Minnie over wat ze deed tijdens de kersedagen

Minnie

Voordat ik ga vertellen wat ik deze week heb meegemaakt, heeft mensenoma mij nog iets ingefluisterd in mijn poezeoortje. Zij en mensenopa hebben niet op reis gekunt dit jaar en veel binnen moeten zitten. Maar de blogjes van jullie katjes is voor hun iedere keer weer een lichtpuntje. Dus Bertje, Doorie, Loesje, Bram, Bolle/Kever en de drie T-tjes bij deze heel veel knuffels van mijn mensenopa en oma.

Kattekerstpakket

MinnieDan ga ik het nu over de afgelopen dagen hebben. Omdat ik nou werk heb want ik schrijf voor de blog had ik volgens frau ook recht op een kerstpakket. Een kattekerstpakket. En wat zat daar dan in? Nou erg jammie, kaastoktok snoepjes heb ik gehad van meneer Whiskas. En van meneer Felix feestnoepies. Die zijn met allemaal verschillende vissmaakjes zoals sallum en tonein. Ik kreeg er een paar zo uit de hand om te eten. Vroeger vond ik dat eng. Nu niet meer. Lekker opsmikkelen. Er werden er ook een paar op de grond gegooit. Zodat ik er als een prooi achteraan kan gaan. Ga ik eerst links of ga ik eerst rechts of ga ik toch het snoepje in het midden vangen. Uiteindelijk smikkel ik ze natuurlijk alle drie op haha.
Op eerste kersemusdag ging frau weg. Dus toen heb ik lekker in huis rondgerend en kerstliedjes gemauwt. Tot ze thuiskwam. Toen kreeg ik een kerstwiekent snek. Met een biesondere combinatie echt hoe komen ze erop zeg. De snek was een soort patee van kipsmaak en palingsmaak door elkaar heen. Dat moet een kat bedacht hebben dacht ik meteen, een mens kan zoiets niet verzinnen. Want het was echt vet lekker joh. Ik had het zo opgesmikkeld.

Katdootje

Maar de kerstwiekent snek was niet het enige wat ik kreeg. Want mensenoma had een katdootje voor mij gekocht. Het is een vis van stof. En als je erbij in de buurt komt of met je pootje op tikt dan gaat de staart bewegen. Leuk joh! Nou daar ging mijn oer wel van aan. Ik wilde de vis meteen vangen. De vis is lekker groot zodat je ook echt wat in je pootjes hebt. De stof is stevig zodat je het niet meteen stuk bijt. Of nou ja, misschien als je heel erg wild bent en denkt dat je een tijger bent, dat ie dan wel snel stuk gaat. En dan zit er dus ook nog ketnip in. Dus ik werd ook een beetje high van de vis. Daarom mag ik er niet te lang meespelen. Want te veel ketnip is niet goed voor je. Daar weet Loesjedinnie alles vanaf hihi.
Tweede kersemusdag was Minniedag. Het begonnen met uitslapen bij frau op bed en onder het dekbed. Daarna lekker op schoot gelegen, geaait worden, af en toe een brokje eten. Ff de trap op en af rennen en daarna weer tsjillen op schoot. Ik wilde zelfs een beetje op mijn buikje gekrabbeld worden. Enne helemaal superdeluxe was dat ik weer een wiekentsnek kreeg. Niemand is vast zo verwend als ikke.

Acht

Over een paar dagen is het nieuwe jaar. Ik hoop dat er dit jaar minder boemies zijn en dat dat ook zo blijft. Dan kan ik namelijk gewoon op schoot of in mijn mandje liggen en hoef ik niet steeds weg te kruipen onder tafel of bed van de schrik. In het nieuwe jaar word ik acht. Zo hee dat is toch al hard op weg naar een seenioor poesje of niet dan? Maarre van binnen zal ik altijd een kitten blijven hoor.
Lieve poezen en katers jullie krijgen van mij allemaal een lief kopje en pootje. En tot in 2021 met hopelijk nog heel veel blogs!

17 thoughts on “Minnie over wat ze deed tijdens de kersedagen

 1. Hoi Minnie! Wat lief van jouw mensenoma en opa. En wat ben jij verwend zeg. Die vis is echt cool. Wij hebben ook vissen maar die bewegen niet. Nou ja, die moet je zelf bewegen.

  Je zou niet zeggen dat je al 8 wordt hoor. Wij worden 3, 3 en 2 volgend jaar. Dat is ook cool.

  Wij hopen ook op minder vuurwerk. Dat mensen luisteren naar het verbod. Tjilla wordt er zo nerveus van, dat is niet leuk.

  Tot in 2021! Kopjes en pootjes voor jou en ook voor je mens en het mensenoma en opa 😺

 2. Hallo Minnie,

  O jij hebt ook de eerste Kersemusdag op jullie huis gepast, ikke ben alle 2 de Kersemus dagen Jippe oppaskater geweest, vrouwtje moest de 1ste dag werken en de 2de dag moest ze heel ver weg en kwam pas in de nacht terug. Maar ik had als kadoo een groot wiewkussen gekregen en natuurlijk ook een lekker snekje.
  Ja ikke hoop ook dat er geen of weinig vuurwerk geboemsd wordt, ik ben er heel erg bang van en ik neem al 7 weken bachbloesem druppels die speciaal voor mij worden gemaakt voor mijn bang zijn. Vrouwtje gaat nooit weg met de Oud en Nieuw en ik verklap jou een geheimpje, e is ook bang van vuurwerk, sssstttt hoor.
  Ikke ga nu vrouwtje helpen met de boodschappen opruimen, maar vooral controle doen of e het goed heeft gedaan.
  Minnie jij en vrouwtje een rustige jaarwisseling en heel veel gezond en gelukkig 2021 van vrouwtje en mij. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van vriend Jip

  1. Hoi Jip. Sttt mijn frau vind al het geboem van vuurwerk ook maar niks. Alleen de kleurtjes vind ze mooi. Ik ook wel. Pootjes en knuffels voor jou en je vrouw terug!

 3. Lieve Minnie, wat heb jij fijne kersedagen gehad, en zoveel heerlijke kadootjes. Wij hopen ook dat er geen vuurwerk knallen komen tijdens de jaarwisseling , Floortje is er niet echt bang van maar ze vindt het niet leuk. En wij mensen ook niet, veel te harde knallen. Lieve Minnie poes,
  Floortje en ik wensen jou en jouw mensen een rustige jaarwisseling en een gelukkig 2021. Ook voor alle vriendjes en hun mensen . Kopje en knuffel van Ina en Floortje .

  1. Ikke ben er ook niet bang van, maar luide geluiden doen au aan mijn oortjes. Jullie ook een heel fijn 2021!

 4. Hoi dinnetje Minnie, zo te lezen heb jij fijne kersedagen gehad. Wij hebben ook heerlijke snekkies gekregen en ook katdootjes. Kussentjes met ketnip erin , en speelgoedmuizen.
  Wij houden ook niet zo van dat geboem hoor, meestal kruipen wij dan met zijn allen onder het bed.
  Lieve Minnie wij wensen jou en je vrouw, oma en opa een rustige jaarwisseling toe, en een gezond en gelukkig nieuw jaar.
  Pootjes en knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje.

  1. Frau en ik wensen jullie dat ook. Enne ik hoop dat ik dit jaar gewoon op schoot kan blijven liggen. Ketnip is echt zo tsjill he. Pootje van mij!

 5. Hajoooo tante minnie. Mij mensen waare thuis mette de kers. Se furrtwauwe me, denk ik, met de keesekwans aan de deur.
  Ooooh heppuwes ook kersekattoos kweeg? Ikke ook hihihi
  Heeeeeeeeel feel peeltjes en noepies. Goet foor me mannetietjes hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hajoo Doorie! Gaafe vis heb ik gehad he. Enne lekker veel noepies voor m’n minniepuikie hihi. Een fijn 2021 voor jou en je mensen!

 6. Lieve Minniedinnie,

  hier is Loesjedinnie van mij eigen. Wat bennie feel ferwen met jou kersedaage lieve Minnie. Mij buik ging zofeel tekeer van jou paatee met jou kip en mij paaling. Ooooh Minnie, jij ga er van knorre en jij moet ook spinne assie soies krijg. Jij weet nie wat jou eigen oferkom assie soies krijg. Dan weet jij zeeker, jou vrouw vin jou eigen zofeel lief dattie jou fereen met ze paaling.
  En jij krijg jou ketnipvis. Oooh jij ken mij eigen zofeel dattie weet. Loes houw met ze heele kop en ze buik van ze ketnip. Jij moet foorsichtig zijn Minniedinnie. Mij erfaring is, assie nie uitkijk hebbie zo jou oferdoos. Dan breek jou snorhaar af boofe jou prooteesie. Dan kan jij niemeer pootballe want jij foel jou eigen poot niemeer. Maar mij kop weet, jij ben mij slimme Minniedinnie. Jij ben jong en jij ben foorsichtig. Blijfie alteit foorsichtig en assie iets nie lus of jij twijfel aan jou paaling. Jij weet Loesje kom helpe.
  Jij ben jou bofpoes Minnie en ik wil ook nog zegge. Lieve menseOopa en menseOoma, dank wel dattie onse ferhaale lees en dattie er blij van wor in u hart.
  Van mij eigen vin ik, Minnie heb geluk met zofeel lieve MenseOopa en MenseOoma in ze leefe.
  Dank u wel.

  Lieve Minniedinnie jij krijg mij zachte kopjes met sjelei van geluk. En mij hart hoop dattie in jou niewe jaar nog meer paaling met jou kip krijg foor jou buik,

  Loesjedinnie

  1. Liefe Loesjedinnie. Er is nog een beetje kippalingpate ofer hoor ik net fan frau! Enne fijn dat je wil hellupe als ik te haai wor van ze ketnipvis. Heel veel lieve 2021 kopjes voor jou, Zusje, Oopa en jullie vrouw!

 7. Hoi lieve Minnie, wat een fijne kersmus heb je gehad!, met knuffelen en snekkies en een vis!, ik vind je footoo met de vis supermooi want ik zie dat je helemaal wappie bent vam de vis en de ketnippies!, en naar die paatee ben ik wel helemaal benieuwd, dat is een goede kombinaatsie paaling en kip door elkaar heen, dat lust ik ook wel denk ik, ik hoop maar dat er niet teveek BOEMs zijn met dat feest, want als je bang bent is het helemaal geen feest, dat is toch zo?!, lieve Minnie ik hoop dat je nog heeeeel veel blogs maakt, en ik stuur jou en je frau en je mensenoma en opa heel veel lieve zachte kopjes en zachte droge neusjes van mij, Kever!!!, en ik wens jullie allemaal elke dag heel veel geluk en liefde!!!

  1. Hoi lieve Kever. Koel he mijn fis! Ik hoop dat jij ook nog veel blogs gaat maken. Mooie stoere zwarte kat ben je. Heel veel knuffels en neusjes foor jou en je mensen, nu en in 2021!

 8. Lieve Minnie
  Wat ben jij verwend met de Kerstmis!!!
  Maar dat heb je volgens ons ook echt verdiend met al dat harde werken!!!
  En hoe mooi dat mensenoma en opa ook zo genieten van de verhalen!!!!
  Wij hopen ook dat er heel veel blogs komen in 2021…..daar verheugen wij ons al op!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 9. Hoi allemaal! Ow vinden jullie dat ik hard werk hi hi. Frau, die verdiend pas hard de brokjes. Veel knuffels en kopjes voor jullie allemaal!

Reacties zijn welkom