Speelgoedtest: spray met ketnippies

ketnippiesWij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, wat er uit een spray met ketnippies komt en hoe dat is.

Omdat dit jaar stopt en er dan een nieuw jaar komt, vond ik het een goed idee om eens te kijken naar ons speelgoed. Wat hebben we precies, waar spelen we wel en niet mee. Waar zijn we op uitgekeken, wat vonden we eerst wel leuk en nu even niet. Wat wisten we niet meer dat we hadden, maar hebben we wel. Kortom, we gingen inventariseren. Dat is dat je kijkt wat je hebt en of je dat houdt. Vandaag schrijf ik over hoe je oud of vergeten speelgoed weer nieuw kunt maken. Het is heel simpel.

Ketnippies

Bij sommige winkels kun je spray kopen met ketnippies. Ketnippies is spul waar wij haai van worden. Haai is dat je een fijn gevoel hebt of krijgt. We worden er blij en gelukkig van. Het is heel simpel: dop eraf en op je speelgoed sprayen. Dat kun je niet zelf, dat moet je even aan je mens vragen. Het mensenmeisje sloeg wat door want die heeft zowat alles gesprayd. Dat was nodig voor een goede test, zei ze. Ik vond het wat overdreven, maar het werkte wel. Ineens ging ik rollebollen met een speelgoedje waar ik al lang niet mee had gespeeld!

ketnippiesWat ik ervan vind

Ik vind dit wel echt bijzonder. Dat ik ineens met een speelgoedje speel, die ik vergeten was. Dat het net leek alsof ik iets nieuws had gekregen. Ik was blij en haai! Ik heb met het speelgoedje geknuffeld, gerollebold en ik heb erin gebeten. Het was echt weer het speelgoedje wat ik al kende. Hoe kan ik die nou vergeten zijn?

Wat valt mij op?

 • je ziet niets aan het flesje
 •  het flesje ruikt ook niet
 • toch is het bijzonder

Voor wie is het?

Voor elke kat. Jong, oud, druk, rustig. Als je ketnippies lekker vindt, is het echt iets voor jou. Het hoeft niet op speelgoed hoor, je kan het ook op je favoriete deken of kussen laten sprayen. Het kan helemaal hoe jij het fijn vindt. Zo maak je oud of vergeten speelgoed als nieuw. Of je dekentje of mandje weer extra lekker om op of in te liggen. Er zit heel veel in dus je kan er heel lang mee doen. Misschien wil jij elke dag nieuwe ketnippies, of elke week een keer, alles kan en mag.

Mijn oordeel

Wat goed dat dit bestaat! Had ik veel eerder moeten weten, maar dat ik het nu weet, is ook goed. Is het wat voor jou, denk je? Of wist jij dit al. Of was het al voor je gekocht? Ik ga haai het nieuwe jaar in! Wil jij dat ook? Het Kruidvat is een winkel die nu nog open is en het verkoopt.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (lekker hoor!)

ketnippiesWij zijn allemaal op de foto met een vergeten speelgoedje met ketnippies, maar de ketnippies die zie je niet. Tjaiia zie je ook niet, maar staat wel op de foto.

PS. Dit is de laatste test van dit jaar want het is al bijna volgend jaar. Wij wensen jullie veel plezier met Oud en Nieuw vieren. We hopen op een mooi jaar volgend jaar met veel vriendschap, zon en speelgoed.

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

14 thoughts on “Speelgoedtest: spray met ketnippies

 1. Oooooh wat keigaafcool!!!
  Oepsie… hajooo tjilla. Hihihi

  Ooooh ikke hep ook peeltjes waar ik niet meer naar ommekijk. Ikke gaat aan frauw frage offe se ook wil spreeje daarmee. Ooooh eers koope natuurluk. Sommige peeltjes fin ik opmijeens stom!! Maar missjien weer weuk als er een psssst oofer is gewees.
  Juwwie ook een gewukkie nieuwjaar!!!
  Pootjes🐾🐾

  1. Ja, het is echt cool! Ik vraag dan beetje te sprayen en dan word ik haai en ga rollebollen. Ben benieuwd hoe jij het vindt! Pootje!

 2. Hoi Tjilla😃 wat een leuke test heb je gedaan!
  Ik zelf reageer niet op ketniepjes maar ik weet veel van mijn vriendjes en vriendinnetjes wel die worden hotel de botel ervan.
  Geef mij maar Garnalen daar word ik gek van in mijn koppie.

  Knuffel van je vriendje Ollie

 3. Ohhhh Tjilla dat is fijn spul!!!
  Onze vrouw sprayt dat ook op onze speeltjes……zoooooo lekker!!!!
  Wij genieten daar echt van en onze vrouw maar lachen omdat we zo gek doen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja, ik kreeg er hele grote ogen van! Het is echt wel tof dat wij dit gevonden hebben. Gelukkig weten jullie ook al hoe tof het is. Dikke knuffel terug!

 4. Hoi Tjilla,

  Ik heb heel veel catnip kussens en ook een lievelings knuffelmuis. In mijn knuffelmuis doet vrouwtje soms catnip kruimels die je in de dierenwinkel kan kopen en die is ook nog open hoor. In mijn catnip kussens zit spul in en dat blijft jaren goed, vrouw koopt die bij een vriendin die een kattenwinkeltje heeft en je kan het via de internet kopen. Ik verzamel ze en heb er veel, maar ik speel met al de kussens hoor. Vrouwtje mag ze niet wegdoen van mij. Kijk ik doe toch ook niet haar spullen weg al ze er een weekje niet naar kijkt. Ik weet zeker dat de meeste katten en poezen het fijn vinden, maar ja er zijn er ook die er niks aan vinden. Jullie ook een hele rustige Jaarwisseling. ik gebruik al 7 weken bachbloesem druppels voor het vuurwerk, ik ben daar heel bang van. Maar met die druppels gaat het dan veel beter.
  Knufjes voor jullie van vrouwtje en poot en kopje van jullie vriendje Jip

  1. Oh Jip wat erg dat jij zo bang bent van vuurwerk. Ik hoop dat mensen luisteren dat er geen vuurwerk wordt afgestoken maar het mensenmeisje zegt dat er ook mensen zijn die niet luisteren. Ik hoop dat het bij jou in de buurt rustig is. Kussentjes met ketnip gaan wij ook vragen. Knuffels en poot en kopjes terug!

 5. Lieve Tjilla. Wat een goeie test heb je gedaan met de ketnip spray. Ik ga het ook proberen, kijken of Floortje er op reageert want zij is niet zo spelerig. Fijne dag nog en kopje en knuffel van Ina en Floortje.

 6. Lieve Tjilla,

  dank jou wel foor jou goeie riefjoew van jou ketnipjes. En jij heb zofeel gelijk zeg mij vrouw. Zij heb het foor ons ook in mij huis en soms doe ze onse speelgoed spreeje. Of ze spreej op mij denkpaal maar selluf geef ik er nie zofeel om. Soms heel eeve maar alteit als mij vrouw er niemeer aan denk. Van mij eigen vin ik het soms wel fijn om er mij kop teege aan te legge. Dattie langzaam haai wor in jou slaap. Dan ga jij biesonder droome Tjilla.
  Mij Zusje vin het suuperleuk van alles met ketnipjes en Oopa Floris wor soms ook haai in ze kop. Maar dan moet ik goed oplette weeges ze deemenzie.
  Maar dank jullie wel dattie het ons fertel. Van mij eigen hoop ik dattie fijn speel met jullie fergeete speeltjes en dattie ons in onse niewe jaar weer ferras met jullie fijne riefjoew. Dank jullie wel meisjes,

  van jullie tante Loesje

  1. Dankjewel, tante Loesje. Ik ga dat ook eens doen met mijn kop en dan slapen, misschien ga ik dan ook bijzonder dromen. Pootje van mij en ons.

 7. Hoi Tjilla, wat een handige riefjoew, en verkopen ze dat bij die winkel Kruidvat?, dat wist mijn vrouw helemaal niet zegt ze!, ik heb één keer iets met ketnippies gekregen en toen werd ik ook helemaal haai, en twee minuutjes later was ik keibang voor het speeltje, ik weet zelf niet prusies waarom, en mijn mensen ook niet, als ze nu dat speeltje pakken verstop ik me, mijn mensen zeggen hoe moet dat nau in de tuin, daar staan ook ketnippiesplanten, maar die vind ik niet eng denk ik, want ik kan door het gaaaaas al een beetje eraan snuffelen, wat hebben jullie weer mooie footoos erbij, je kan goed zien dat jullie ketnippies lekker vinden!, en ik vind het helemaal top dat jullie in het nieuwe jaar ook riefjoews doen!, veel lieve neusjes voor jullie allemaal van jullie vriend Kever!!!

  1. Ja, ze zag het in die winkel en kocht het. Gelukkig ben je dan niet bang voor de planten in de tuin, want dat zou niet handig zijn. Binnenkort gaat ze weer speelgoed voor volgend jaar kopen. Ik ben ook wel benieuwd hoor! Lieve neusjes terug!

Reacties zijn welkom