Wanneer een knuffel niet zomaar een knuffel is

knuffel

Ik laat heel veel met me doen, en dat is ook mijn karakter maar soms gebeurt er iets waardoor ik denk: moet dat nou. Dat heb ik als een knuffel een knuffel is en ook iets anders.

Friemelen

Wat ik beifoorbeeld heel fijn vind dat is aan de zijkant van mijn kop geaaid worden. Met een paar vingers. Of met eentje. Dus zacht en langzaam en dat mijn vrouw een soort streepjes in mijn vacht maakt. Vaak komt er dan ook friemelen achter mijn oor bij. Vind ik ook superfijn.
En dat weet ze.
Dat ik dan niet helemaal oplet bedoel ik.

Nou is het ook zo dat ik een hele tijd geleden een ooperaazie aan mijn tanden had. Ik moest ervoor naar de dokter en ik kreeg prikken en van alles. Dat was een moeilijke tijd. Dus ik denk er liefer niet meer aan.
Maar mijn vrouw wel, hoor.
En dat weet ik weer.

Truukje

Want soms als ze denkt nou Bertje let niet op, dan probeert ze tijdens een knuffel op mijn wang presies mijn wang op te tillen om naar mijn tanden te kijken. Serieus waar dan ben ik meteen uit de ontspanning dat is op de foto goed te zien. Dat ik foelde: dit was toch een knuffel o nee toch niet.

Het is een truukje. Ik vind er niks aan. Dus mijn tanden laat ik helemaal niet meer zien. Ze mag kijken als ik gaap en dan ook maar even. Toen laatst de dokter hier was, wilde zij ook al mijn tanden zien. Ze is heel snel met haar handen dus dat was even raar en moeilijk en toen was het klaar. Dus dat was niet van zullen we knuffelen Bert.

Erfaring

Ik heb het altijd door, wanneer er iets is dat niet klopt. Dat is mijn instinkt en ook mijn erfaring met samenwonen. Bertje laat zich niet foppen dat wil ik even zeggen.

20 thoughts on “Wanneer een knuffel niet zomaar een knuffel is

 1. Heel goed Bert, dat van dat niet laten foppen. Hier probeert onze vrouw dat ook wel eens, dan doet ze net of ze ons wilt aaien en dan kijkt ze gelijk stiekem in ons bekkie of in het geval van Oliver naar zijn kale plekjes, of dat hij zijn buikie niet kaal heeft gelikt. Wij trappen daar ook niet meer in en voelen het gelijk als het een andere knuffel is dan gewoonlijk. Wij denken inderdaad dat dat ons instinkt is en wij kennen onze vrouw, net als jij jouw vrouw, inmiddels wel een beetje en voelen het gelijk als het anders is dan normaal.
  Heel veel pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. dus bij jullie gaat het ook al zo!! Olivier zijn buik is toch best prifee dan wil je niet dat er de hele tijd naar gekeken wordt echt niet ook al is het misschien voor zijn gezond. Soms is het best moeilijk om met een vrouw samen te wonen echt waar!! Dat snappen jullie ook!!
   pootjes voor iedereen

 2. Hajoooooo oompie.

  Ooooh uwes hep gwoot geweik. Wat in uwes bek gebeur is pjiefee. En dat gaa een anner nies aan.
  Weet uwes wat ook een superwekkere aai is?
  Ikke wig sjoms naas me frauw. En dan foel ik opmijeens vingers tege me keeltje. En opmijeens een hewe hand. En dan gaat frauw frijffe langs me keel!!
  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOH sjo wekker. Dan wor ik hewemaal sjap hihihi.

  Maar ikke weet wat uwes betoel met datte se je inne gaatje hauwe. Mij ene oog twaant teets. Niet wang hoor, teets heel kort. Maar iedewe keer kijke se me so eng aan.
  Pootjes 🐾🐾

  1. hoi Dorus ik heb dat ook van een oog dan komt er een friemel in en de dokter heeft een keer gezegd dat het komt van vroeger dat ik niesziek was geweest en dat dit nou voor mij gewoon is. Dat hele enge kijken is ook moeilijk voor je dat snap ik!!
   pootjes
   Oompie Bert

 3. Nou zeg! Dat doet ze hier ook.

  In maart van dit jaar heb ik ook een operatie gehad. Het was in mijn mond niet goed, dus het moest. Ik heb nu nog maar 9 tanden. Als ik naast haar zit en gaap, gaat ze snel kijken. Ik weet nu al dat ik in februari op controle moet. Want ik heb verminderde weerstand, dat komt dat ik als baby buiten was geboren.

  Het is wel belangrijk om een beetje mee te werken, Bert, dat is het moeilijkst maar ook het makkelijkst omdat ze dan snel klaar is er het dus niet lang duurt, maar ik geef toe, ik werk ook nog niet erg mee.

  1. hoi Tjessi, negen tanden is best veel want Loes heeft veel minder en dat gapen en kijken is soms best moeilijk dan kun je toch niet echt ontspannen vind ik. Loes heeft ook die ooperaazie gehad en een paar keer. Ja meewerken is belangrijk maar mijn gefoel wil dat niet altijd,
   pootje van
   Bertje

 4. Goedemiddag lieve Bert die zich niet laat foppen. Dat heb je weer mooi beschreven Bertje, en zo herkenbaar. Nu begrijp ik het dat als ik iets wil doen dat Floortje niet leuk vindt zij onmiddellijk argwaan krijgt. Jullie zijn nog veel slimmer dan ik dacht lieve Bert. En dat is mooi, vind ik. Ik heb weer wat geleerd van jou, je bent een wijze katerman. Nog een fijne dag saampjes. Kopje en knuffel van Ina en Floortje

  1. hoi Ina en Floortje, ja een kat heeft verstand en instinkt en ook lefenservaring dus bij elkaar snappen we gewoon veel van wat er komt. Iets langzaam doen of heel snel is dan het beste dat is voor iedereen weer anders geloof ik,
   pootje van
   Bertje

 5. Hoi lieve Bert, goed dat je je niet laat foppen en dat je dat ook opschrijft, dan kan je vrouw het lezen en dan weet ze dat en hoeft ze niet meer te proberen naar je tanden te kijken, mijn vrouw deed dat wel eens bij Bol en die deed ook altijd zijn mond op slot, ik laat wel naar mijn tanden kijken, de hele tijd zelfs, en nau dachten mijn mensen weer dat ik te veel tanden had!, hoe kan je nau te veel tanden hebben?!, ik laat niet in mijn oren kijken, ik had op straat iets in mijn oren dat heet oormijt, jakkie dat kriebelt, ik heb het al lang niet meer maar mijn oren zijn toefallig helemaal alleen van mij!! en niet van mijn mensen, ook niet als ze een truuk doen!, lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi Kever, dat heb jij weer! Dan doe je mee en je laat je tanden zien en dan is dat weer niet goed. Ik ben ook gefoelig aan mijn oren. Daar wil ik niks aan alleen soms wat aaien en dat er liefe woordjes in komen verder niks. Maar ze zijn van mij en jouw oren zijn van jou alleen het kan ook iets van je geestelijk gezond zijn, daar moet je als katerman eerlijk over zijn.
   kopje van
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  jij ben mij wijse katerman en jij laat jou eigen nie foppe. Maar assie katerman ben of jij ben poesedame moet jij alteit aalert zijn. Mij vrouw heb er ook ze handje van Bert. Dattie lig te slaape en dan kom ze inees knuffele. Jij heb jou oog nog nie oope of mij vrouw is al beezig om mij oog schoon te maake. Ik vin er niks aan maar jij heb er niks ofer te zegge.
  In mij bek laat ik mij eigen nie kijke en mij buik is mij priefee. Soms maggie wel zachjes aai geefe maar van mij eigen wil ik geen pollenêsse aan mij buik.
  Mij vrouw zeg Loes het is foor jou beswil maar mij beswil is mij nie gefraag. Soms moet jij wel foor jou eigen opkoome Bert, maar ik moet het wel leere want mij vrouw ken mij eigen zo goed.

  Liefs van jou Loesje

  1. ooo wat erg liefe Loesje, als je slaapt, dan kun je toch niet echt diep in de ontspanning want je gefoel is steeds wat gaat ze doen. Ik vind dat moeilijk wat je zegt van bestwil. Het is fieloosofie en dat snap ik niet altijd. Misschien kun je er een keer over schrijven dat van bestwil en voor jezelf opkomen.
   veel liefs van
   Bertje

 7. Lieve Bert,

  Wat een herkenbaar verhaal schrijf jij vandaag. Hier doet onze vrouw dat ook regelmatig. Wij zijn allemaal al een aantal keren bij de dierenarts-tandarts geweest en daarom controleert onze vrouw of alles nog goed is. Ja en daar hebben wij natuurlijk allemaal een ontzettende hekel aan. Ze doet het ook bij Fenneke en die heeft niet eens meer tanden. Onze Lisette van 19 jaar heeft nog heel sterke hoektanden. Zij bijt onze vrouw dan gewoon stevig in haar vingers. Dat doet ze ook wanneer ze medicijnen krijgt. Je zou denken dat onze vrouw daar iets van leert en voortaan niet meer in haar bekje kijkt. Maar nee hoor, het gebeurt elke keer weer opnieuw. Maar gelukkig krijgen wij na zo’n controle altijd wel een stevige knuffel of iets lekkers te eten.

  Veel liefs van Cindel, Jillie, Ivar, Fenneke en Lisette en een aai van onze vrouw.

  1. Hoi Cindel, Jillie, Ivar, Fenneke en Lisette nou zeg ik even spesjaal tegen jullie vrouw: wij katten snappen dat soort dingen!! En dan mag het lekers best wat meer zijn dan anders echt waar. Ik weet ook dat het gezond belangrijk is maar ik weet ook wat Lisette foelt dus dat is er ook.
   pootjes van
   Bertje

   1. Hoi Bert,

    Lief dat je je zorgen maakt over ons of wij wel genoeg lekkers krijgen, maar wij krijgen hier echt heel lekker te eten. Wij : Jillie, Lisette, Cindel en Fenneke zijn namelijk perzen en daarom hebben wij een andere vorm van kaak dan “gewone” poezen. Daardoor hebben wij ook wat eerder last van tandsteen. Wij krijgen daarom speciaal rasvoer ( mousse ) en perzenbrokjes ( die zijn extra klein ). Snacks lusten wij niet, waarschijnlijk omdat die te groot zijn. Zelfs gistsnoepjes zijn te hard en te groot voor ons. Maar wat kattenmelk lusten wij wel : dat is onze snack.
    Ivar is een “gewone” kater en hij lust alles : gewoon voer en snacks.
    Een pers wordt gemiddeld 14 jaar, vandaar dat wij het zo bijzonder vinden dat Lisette deze maand 19 is geworden.

    Liefs en een knuffel van het vijftal.

 8. Goed zo Bert dat je je niet laat foppen!!!
  Ze denken dat we het niet in de gaten hebben maar vergeten dat wij een stuk slimmer zijn!!!!
  Hier probeert vrouw dat ook wel maar lukken doet het niet!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. En ze blijft het vast ook proberen dat heb ik thuis, net of ik dat soort dingen niet onthou!!
   knuffels terug

 9. Hallo Bert,

  Och och, het is wat met onze vrouwtjes of baasjes, ze doen denker ik allemaal wel ergens aan ons friemelen, zogenaamd lekker knuffelen. Maar ondertussen zijn ze net als onze witte jas, kijken en controleren.
  Mijn vrouwtje kan dat ook heel goed. Min vrouwtje doet heel veel ribben en ruggenwervel voelen, zou ze nou echt iedere keer tellen of er niet wat botten uit mijn lijf zijn verdwenen en ze voelt ook vaak op mijn rug bij de schouders, daar zit een bult en voelt ze of die niet groter wordt, Die bult is niets ergs hoor Tante Ans had er een keer met een hele dikke naald in geprikt en er wat uitgehaald en na laten kijken en er ook foto’s van gemaakt. Het is allemaal goed, maar ja vrouwtje moet het in de smiesjes houden. Och ze hoeft nooit te controleren of mijn nagels goed van grote zijn, ik laat haar dat zelf wel weten, ik doe altijd met mijn poot aaien door haar snuit of trappelen op haar benen als ik op schoot ga liggen, als ze au au roept weet ik dat mijn nagels weer geknipt moeten worden. Nou dat klusjes vind ik helemaal niet erg, zelfs fijn, want lange nagels lopen niet fijn en met spelen blijf ik dan altijd overal aan haken. In mijn oren en bekkie kijkt vrouwtje heel soms maar. Bekkie ziet ze beter als ik grote geeuw doe en oren kan ze goed kijken als ik dutje doe of bij haar lig.
  Och Bert het is bij mij meer kneden dan knuffelen die controles, maar het is wel goed dat ze het doet, want zo weet ze wanneer er iets fout is en ikke naar Tante Ans moet.
  Maar met knuffelen en friemelen hebben onze mensen snel iets ontdekt hoor.
  Ikke en een gemakkelijke Jip zegt vrouwtje en ja ikke lig if zit wel te genieten van al dat kriebelen. Nu ga ik op schoot een dutje doen en kan vrouwtje zelf weer op de laptop tiepelen. Grote knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat doet je vrouw toch veel en wat laat je het toch goed toe. Dat is perzoonlijk, zelf ben ik daar anders in. Je vrouw zegt dat je gemakkelijk bent dat is mooi want dan is alles fijner voor jezelf en voor je vrouw, ik snap alleen niet waarom ze je ribben telt en ik wist geeneens dat dat ook nog kan!!
   poot van je vriend
   Bert

   1. Hoi Bert, hier nog even vertellen waarom ze mijn ribben wil voelen en de knookjes van mijn rug. Als je die kan voelen dan ben je goed aan het gewicht. Kijk dan hoef ik niet steeds de controle van de weegschaal. Poot van je grote vriend Jip

Reacties zijn welkom