Samen slapen wel of niet en hoe dan

samen slapen Samen slapen is supergezellig, maar ik kan het nog niet helemaal. Ik bedoel, op Feesboek en overal lees ik dat katten op hun mens liggen. Op hun hoofd en op schoot en weet ik waar allemaal.  Dat doe ik niet.

Misschien doe ik het wel nooit.  Mijn vrouw zegt dat het aan mij is om zoiets te beslissen.

Bank

Wat ik fijn vind dat is samen bankhangen. Dan lig ik op mijn kussen en mijn vrouw zit voor de bank op het tapijt met haar arm om me heen. Zo kan ze heel goed aan me kriebelen en zo kan ik heel goed in slaap vallen. Dat is dus win-win.

En soms ligt ze ook op de bank, dan met haar hoofd op een hoek van mijn kussen. Vind ik prima. Vind ik ook gezellig. Dan ga ik voor haar liggen zodat ze niet kan opstaan en dat hou ik vol tot ik een brokje wil eten.

Dus dat is het samen op de bank liggen.

Bed

Op bed heb ik een eigen stuk dat helemaal voor mij is. Dat is een opgevouwen dekbed en daarop ligt een handdoek of een kussensloop. Ik heb sinds een paar weken dat ik voel: doe mij maar een kussensloop.

Bij ons is het zo, ik slaap niet op het stuk van mijn vrouw en zij slaapt niet op het stuk van mij. Soms komt ze er naast liggen. Dat is dichterbij, en dan zegt ze dat we naar elkaar kunnen kijken. Ja, als we slapen zeker. Soms snap ik haar niet, serieus waar niet.

Hangen

Ik vergat nog bijna te zeggen dat we ook  samen hangen, gewoon op het tapijt. Nou het soms warm is gaan we samen voor de ventilator hangen. Naast elkaar. En als ik dan in slaap val dan lig ik nog op mezelf.

Misschien ben ik wel de enige kat in Nederland die het liefste op zichzelf ligt.

7 thoughts on “Samen slapen wel of niet en hoe dan

 1. Nee hoor Bert. Ik durf ook niet op schoot of,als ze in bed liggen,naast ze op bed te gaan liggen.
  Ook ik lig het liefst op mezelf. Naast mijn personeel. Ik heb mijn lekkere wolletjedeken op de bank naast mijn vrouwpersoneel. Je hebt daar foto’s van gezien hoe heerlijk zacht die er uit ziet.
  Ze vinden het hier niet erg hoor. Als ik aaitjes wil dan vraag ik er om en dan ga ik genieten😊

  1. Ja Katrientje, ik weet hoe fijn je op de wolletjesdeken ligt, het is jouw stukje van de wereld en daar voel je je goed.

 2. Goede morgen Bert,

  Wat is het toch fijn dat we niet allemaal het zelfde zijn, wat een saaie boel zou dat zijn.
  Samen slapen hoeft niet te zijn dat je stevig tegen vrouwtje aan ligt in het bed of op schoot hoor. Ik vind dat je anders heel veel, heel dicht tegen en bij je vrouwtje ligt. Dat is echt wel samen slapen hoor. Mijn vrouwtje zegt altijd als ik wil gaan slapen dat ik zelf bepaal waar ik wil liggen en niet zij, maar dat is met alles wat ik wil doen, Een dier en mens moeten niet alles aan elkaar opleggen. Het samen dingen doen moet toch groeien hoor. Toen ik hier net in huis kwam deed ik ook alles niet zo als nu, nee er moet een band, een vertrouwen in elkaar zijn en dat gaat langzaam. Hoe langzamer hoe hechter zegt vrouwtje. Ja nu lig ik het liefste heel veel op schoot, op een kussen naast haar op haar bureau of tafel en op het bed, en als ik het koud heb (Ja ik ben Jip de koukleum) dan onder het dekbed en stevig tegen vrouwtje aan. Soms moppert vrouwtje wel eens dat ik steeds haar plekje in het bed van haar inpik. Ja moet ze maar stil liggen hoor, kijk als zij weer anders gaat liggen dan ga ik ook weer verliggen en hup tegen haar aan. Met gevolg dat vrouwtje op het randje of dwars in het bed ligt. ,Mopperen bedoeld ze niet kwaad hoor, want ze laat me gewoon liggen. Weet je wat ze vaak zegt, Het is een groot Jippenbed en dat zij daar dan bij mag liggen. Nou vind ik goed geregeld hoor. Vannacht mocht vrouwtje helemaal alleen in het bed slapen, ik was in de stoel op de slaapkamer gaan liggen, ik ben dan Prins Jip, want er liggen 4 kussen op elkaar en vrouwtje vraagt wel eens lachend als ik daar lig of ze er een erwtje onder moet leggen en og ik nog geen blaren op mijn billen heb. Ik miauw dan dat ze het maar zo moet laten en dat het heerlijk ligt.

  Dus Bert vrouwtje en ik vinden dat wij als kater/poes zelf mogen bepalen waar en hoe wij willen slapen en dat jij echt wel veel samen met je vrouwtje slaapt.

  Zo nu ga ik weer verder met met ochtend slaapje. Ik heb alles onder controle buiten en binnen en ik kreeg ook nog een hele grote knuf van vrouwtje, ze was heel blij ik heb weer wat natvoer gegeten.

  Bert jij en je vrouw een fijne dag en knuffels van vrouwtje en van mij een stevige poot en kopstootje.

  Je grote vriend Jip

  1. Dat ben ik met je vrouw eens Jip dat wij zelf mogen beslissen waar we slapen. Wij zijn stoere zelfstandige katers. Maar als mijn vrouw vraagt of ik mee ga slapen dan voel ik me zwak in de pootjes worden dus dan ga ik gewoon mee. Het is zo gezellig samen. Ik krijg dan knuffels. Dus nou ja…. je vriend Bertje PS super dat je weer kunt eten

 3. Hoi Bert, ik lig of zit ook liever niet op mijn vrouwtje. Ik heb daar nog been geduld voor denk ik. Wel kom ik s nachts even op bed liggen en dan liefst tegen haar aan. Als ze wakker is word ik heerlijk geaaid en snor ik de hele boel bij elkaar. Maar ze kan niet lang in een houding liggen dus ze begint te bewegen en ik word daar weer onrustig van. Dus na een tijdje spring ik weer van het bed. Kan zij weer liggen zoals ze wil en ga weer beneden spelen of brokjes eten.
  Ik merk wel dat ik mijn vrouwtje steeds meer opzoek en bij haar wil zijn. Misschien als ik ouder ben vind ik het wel fijn om op schoot te liggen….
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje ja het is altijd oefenen hoe je samen doet als je dichtbij elkaar bent. Wanneer ik met mijn vrouw aan het bankhangen bent, dan niest ze soms. Dat vind ik storend. Dus dat heb ik. En jij hebt een vrouw die steeds anders wil liggen. Wat jij zegt van je vrouw steeds meer opzoeken dat snap ik. Naar elkaar toegroeien duurt gewoon lang. Heb ik ook nog steeds.

 4. Hoi Bert hier hebben we gelukkig veel slaap en ligplaatsen. Guillaume ligt altijd naast en soms op de schouder van het vrouwtje in bed. Kiara komt graag op het kussen liggen maar ploft dan op het haar van het vrouwtje en ze snurkt. Soms springen de ander wel eens op bed maar dan gaan we aan het voeteneinde kijken of er tenen te zien zijn. Tenen is spelen. Wat wij vaak lekker vinden is als het koud is om op bed te liggen. Dat vind ons vrouwtje raar want de slaapkamer is koud ze wil geen warme slaapkamer . Zo hebben we allemaal onze eigen dingen, de een komt graag op schoot de ander ligt graag naast haar, en ons vrouwtje zegt dat niets moet.

Reacties zijn welkom