Als kater kan ik troosten

 Ik ben een ex-zwerfkater en een ex-asielkater en ik heb angstklachten maar wat ik wel kan dat is troosten als er wat is.

Daar wil ik het over hebben. Hoe dat kan en wat ik dan doe en hoe het gaat.

Eerst hoe het kan.

Van binnen

Ik ben van mezelf heel gevoelig en dat is fijn wanneer er iets fijns gebeurt. Maar als er iets moeilijks gebeurt, dan is dat extra moeilijk. Omdat ik het dan heel erg voel. Toen ik hier pas woonde, had mijn vrouw best vaak verdriet om Tim, hij was hier voor mij. En dan wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Dus eerst deed ik niks. En daarna probeerde ik dingen dus zo heb ik het geleerd.

Oja hoe het kan dat ik kan troosten. Als je zelf gevoelig bent en je hebt aaien en liefdewoordjes en al die dingen nodig, dan snap je hoe het werkt. Dat is iets van binnen.

Wat ik doe

Veel katten gaan op schoot zitten maar dat is voor mij te moeilijk. Dus ik doe wat ik wel kan. Dat is:

 • kopjes geven, ik kan ook hele zachte kopjes
 • aankijken dat is ook troost
 • erbij gaan zitten of liggen, dan ben je samen en dus niet alleen, mijn vrouw zegt dat dit nabijheid heet
 • soms miauw ik dat we samen moeten bankhangen, dat bankhangen is voor de troost

Ik kan eerlijk zeggen dat het allemaal helpt, dat hoor ik dus thuis.

Helpen

Als ik onzekerof bang  ben, dan helpt mijn vrouw me. En als zij verdrietig of gespannen is of wat dan ook, dan help ik haar. Dat gaat over samenwonen en dat je samenleeft. Ik vind dat iedereen iets te geven heeft aane en ander, maakt niet uit of je een mens of een dier bent, als je samen bent dan ben je samen.

 

 

 

8 thoughts on “Als kater kan ik troosten

 1. Ooooh Bert. Toen ik net een paar daagjes oud was zagen mijn wolkenzusje en ik ons personeel voor het eerst. Ze vonden ons zo lief en leuk.
  Na een boel dagen gingen we verhuizen. En opeens begon vrouwpersoneel te huilen. Ze wou ons opeens niet meer zei ze😳 ze mistte Grietje en Poekie opeens zei ze. Dat waren de poezenmeisjes voor ons. Natuurlijk mochten we blijven,maar we schrokken wel even. We besloten dat we met haar gingen spelen. Toen glimlachte ze weer.
  Een paar jaar geleden werd mijn zusje heel erg ziek😭
  Vrouwpersoneel heeft toen dagenlang mij getroost. En ik haar. Ik ging in haar nek liggen en zij aaide mij.

  En 2 jaar geleden was vrouwpersoneel ongerust over mij. Ik werd bijna 14 en sliep opeens veel en at weinig.wel genoeg hoor,maar ze vond het raar. Ik met mijn vrouw alleen naar floor,ik was heel ziek volgens floor. Vrouw belde huilend mijn man op bij de dokter. Ik kon haar niet troosten want ik zat in mijn kooitje nog.
  Ze stalen mijn bloed😲 en een week later gingen ze mijn buikje kaalscheren om naar binnen te kijken met een scanding. Manpersoneel kreeg meteen van zijn baas vrij om mee te gaan. Gelukkig zat alles goed. Ik werd heel erg verwend daarna. Alleen moet ik nu 2 keer per jaar naar floor toe.

  1. Katrien wat heb je al veel meegemaakt, je bent echt een poes met levenservaring. Ik vind het superfijn dat je er bent en ook is het heel goed dat je mensen zo voor je zorgen!!

 2. Lieve Bert,

  Jullie katten en poezen zijn gewoon heel erg goed in troosten, daar hebben jullie een radar voor denk ik.

  Jullie voelen ons heel goed aan.
  En omgekeerd als jullie niet lekker zijn ,dan troosten wij (mensen) jullie.

  Zo hoort dat

 3. Goede morgen Bert,

  Ja troosten dat zit in ons, maar er is wel een grote voorwaarden aan vind ik, Als de mensen heel slecht zijn voor ons zullen wij echt niet gaan troosten. Maar de mensen zullen dat onderling ook niet naar elkaar doen hoor.
  Vrouwtje en ik zijn een kei in troosten naar elkaar toe, wij hebben beide al zoveel ellende en narigheid mee gemaakt dat we elkaar dan opzoeken en extra lief zijn met knuffelen, zachtjes praten en ik doe zachtjes ppppprrrrr in haar snuit. Ik geef haar ook veel likjes en wrijvende pootjes, heel zachtjes. Ja Bert net wat jij ook miauwt het helpt elkaar tot steun te zijn. Wij zijn er voor elkaar in voor en tegenspoed zegt vrouwtje.

  Bert een hele fijne dag samen met vrouwtje en geniet van het zonnetje, bij mij komt die er al weer aan en de grote kudde koeien kwamen ook net langs en er zijn nu ook kalfjes bij. Heel veel knuffels van vrouwtje en van mij poot en kopje.

  Je vriend Jip

  1. hoi Jip, ik vind dat iedereen troost verdient maar ik kan niet iedereen troosten, dus ik doe thuis dingen en op Feesboek doe ik wat ik kan. Wat hebben jij en je vrouw het toch gezellig, dat je allerlei gewoonten hebt met zijn tweetjes dan ben je echt samen. je vriend Bert

 4. Dag Bertje, ik ben het vrouwtje van Fietje. Ik wil even aan je vertellen dat toen Bram over de regenboogbrug ging op 22 augustus 2017 ik heel blij was met het boekje over Tim. Bram woonde 14 jaar bij mij en ik was heel erg verdrietig. Ik miste hem bij alles. Het boekje en natuurlijk mijnnieuwe lieve poezenvriendinnetje Fietje helpen mij als ik Bram erg mis.
  Fietje is heel anders dan Bram en ze is nog erg jong. Ze weet nog niet zo goed hoe zij moet troosten. Maar ze is heel lief en speels en ik ben erg blij met haar.
  Jij bent ouder en hebt geleerd hoe je kunt troosten. Dat doe jij goed!
  Dikke knuffel,
  Sandra

 5. Bert ons vrouwtje zegt altijd wat je geeft krijg je terug. Troosten kunnen wij heel goed ook al doet ons vrouwtje zo goed haar best wij voelen het. Maar andersom troost ze ons ook hoor. Vooral als we naar de dierendokter moeten. Toen Jafari klein was moest hij voor zijn 1e inenting en chip met zijn zusjes mee. Nu is Jafari wel een stoere kater maar de chip vond hij niet leuk en dan is er het vrouwtje dat hem troost en tegen hem praat. Dat is ook fijn Bert als je even niet fijn voelt of je hebt pijn dat ze er ook voor ons is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *