Ik lag klaar voor de zon

zonGisteren had ik een rare dag. Eerst werd ik wakker en ik voelde meteen dat ik weer wilde gaan slapen. Dus dat heb ik gedaan.  Toen ik wakker werd, ging ik in de vensterbank op de zon wachten.

Ik had heel veel slaap. En er was maar een beetje zon.

Raar

Mijn ideaal is een gewone dag. Dus dat elke dag hetzelfde is. Dan weet ik wat er gebeurt en wat er daarna gaat gebeuren. Saai is fijn. Saai is veilig.

Maar gisteren was ik zelf niet gewoon en de dag wel. Dat was raar. De wekker ging af, mijn vrouw stond op uit bed en ze ging aan haar werktafel. En ik dacht ja wat nou, ik wil slapen maar de dag is al begonnen.

Wachten

Als ik niet wat ik moet doen, dan doe ik niks. Wanneer je nog een kitten bent dan spring je alle kanten op en een dag gaat dan vanzelf. Nou ben ik al wat ouder dus ik doe dat soort gekke dingen niet.

Ik miauwde dat ik knuffels wilde en toen ging ik daarvoor klaarliggen op mijn kussen. Man, wat was dat fijn. Van knuffels voel ik me altijd rustig worden in mijn kop. Dus ik ben vanzelf in slaap gevallen.

Zon

Toen ik weer wakker werd, scheen de zon een beetje. Ik sprong in de vensterbank om te zonnen dat ik lekker warm zou worden. Het lukte gewoon niet goed dat was ook raar. De zon was niet zo warm als anders. Ik ben best een tijdje blijven liggen maar er kwam niet meer. Ik dacht dat het zomer was.

Dus toen ging ik weer op mijn kussen verder slapen.

Raar

Ik wist niet dat zoiets bestond. Dat alles gewoon is maar dat je zelf opeens niet weet wat je moet doen.  Dus dat je zelf raar bent. Raar hè dat dat kan!

 

2 thoughts on “Ik lag klaar voor de zon

 1. Dat heb ik ook hoor bertje. Vrouwpersoneel zegt dat het bij mij komt omdat ik al hoog op leeftijd ben. Ik vergeet volgens haar ook afentoe wat. Ze zegt dat dat helemaal niet erg is. En als ik raar ben dan krijg ik knuffels.
  Mijn topje,gewoon genieten van de knuffels die je krijgt Bert.
  En PS. ..het was echtjes kouder hè de laatste dagen. Ik mocht niet eens op balkon

 2. Hallo Bert,

  Ik vind dat jij helemaal geen gekke dag had hoor. Je hebt gewoon gedaan wat je het fijnste vond. Vrouwtje zegt dat het bij de mensen een baaldag heet. Ze hebben dan ook niet zoveel zin in wat er moet gebeuren. Het is goed om daar dan, tenminste als het kan aan toe te geven. Kijk Bert vrouwtje en ik hebben dit weekend ook baaldagen, want vrouwtje is weer eens erg moe. Maar wat wij wel doen is de allerbelangrijkste dingen. Dat is veel knuffelen en samen heerlijk spelen en natuurlijk buikvulling niet vergeten. Kijk dit is wat jij gisteren gewoon gedaan hebt. Van ons mogen jij en vrouwtje dit deze dagen nog meer doen. Mijn vrouwtje zegt dat dat goed is voor ons hoofd en lijf.

  Bert geniet van alles samen met vrouwtje en knuffels van mijn vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *