Waarom ik superzacht aaien wil

zacht aaien Eerlijk is eerlijk, ik ben een knuffelkater. Dat is gewoon zo. Het betekent dat ik knuffel voor het fijne gevoel maar het is ook, ja hoe zeg ik dat, het helpt ook tegen moeilijke gevoelens.

Dat je je onzeker voelt. Of bang. Of dat je denkt nou heb ik even een knuffel nodig maakt niet uit waarom het zo is.

Nacht

Dat gevoel van noumoethet kan ik ook ’s nachts hebben. Dan mag ik mijn vrouw wakker maken, dat heeft ze gezegd. Dat ik niet moet blijven rondlopen als er iets is maar meteen naar het bed moet komen. Dat doe ik soms.

In het begin durfde ik niet naar de slaapkamer dus toen kon dat niet. Als ze beneden kwam ’s nachts was ik superblij en dan kreeg ik altijd knuffels.

Nou ben ik daaroverheen gegroeid, ik ga ook elke avond gewoon mee naar boven. Dat heb ik geleerd op de een of andere manier.

Overdag

Maar eerlijk is eerlijk, overdag is het gemakkelijker. Dan is ze wakker en meestal zit ze aan haar werktafel en ik ben waar ik zin in heb. Als ik knuffels wil, ga ik dat vragen.

Zacht

Het aller-allerfijnste vind ik het zacht aaien. Eerst komt het gewone aaien, dan ontspan ik en ik moet ook heel hard spinnen. Zo begint het. Daarna zucht ik. Dat betekent dat ik dieper in de ontspanning kom. Dus daarna begint het hele fijne, want hoe dieper je in de ontspanning zit, hoe fijner het aaien is.

Dat moet dan zacht aaien zijn. Met een paar vingers zo over mijn vacht aaien, heel voorzichtig, en over mijn buik en een beetje over mijn kop en achter mijn oren. En dan ook doorgaan als ik heel stil lig, ik bedoel juist dan, want dan geniet ik het allermeeste. En als ik in slaap val, dan nog even doorgaan want ik voel dan nog best dingen en zo slaap ik het fijnste.

En alle moeilijke gevoelens zijn gewoon weg-geaaid. Dat is ideaal.

6 thoughts on “Waarom ik superzacht aaien wil

 1. Oh Bertje, dát klinkt super fijn! Ik heb daar nog geen geduld voor. Maar soms, kom ik s’nachts op bed liggen en dan kan ik het ook. Rustig liggen terwijl ze over mijn buikje en keel kriebelt. En dan ga ik ook gezellig spinnen.
  Kopje!

  1. het kan best met de leeftijd te maken hebben Fietje. Dat je gewoon nog niet de rust hebt. Bij mij is het zo hoe ouder ik word hoe beter ik kan genieten.

 2. Hallo Bert,

  Nou krijg ik ook al weer zin in knuffelen en ik heb net met opstaan en na het buik vullen al veel knuffels gehad, Ja het zal voor ieder poes/kat weer anders zijn. Het is wat jij miauwerd heel ontspannend en als ik moeilijke momenten heb vind ik het ook heel ontspannend en troosten als vrouwtje het doet. Als vrouwtje mij gaat knuffelen vind ik het ook fijn als ze heel zachtjes praat of zingen. Mijn borstelen vind ik ook net een knuffelbeurt, ze gaat dan zachtjes over mijn bontjas, maar als er veel kriebelharen in mijn bontjas zitten, mag ze stevig borstelen hoor, ja want ook ik wil van die kriebel haren af.
  Zo Bert vrouwtje moet nog even voor haar eigen buikvulling gaan zorgen en gaan werken. en is ze vanmiddag weer thuis.
  Jij samen met vrouwtje een fijne dag en knuf van vrouwtje.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, ja dat is ook waar met kribelharen is het weer anders dan mag het ook wat steviger. En dan weer van dat zachte!! poot van Bert

 3. Ik hou ook zo van aaien. Maar soms mag het ruige werk van mij. Dan lig ik naast vrouwpersoneel en dan zeg ik miauw. En dan krijg ik aaitjes aan de zijkant van mijn kopje. Net achter mijn oor en dan gaat ze naar mijn keeltje aaien. OEHHHHH Bert . Zo lekker. En dan lik ik mijn pootjes,zo lekker vind ik dat. En ik lik ook haar hand als ik er bij kan . Maar ze mag niet stoppen hoor .Want dan zeg ik mjek. Alleen durf ik niet op bed te slapen met het personeel .Dat vind ik eng😔

  1. Je keel aaien Katrien? Ik wist geeneens dat het fijn was. Mischien wil ik dat ook wel proberen maar dat weet ik niet helemaal zeker. Op bed slapen hoeft niet hoor als je het eng vind. Ik heb ook dingen die ik niet durf en die doe ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *