels maar jullie zeg het heel feel goed. Saame zijn is heel feel belangrijk. En dattie gewoon fertrouw dat jou vrouw in jou huis is. Selluf hoop ik, misschien bak zij ook wel ze ei maar jij kannie alles hebbe…

   Zachte kopjes van mij hart,

   Loesje

 2. Goeiemorgen Loes, dank je wel voor je fijne letters. Bert zegt het mooi; gewone dagen zijn de beste dagen. Gisteren hadden wij hier een paniek avond. Ik wilde naar James Bond kijken en daarom kreeg Pom vroeg haar eten. Toen ik voor de πŸ“Ί zat bleek Sam nergens meer te vinden. Meestal komt ze er gezellig bij zitten. Maar nu niet. Naar buiten geslipt? Nee hoor, mevrouwtje zat in de berging waarvan ik de deur had dichtgedaan. Per ongeluk.
  DaarvΓ³Γ³r rondjes in de regen gelopen, onder auto’s gekeken, nog eens met een zaklantaarn de tuin in geweest.
  Volgens Sam maakte ik me veel te druk. Alleen maar een tukje gedaan in de berging. Niets aan de hand. πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

  Sam en Pom en ik wensen jou, Zusje en je vrouw een prima dag en alvast een goed weekend met véél 🌞 🌞 🌞

  Kim. β˜• β˜• β˜•

  1. Lieve mevrouw Kim en mij dinnetjes Sam en Pom,

   wat fertellie mij eigen nou? Heb Sam ze tukje gedaan in ze berging en toen moes u zoeke en u konnie kijke naa Jeems Bont! Oooh zij heb u gefop lieve mevrouw Kim en zij lag gewoon ze tukkie te doen. Sam was ondeugend van ze eigen en Zusje moet nu heel feel lache van ze eigen. Zij doe zukke dinge ook en als mij vrouw dan rustig zit gaa zij heel feel hard roepe en schrik mij vrouw ze eigen aap.
   Gelukkig heb u Sam weer gefonde en is alles weer gewoon van ze eigen. Gewoon is ze fijnse gefoel en van mij hart ben ik blij. U begrijp heel feel goed wat mij Bert zeg. Gewoone daage is ze fijnse dag. Assie rust heb van gewoon.
   Geef u Sam en Pom mij zachte kopjes en u krijg kopjes foor u heele wiekent. Eg waar,

   Loesje

 3. Hajoooooooooo mamsie.
  Mij frauw isse bes faak thuis. Maar soms gaa se ook weg. En dan seg se,dat ik stoer moet sijn en het huis moet bewaake. En dat kan ikke goet!!!
  Maar asse uwes,wil komp ikke so garrenaaltjes bwenge. Ikke hep fan frauwmamsie de sleutel kweeg. Hihihihi. Kunne we gewijk sentjes,draaje.
  Koeskoes mamsie 😽😽😽

  1. Mij lieve beebie van jou Mamsie ze hart,

   dank jou wel dattie jou Mamsie kom ferrasse met mij garnaale en het heb jou Mamsie rust gegeef. Dattie weet jij ferhonger nie en jou beebie denk aan ze Mamsie.
   Maar jij moet foorsichtig zijn met jou Mamsie ze sentjesmasjies weeges dat assie er zofeel hard op gaa zitte poinke jou sentjes nie uit Mamsie ze masjien durf te koome. Eg waar nie mij beebie. Mamsie moet nu eers ze masjien smeere met ze garnaale-oo-lie.
   Kommie deze wiekent weer mij beebie want Mamsie heb al ze garnaale opgefroote weeges jij moet iets assie alleen ben…

   Koes koes van jou MammaLoesje

 4. Hoi Lieve Loesje,

  Wat heb je het super mooi verwoord en verteld, en je hebt zo heel veel van ze gelijk.
  Mijn baasje is mijn veilige van mijn hart en als hij thuis is dan is mijn leven helemaal goed, maar soms gaat hij ook even weg en dan is het stil en niks aan in huis.
  Ben dan net als jij en Zusje heel erg blij als hij weer thuis is, dan is het weer gewoon zoals het hoort.

  Als je vrouw thuis komt dan is het weer zoals het hoort voor jullie, en dan kunnen jullie weer heerlijk knuffelen en lekker slapen bij je vrouw of op de denk paal.
  Lieve Loesje hoop dat je vrouw snel thuis komt hoor.

  pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   dank jou wel van jou lieve ree-akzie en van wattie mij eigen zeg. Leefe is moeiluk als jou baasje nie in jou huis is. Maar soms gaa zij tog weg Tommy en daar heb wij niks nie ofer te zegge.
   Mij vrouw is weer in onse huis Tommy en wij heb op ze schoot geslaape en wij dee knuffele en er was rust. Dan slaap jij en weet jij leefe is weer gewoon. Hoop dat jou baasje ook heel feel dichbij jou hart is en dat jij jou fijne wiekent heb. Saame met jou baasje en jou deeltijd-baasje. Dan kan jij nog meer geniete…

   Zachte kopjes van mij hart,

   Loesje

 5. Lieve Loes, wat een fantasties mooie letters heb je gemaakt!, en ik find dat jij en Bert helemaal gelijk hebben, over dat het het fijnste is als alles gewoon is, zoals altijd, dat je vrouw thuis is en meteen komt als je miouw roept, als dat zo is kan je pas echt lekker slapen of brokjes eeten of in je denkpaal liggen of naar buiten kijken, ik find er niks aan als mijn mensen er niet zijn, want tegen wie kan ik dan tetteren, en wie geeft me dan een kouwstik?, SAAME is veel fijner, maar ja soms kan het niet anders zegt mijn vrouw, dat kan best maar ik find het niet leuk!!, ik hoop dat je vrouw weer thuis is Loes, en dat jullie goed hebben geknuffeld, en dat je met Zusje bij je vrouw op schoot hebt gelegen, en dat je voor je vrouw hebt gezorgd als ze moe was, en dat nau alles weer gewoon is!, ik stuur jau en je vrouw en Zusje en Oopa ⭐️ heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb de frietuur al aangezet, de frietjes zijn mooi gaudbruin geworden en voor erbij heb ik een grote slagroomtaart gemaakt waarvan iedereen mee kan eeten!!

   1. O, o… gelukkig heb ik een hele grote emmer vol slagroom geklopt!!

  1. Lieve Kever,

   oooh hebbie frietjes met slagroom? Jij weet zofeel wat lekker is en waar jou hart blij van wor. Dank jou wel en ik zeg jou eerluk. Gissere kwam mij vrouw heel feel fermoei in onse huis en toen heb wij alle frietjes Saame opgefroote. En Zusje dee ook mee en zij riep heel feel hard Mjaaaauwie en jij zeg het zofeel goed. Jou mense en onse vrouw hoor gewoon in onse huis. Teege wie moetie anners tettere en zowals jij selluf zeg. Jou mense serfeer jou eigen kouwstik en zij zorg foor jou eigen en foor jou geluk. En jij zorg foor jou mense ze geluk en zo is leefe gewoon. Zoies kan jij op jou poot naa telle. Het is fansellufspreekend eg waar!
   En wij heb ook op mij vrouw ze been geslaape en ik dee spinne en rolle. En er was geluk en alles was fijn. Nu is leefe weer gewoon Kever, zowals mij Bert zeg. Er gebeur nu niks en dan kan jij nog meer geniete van slagroom en dattie frietjes eet.
   Dank jou wel foor dattie mij eigen zofeel goed begrijp en van al jou letters,

   Zachte kopjes van mij eigen, alstoeblief dank wel,
   Loesje

 6. Lieve Omasjakcentjes thuis samen is het mooiste wat er is. Passe u goed op Zusje en ik finsse wel als u fjouw thuis komsse u en Zusje eksja lekkers hebsse furdiend en daarna met zijn allen heerlijk megaknuffelen.

  1. Mij liefe Faaletienooo,

   dank wel dattie zofeel lief aan jou Ooma van jou saksentje denk. Mij vrouw kwam heel feel moe van ze uitgeteld zijn in onse huis en ik dee eers kopjes geefe en toen heb Oomasaksentje hel feel hard geroepe foor ze eete. Want Oomasaksentje heb ze heele groote stem assie wil.
   Trekkie wel jou nette bjoekie aan deze wiekent weeges assie straks tjouwt ben kannie ook nie ouwe kloffie aandoen.
   Kommie deze wiekent met jou pappies? Jou Oomasaksentje moet ze sentjesmasjien reepeere…

   Koesie van jou Oomasaksentje foor jou en alle krullies

   1. Oma Sjakcentjes ik hebsse een net bjoekkie en natuurlijk komsse ik se weekend. En we neemse al onse sjoentjes mee foor Katteklaas en we singe en we singe en we sijn so blij dat Katteklaas er is. Ik hebsse eksja fet foor se sjentjesmasjien

 7. Lieve Loesje, wat heb je weer mooie en wijze letters geschreven. Ik vind jou en Zusje best wel stoer dat jullie op het huis passen als jullie frau ff weg is. Dat is niet gezellug he als zij niet thuis is. Pasa vind het ook niet leuk als ik weg ga, ik vertel altijd waar ik heen ga, boodschapjes doen, zo terug, of naar de mensen witte jas. Hij wil altijd mee, loopt voor me uit en als ik de deur open doe gaat hij de gang op. Er kan niks gebeuren hoor want er zijn allemaal gesloten deuren. Hij vindt het toch eng en gaat dan vlug terug, als ik terug kom is het knuffelen en tassenkontroole. En dan is alles weer goed. Knuffels van ons voor jullie lief dinnetje.

  1. Lieve mevrouw Ina en mij vriendje Pasa en mij Sterre dinnetje Floortje,

   vin Pasa er ook niks nie aan als u weg gaa van u huis? Hij heb heel feel gelijk maar selluf vin ik. Pasa is ze sjentelman weeges hij breng u eigen naa u deur als u gaa. Selluf doe ik zoies nie maar mij vrouw kom ons eigen knuffels geefe en dan zeg zij waar zij naa toe gaa. En gissere von ik er niks nie aan en ik dee hard roepe. Maar nu is mij vrouw thuis en onse leefe is gewoon en mij vrouw zeg kijk us wie er foor onse deur staa en het is mij wiekent.
   Hoop dat u geniet van Saame lieve mevrouw Ina en ik stuur wiekentkopjes van mij hart,

   Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *