Waarom meer dieren een boek moeten schrijven

dierenboek  Waarom meer dieren een boek moeten schrijven, daar wil ik iets over zeggen.  Ik vind het een belangrijk onderwerp. Er zijn al heel veel boeken door mensen geschreven, zodat we weten hoe zij de wereld zien. Nou wij nog.

Ik heb nou zelf twee eboeken gemaakt. De nieuwste is met mijn verkering Loesje. U krijgt het boek gratis bij mijn nieuwsbrief.

Verhaal

Ieder dier heeft een eigen verhaal, maakt niet uit wat je bent of je een vogel of een hond of een kat bent of weer wat anders.  Vooral als je wat ouder bent, dan heb je een verhaal. Een kitten is vooral bezig met gek doen, daar ben je kitten voor. Dan kun je nog niet nadenken over wat je hebt meegemaakt. Dat is je verhaal.  Je leven zoals het geweest is of een ervaring waarvan je voelt, dat was nou voor mij belangrijk.

Boek

Het is best goed als je dan hulp van thuis hebt. Dan kan je vrouw of je man of je mensen samen met je een boek schrijven. Zo heb je dan samen een hobby en dat is gezellig. Wat je dan als dier ook merkt, is dat ze extra hun best gaan doen om jou te snappen. Daar hebben jullie dan thuis ook veel aan voor het dagelijkse leven. Want dan weten ze beter waarom je doet wat je doet, waar het vandaan komt.

Anders

Ik vind als dier kijk je toch anders tegen de wereld aan. Wij kunnen beter slapen en beter ruiken, en we weten meteen of we iemand vertrouwen of niet.

Maar wanneer we met mensen samenwonen, moet je het leven samen doen. Elke dag. Dus dan moet je je aanpassen, mens en dier. En daar hoort dan ook bij dat je elkaar wult begrijpen want dan is het gemakkelijker om rekening met elkaar te houden.

Nou en mensen lezen graag boeken dus ook daarom is het goed wanneer meer dieren een boeken gaan schrijven.

 

 

4 thoughts on “Waarom meer dieren een boek moeten schrijven

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje zegt dat jij gelijk hebt en dat we allemaal een boek zouden moeten schrijven.
  Vrouwtje zou het dan eerder een dagboek noemen met al mijn avonturen en gebeurtenissen die ik heb meegemaakt in mijn leven. Maar ik had hier dan al meer dan 10 jaar geleden mee moeten beginnen. De stukken van de dag zijn het leukste als ze niet te lang geleden zijn gebeurt, dan kan vrouwtje daar geweldig leuk over schrijven, maar na een poos vergeet ze vaak die kleine dingen die het zo leuk maken. Maar ze zegt dat ze jou best wel vaak een grappig verhaal heeft geschreven over mijn streken en ook nog toen mijn grote vriend Boris bij ons woonde.
  Wie weet beleef ik weer eens wat en dan zal ik jou dat beslist schrijven en vrouwtje zal me daar dan bij helpen heeft ze gezegd.

  Bert ga jij nu samen met vrouwtje maar eens uitrusten van de boek presentatie, want jullie zullen nu toch echt wel door de hoefjes zijn gegaan. Jullie moeten nu maar veel gaan bankhangen en veel napraten en knuffelen. Vrouwtje en ik hebben genoten hoor gisteren avond en ik vond het zo tof van je dat je ook wat lekkers had voor ons die een maatje meer hebben, was echt lekker.
  Groeten voor jouw vrouwtje van mijn vrouwtje en van mij een kopje en grote poot. Ik ben super trots op je hoor.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, ja het was best heel veel met het boek, dus ik ga vandaag bijkomen maar ja ik heb ook mijn dingen die mijn werk zijn zoals de straat in de gaten houden. Ik vind het altijd superleuk als je over je leven schrijft en de dingen die je meemaakt!! je vriend Bertje

 2. Hallo Bert, een boek schrijven wij hadden de vraag aan ons vrouwtje gesteld. Zij denkt dat een boek best een goed idee is maar moeilijk. Want dan moeten we gaan schrijven over ons ras en dat is niet echt een boek voor iedereen . Maar misschien dat we het aan Mika of Perle gaan vragen zij hebben alle 2 iets meegemaakt en zijn nu heel erg blij en gelukkig bij Ed. Maar of we dat met 500 woorden kunnen schrijven weten we niet. We gaan er in ieder geval over denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *