Poes Paws heeft 28 tenen

meer tenen   hoi Paws! De Amerikaanse poes heeft een naam die precies bij haar past.  Paws betekent pootjes en de pootjes van Paws zijn speciaal. Ze heeft extra tenen, bij elkaar maar liefst 28 stuks.

Paws is met Jack de wereldrecordhouder meer-tenen-kat. Hoera!

Extra

De Amerikaanse Paws  heeft drie extra tenen op elk voorpootje, en eentje extra op de achterpoten. De Canadese kater Jack heeft zeven tenen op elk pootje. Dat kan dus ook. Voor meertenige katten zijn geen vaste regels, dat je weet het is altijd zus of zo. Het is deel van de charme, dat onvoorspelbare.

Paws kan prima lopen en staan, en ze doet verder alles wat een kat met gewone tenen doet. Dat komt omdat de dierenarts haar nagels goed onderhoudt. Hij doet het zelfs gratis, vast uit beroepsinteresse: hoe vaak krijg je als dierenarts nou de kans om een wereldrecordhoudster te ontmoeten?

Afwijking

Meer tenen is een afwijking van de natuur. Het heet polydactyl en het kan bij alle katten ter wereld voorkomen. In Amerika staan ze bekend als Hemingway katten. De schrijver Ernest Hemingway was dol op deze katten, sinds hij Snowball had – een witte kater. Uiteindelijk had Hemingway ongeveer vijftig meertenige katten, vandaar de bijnaam Hemingway katten.

Populair

In Nederland zijn de katten met meer tenen geliefd, ze zijn als eerste uit het asiel. De meeste mensen vinden het lief en schattig en nemen de extra verzorging graag op zich. Het is een zeldzaam verschijnsel in ons land.

Jake

Nog even over Jake: hij is een roodharige kater met dus zeven tenen aan elke poot. Dat is door zijn dierenarts officeel vastgesteld. Na een onderzoek door het Guinnes Book of World Records werd het bevestigd. Veel veranderde dat voor Jake natuurlijk niet.  Hij voelt hetzelfde als Paws en dat is dat hij gewoon is zoals hij is.

(bron: Iheartcats.com)

2 thoughts on “Poes Paws heeft 28 tenen

 1. Wauwiewauwmiauw. Zoveel teentjes 😳
  Vrouwpersoneel zei gelijk zowhey,dat is veel knipwerk iedere maand

 2. Hallo Bert,

  Och wat maakt het uit hoeveel teentjes je hebt, als je alles gewoon kan doen wat iedere kat graag doet en er met de verzorging geen problemen komen, dan is er toch niks aan de hand. Ja als ik zoveel teentjes zou hebben dan moet vrouwtje meer nageltjes knippen bij mij, maar ik vind nagels knippen niet erg hoor. Maar ik zou dan wel moeten regelen met vrouwtje dat ik dan extra snoepjes krijg. Zie je ik krijg altijd wat lekkers als ik klaar ben met de potenverzorging.
  Nu ga ik naar buiten toe en eens kijken of de vogels er allemaal weer zijn. Ik zie wel de koeien met de kalfjes lopen.
  Bert fijne dag en knuffel van vrouwtje. Poot met de gewone hoeveelheid teentjes en een kopje.

  Je grote vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *